- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Speeedfire #196099 üzenetére
de nem vagyok megelégedve vele.
Miért nem? -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
a p30 pro után egy xiaomi 13t pro telefont vettem 1 éve, de nem vagyok megelégedve vele.
Milyen telefont ajánlanátok 200k-ig (akár használtan is)?
Méretben mint a 13t pro, vagy p30 pro, ez a 6.5" környéke.
Jó lenne ha lenne:
- gyors töltés, wireless töltés
- jó kamera
- log video
- külső app támogassa a 60 fps videó felvételt, dji osmo mobile támogatás
- usb 3.0 a fájlok másolása miatt
- hosszú OS frissítés támogatás
- gorilla üveg -
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Mivel már a második akksi is kezd gyengélkedni, lassan ideje nyugdíjaznom a közel 5 éves Pixel 4a telefonomat.
Korábban a 150 ezres kategória volt számomra az arany középút, de ahogy nézegetem, manapság már érdemes ezt inkább 200 ezer köré feltornázni.
Szóval 200 ezer körül keresném a Pixel 4a utódját. Örülnék, ha hasonlóan hosszú ideig kitartana mellettem, és a legfontosabb szempont talán az, hogy jó képeket, videókat készítsen, játszani nem szoktam. A szívem a Pixel 90 felé húz, de azért mielőtt leteszem mellette a voksomat, gondoltam felteszem a kérdést, hogy lenne-e ennek alternatívája, érdemes-e megfontolnom más típust ebben az árkategóriában (akár android, akár Iphone).Köszi a segítséget!
-
Orgi
addikt
-
culas25hc_2
újonc
Sziasztok!
Remélem jó témához írok.
Le akarom cserélni a százéves Samsung Note 10-emet, és néztem, hogy több helyen is hirdetnek Samsung S25 Ultrát egészen jó áron, 390.000 Ft környékén.
Nem csak (számomra) névtelen kereskedők, hanem pl az Aqua is hirdeti, 3 év garanciával. Semmi plusz infot nem tudtak órla mondani, hogy pl kicsomagolt kvázi új telefon lenne, vagy ilyesmi.
Lehet ebben valami buktató? Mitől lehet esetenként 100 eFt-os különbség is, ha újként hirdetik. Többnyire a drágább ajánlatok azonnali bolti átvételre is igazak, az olcsóbb ajánlatok esetén 7-8 napot várni kell. Ennyit azért csak nem számít, hogy nem tartják raktáron.Köszönöm a segítséget.
-
naja
aktív tag
válasz
qltsar #196073 üzenetére
Elnézést a makró és a széleslátószögű nem ugyanaz? Tök igazad van, ennek a megfogalmazásában akkor tévedtem. Úgy értettem, hogy a másodlagos –vagy hívjuk ultraszéleslátószögűnek– ne legyen gáz. Azóta látom, hogy van ahol a normál vagy a telét is ajánlják közelikhez. Na a makrózás nem kiemelten fontos, max fényes nappal virágokat, bigyókat közelről nézni kellene. Netán épületet és vagy egyéb nagyobb dolgokat (megint lehet nevetgélni) ami nem fér bele az alap kamerába. Tök átlagos felhasználásra. Hogy éjszaka zokni az nem izgat.
#196074 Viktor0610 – Köszönöm a kiegészítést Viktor, ez egy fontos kérdés volt.
#196083 Org –
Jó ötlet, köszi. Már megyek is. Melyik topicra gondolsz? A "Fotók, Videók Mobillal"-ban nem találtam sima 400-ast, Pro-t igen.Ui: Amit a fagyásokról olvasok, az számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy nem más miatt van-e.
-
totron
addikt
válasz
cs.zs. #196076 üzenetére
Némi TikTokkal vagy hasonlóan szépre optimalizált aktuális kakival eljön az jóval hamarabb is, mint két év. Nem tudni hol az egészséges határ, ömlenyben nincs hiány, ma már nem kell halálig használni egy készüléket ha szeretjük, ha nem.
Az akksi ellátottság itt a kérdés, meg hogy a nemsokára hatályba lépő EU-s rendelet mit hoz: lesznek-e cserélhető akksis modellek dögivel vagy éppen hogy kivonulnak gyártók, hamarosan kiderül, ~2 év múlva. Egy köztes állapot a legvalószínűbb. Aki bankol is vagy lelkileg igényli a gondviselést, annak meg a szoftvertámogatás is. Mindent egybevéve hasznos lehet a termelés üteméhez igazodni, hangozzék ez bármilyen rondán és megalkuvóan is.
#196075TongPo72, semennyire. Az már inkább, hogy a maszoftverfejlesztőösszekattintgató generációt senki nem tanította meg optimalizálni. Magadat kell ismerni, ha gyakran csábítanak el az újdonságok akkor úgy is lesz másik készülék 12GB-tal majd, ha ragaszkodóbb típus vagy most fektess be nagyobba, a választott kategória ígéri a hosszú támogatást.#196068vence, az egypálcás kategóriában mindenképp. Az iPhone 6-7-8-akat épp az tette vonzóvá többek között, hogy másnak a kezében látva is hihetetlenül jó színeket látott az ember, az igen jó betekintési szögeknek köszönhetően. De jött ki ZTE is igen kiemelkedő panellel. Na ez múlt el.
#196062cs.zs., a betekintési szöget, kontrasztot, színhelyességet, jó válaszidőt, hosszan nézhetőséget szavatoló hardveres és szoftveres megoldások körét is idekeverhetjük nyugodtan. Voltak nagyon szép megoldások.
#196061qltsar, így van, az este & levett fényerő, nyugi feltétlenül kellenek hozzá. A napközbeni pörgés állapotában csak azt hiszi az ember, hogy jó lesz, aztán sokszor nem is. Nagy kincs a 14 nap erre.#196060Luck Dragon, a szűk intervallumokkal dolgozó, olcsóbb készülékeknél van ilyen. Ha alulról nézve, függőlegesen jobb a betekintése arra szokták belőni az már elég tud lenni egy áráért fájdalommentes használathoz. Volt ilyenem nem is egy, szinte egy se villogott. A prémium felé fentebb lépdelve kezdődnek el a gondok.
#196059csaplar55, don't pánik, uram. Ha te egy tini vagy és naphosszat chatalkalmazást használsz OLED kijelzőn, maximum fényerőn, kontrasztos billentyűzettel sötétszürke-fehér, fekete-fehér, úgy van esély beégésre, egyébként, önfeledt, átlagos használat során aligha. Úgyis mindig jobban villog mint amennyire beéghetne, szóval ezen ne görcsölj. A villogás megvédi ettől a panelt, a szemedet a lefáradástól már kevésbé. Az IPS meg nem ég be.
A bántódáshoz tényleg kellhet a több nap. Van, ami sunyi és csak később mutatja meg igazi hatását. Más esetekben már a 0. másodpercben világos, hogy ebből nem lesz közös együttműködés. Tesztelj, tapasztalj.#196057vence, mire alapozom: nagy részletességű képzeletpakkokat állítok elő a népek megtévesztésére.
Régebben, míg szövegre kellett alapozni a tájékozódást, elnyúlhatott a várakozás-ábrándozás-képzelgés fázisa, ma a videók hamar közel hozzák a valót. Elmentem megnézni élőben is, de nem túl meglepő módon semmi meglepetés nem ért, addigra teljes kép kerekedett már a készülékről. A kameraképek meg az első pillanattól magukért beszéltek. A legtöbb mobilkamera arra van belőve, hogy a készülék saját kijelzőjén hozzák az elfogadhatót, hát nálam botor módon meg az asztali kijelző a referenciapont. Ahogy írtam is, árkategóriájában gyakorlatilag csak jobb kamerás modellek vannak, az elvárás az, hogy nem a legszarabbat kell választani adott pénzért.
Van helye az Edge emlegetésének, mert sokan nem tudják, hogy ők valójában igényesebbek annál, mint amit addig megengedtek maguknak. Spóroljuk meg hacsak lehet a nagy, utólagos homlokra csapásokat.
Kérdéses vagy nem, mindig áll, hogy disztingválni tudni kell. Kevesebb konteó, kevesebb mellényúlás. Időben, földrajzilag, anyagilag nem hozható össze egy gigateszt, így többségében csak a netre van utalva az ember. A kinézettek között aztán akadhat pár, ami élőben is rendelkezésre áll.Na akkor mindent megbeszéltünk.
-
DJGABI
addikt
Üdv!
Anyámnak keresnék valami olcsó alsópolcos telefont. Úgy látom újonnan inkább hagyjuk a kínálatot. Ilyen A52s kategória szerintem már elég lenne neki. Van esetleg valami bestbuy? Amúgy a Nova 5t-vel (Huawei P20-30) is teljesen elégedett voltam, valami régebbi felső kategóriás mi lenne ebben az árban? Samsung S7-S8? Meddig érdemes lemenni? Még a 2019-es Alcatel 3x-et nyúzza... Kb alig van neki alkalmazás telepítve, de mostanában bootloopolgat. Egyszer már volt emiatt gariztatva.
-
TongPo72
csendes tag
válasz
cs.zs. #196076 üzenetére
Nagyon koszi. 200k kornyeken mi a best buy az alabbi parameterekkel?
-Uj keszulek
-Youtube, zenehallgatas, bongeszes, Teams es egyeb irodai szemet, semmi jatek
-Barmilyen androidos oke
-Nem lekerekitett kijelzoAmiket neztem eddig: Galaxy S24, Xiaomi 14T Pro, Poco F7 Pro, Google Pixel 9a. Ezek mind 180-220 kozott elerhetoek. Az S24 akkor kiesik akku miatt (bar a kijelzo is kisebb es kevesebb kraft kell neki).
-
TongPo72
csendes tag
Sziasztok, a sima S24-nel atlagos felhasznalasnal (youtube, zenehallgatas, bongeszes, irodai alkalmazasok, de semmi komoly jatek pl) hosszu tavra gondolva mennyire gaz a 8GB RAM?
-
-
qltsar
veterán
Elvarasaid kozott volt a makrofotozas:
Talán a kamera a legfontosabb. Bár a telefotó nem lényeges (nem is biztos hogy kell), ultraszéles/makró azért ne legyen gáz;Pixel 8a nem tud makro modot, 9A is egy kis trukkel, Honor 400-ban autofocusos az UW camera, igy azzal oldja meg.
-
naja
aktív tag
válasz
qltsar #196058 üzenetére
Bocsi, de nem igazán értem, hogy ezt miért írtad. Szóval ragaszkodnál a 9a-hoz a 8a ellenében? Annak ellenére, hogy milyen kedvező áron vannak HA-n bontatlan csomagolással? Szóval, ennyivel rosszabb lenne?
Kérdésem továbbra is: a kéz alatt vett bontatlan csomagolású, 3 év garit simán lehet érvényesíteni a Yettelnél, akkor is, ha nem a nevemre szól?
Azóta olvastam többet a 8a-ról, 9a-ról és Honor 400-ról is. Nekem ez utóbbi (H400) jön be közülük, utána másodiknak talán a Pixel8a a HA-s jelentős árelőny miatt.
A 8a ellen szól a 128GB RAM, melegedik, lassú töltés és az akku lehetne erősebb.
9a ellen a 200eFt (nem szeretnék szolgáltatóval alkudozni) és hogy még ennyiért is csak 128GB jár.
A H400 ehhez képest – legalábbis a tesztek alapján – jobbnak, kiegyensúlyozottabbnak tűnik általánosságban. Tud mindent amit a fentiek, van amiben még jobb is. Kamera simán megállja a helyét (néhol nekem még jobbnak tűnik). Yettelnél kártyásan a 256GB-os 154eFt, ami elég baráti. Emellett a 9a pláne drágának tűnik.Jól látom, vagy van ellen vélemény?
Illetve a garis kérdésemre ha tudnátok válaszolni (2. bek). Köszi előre is. -
cs.zs.
veterán
Árukeresőn a Honor 200 8/256 GB nagyjából 124-130.000 Ft.
Telekomnál listaáron ez most 109.560.-,
131.560.- Ft-ért a Telekom már 12/512 GB-osat ad. A nem-szürke boltokból ezt kb csak alza kínálja 136.890.- Ft-ért
[kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
Honda567 #196066 üzenetére
Kábellel. Pillanatok alatt települ a gépre a driver, újracsatlakoztatod, megkérdezi mit akarsz, fájlkezelő.
És már húzhatod is át a teljes méretű képeket.Windows-kapcsolatra is lehetőség van brutuszon
keresztül , de nekem úgy nem teljes méretű képek jöttek át. Nemtom hol lehetett volna ezt beállítani.
Maradt a kábel, fájlkezelő.
-
vence
aktív tag
válasz
Luck Dragon #196060 üzenetére
Ez egy IPS "fjúcsör" !
Ha egy AMO-nál nem szeretnéd, hogy a melletted ülő is lássa, mikor mit nézegetsz, akkor különleges privátszférát védő (szürke) fóliát kell /-ene rá venni, jó pénzekért +ban ...
-
vence
aktív tag
válasz
qltsar #196058 üzenetére
Ugye azt is tudod, hogy ilyenkor emelkedik ugyanannak a csomagnak a havidíja is éppen a Yettelnél !!!
Tehát belép pl. 20x/ 24x XXX Ft plusz-költség is.Nem véletlenül szerepelnek itt a topikban inkább a feltöltős árak az ajánlott vételeknél.
Ott látszik, hogy versenyképes, vagy kevésbé egy adott ár.A másik vonal már komolyabb számításokat igényelne, de leginkább nem éri meg!
Szóval, kicsit körültekintőbben az ilyen félrevezető ajánlásokkal! -
Honda567
tag
Samsung A55 számítógéppel hogy lehet össze párosítani?
Fotókat akarom róla leszedni. -
válasz
5-ös kezelő #196064 üzenetére
Használat közben nem annyira feltűnő , hiszen másra koncentrál ilyenkor az ember. Legalábbis az én esetemben . Nem vagyunk egyformák.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Luck Dragon #196060 üzenetére
Nekem a szélesebb alsó káva bántja a szemem / szimmetria-érzékem. De ha jól látom, a G86 jó lehet nekem is. Bár mire rászánom magam az új készülék vásárlására, az is elavult lesz, meglehet.
-
acronka
tag
Sziasztok!
Realme GT 7 5G van valakinek? -
qltsar
veterán
válasz
csaplar55 #196059 üzenetére
Meg a boltban nem fogod valószínűleg akkora fényerő mellett látni a kijelzőt, ezért (is) érdemes internetről megrendelni, így van legalább 14 napod elállni a vásárlástól, ettől persze érdemes lehet megnyomkodni egy boltban ami a kiszemelt lesz végül.
A beégésről: a nagyobb gyártóknál biztosan alkalmaznak pixel-shiftinget, ezzel megelőzve, hogy ne égjen be az Amoled panel. Amennyiben gari-időn belül mégis beégne akkor javítják (cserélik).
Az ettől való félelem miatt én nem zárnám ki az Amoled-et a helyedben, a PWM érzékenység meg kiderül viszonylag gyorsan este, kis fényerő mellett.
-
-
csaplar55
csendes tag
válasz
cs.zs. #196043 üzenetére
Köszi ! Megnéztem a Moto G75 adalapját, nekem megfelel. Pláne egy Samu A13 után...😉
(de azt is akartam írni, hogy milyen jó olvasgatni a fórumot, mindig kap ag ember új infót. Persze ha ugyanarról 180 fokos fordulattal, ellentétes vélemény van. ...akkor már gondban vagy(ok) Azután: a kijelző beégésről most hallok először.... 😟 Más: az ok, hogy bemesz a boltba, megfogdosni, hogy tetszik vagy nem, de ez a szembántás nem egy nap alatt fog kiderülni...) -
qltsar
veterán
Igen, sajnos valasztani kell, hogy melyik kezedbe harapj bele.
Viszont, ha Yettelesek vagytok, lehet, hogy erdemes egy Yettel uzletbe is bemenni, foleg, ha nincs husegidotok. Lehet, hogy ki lehetne harcolni egy kisebb kedvezmenyt a Pixel 9a-ra egy kedvezo(bb) dijcsomag husegvallalasa mellett (neha szoktak ilyenket adni ugyfelmegtartas celjabol), plusz ugye az elofizetesed melle van alapbol egy extra kedvezmenyed a keszulekek arabol...hatha
.
-
vence
aktív tag
válasz
totron #196053 üzenetére
A G75 igen gyenge pixelválasszal bír, ez a másik ok, amiért kiesett nálam. A szembántás mellett. A kemerája is hiperfos. Nem igaz, hogy 15+ éves szinten kell lenni, vállalhatatlan. Ennyiért számos más teló jobb képeket csinál, tudtak szintet ugrani 2025-be. Egy Edge után egyébként fröccsöntött is.
Ezeket egyébként mire alapozod ??
Ill. mégis mit vársz egy € 200 körüli telótól ?
És miért egy magasabb / az Edge kategóriához hasonlítod?
(... az egyébként sem jó neked, mert abban nincs IPS paneles.)
És nem is ajánlottam neked a G75 -öst ...
csak azt akartam jelezni, hogy nem igazán megalapozottak a netről összehalászott infók.Nyilván nagyon eltérőek lehetnek ezek az érzékenységek
(engem is érint valamennyire).
Így szerintem a sok kérdéses netes dolog alapján való szakértés helyett ki kell próbálni pár db, egyébként szimpatikus modellt.
A vége pedig úgyis az lesz, hogy érdemes korlátozni akármilyen "jó" kijelző bámulását is. -
naja
aktív tag
válasz
cs.zs. #196017 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat. Szerintem iOS felé most sem megyünk el. A 9a jó iránynak tűnik. A 8a mennyivel tud kevesebbet hozzá képest? Csak mert vannak itt hirdetések bontatlanokról 135k-ért, ami azért elég jól hangzik. Ennek a vásárlásnak mi buktatója lehet? Úgy értem a garit simán tudom majd érvényesíteni, miközben a szerződés másnak szól? Yettelesek vagyunk, és a kiszemelt készülék is onnan való lenne.
A Honorok mennyire jöhetnek szóba (200, 200pro, 400)?
#196021 – Tristis : Nézegettem az S-es Samukat is, de úgy látom ezek már a lélektani határ fölött sarcolnak. Nem látom, hogy tudnak-e annyira jók lenni. De köszi ezt is.
#196023 – qltsar : Közben átbeszéltük, és a méret sem olyan fontos már, elengedjük. Jó, hogy felhívtad rájuk a figyelmet rájuk nézünk. Így akár ha van nagyobb, amit a méretmegkötés miatt nem ajánlottatok, akkor még azokat is szívesen megnézném.
Az A56 kamerája a tesztképek alapján eléggé mehh. Ha kamera nem számítana, akkor jó lehtne lenne vagy egy Motorola hasonló árban.TL;DR –> Jó kamera, jó akku idő (nem kell akku bajnoknak lenni, csak bőven bírjon ki egy napot, és ezt tudja pár év múlva is), 100–200k között ami jobb mint egy Pixel8a
#196018 – Zsolt,72 : Ahha, gondolom az Audi ugrott be?
Nem sokára már nem annyira lesz vicces fordulat a feleség és az android szavak egy mondatban. Bár az utód még nem látom, hogy fér majd a képletbe, de biztos csak megoldjuk valahogy... Azért köszi a kiemelést, én is jót nevettem. -
vence
aktív tag
válasz
qltsar #196041 üzenetére
És mit ér a hosszú sw-támogatás,
ha a hw nulla? (garancia ?!)Egyébként is elég kétséges, többoldalú ez a hosszú támogatás ...
amikor nem ritkán kinyírnak, még viszonylag jól ketyegő telókat.Nekem pl. egyáltalán nem tetszik a Gooooooogli ilyen ügyködése,
de úgy egyébként sem az állandó és leginkább értelmetlen és
NEM IS TILTHATÓ változtatások.Pl. milyen jogon gazdálko ... garázdálkodik bárki mobilnet-keretén?!
-
totron
addikt
válasz
vence #196050 üzenetére
Tudom, épp ez az, hogy IPS van, megörülhet az ember elsőre, de aztán meg pont nem működik az elvártak szerint. Úgy nem, hogy annyi erővel lehetne akár OLED is - egy IPS hátrányaival. Good deal, not? Ezért próbáltam árnyalni, mélyebben meg aki rákényszerül beleás. Egy bizonyos ponton túl meg személyes szemrevételezés szakasza van.
Milyen fenntartás kell ahhoz, hogy valaki érzékeny ezekre a lehetetlen megoldásokra? Igen hasznos infók, szűköl a kör, több száz helyett csak több tucatnyi telefon között kell játszani tű a szénakazalban nevű játékot. Pont a Motorolánál van olyan mozgásmegjelenítés, ami szemfáradtságot okoz, frissítési rátáktól függetlenül.
Sehol nem olvastam még komolyabb panaszt róla
Erre most mit mondjak. [link] , [link] kiindulásnak és persze a konkrét modellekhez szóló ódák, topikok is. Azt kell érteni ilyen esetben, hogy két teljesen külön malomban őröl vagy épp őrül az, aki érzékeny és aki nem.A G75 igen gyenge pixelválasszal bír, ez a másik ok, amiért kiesett nálam. A szembántás mellett. A kemerája is hiperfos. Nem igaz, hogy 15+ éves szinten kell lenni, vállalhatatlan. Ennyiért számos más teló jobb képeket csinál, tudtak szintet ugrani 2025-be. Egy Edge után egyébként fröccsöntött is. Mindenki gondolja meg. A vezetéknélküli töltés fancy előnye így már eltörpül. Lehetett volna jó, de nem, kár, ez van. Mivel lóg ki a sorból? A fényerő, mint abszolú jósági tényező zavar engem. Ez olyan, mintha hangban azt mondanád, hogy az szól jobban, amelyik hangosabb.
A jobb paneleket pedig nem is ebben az árkategóriában kellene keresni
Hol kell keresni? A legalja kínai kacatok kapják meg, jó IPS-t meg "már nem is éri meg" gyártani.Nem a legszerencsésebb feltételezésekbe belemenni, ha valaki nem ismer valamit kellő mélységben.
Ezt mire érted? Az én malmomban a G55 is problémásnak bizonyul. Mellé a valószínűsége csekély, hogy merőben eltérő megoldásokkal élne a gyártó egy szérián belül. A beszámolók is erről szólnak. De miről is beszélgetünk, amikor te ebből - szerencsédre - semmit nem látsz? Csakkérdem.Vagy fejeződik be valaminek a gyártása, mert van helyette valami vacak.
Ebben egyetértünk.
Ez nem kis mértékben a tesztelők elfogultságának köszönhető.
Pont a G75-ről volt egy teszt amikor messzemenően elferdített módon szerette volna lejáratni az IPS-t kompletten, mint technológiát egy gyerek, nem is értem miért. Áh. -
vence
aktív tag
válasz
totron #196044 üzenetére
Azért néha nem árt fenntartásokkal fogadni, amit a neten lát,
olvas az ember ...Pl. nem zavar, hogy a G55 -nek IPS kijelzője van?!
Ha minden igaz, ugyanaz, mint a G54-ben volt.
Sehol nem olvastam még komolyabb panaszt róla
(OK, nem a legfényerősebb, de nem is vacak kijelző,
átlagos használatra bőven jó, különösen, ha az árakat nézzük.)
Nem véletlenül lett a moto G54 topseller, a legendás 1st Gen,
moto g időket idézve!
Egyébként a frissítési frekiket lehet fixre állítani a G szériában, de a Motorola adaptív rendszere is a jobbak közé számít a GSM Arena tesztek szerint.Mivel állandóan megy a jajgatás, a G75-be fényerősebb panel került,
ennek nyilván ára is van.
Szóval NEM, egyértelműen a G75 lóg ki a sorból !!!
Nem a legszerencsésebb feltételezésekbe belemenni, ha valaki nem ismer valamit kellő mélységben.
A jobb paneleket pedig nem is ebben az árkategóriában kellene keresni, ha nem szorította volna ki teljesen az AMO-mánia ...Ez nem kis mértékben a tesztelők elfogultságának köszönhető.
Sok jó dolog került már így a süllyesztőbe, sajnos.
Vagy fejeződik be valaminek a gyártása, mert van helyette valami vacak.--------------
Az Edge 30 - 155g - után, minden telót nehéznek érzek ...
Gondolom, itt az is játszik, hogy egyébként nem annyira kis készülék: 159.4 x 74.2 x 6.8 mm.
-
totron
addikt
A Honor 400 Lite 3840 Hz PWM-mel hirdeti magát. Beszámolók szerint nem egy nagy minőség a háza. Amennyire ki tudtam hámozni az van, hogy bizonyos fényerőszázalék modelltől, gyártótól függően lehet 60-50-40-30-20% felett a saját komponáltságú szoftveres DC-dimmingjével van, az alatt pedig az említett frekvencián. De homályosak az infók, az is lehet, hogy minden fényerőállásra érti, nem tudni. Az biztos, hogy nem csak a marketingben egyértékként jól elsüthető Hz számít, van ott még modulációs mélység amiből jellemzően a kisebb a jobb, de ez sem örök igazság, amplitúdó ami nem egyenlő a mélységgel, görbe meredeksége vagy épp szögletessége azaz a kvantálás milyensége.
#196046cs.zs., jó, de nem lehet kikerülni. Érzékenységtől függően ezek csak maszatolások.
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #196044 üzenetére
Nagyon jól fogalmaztad meg, én sem láthatok ki a saját érzéketlenségem mögül. Hála a jó égnek, én nem veszem észre. De egy szó mint száz, ha valaki érzékeny rá, kerülje a PWM-et, nem?
Az LG OLED TV-m nem használ PWM-et, kizárólag DC-dimming van, épp azért hogy bárki nézhesse egész éjjel. Az UM5401QA előző laptopomban [kép] [kép] kiválasztható volt, hogy legyen-e DC-dimming vagy ne. Nekem édesmindegy volt, mert ugye engem nem zavar, de ez is mutatja, vannak jó Oled kijelzők. Én egy ideje este leginkább 165Hz VA monitor előtt ülök [kép] , na ez max fényerőn is mehet este is, ez akkor sem bánt engem. Ezért ís írtam előzőleg, hogy ne telefonon netezzen, aki éjjeli mókus... -
snecizero
senior tag
Blackview bl 7000 re esett a választás !
Vízálló
Ütésálló
5G.
Éjjellátó
7500mHa aksi 33w tölthető, töltő a dobozban !
8/256 GB
6.78 fullhd kijelző
A.I. funkciók beépítve !
Gyári szoftverben a hívás rögzítés !
Mi kell még ! -
totron
addikt
válasz
cs.zs. #196043 üzenetére
A csúcsmodellekben valamivel kifinomultabb a dimming, de az is csak egy szoftveres, emulált dimming, fizikait ha ráküldesz, 1 nap alatt beég a kijelző. Kérdés, hogy megéri-e a felárat. Van, akinek megoldás, másnak ez sem. Ha érzékeny rá, igazi megoldást nem kínál az OLED technológa. Ténylegesen megvalósítani IPS esetén lehet a hosszan nézhetőséget. Az IPS még nem garancia arra, hogy érdemi szemkímélés real, azaz fizikai DC dimming, feszültségszabályozás alapú, fényerőt szabályozó vezérlés kerül mögé. E kettőnek tehát egyszerre kell jelen lennie a jóhoz. Az említett moto G55-re ha rákerestek a PWM szócskával kiegészítve, elég hamar szembe jön, hogy nem mindenkinek tuti. Az esti sötétben való olvasgatáshoz nem jó az OLED, bármi is legyen a marketing vagy bármit is állítson az, aki nem érzékeny rá, de nem lát ki saját érzéketlenségéből. Rápillantani 1-1x meg bármi jó. Felhasználás- és egyénfüggő kinek mi jöhet be, saját szemmel tesztelendő. Kiváló a 14 napos elállás erre.
#196043cs.zs., mi kínál minőségi IPS-t? Egypálcásították az IPS intézményét sajnos, pedig nagyon jó panelek voltak már. Legtöbb esetben a kímélés 60Hz-en tud megvalósulni legjobban vagy egyáltalán.
Szerk.: a G75-tel ha lehet mégtöbb gond van, meglehet, hogy a G széria egészén végigvonul ez a filozófia.
-
cs.zs.
veterán
válasz
csaplar55 #196036 üzenetére
A magas PWM frekik előnyben részesítése mellett még azt is mondanám,
mivel nem tudjuk hogy van-e PWM-érzékenységed vagy nincs,
ne is kísérletezz ezzel! Főleg esténként netezel (ne telefonon tedd ezt!), vagy olyan Oled kijelzőt keress, ami DC-dimming elsötétítést használ (Xiaomi csúcsmodellek, esetleg egyes OnePlus telefonok),
vagy pedig minőségi 120 Hz IPS.
Utóbbi nem is drága, egy Motorola G75-ben jelenleg 95.000 Ft körül megkapod az emagon, sokéves (5+1!!) support, nagy akku, IP68 vízállóság. -
qltsar
veterán
válasz
csaplar55 #196036 üzenetére
Ha a biztos, hosszu szoftveres tamogatas a lenyeg, akkor Android vonalon Samsung, es Pixel a legjobbak ilyen szempontbol.
Samsungnal a jelenlegi kozepkategoria tetejet ki tudod hozni 150-bol, Pixelbol a 8a sufniGSMbol kihozhato kb. a keretedbol.
Azt meg tudni kell, hogy egyik sem PWM bajnok, ha erre esetleg erzekeny lenne a szemed.
-
gabor9991
addikt
Van most olyan ajánlott telefon amelyik pop up vagy kijelző mögötti kamerás?
Mi 9t után kellene valami de én nagyon nem látok semmi hasonlót -
RIC5I
tag
válasz
dokee78 #196031 üzenetére
xiaomival sajnos nekem elég rossz tapasztalatom volt, a hardver első osztályú volt benne de szoftveresen katasztrófa volt
- menü nem tetszett
- ha szedtem le rá appot hogy normál android menüje legyen akkor akadt
- a gps nem müködött rendesen vagy utcákkal arébb mutatott , vagy x méter után vissza vissza dobált a kiinduló pontra , vagy ilyen 10 perces eltolással frissítette a helyzetem
- appok képének a szélét olykor levágta a felbontást rosszul állította be és ki be kellett zárni az appot hogy jó legyen neki
- bizonyos appok rendszeresen crasheltek rajta
- az ujjlenyomat nem akart megbízható lennivolt szervizbe , lett újra telepítve, volt várva rá rendszer frissítés is én nem mondom hogy szar a xiaomi de nekem nagyon rossz élmény volt főleg hogy a gps t rendszeresen használom és az nem akart megbízhatóan müködni úgy hogy én távol tartom magam tölle , ha kérdés lenne valamelyik note volt amelyiknek a selfie kamerája felül jött ki az menő volt
-
RIC5I
tag
válasz
Oldfoksz #196029 üzenetére
nfc t nem használtam még sose szóval nekem az nem fontos
konkrétan már csak annyira van a kezemben a telefon hogy zenét elinditani rajta
- linket megnyitni
- üzenetre válaszólni
- köztes időkben tiktok instagram
- nagy ritkán lefényképezni a macskát vagy ha érdekeset látok
- megnézni a google mapset ha ismeretlen helyre megyek (ez mondjuk fontos mert szarúl tájékozódok )
- napi 2,3 óra a képernyő időm
Realme rendszere milyen ?
xiaomi óta kicsit tartok ezektől a kinai telefonoktól, hardwer jó , szoftver megkérdőjelezhetőmert a xiaomival ez a legnagyobb bajom hogy az az 1 ami valaha a tulajdonomban volt a menüt gyülöltem , akadt , a gps nem müködött rendesen , a felbontásokkal folyamatosan baszakodott appokba és millió baja volt , rendszerrel olyan rosz tapaszalatom mint a xiaomival még sosem volt
-
csaplar55
csendes tag
válasz
cs.zs. #196032 üzenetére
Igazad van, mindenkinek más fontos...😉 Már töltöttem ki sablon kérdőívet, most egyenlőre a Poco X7 pro van az első helyen. DE, bár neked tettem föl a kérdést, de minden fórumtárs javaslatát szivesen meghallgatom.
Tehát főleg esténként netezek, YT, olvasok, TV GO, stb.
Igen, a szemkímélés az nem árt, mert már 70 vagyok...😟
A sík kijelző lenne jó , mert ha dolgozok a ház körül, akkor megy az övtáskába.(már jó pár éve nem hordom zsebben, mert tört már össze így kijelző)
Nem ártana minél több frissítés. Az akku 1 vagy 2 napot bír ki, az nem mérvadó...Ennyi jutott hirtelen eszembe.
(Nosztalgia: anno 5110 volt az eslő telóm....5 évet bírt az akkuja...😉) -
vence
aktív tag
válasz
debrecenikri #196024 üzenetére
Hála az égnek nem csak Samu telók vannak a világon!
Így bőven beleférhetsz a keretedbe és nem is - jószívvel már nem igazán ajánlható - 6 - 128 GB memóriára leszel korlátozva!
Nézd meg a moto G55 5G - 8-256 GB-os telót!
(eMAG szokta akciózni, vagy Allegro, EU stb.)Ha minden igaz, az infra kivételével (ami csak redmi-kben van ebben a kategóriában) teljesen egyezik az igényeiddel.
Ez egy, már bizonyított topseller, tovább finomított változata
(modernebb külső, kiváló fogású - nem csúszós - vegán hátlap stb.).eSIM -es is, így nem csak két SIM-profilt tud kezelni ... / tárolni
(de egyszerre csak 2 lehet aktív).
Ez főleg hosszabb utazásoknál / külf. szolgáltatások használatánál lehet nagyon előnyös! -
vacs
veterán
válasz
csaplar55 #196030 üzenetére
Feleségemnek a Honor 400 tetszik, azt vesszük meg ma a Yettel-nél.
A Nothing Phone 3a hátlapja nem tetszett neki, különben ezt kapta volna, bár nincs benne eSim!Nekünk fontos volt a sík kijelző, emiatt Motorola-ból csak az Edge 50 Neo volt opció, de ez sem tetszett neki.
Ebből a 3-ból bármelyiket veheted szerintem.
Dokee78
Tudom, én viszont komolyan gondoltam, hogy Xiaomit soha többet.
Ahogy Classic B írta, hiába jó hardveresen, ha a HyperOS-től nem lehet megszabadulni... -
cs.zs.
veterán
-
RIC5I
tag
sziasztok , a samsung note10+ om már nagyon haldoklik és ideje lenne nyugdijazni szegényt, menet közben én is megöregedtem és az igényeim drasztikusan változtak így kérnék segíséget
a CFM 2 pro val szemeztem eddig
Árkategória?
- min 50.000ft - 100.000ft maximumHasznált vagy új?
- újHosszú vagy rövid távra tervezel?
- ameddig megnem hal szegény-Mire használnád?
-telefonálás, yt music, napi social media pörgetés a buszon, irogatás ismerösöknek, fotó galéria 80% a macskák úgy hogy nem kell semmi profi
(szerintem ez belefér 100ft ba)Egyéb igények?
kifejezetten elégedett lennék ha a note 10 fotózási és hardweres képességeit tudná hozni , mármint egy 6 évvel ezelötti szintre csak képekesek a mai belépő kategóriák, remélem
xiaomi tiltó listás nállam sajnosnagyon szépen köszönöm annak aki tud ajánlani valamit, mivel már nem az az igény hogy top kamera top hardwer és meg veszi az ember az éppen aktuális top samut így kicsit el vagyok veszve a belépő kategóriába , de szerintem arra hogy fülhallgatóba yt music ot hallgassak és közben chateljek ismerőseimmel nem hiszem hogy kéne egy fél milliós telefon
-
cs.zs.
veterán
válasz
debrecenikri #196024 üzenetére
Szia,
az igényeidnek kb a Samsung A25 felel meg, de az nem fér bele 80.000 Ft-ba.
Van dual-sim, van SD-bővíthetőség, van NFC, 5000mAh akku, 120 Hz SuperAmoled kijelző, van 3,5mm JACK is, teljesen jó a droidja, 2024-es andr 14-ről induló 4+1 év support,
egyedül infrája nincs a felsoroltakból.
6/128 GB és 8/256 GB létezik.
Jó telefon. -
debrecenikri
tag
Sziaztok, Redmi 9T-m akksija a közelmúltban felpuffadt a napon, ezért a leváltása mellett döntöttem.
- Árkategória? - Max 80000 Ft
- Használt vagy új? - Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? - Minél hosszabb távra
- Mire használnád? - Stream és videónézés, zenehallgatás, chat és social media appok (leginkább discord és twitter), böngészés, mobilfizetés, egy kis fotózás (pl táblajegyzetet egyetemen szívesen lekapnám vele)
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? - Android (minél kevesebb szeméttel, a MIUI pl már soknak érződött)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - a jelenlegi 6.53", ennél talán egy kicsit kisebb lenne az ideális, sokkal nagyobbat semmi képpen nem szeretnék
- Egyéb igények? - Nfc és minél tisztább android a fentebb írtak szerint, sd kártya bővíthetőség, 3.5 mm-es jack, ips vagy valamilyen oled kijelző, nagy (5000 vagy több mAh) akksi, ezeken kívül még örülnék, ha dual simes lenne és tudna infrát, illetve könnyen root és romolható lenne, de ezek az utóbbiak nem annyira fontos elvárások. -
qltsar
veterán
válasz
Tristis #196021 üzenetére
Sajnos nincs macro-photo lehetőség a sima és plus változatokon (nem AF képest az UW) amit naja írt, mint elvárás, de a P9a jó választás lehet!
#196016 naja: Ha esetleg mégis kompromisszum képes a méretelvárás, akkor esetleg egy MM-ben nyomkodjon meg egy A5X szériát, hátha mégis vállalható a méret, ha Samsung vonalon maradnátok.
Ha tetszik a Pixel 9a, most Alza-nál (hivatalos viszonteladó) van telefonbeszámítási akció, így lejjebb lehet faragni az árát. -
MacEdm
tag
Sziasztok! Anyumnak szeretnék egy másik telefont, egy redmi note 12 4G-t váltana.
- Árkategória? 100-120k körül
- Használt vagy új? Újat preferálnánk, de használt is szóba jöhet.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszabb távra terveznénk, hogy minél tovább kapja a frissítéseket.
- Mire használnád? Igazából semmi extra, fotózás, videó nézés, light gaming (szókereső és logikai játékok)
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Méretben akkora legyen mint redmi note 12. 6.6-6.7-es kijelző.
- Egyéb igények? IP 67/68 legyen legalább.
Amit eddig néztünk:
Redmi note 14 pro 5G
Samsung galaxy A36
Samsung galaxy A56 (használtan) -
naja
aktív tag
Sziasztok! Feleségem S7-esének keresünk –továbbra is androidos– utódot hosszútávra az alábbi igényekkel/kérésekkel:
– Kis-közepes méret (tehát nem nagy ;)
– Jó akkuidő;
– Talán a kamera a legfontosabb. Bár a telefotó nem lényeges (nem is biztos hogy kell), ultraszéles/makró azért ne legyen gáz;
– Ne legyen döcögős, de amúgy nem kell erősnek lennie. 60Hz+ nem érdekel, de azért fluid legyen a felület. Játék nem lesz, csak fotózás és böngészés;
– Kijelző lehetőleg ne legyen ívelt. Nem a sikkesség a fontos, hanem a hétköznapi használhatóság;
– Hátlap keret ne legyen túlzottan sérülékeny, de tokot úgyis fog kapni;
– Lehetőleg újat szeretnénk;
– Vezetékmentes töltés nem számít, és általában bármi más sem amiről nem írtam;
– Árat nem tudok írni. Szerintem ez inkább úgy működik, hogy ha látom hogy mit tud, akkor tudom eldönteni, hogy a kért pénzt megéri-e. Mivel pénzből élünk mi is, így nyilván a lehető legkevesebbet szeretnénk költeni. Nem státusszimbólumnak kell, hanem használati eszköznek. Ha lehet kérni ajánlásokat 100e, 150e és 200e környékére, azt megköszönnénk.Visszaolvasgatva és az összefoglalóban lévő videót megnézve még mindig nem vagyok igazán képben, vagy inkább elég sok az adat és az összevisszaság a fejemben. Meg aztán csak eltelt fél év azóta (az árak is elég furán mások lettek).
-
Dzsano
tag
Szia!
Nem vagyok egy nagy szakértő, de nekem bejöttel a POCO telefonok. Jelenleg X3-NFC-van, amióta megjelent kb. 5 éve, talán karácsonyra cserélem le, de nem biztos, mert még mindig tökéletesen működik. Xiaomi (almárka), van magyar képviselet. Nézegesd az árukeresőben is. -
vence
aktív tag
Így hirtelen csak régebbiek ugranak be ...
neked pedig szempont a frissítés.
A 40-es szériából talán kimaradt a plain.De mi gond van a Neo-val már itthon is elég baráti árak vannak.
És tele a net jó értékelésekkel, az Amazonokon találsz, hosszabb és elég szakszerűket is.Pü. megy!
-
gjo
tag
válasz
cs.zs. #196010 üzenetére
Persze, de ezek 89 vs 72 ezer..
Annyiért veszek mást, ami el is mosogat helyettem
Ennek a reális ára 52-56 ezer, árukeresőn még a legolcsóbbak is 58-nál kezdődnek, és abban alapból nincs NFC..
Sőt a mostani USD árfolyam mellett, inkább 46-50 ezer között kéne Kínából kifogni, engem ezek érdekelnek, hátha valaki épp most vett és tudja hol van épp. -
cs.zs.
veterán
válasz
Raisen1989 #195990 üzenetére
"...sokan mondták, sokan írták, hogy az iphone akksia jóval gyengébb (tehát kisebb) mint az összes másiké..."
de ők biztosan nem tudták befejezni a mondatot, (mert pl jött a busz és futni kellett) miszerint a prímán optimalizált rendszer miatt a kisebb akkuval is kijön kb ugyanaz az üzemidő, mint másoknál nagyobbal.
"...a kijelzője is kisebb Hz-es..."
az alap verzióé 60 Hz, valóban, ez sokaknak fájó pont,
de a PRO verziókban igen profi adaptív 1-120 Hz LTPO amoled van. Végülis igen, ha épp lemegy 1 Hz-re, az is elég kis érték...
"...valamint a töltése is lassabb..."
PD 2.0 töltésre esküdtek sokáig, ami által 30 perc alatt 50%-ra tölthető az akku, és nem gondolták úgy, hogy a nagy átlagnak ettől több kell. A nagy átlagnak nem is. Relatív szűk réteg igényli, és még most kezd igazán terjedni.
A 15 wattos vezeték nélküli töltés viszont jó sok éve benne van az iPhone-okban, ezzel eléggé élen jártak, és az IP68 vízállósággal is. -
gjo
tag
Sziasztok,
Redmi Note 14 4G NFC-s verziót látott már valaki Kínából? Ha jól gondolom ez a 24117RN76O (Global NFC) modellszámú. Vagy hol lehetne most 8/256 verziót legolcsóbban beszerezni? Ha tudtok AKTÍV topicot, oda is irányíthattok, köszi.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Raisen1989 #195990 üzenetére
Ha mindössze ezt sikerült eddig leszűrni a rengeteg infóból, amit kaptál, vegyél xiaomit, jó lesz neked.
-
vence
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 7
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Iphone 16 Plus 6db folia + 1db tok
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged