- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kabri
csendes tag
Zsiz, rajtad kívül nem ismerek senkit, aki Redmi Note 3 SE -t használ még. Nekem is ilyen telefonom volt, csak sajnos leejtettem a 9. emeletről. Mondjuk betonra esett és a kijelzőn egy karc se volt. Kissé meghajlott, de vissza tudtam állítani. Belül a műanyag pöckök pattantak le, amik tartják a hátlapot, de még utána is használható volt tokban. Szerintem a világ legjobb telefonja!
A Poco-kat nem ismerem, csak szemeztem velük, viszont a Redmi note 8T, amit használ a lányom az nagyon bevált. Szóval a Note 9 Pro biztos jó, pláne a Note 3 után. Tudom nem volt valami nagy segítség a hozzászólásom, de muszáj volt megosztanom.
-
TeeJay
félisten
én és öcsém közösen anyumnak veszünk Redmi Note 8-at és így hogy kintről 45-ből megvan idehaza meg 60-65ezer legtöbb szürke importos boltban ahol lehet kitörölhetem a s*ggem a számlával meg garanciával. Szóval megéri bevállalni 45-46ért és 3hét alatt itt van, még ha november utolsó napjaiban rendeled is megjöhet karácsonyig
-
ghiottone
nagyúr
1. kb. minden. A MIUI egy teljesen átalakított felület. Rengeteg beállítási lehetőséggel, amelyek néha illogikusak, vagy épp úgy el vannak rejtve hogy csak na.
2. Spemallról kuponnal, EU Expressel 55 körül lenne a RN3 Pro
Én nem akarok senkit lebeszélni a Redmi Note 3 Pro-ról, mert 55-ért jó telefon. Minden telefonnál van valami kompromisszum - itt az ért nehéz überelni a hardveres felhozatal miatt.
Röviden leírom akkor miért lett Rn3P helyett más telefonom:
- Először az volt az induló lépés, hogy a Moto G4 Plus bejelentése előtt gyorsan adjam el az X Play-emet viszonylag jó áron - ez sajna túl gyorsan sikerült. Na akkor kellett valami normális teló. Ezért úgy voltam vele, hogy arra a pár hónapra, amíg kijön a Moto Z Play -, vagy lehet most már a kicsi 4,6 colos Moto M - nem veszek (akkor még) 20 ezerrel drágábban telefont, így vettem egy 2/16-os Redmi Note 3 Pro-t az eustockról. + utána a Spemallról is egy 3/32-est, de azt, amint megérkezett már adtam is fel az új tulajnak.
- kevés volt számomra a 2 sim melletti 10 gb belső tár.
- nem tettszett a kamera minősége - előtte 8 hónapig használtam az X Play-t, abban pedig lényegesen jobb a kamera.
- a gyári hangfelvevő gyatra felvételt készített egy konferencián, halk volt a mikrofon, stb.
- a telefon jelerőssége nem az igazi - gyengébb lehet az antenna benne, vagy leárnyékolt a fém hátlap,
- a fém hátlap csúszós és vékony,
- a 2 sim kezelése nem tetszett,
- az eustockos romban néha eltűnt az értesítési sáv,
- a B20 hiányát megéreztem, mert a céges Vodás kártyámon 5GB-os net van és az egy vicc volt, hogy Miskolcon sincs a 800 mhz-en kívül más 4G sávja a Vodának - akinek eladtam Tmobileos simmel pedig volt 4g még ott is. + 2-3G között ugrált a telefon, amikor egy nap Marcaliba kellett leugrani, így ez is sokat nyomott a mérleg serpenyőjén
- A MIUI felület nem jött be - nálam a stock felület a nyerő, évek óta azt használom + Moto párti vagyok. (korábban a G-hez, G2-höz, X-hez is készítettem gyári rom módosítást, ami tartalmazta a magyar nyelvet)+ a lényeg, hogy nem akartam a romokkal foglalkozni, kiöregedtem én már abból - Nekem egy megbízható telefon kellett, ami teszi szépen a dolgát megfelelő minőségben. - Na ezért eladtam és utána jött a Honor 5C - másik csalódás és végül Moto G4 Plus - ahol minden úgy működik, ahogy megírták a szoftvert.
-- Jó aksi,
-- Jó kamera,
-- stock droid,
-- Moto appok.
-- garantált frissítés,
-- atombiztos rendszer,
-- jó antenna,
-- kiváló hangminőség beszéd közben.
Nincs vele gondom a méreten kívül és hogy ebben az árban a 3GB ram is beleférhetett volna. -
Az X5 és az X6 körül az X5 lenne inkább megfelelő PRO verzióban,
Az X6-ról azt mondják, hogy eléggé idegesítő a kijelzője, néha nem érzékel, stb, illetve rossz az összeszerelési minősége.
Az X5 PRO-ról azt mondják, hogy egész használható telefon, sokan dícsérik, legalábbis eleinte.
Sok kollégám csapott le rá a tezstek megjelenése után, de valamiért azóta mindegyik megvált tőle.
Nem tudok konkrétumokat, de ez fix, hogy 2-3 hónap után szoftveres gondokba ütköztek, fagyás, újraindulás, lassulás, stb. Persze, ők eléggé kemény kiképzést adtak neki.Nekem egyszer volt a kezemben X6 PRO, harmadik próbálkozásra fel is tudtam venni a hívást, mert épp be volt lassulva valami háttérben futó cucc miatt...
Cusom romok kínai telókon: Cyanogenmod, vagy AOSP alapú (nem gyári alapú) ROM-ok általában nem mennek a gyári kernelen, márpedig a kínai MTK procis telókon nagyon ritkán lehetséges kernelt cserélni, mert a MediaTek nem adja ki a forráskódját a proci kernel driverének, vagy legalábbis nagyon sokáig nem adta ki. Így marad a gyár ROM-ok masszírozása, ami elég szűk lehetőségeket ad.
Újabb Andrid verzó szinte kizárt ezekre a telefonokra, biztonsági frissítésekről meg jobb nem is álmodozni.
Biztos vannak kivételek, de szerintem nem a 20-30 közötti kategóriában.Az a gond, hogy az elvárásaid gyenge hardver esetén is márkásabb készüléket kívánnak.
mod: Ha ragasztkodsz a 20k+fa árhoz, akkor érdemes felkészülnöd arra, hogy nem fog 2 évig menni a teló, és/vagy nem lesz túl nagy öröm hazsnálni valami olyan baki miatt, ami nem derül ki az adatlapról.
Szerintem olcsó telefonra 2-3 év alatt többet fogsz költeni, mint egy normális minőségűre, mert fé lévente cserélni kell majd. De ez csak az én véleményem, lehet, hogy kifogsz egy olcsó és jó márkát/pldányt, de én nem kockáztatnám a pénzem.
-
LámaZ
addikt
Az itteni sirámokat olvasva, ritka az a kínai ócó kütyümárka, amelyiknél a felhasználók kb. ¼-nél nem jönnek elő minőségi nyavalyák. Ócó húcnak híg a leve.
Másrészt, az ócót kereső fogyasztóknak köszönhetően a kici kínaiak a selejtes, de nem teljesen rossz alkatrészeket nem dobják mindjárt a kukába („H” hiba), hanem ide-oda besuvasztják, tehát nincs olyan nagy anyaghasználat, így a környezet is védve van valamelyest – bár ez azért kétséges, mert a minőségi darabok tovább tartanának.Amúgy, szerénységem szerint, még az a legjobb telefon az ócók között, amelynél a hardver okés, és csak a szoftver hiányosságait („Sz” hiba) kell a felhasználónak elhárítania (magyarán: a gyártó/forgalmazó munkáját te végzed el a romolással, és ezért ócó a cucc).
A legrosszabb az a telefon, amelynél a „H” és az „Sz” hiba is fennáll.
-
Úgy érzem, hogy ez nem fog menni. Muszáj emelned a rászánt összeget.
Ebben az árkategóriában kerestem énis, de mindig van legalább egy buktató:
- sz*r szoftver
- rosszul működő érintőkijelző
- meghal a telefon 2 hónap után, és garancia csak álmodban
- szörnyű mikrofon/hangszóró minőség
- eldobálja a wifit, 2G/3G jelet
- és még sorolhatnám estig30+áfa már sokkal kivitelezhetőbb.
Esetleg a Doogee X5 PRO lehet a minimális befutó, de még az is csak kompromisszumokkal.Az általad kiválasztott telónál alapból látszik, hogy csak Bp egyes részein lesz 3G-d, mert csak 2100Mhz-et tud.
Ebben az árban nemhogy normális, de kb. egyáltalán nincs supportja a telóknak. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest