-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
endruboy1 #130449 üzenetére
Kamera nem lényeges, eddig is kaputelefon szintű volt a kamera, Y300-é bőven jó volt.
(#130450) alexandrosz: sajna túl nagy,az 5" is már nagyon határeset neki.
(#130454) Skillet: megnézem az E4-t, bár Auchan olyan messze van tőlünk, hogy az utazási ktg-ből kijönne drágább készülék is
(#130455) maczera: megnézem, mennyire kell ezektől használtan félni? Hibák mik lehetnek?
-
arrow76
csendes tag
válasz
endruboy1 #130471 üzenetére
Tudom!
Csak példáloztam vele.
S7-est majdnem vettem a mediamarkt-ba 99,990-ért, de rájöttem, hogy tizedét se használnám ki, a tudásának. Valamint rettentően félteném, hogy összetöröm a csini kis üveg testét!Továbbá azt olvastam, hogy 2-3 év alatt tönkremegy az akksija, és a ragasztás miatt nehéz cserélni (na erre volt példa a pocophone, amit szét lehet csavarozgatni), és így a gyári állapotot sem lehet visszaállítani (illesztések, IP védettség). Így százezer, nekem sok. Ezért keresek, valami kevésbé kényes mobilt, kisebb kompromisszumokkal.
Méretileg meg, minél kisebb telót szeretnék! Könnyebb elrakni, -kezelni, a kisebb felület merevebb, kevésbbé hajlik, -törik... Sajnos ilyet már csak butafonban gyártanak, vagy esetleg olyan 'okostelót' aminek a képességei (főleg kamerában) jelzésértékűek - értsd, szinte használhatatlanok!
-
arrow76
csendes tag
válasz
endruboy1 #130457 üzenetére
A hsz-ból sejtettem, hogy nekem szól, de csak elolvastam a többit is! Bár kicsit csodálkoztam, mert fentebb te is ajánlottad a G5-öt!
Köszi a tippet!
A Redmi 5-nél konkrétan azt írják: "A sztereó hang ráadásul újfent túl lett szűrve, így a környezet effektusaiból gyakran nem sok marad meg, míg a szél gond nélkül megrecsegteti a mikrofonokat." Valamint nincs benne stabilizálás, sem Camera2 API támogatás.
Néztem a Xiaomikat, sokan ajánlják... 4X-et majdnem vettem is. Sajna best-buy mivoltuk ellenére, pont kamerában véreznek el, ami nekem a legfontosabb!Pedig elég nagy náluk a választék. Megnyílt a Mi store is. Aztán ugye itt van az új Pocophone F1, ami bár száz körül van árban, de igencsak fejlett is, és a videó szerint könnyen szerelhető... Olcsóbbakban is benne van minden szenzor, ujjlenyomat érzékelő, NFC, akár a ritka infra is. Csak a képfeldolgozás / hangrögzítés nem megy - pedig nem nehéz.
Nem csak a Xiaomi hibás. A Sony sem tudja kihasználni a kameramoduljait, a Huawei-nél is olvastam problémákat, stb.
A hangrögzítés nem atomfizika! Csak fel kell venni a valóságot - nem kell azon semmit szűrni. A képeknél is jobb, ha zajos marad - mintha el van mosva, és visszaélesítve, mint egy kontrasztos olajfestmény!
A Nokia tudta ezt (Lumia 830 / 930 / és a csúcs 1020). Nagyobb érzékelő, jó optika, hardveres stabilizálás... öt éve! Kár, hogy nem folytatták, akkor nem kellene gondolkodnom!A HTC U11 van kábé azon a szinten most, meg pár csúcsmobil, de azokat nem engedhetem meg magamnak.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
endruboy1 #130464 üzenetére
Nem annyira sürgős, de az akkor kimaradt, hogy minimum a mostani kijelző méret kell, de inkább 5,5" legyen az alsó határ. A sima pixel 2 a mostani nexusnál is kisebb, az semmiképpen nem játszik, a pixel 2 xl meg 60-70k-t biztosan nem fog zuhanni a pixel 3 megjelenésével, ráadásul a kávák is vaskosabbak a többi jelölthöz képest. (a notch-t meg tudnám szokni, csak ha létezne egy számomra tökéletes telefon, abban nem lenne)
Felmerült a pixel is, de a fentiek miatt maradt ki a választási opciókból. -
Skillet
addikt
válasz
endruboy1 #130456 üzenetére
Van itthon mindkettő. Méretben szerintem nem lehet egy lapon említeni a kettőt. Moto fogás váltás nélkül megvan! Nyilván a hardwer combosabb a redmi-ben.
A moto-n viszont van gorilla, illetve belépő szinten nagyon tűrhető minőséget hoz. Sőt. Nekem pl nagyon bejön. Nekem csak az értesítő led hiánya fájt. Szép, igényes, minőségi darab. Újonnan a 30 ezres ár 2 év garival több, mint baráti érte. -
endruboy1
senior tag
válasz
endruboy1 #130307 üzenetére
Ja még annyi tapasztalatom van, hogy mióta felfrissült Android P-re azóta nem írja, hogy gyors töltésen lenne (a gyári töltővel). Viszont így is jó gyorsan tölt. Olvasgattam hogy van egy ilyen bugja az új Androidnak a Pixeleken, de elvileg tudnak róla és majd javítják... amúgy este mindig töltöm szóval nekem ez annyira nem kritikus hiba.
-
Dhampir
félisten
válasz
endruboy1 #130296 üzenetére
nagyon tetszik a konzervaktivitása
A "konzervaktivitás" csakis ezzel fog működni.
(#130294) thomson7575
Csak kérdés, hogy flagship mivolta ellenére, meddig fog még a régi S7 frissítéseket kapni, amikor már az S9-nél tart a gyártó.
-
-
Celithrandi
addikt
válasz
endruboy1 #130242 üzenetére
abból gondolom, hogy jobb a kamerája, hogy hetekig teszt fotókat és videókat nézegettem másfél éve míg végül arra jutottam, hogy az Mi5s nek jobb a kamerája lényegesen mint az akkor futó ájfónnak és kicsivel jobb mint a pixelnek. Asszonynak kellett kiemelkedően jó fotós telefon, így sokat foglalkoztam vele és elég boldog voltam mikor kiderült, hogy egy 100ezer körüli telefon leveri ebben a 2-3 kilós társait. Azóta használja, én is tesztelgettem és tényleg nagyon jó képeket lehet vele csinálni, mondom ezt úgy, hogy én kizárólag DSLR gépekkel fotózok már több mint 10 éve.
-
Celithrandi
addikt
válasz
endruboy1 #130238 üzenetére
pixel, használhatatlanul kicsi gyenge aksival csak 32giga rommal és az Mi5s nél rosszabb kamerával. Két éves széria amit elkezdenek kiszórni, vajon ezért a 95ezer jó ár?
mod: Amúgy innen még perecet se rendelnék: https://www.arukereso.hu/stores/skyphone-mobiltelefon-kiegeszitok-webaruhaza-s62445/#velemenyek
-
Acheron
őstag
válasz
endruboy1 #129886 üzenetére
+ (#129887) juuzer, (#129888) thomson7575
Köszönöm a gyors - és elég egyöntetűnek tűnő - választ.
A Pixelt még megnézem (no meg megmutatom a leányzónak, tetszik -e egyáltalán), de így lehet marad az eredeti elképzelése (ennek bizonyosan örülne is).
Még egyszer köszönöm a gyorssegélyt -
thomson7575
tag
válasz
endruboy1 #129838 üzenetére
Hát azért az az Exynos 7885 nem egy rosz chip, főleg, hogy asszem az A8-al debütált így még réginek sem mondható a Snapdragonnal szemben. Talán az az MP2-es G71 szúrhat szemet, de szerintem ez a SoC 2 évig tuti röcc nélkül fogja hajtani a telót.
A kijelzőméret az már elég nehéz téma , mert ebben a kategóriában nehéz kompakt méretet találni. Az Mi 6 amúgy korrekt telefon, egyedül az a sima FullHD kijelző nem igazán tetszik. Ennyi pénzért igazán beleférhetett volna már egy FullHD+ 18:9-el
Ajánlom figyelmedbe még a Google Pixelt (5") is mert mind kamerában mind hardverben nagyon erős. Pár kommentel feljebb pont ez volt a téma. Amazonról már 90k-ért be is tudod szerezni. -
thomson7575
tag
válasz
endruboy1 #129831 üzenetére
Én az S7-et vélasztanám a kijelző miatt, de csak akkor ha jóval áron alul meg tudnád szerezni, mert jelen pillanatban olyan 100k körül lehet kapni, annyit meg nem ér meg. 60-70k ért jó vétel.
100k körül:
-LG G6
-Xiaomi A2
-Galaxy A8
-Nokia 7+whited: fentebb említett készülékeket nézd meg te is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest