Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Szeretném bővíteni a gépemet egy R9 380X 4GB videokártyával, aminek a TDP-je 190W.
Jelenleg egy Corsair CX430 hajtja a gépem évek óta tökéletesen. Rendszeresen karban tartva, tisztítva.
Vajon erre a lépésre még elegendő lehet egy i5-4670, H97 lap, 2x4GB DDR3, 1x NVMe SSD, 1x HDD csapathoz? Vagy illendő lenne már cserélni, nyugdíjazni?Köszi!
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Én is picoPSU-t vagy paneltápot ajánlok. Ebben a témában jártas emberek gyakran olvassák a Mini-ITX topikot, ahol ezzel kapcsolatban többet tudnak segíteni.
Ha félpasszív érdekel: EVGA B3 450W, ez kicsivel 20k alatt van.
Ha halk érdekel: Be Quiet! Pure Power 10 300W / 350W / 400W, ez ~15-18k -
whYz
őstag
Sziasztok
Egy kis netezok gepbe keresek tapot. A proci egy amd a6-os, dedikalt vga nelkul, igy a fogyasztasa eleg minimalis. Ez mellett 4x2GB memoria modul van meg benne illetve egy ssd.
Nagyon fontos lenne, hogy a tapnak ne legyen hangja. Nem tudom, hogy van-e valami passziv megoldas. Ha passziv nem lehetseges akkor olyasmi kellene ami lekapcsolja a ventit ha ez lehetseges. Arban olyan 15 ezer forint lenne a maximum, de ha van valami jobb dragabban azt is megnezem.
Az alaplap tipusa: asus f2a55.
Koszi ha tudtok ajanlani valamit.
-
_Atesz
addikt
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Nem csak a bele Delta, hanem maga a táp is: link
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Szia.
Nem baj, hogy Chieftec, vagy nem, mert a Chieftec csak egy túlmajmolt átcímkéző, a tápegységek elektronikájához kb csak annyi köze van, hogy melyiket választja ki a következő tápegységéhez.
-
_Atesz
addikt
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Már leírtad, ez egy Delta táp.
-
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
Belefutottam egy Delta tápba, DPS-300AB-39C.
Ragooglizva a 9c vagy 9b chieftec táp de a 39c néven nem talalok linket chieftechre csak mas beszallitok termekeire amiben ez a tap van. Ez is amugy 80 bronze+ -os.
Szerintetek ez milyen táp? 1 molex 5 sata etc... van rajta.Koszi elore is!
-
MMIX
addikt
Computex 2017 www.coolaler.com
-
kolor
csendes tag
-
Pacos
tag
Max. 20-ért talán +1-2e ha csak annyival több egy jó táp. Igaziból ha rendesek és gariban becserélik egy ugyanolyanra vagy plusz pár ezerért még jobbra nem bánom.
Nem indult újra a gép úgyhogy mi más lehetne? Sőt, örülnék ha csak az ment tönkre, ezek után.
Ráadásul ahogy lekapcsolt akkor a tápnál jöttek ilyen zizegő,cicergő hangok miután leállt. Gyorsan lenyomtam a gombot, kihúztam a csatlakozót. Volt kis szaga is. Van itthon egy olyan 6-8 éves HKC táp(550W) nem tudom kipróbáljam-e?
Legalább addig hogy elindul a gép, lecsekkolom minden OK... -
kolor
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
"fázis eltolódással szerintem összekevered"
Igen a hatékonyságot a fázis eltolódással kevertem. Fi érték, stb...
Hiába, informatikában jó vagyok, de az elektronika nem az én területem :-) -
kolor
csendes tag
válasz
DR|FTK|NG
üzenetére
Köszi a kalkuláció javítást!
"egy 750w-os tápegység nem attól 750w-os, mert annyi áram jut bele, hanem mert annyi jön ki belőle."
Ez ma vált egyértelművé :-)"elegendő mennyiségű CPU áramcsatlakozó legyen a tápegységen."
8 pines CPU csatlakozó van az alaplapon.
Megnéztem a felhasználói kézikönyvben, hogy jól emlékszem-e.A Chieftec Force 750W (CPS-750S) tápot választanám, mert jó tapasztalatom volt a
400W-os kistesójával, a CPS-400S típussal (nagyon halk volt, alig lehetett hallani).
Ennek 4+4 pines 12v csatlakozója van. Tehát jó a 8 pines CPU csatlakozóhoz, ha nem tévedek.Ajánlanátok ezt a típust (otthoni NAS szerverbe)?
Éppen beleférne a 20 ezer forint alatti kategóriába. -
gyenesmartin
őstag
válasz
kolor
üzenetére
A fázis eltolódással szerintem összekevered. A mai tápoknak ez az értéke minden esetben legalább 0.99-nek kell(ene) lennie. Nagyobb cégeknél ahol sok villanymotor van, amik csökkentik ennek az értékét súlyosan megbüntethetik, ha nem csinálnak valamit ez ellen (pl kondenzátorokat használnak, amik megnövelik ennek az értékét).
Csak egy kisebb példa. 500W terhelésen egy 550W-os táp felvesz a hálózatból kb 620-at, míg egy 750-es meg kb 560-570-et. Tehát 50-60W-ot meg lehet spórolni, csak mert a 750W-osnak ekkora a terhelésen sokkal jobb hatásfoka van, mint ey 550-esnek ami már majdnem teljes kihasználtságon üzemel.
Bár mondjuk az is igaz, hogy ezek eléggé szélsőséges értékek. De ha az ember tudja, hogy használat közben mennyit fogyaszt a gépe, akkor kb kétszeres teljesítményű táp kell neki.
De ahogy nézem a gépet szerintem lehet jobb volna egy 600-as. Nem fog ez 530-at fogyasztani, maximum elindulásnál akkor is csak egy pillanatra. -
varmi2
nagyúr
válasz
kolor
üzenetére
"ez csak a villanyszámla miatt érdekes"
Úgy tudom, Magyarországon a hatékonyságnak a villanyszámla szempontjából nincs jelentősége, mert csak a nettó áramfogyasztást számlázák ki.
Lehet, hogy nagy butaságot írtam, de úgy emlékszem régebben egy itthoni cikk valami ilyesmit hozott ki.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Nagy butaság. Amit a táp elfűt, azt is neked kell fizetni, hisz azt is kiveszi a hálózatból. A szolgáltató honnan tudná, hogy neked milyen tápod van, illetve amit elfűtött a tápod, azt is meg kellett termelnie. -
kolor
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Sokat tanultam a tápokról.
Ez különösen hasznos volt a döntéshez:
"A tápoknak 50-60%-os kihasználtság között van a legjobb hatásfokuk, így ekkor fog a legkevesebb fűtésre elmenni. Tehát 530W max terheléshez célszerű 750W-os tápot nézni."
Ez nagyon hasznos volt."ez csak a villanyszámla miatt érdekes"
Úgy tudom, Magyarországon a hatékonyságnak a villanyszámla szempontjából nincs jelentősége, mert csak a nettó áramfogyasztást számlázák ki.
Lehet, hogy nagy butaságot írtam, de úgy emlékszem régebben egy itthoni cikk valami ilyesmit hozott ki.
Javítsatok ki, ha tévedek. -
Ghost84
aktív tag
válasz
mghltm
üzenetére
A hiba abból áll, hogy terhelésen ciccen egyet a táp és kifagy az egész gép resetre se reagál csak kihúz a konnektorból és vissza akkor indul újra. Az elsőt újra cserélték és ugyan ez volt a hiba. amíg bevizsgáláson volt egy FSP-t használtam azzal tökéletesen ment a gép. Biztos valami túlmelegedett benne mert amikor manuálisan bekapcsoltam a ventit akkor ment rendesen.
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdése már másodszor döglött be a Corsair Rm650i tápom és most kicseréltetem egy másikra milyet válasszak helyette amint van bőven garancia és megbízható is?
olyan 40-50 közötti árba
esetleg vélemény ezekről?
EVGA P2 650W
SEASONIC Prime Platinum 650W
vagy elég a Gold minősítés is?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kolor
üzenetére
Outervision-t hagyd, a Random.org is pontosabb nála.
-CPU: 80w/db => 160w
-Alaplap: 50w
-RAID kártya: 20w
-TV tuner: 15w
-7 merevlemez: 7×20w, nagyon max 35w => 140w, illetve 245W
-DVD író: 30w
-Ventilátorok: 3w/db(maximum), 5 ventivel számolva is 20w alatt van
-Videókártya: 20w
-USB-s eszközök: 10w
Összesen 465-570w, de gondolom, nem mennének a procik, a merevlemezek, a DVD író és a TV tuner egyszerre teljes kihasználtságon.A hatásfok nem befolyásolja az átalakított árammennyiséget, csak a felvettet. Azaz egy 750w-os tápegység nem attól 750w-os, mert annyi áram jut bele, hanem mert annyi jön ki belőle.
650w is bőven elég lesz.
Viszont arra ügyelj, hogy elegendő mennyiségű CPU áramcsatlakozó legyen a tápegységen. -
kolor
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
Csináltam még egy kalkulációt, mert a procik ventillátorát nem számoltam bele:
https://outervision.com/b/eHD1ldErősen dilemmázom, hogy legyen-e 750W-os vagy elég a 650W-os.
A számítás szerint MAXIMUM 531W kell (és ebben már minden benne van, amit valaha is bele kívánok tenni), 85%-os hatásfokú táp esetén 625W-os elég.
A 650W-hoz még így is van még 25W tartalék.
A 750W-os 85%-os táp 637,5W-ot tud leadni. Itt a tartalék 103,5W.Azt írják,
- a 650W-osra: "The offered 650-watt model can deliver up to 585 watts on the +12 V rail, on the lines with +3.3 and +5 volts, up to 120 Watt load admissible."
http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Chieftec-Force-TPS-650S-power-supply-650-Watt_55513.html
- a 750W-osra: "The offered 750-watt model can deliver up to 675 watts on the +12 V rail, on the lines with +3.3 and +5 volts, up to 130 Watt load admissible."
http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Chieftec-Force-CPS-750S-power-supply-750-Watt_55516.htmlTehát
- 650W-hoz még így is van még 51W tartalék.
- 750W-os 85%-os tápnál 141W a tartalék.Kérdés, hogy megér-e 3-4 ezer Ft különbséget, hogy 25W tartalék helyett 106,5W tartalék legyen?
Kell nekem a 750W-os táp? -
gyenesmartin
őstag
válasz
kolor
üzenetére
Nem a veszteség miatt kell nagyobb táp. Ha egy minőségi tápra rá van írva 500W, akkor az annyit képes leadni. A hatásfok csak annyit jelent, hogyha 500W-ot ad le, akkor 85%-os hatásfoknál 590-et fog felvenni a hálózatból (ez csak a villanyszámla miatt érdekes).
A lényeg, hogy annyit le tud adni ami rá van írva. A hatásfok pedig, hogy a hálózatból mennyit fog majd felvenni.
Ettől függetlenül célszerű mindig nagyobb tápegységet venni, mint amennyit átlagosan fogyaszt a gép terhelés közben. A tápoknak 50-60%-os kihasználtság között van a legjobb hatásfokuk, így ekkor fog a legkevesebb fűtésre elmenni. Tehát 530W max terheléshez célszerű 750W-os tápot nézni. De egy 550-es is elbírná, csak rosszabb hatásfokkal. -
lapartman
tag
válasz
kolor
üzenetére
Igen, valami olyasmi nagyságú kéne. Ha nagyon biztonságban akarsz lenni, akkor vedd meg a 750W-os verziót, az pont belefér
. A hatásfok dolog nem pont úgy müködik, mivel hő formájában mindig elveszik valamennyi energia. Ahogy fentebb is írják, mindig kicsit többet vesz fel a falból, 100%-os hatásfokú táp meg nincs 
Force 750S -
varmi2
nagyúr
válasz
kolor
üzenetére
A hatásfok nem azt jelenti, hogy annyival több kell, hanem a minél jobb a hatásfok, annál kevesebb pluszt vesz fel a hálózatból.
pl: ha mondjuk 100% hatásfokú táp lenne, akkor mondjuk ha 500W adna le a gépnek, akkor a hálózatból is 500W venne fel. De ugye ilyen táp nincs. -
-
MMIX
addikt
válasz
Pacos
üzenetére
Nem kell fényképezni, nehogy megsérüljön a garancia címke!
A rossz tápot nem javíttatod meg velük vagy csere másik Raiderre? Jó ez a Raider, nem nagyon láttam jobbat a két boltban.
Ha halkabb tápot szeretnél akkor meg a Be quiet! Pure Power vagy Straight Power, nem tudom mennyiért vásárolnál.Ha a táp nem rossz, akkor a bevizsgálást kiszámlázhatják neked. Biztos a táp romlott el?
-
kolor
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
Nem. Játék terhelésnek 0 óra volt beállítva a kalkulátorban.
A prociknak 8 pines csatlakozója van.
Ebbe jó a 4+4-es csatlakozó is?A Seasonic S12II-620W túl van a 20 ezer forintos kereten.
A Chieftec Force 650W (CPS-650S) táphoz mit szólsz?
Ebben van 4+4 pines 12v csatlakozó is. -
Pacos
tag
Ki gondolta volna hogy egy ilyen táp 3 év múlva szinte napra pontosan a gari lejártakor pukkan el?

Szerintem amúgy nem kéne kötözködniük. Ott a számla,garipapír feketén-fehéren 2017.06.06. Ha 1 nappal előbb száll el akkor még pénteken az orruk alá dugom és hát az sem sokkal hamarabb lenne...
De hát így történt
Rögtön beugrott hogy ezt azért annyira rég nem vettem és már kerestem is a papírokat.
...
Lehet lefényképezem, de mintha vhol ott a bekapcsológomb környékén pukkant volna el/ki vmi... Úgy néz ki mint vmi pattogatott kukorica vagy odanyomott fogkrém/borotvahab. Gondolom ez nem normális
Ja, egyébként mondjatok még márkát/típust! Sajnos amiket a fórumtárs írt abból csak a Be Quiet van az itt elérhető boltokban...az se baj, még az FSP belső sem zavar
Egyéb alternatíva? -
MMIX
addikt
válasz
Pacos
üzenetére
Nekem videokártya és alaplap esetén két külön bolt szűnt meg 3 éven belül és el is romlottak pár hónappal a boltok eltűnése után, most egy boltnak jött ki rosszul a lépés, van ilyen.
Egyébként a Raider 5év garanciás, másik boltból kellett volna megvenni.
Még valószínű meg lehet javíttatni nem sok pénzért, ha valami gond lenne a garanciáztatásnál.
A tápok gépre nem veszélyes alapon vannak ajánlva, nem soha nem romlik el alapon.
Remélem más kár nem lett.
Végülis úgy is nézhetjük, hogy mázlid volt, ha jól értem most kedden még garanciás, mond hogy nem most romlott el, csak most vetted észre a garancialevélen a dátumot, ha neked kevésbé kellemetlen. 5 évre emlékeztél.
-
Pacos
tag
FSP Raider 550...3 év gari, kedden jár le, tegnap megdöglött...Csodás! Életem eddigi legdrágább tápja ennyit tud?!
- Remélem a gépem nem cseszte szét mert akkor külön balhét csapok.
- Kíváncsi leszek a boltban mit szólnak?
"még épp időben"
- Többet ilyet nem veszek. Nálam ilyen a bizalom, lehet vmi drága, dícsért de ha kib@szik velem akkor évekre tiltólistára teszem. Előtte Chiefteceim voltak bőven 2x ennyi ideig(7-8évig) és ilyet amúgy sem tapasztaltam soha, még a legócskább Mercury tápnál sem hogy puff, serceg, circeg és over.
Mit ajánlottok? Mondjuk ha nem Chieftec...és nem is FSP
Tudom lehet csak kifogtam egy rossz darabot, de akkor is...ááááhhh! -
lapartman
tag
válasz
kolor
üzenetére
Reális értékek, az 531W-ot ugye maximum fogyasztásra írták, ami valószínűleg a maximum 3d munka/játék alatti terhelésre vonatkozik. Legtöbbet addig az 5 másospercig fog fogyasztani a gép, amíg beindulnak a vinyók, utána meg ugye beállnak normál értékre. Arról viszont semmi infót nem találok, hogy milyen tápellátás kell a prociknak. 2db 4 pines? Mert akkor mehet neki a Seasonic S12II-620W. De ha valami más, akkor lehet, valami speciális táp kéne. Szervergépekben nem vagyok otthon.
-
kolor
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
2 x AMD Opteron 2352
CPU Speed: 2100 MHzA Cooler Master táp kalkulátora a következőt mondta:
http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
Load Wattage levels.488 W, Recommended PSU Wattage: 538 WAz alábbi táp kalkulátor
https://outervision.com/power-supply-calculator
a következő eredményt hozta ki:
https://outervision.com/b/Nmf5Z7
Motherboard: Server
Socket: Socket F
CPU: 2 x AMD Opteron 2352
CPU Speed: 2100 MHz
CPU Vcore: 1.2 V
Memory: 4 x 2GB DDR2 Module
Memory: 4 x 2GB DDR2 Module
Video Card Set 1: 1 x NVIDIA GeForce 210
Core Clock: 520 MHz
Memory Clock: 400 MHz
Storage: 1 x IDE 7.2K RPM
Storage: 6 x SATA 7.2K RPM
Optical Drive: 1 x DVD-RW/DVD+RW Drive
PCI Express Card: 1 x SATA RAID Controller Card
PCI Card: 1 x TV Tuner - Cable (DVB-C) Card
Other Device: 1 x Front Bay Card Reader
Other Device: 1 x USB 3.0 Device
Keyboard: 1 x Standard Keyboard
Mouse: 1 x Standard Mouse
Fan: 1 x 120mm
Fan: 1 x 92mm
Fan: 1 x 120mm
Computer Utilization: Always On (24/7)
Gaming / Heavy 3D Application Time: No Gaming / 3D Apps
Monitor: 1 x LED 17 inches (de az is csak KVM-el)
Load Wattage: 531 W
Recommended UPS rating: 1000 VA
Recommended PSU Wattage: 581 W+3.3V +5V +12V
11.9 A 32.4 A 31.6 A
202 W 379 WMit szóltok? Hihető?
Akkor elegendő lenne egy 650W-os táp is? -
lapartman
tag
válasz
mamusz11
üzenetére
Ugyan ez a Be Quiet!, csak moduláris, de picit drágább
Én, ha fontos a moduláris táp, talán a Be Quiet!-et venném. Vagy itt aprón éppen látok Seasonic G-450 tápot 17.500-ért 2 év garival.
-
lapartman
tag
kolor: De ha nagyon biztonságban akarsz lenni, akkor +2000Ft-ért EZ biztos jó lenne.
mamusz11: Mennyi az annyi? FSP Hexa+ 400W áron nem kapsz modulárisat.
-
mamusz11
tag
Üdv!
Az FSP Hexa 400+ tápom elhalálozott :/
Kellene helyette egy másik!
Konfigom: i3 4160,8Gb, GTX 950 2Gb ,SSD,2HDD,2 ház venti
Mivel itx házam van modulárisok között is nézelődök de ha túl drágák maradok a "hagyományosnál"
-
lapartman
tag
válasz
kolor
üzenetére
7 vinyó is max 170-180 wattot eszik meg, amikor egyszerre pörögnek fel, de ez a nagyon maximum. Milyen típusúak pontosan? A fordulatszám számít. Kb. 25~ wattot számolj vinyónként, ha 7200RPM-esek. És milyen Opteron procik? Abból kideríthetném, hogy mennyit fogyasztanak, de szerintem a jó minőségű 500W-os még így is reális.
-
kolor
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
Nem csak a 2 CPU, hanem a 7 db winyó miatt is kell a kakaó.
Csak az a kérdés, hogy mennyi és melyik csendes táp legyen és 20 ezer alatt kijövök-e.Eddig ezeket találtam:
- Chieftec Force 750W (CPS-750S) - 19 600 Ft
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/chieftec/force-750w-cps-750s-p328581331/
- Chieftec A-80 750W (CTG-750C) - 18 880 Ft
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/chieftec/a-80-750w-ctg-750c-p97968195/ -
kolor
csendes tag
Egy otthoni NAS szerver konfighoz keresek tápot:
- Szerver alaplap, alaplapi vga
- dupla AMD Opteron procik, két ventivel
- 1 db 80GB-os hdd rendszerlemez
- 6 db 500GB-os hdd, RAID6-ba kötve
- 1 db DVD RW íróMekkora táp kellene hozzá?
Csendes tápot szeretnék. Anyósomnak Chieftec Force CPS-400S tápot vásároltam, az nagyon csendesnek bizonyult. Ahhoz hasonló csendességű megfelelne.
Legalább 6 SATA csatlakozó kellene rajta legyen.Szeretném 20 ezer alatt megúszni a tápot.
Ötlet? Javaslat?
-
lotuska
tag
Sziasztok, FSP Hyper M 500W-rol mi a velemenyetek? 5 ev garival 16k Ft-ert? [link]
A baratom vasarolna, mivel egy regi Enermax tapja van, ami csere erett. Tovabba van ebben az uzletbe egy 7k Ft-os vasarlasi utalvanya, szoval mindenkepp itt vasarolna, tehat csak 9k Ft-ba jonne ki neki.Mindenkepp valami modularis/fel modularis megoldast valasztana.
Ami erdekelne engem a tipussal kapcsolatba az altalanos velemenyek mellett, hogy megfelelo hosszusaguak-e a kabelek egy Zalman Z3+ hazba es, hogy mivel egyetlen egy 12V-os aga van(38A), jo parositas lenne egy Ryzen 1400 procihoz valamint kesobb egy erosebb, nagyobb fogyasztasu VGA-hoz(jelenleg egy tolem vasarolt tapcsatis GTX750Ti-je van a ryzen mellett,hdd+ssh+odd).
Amit o nezett ki maganak:
1.)Thermaltake Smart SE 530W, 80 PLUS Gold [link] 3 ev gari 23.5k Ft, CWT belso , 12V 45A
2.)be quiet! Pure Power 10 CM, 80+ Silver, 500W [link] 3 ev gari 22k Ft, 12V1 28A, 12V2 20ASzerintem a Hyper eri meg a legjobban ezek kozul, esetleg masat tudnatok ajanlani errol az oldalrol?
Koszi a segitseget!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
1. Corsair CX450M 5év gar
80 Plus Bronze
Tápegység teljesítménye 450W
PFC Aktív
Ventilátor mérete 120 mm
Max. áramfelvétel +3,3V 20 A
Max. áramfelvétel +5V 20 A
Max. áramfelvétel +12V1 37 A
Max. áramfelvétel -12V 0.8 A- SCP - Zárlatvédelem
- OVP - Túlfeszültség-védelem
- UVP - Alacsony feszültség elleni védelem
- OPP - Túlteljesítmény-védelem2. EVGA 450 B3 450W 5év gar
80 Plus Bronze
Tápegység teljesítménye 450W
PFC Aktív
Ventilátor mérete 120 mm
Max. áramfelvétel +12V1 37,4 A
Max. áramfelvétel -12V 0.8 A
Max. áramfelvétel +5Vsb 3,0A- SCP - Zárlatvédelem
- OVP - Túlfeszültség-védelem
- UVP – Alacsony feszültség elleni védelem
- OCP – Túláram elleni védelem
- OPP – Túlteljesítmény elleni védelem
- OTP - Túlmelegedés elleni védelemKettő között vacilálok
EVGA felé hajlok ... 
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lapartman
üzenetére
Köszi az ajánlásokat

Mondjuk a jelenlegiről is adhattál volna kis infót , hogy most mégis milyen ez az ajánlottakhoz viszonyítva ?
[FSP460-60HCN] anno ezt is ajánlotta valaki

Áramfelvételt tekintve ? 1ág vs 2ág
be quiet!
Tápegység teljesítménye 400 W
PFC Aktív
Ventilátor mérete 120 mm
Max. áramfelvétel +3,3V 24 A
Max. áramfelvétel +5V 15 A
Max. áramfelvétel +12V1 24 A
Max. áramfelvétel +12V2 20 A
Max. áramfelvétel -12V 0.3 ACorsair CX450M
Tápegység teljesítménye 450 W
PFC Aktív
Ventilátor mérete 120 mm
Max. áramfelvétel +12V1 37 A
Max. áramfelvétel -12V 0.8 A -
lapartman
tag
válasz
ultraviolenc
üzenetére
Ha 20k körül veszel neki használtan kártyát, akkor a 750 To tényleg a legjobb. A táp jó lesz hozzá.
-
ultraviolenc
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
Valóban, az HD5450-en én is meglepődtem!

Úgy döntöttem veszek egy FSP Hexa+ 400-at, 12 ezret megér, hogy biztonságba legyen a gépe
A gtx 750ti is biztos, szerintem i7 870 mellé az egy ideális választás, de mindenképp szóljatok ha van jobb ötletetek. A ramot is bővítem 8gb-re, talán még egy 120gb ssd-t is nézek neki. -
lapartman
tag
válasz
ultraviolenc
üzenetére
Ejj, de beletaláltam abba a HD5450-be, most annyira büszke vagyok

Na, a kodegány. A fórum másik kedvenc gyártója
. Egyikre se kösd rá. Ha a bestec szar, a kodegány ipari hulladék. 450W-nak szerintem a harmadát nem tudja leadni.Mennyiért venne akkor tápot meg kártyát?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
ultraviolenc
üzenetére
Szia.
Inkább szerezz be egy normális tápegységet, mondjuk egy FSP 350-60APN-t(akár használtan), vagy kicsit többért egy Chieftec CPS-350S / CPS-400S / CPS-450S / CPS-500S-t vagy FSP Hexa+ 400-at.
-
ultraviolenc
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Köszönöm a válaszokat,
Találtam itthon egy másik tápot is: Codegen 450w. Erről se olvastam szépeket, de talán jobb lehet mint az említett bestec. Egy próbát megér? -
mghltm
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
-
gyenesmartin
őstag
válasz
ultraviolenc
üzenetére
Szia!
Elvileg DELTA belsős. De viszont igen régi. Elbírni elfogja, de cseréld le. -
ultraviolenc
csendes tag
válasz
lapartman
üzenetére
Ops.. , gondoltam, hogy nem egy minőségi, de azt nem hogy ennyire rossz.
Így néz ki most az a gép:
(Dell vostro 430 minitower)
alaplap: Micro-Star MS-7466
cpu: i7 870
táp: bestec 350w (ATX350P5WC)
ram: kingmax 2x2gb 1333mhz ddr3
vga: asus HD5450 2gbAmit szeretnék, a vga-t lecserélni gtx 750ti-re, venni bele 4gb ramot, meg akkor tápcsere ha ennyire gázos
Bár ahogy nézem lehet hogy nem éri meg erre áldozni és inkább egybe venni egy hasonló kaliberűt mint amilyet szeretnék.. Öcsémnek kéne, legfőképp csgo, paladins, rocket league, last man standing... ilyenek, nem kell nagy atomerőmű neki. Szóval mit javasoltok, érdemes ezt rendberakni, vagy inkább hardverapron valami komplett pc-t nézni neki. -
lapartman
tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Csoda, hogy elviszi az i7-et.
-
lapartman
tag
válasz
ultraviolenc
üzenetére
Arra a tápra egy HD5450-et nem kötnék rá

-
ultraviolenc
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy i7 870 + bestec 350w (ATX350P5WC) táp. Szeretnék venni ehhez a pároshoz egy gtx 750ti-t, elbírná ezt a konfigot ez a táp?
(remélem jó topikba írtam)
Előre is köszi a választ! -
chopin42
őstag
válasz
_Atesz
üzenetére
Köszönöm nektek, meglátom, a gépházból egy nagyon időtálló, jól szellőző típust szeretnék, ezért néztem az enthoo pro-t, házas topicban is ajánlották. Van z9 neó is, postával 15k-ért, de a molexes ventik meg az anyagminőség aggodalommal tölt el. A ramot már sajnos (?) megvettem, de majd az árakkal kimatekozok mindent, ssd-n is sok múlik, hdd-m meg van egy réggebbi wd black 600gb, de januárig kihúzom és akkor veszek bele egyet. Szóval 2 hdd 1 ssd nettó 107 tdp, + húzott ryzen 1600 lesz a max fogyasztás, de a tuning nem azonnal történik majd. -
lapartman
tag
válasz
üzenetére
A gépedet egy jobb minőségű 450W-os táp is vinné, de ugye sosem árt az extra szufla, mivel a tápok kb. akkor a leghatékonyabbak, mikor 50% körüli a terhelésük.
Amúgy a proci/lap/ram megvan már? Azokat egyáltalán nem ajánlom már. Ha kéne segítség gépösszerakáshoz, írj egy privit, vagy ide OFF-ba.
Ebben az árkategóriában az EVGA tápjai a legjobbak, az az EVGA G2 750W nagyon jó árban van most, én azt venném, valószínűleg sosem kéne új tápegységet venned. Persze egy 20000-25000Ft-os tápegység is elég lenne. Ebben az árban egy kis felárért az EVGA 750 G3-at ajánlanám.
-
lapartman
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Házból max. vegyél egy olcsóbbat, ismerek itt olyan helyet, ahol Bitfenix Shinobit adnak kerek 10.000Ft-ért, és a többi már mehetne is a tápra.
RAM-ból aprón épp látok garis Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200Mhz ramokat 39k-ért, az is +3000Ft. Így jutna +8000Ft tápra, amiből már egy még jobbat tudnál venni, akár 550W-osat.
-
zs198
aktív tag
válasz
duronx
üzenetére
Volt Raiderem 650W-os és BQ-val is volt dolgom. Az EVGA-t nem ismerem személyes tapasztalataim nincsenek vele kapcsolatban. A Raidernél valóban halkabbnak éreztem a BQ-t. De nem óriási a különbség. A Raidernek gyengébb minőségű a ventije és idő előtt hangosodhat. Nos nekem a 3 év alatt ezt nem kezdte el, de én a BQ-t venném azért biztos ami biztos. (Az EVGA-t is ajánlják, ezért azt is vedd számításba. Jó belsőkkel dolgoznak.)
-
törölt tag
válasz
lapartman
üzenetére
A proci az AMD X6 FX-6350 3.9GHz AM3+ lesz benne. És ezeken a tápokon kívül mit érdemes még venni ami ilyen teljesítményű ? Nem feltétlenül szeretnék kiadni ennyi pénzt ha van esetleg olcsóbb kategóriában is ilyen tápegység, de ebben az árban is érdekel amin ez a 2 EVGA megy. Magyarul a keret max kb 35 ezer rá. Meg akkor ehhez a konfighoz elégnek kell lennie a 750 W-nak ?
-
chopin42
őstag
Szóval
Proci: Ryzen 5 1600 65k
Ram: Corsair vengeance lpx 2x 8 gb 300 cl15 42k
Ház: Zalman z9 neo ~15k
Táp: Evga b3 450w ~17k
Alaplap: Valamilyen b350-es lap, max 35k
Ssd: valamilyen, max 25k
Vga: valamilyen garis gtx 1070 max ~115k (apróról)Ezzel az összeállítással beleférne egy 1070. Procit idővel 1.35 volton ocn tartanám 3.7-8 közelében.
Ehhez elég lenne a kiszemelt táp (Dospalek kolléga ajánlotta többek között nekem is)? Árban nem tudok fölé menni, a fogyasztás meg csak nem fog a jövőben annyit nőni. Ha van jobb 5 év garis alternatíva, elfogadom
holnap veszek házikót, és sajna 5 rongy is sokat számít nálam
) -
lapartman
tag
válasz
üzenetére
Milyen proci/kártya lesz benne? A GQ FSP beles, kicsit régebbi, a G2 Super Flower beles, újabb, jobb minőségű. Átlagban a 16000Ft feletti EVGA tápok jók, mi baj van a kártyáikkal? Úgy hallottam, hogy messze az övéké az egyik legjobb customer support. Nem hinném, hogy az nagy gond lenne
-
lapartman
tag
válasz
MasterHUn
üzenetére
Mennyit szánsz rá? Enélkül felesleges nekiállni bárminek is, akár egy irányár is elég
. A gépépítés/hardveres cuccok pont olyan "ipar", ahol a pár ezer forintostól kezdve a milliós határokig mindent kapni. A reális szubjektív. Bill Gatesnek az teljesen reális lenne
. Irányár nélkül megadni valamit olyan, mintha azt mondanád, hogy találkozzunk a Times Square-n. Ez ugye egy kicsit tág fogalom
.MasterHUn: A bányászok biztosan szeretik
. Az RX 470/480 kártyákat is szépen elvitték -
törölt tag
Sziasztok !
A következő konfighoz keresnék tápot. :
Alaplap: Asrock 990FX Extreme 6
Memoria : 2x8gb Corsair Vengeance pro
Háttértár : 1TB Western digital blue, Kingston V300 64 GB SSD
Vidkari : Gigabyte GTX 1060 6gb
Meghajtó : Lg DVD író
Hangkártya : Asus strix soar
Hűtés : 4 venti procihűtővel együtt .
Ház : Zalman Z11 plus
Ezek lennének a kiszemeltek az egyik EVGA SuperNOVA 750 G2 750W (220-G2-0750) [link], a másik pedig ez EVGA SuperNOVA 750 GQ 750W (210-GQ-0750) [link]
Kérdéseim :
- Mi a különbség a 2 között ? Az olcsóbbiknál még több a PCI express csatlakozó is pl , meg az egyikben 13.5 cm a venti a másikban pedig 14 cm amiket hirtelen láttam .
- A házba amibe bele szeretném tenni ha megnézitek [link] akkor látjátok, hogy a 14 cm ventilátor szerintem teljes szélességében nem tudna dolgozni. Ez nem gond ?
Jók ezek az EVGA tápok ? Mert a videokártyájukat nem venném meg.
-
törölt tag
válasz
MasterHUn
üzenetére
Hát persze, hogy van. A webshopok olyanok....MINDEN van raktáron.

/azt sem tudják mi az a raktár. Van pár salgópolc, amin tárolják a szarokat abban az 5 napban, amíg vagy megy érte a megrendelő, vagy megy vissza a nagykernek. Ezek körül az egyetlen, aminek tényleg van raktárkészlete, az a Bestmarkt(Hardverker lánykori nevén).
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(egész gép)
. Szerintem ne azon a párezer forinton múljon, inkább vedd a 750W-ost.

EVGA felé hajlok ... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)