- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
istnag
addikt
válasz
Kercsi17 #96223 üzenetére
Elég régóta működnek már. Sok telefont vettem tőlük, volt garanciális gondom is, megoldották. (a telefont nem tudták 30 napon belül megjavítani, egyeztettünk és küldtek helyette egy újat).
Én bátran ajánlom őket, de olvastam, hogy másnak rossz tapasztalata volt velük. -
válasz
Kercsi17 #40161 üzenetére
nem jól értelmezed, ha bolti 1 év garival veszed, akkor sem az 1 év alatt, sem pedig az utána következő 1 évben nem viheted gyártói/szerződéses szervizbe, mert a készülék olyan forrásból származik, ami miatt a hazai gyártói/szerződéses szerviz nem javítja garanciális keretek között, ezért csak és kizárólag az üzletbe viheted vissza szervizelésre 1 évig, 1 év után pedig sehová, illetve csak saját költségedre javíttathatod.
a gyártói garanciával vásárolt készüléket direktben viheted a garancia időtartama alatt (gyártó függvényében 1 vagy 2 év) a gyártói/szerződéses szervizbe.
bolti garancia esetén az üzlet javítja, illetve intézi a garis ügyet saját berkein belül, tehát nem gyártói/szerződéses szervizbe küldi, épp ezért nem is igazán javasolt a bolti garancia! -
Švejk
őstag
válasz
Kercsi17 #38857 üzenetére
Nem, annyit nem ér. Az olcsóbb Lumiák is ugyanolyan korrekt cuccok, a Lumia 520 például egy abszolút BestBuy. Az L7 II-nek néztem egy időben a topikját...hát mit mondjak nem győzött meg, leginkább szoftveresen tákolmány, de a hátlap is recseg többeknél, és gyakoriak a pixelhibák. A legszomorúbb hogy a legtöbb júzer nem nagyon hallatja a hangját, inkább beletörődik ilyen "végül is nem is olyan sz*r ez" hozzáállással.
-
Algotis
addikt
válasz
Kercsi17 #38857 üzenetére
Lumia vonalon a 710 van még ami olcsóbb, vagy a 720 de az meg már majdnem ugyanannyi, mint a 820.
Ha a megbízhatóság fontos akkor mindenképp WP!
Az LG telefonokkal a szoftveres támogatottság volt mindig is a gond, nem nagyon kapnak frissítéseket de általában jó a rendszer ami rajta van. -
Švejk
őstag
válasz
Kercsi17 #38855 üzenetére
Szia,
Mik az igényeid? Ha fontos a tartósság, gyorsaság, a GPS, és az egyszerű kezelés akkor egyértelmű: A Lumia 820 a legjobb.
Ha fontos, hogy minden alkalmazást megtalálj, sokat játssz,adatot szinkronizálj, satöbbi, akkor meg az Android a befutó.
Mire használnád inkább? -
mtcob
senior tag
válasz
Kercsi17 #37827 üzenetére
Szia!
Mindegyiknek megvan a piaca, a nokia nem nagyon ad ki fölösleges modelleket
520: nagyon jó ár érték arányban, viszont nincs vaku,se előlapi kamera
620: 520 vakus NFC-s előlapi kamerás változata, teljes EU GPS-el (a többibe ingyen csak Magyarország only az autós navi), viszont nincs FM rádió
625: kb ugyanaz mint a 620 nagyobb kijelzővel
720: nagyon szép kijelző, jó kamera, indukciós töltés, előlapi kamera,nfc, vaku,FM rádió van
820: szép kijelző, átlagos kamera (az 520/620 nál jóval jobb), nyilván meg van benne minden ami a kissebb modellekben, csak még ami mellette szól az az 1GB RAM ami a jobb játékokhoz/pár programhoz kellNokiákra (meg úgy a WP rendszerre) jellemző a nagyon gyors és stabil működés, a jó támogatottság.
App ból valamivel kevesebb van WP re mint droidra, de összességében meg lehet bármilyen app alternatíváját találnitestreszabhatóság/mókolhatóság lényegesen kisaebb mint az androidnál....nagyjából ezek a legfontosabbak, szerintem ha tetszik a WP érdemes Nokiát venni, nézd meg neked mi a fontos, és hogy mennyit szánsz rá, majd válassz
ha hosszabb távra tervezel, érdemes lehet inkább a 820-at venni az 1GB RAM miatt az esetleges tovább tartó frissítések miatt
(#37834) Bati0501 50-60 körül még mindig a 4X HD az egyik legjobb vétel, esetleg LG F5, bár az gyengébb a 4x nél....használtan Samsung Galaxy Nexus lehet még jó vétel, vagy HTC One S
-
minek?:S
őstag
válasz
Kercsi17 #36038 üzenetére
Én fogtam mindkettőt, ami tetszett a P-ben, hogy alumínium, de az M azért újabb és más soc is van benne, nem egy NovaU8500 hanem egy S4 Plus muzsikál, kijelzőben a P a szebb.. és azt hiszem ennyi ami nagyon feltűnt ,nem olyan eget rengetően rossz az M, csak a 70k-t nem éri meg. Viszont akkor is ott az L ami meg ... hát mind a P-nél mind az M-nél jobb.. csak az nem 53k hanem 57,5.. viszont megéri, én úgy gondolom, nem rossz a kijelzője, annak ellenére, hogy TFT, és egész jó képeket csinál, legalább is ami a kezembe került.
-
minek?:S
őstag
válasz
Kercsi17 #36030 üzenetére
GSMPLAZA oldalán, ahonnan én az Xperia U-mat vettem, 56kért kapsz Xperia M-et és 57k-ért Xperia L-t amik újabbak és erősebbek azért a P-nél, én a helyedben inkább gyűjtenék még és e kettő közül választanék. Igaz ezek csak 1+1 év garanciával vannak, de megbízható termékeket hoznak és gyorsan.
-
-
Blackmirror
őstag
válasz
Kercsi17 #31481 üzenetére
Most nézem,és tényleg nem csak az LTEs telefonok ára emelkedett hanem többi is.
Hát akkor vedd úgy hogy segítettek dönteniNokia lumia 820-on nem mertek emelni,mondjuk így is vicces hogy telekom üzletben drágább mint a media marktban kártyafüggetlenül(pedig oda csak telefont simogatni jár az ember).
-
jooker82
nagyúr
válasz
Kercsi17 #31415 üzenetére
akkor szerintem mégegyszer samsungot ne. Volt aki ace-rők váltott L5,vagy L7 II-re és azt irta,hogy ég és föld... elég stabilak a mostani LG-k Nekem volt LG-m mely másfél év múlva se recsegett ropogott és szervizbe se volt sose.
A mostani másodteló kis L3-om is már 1,5 évhez közelit,de az ég világon semmi baja. pedig használjuk itthon rendesen.
Itt a példa ahol leirták,h ég és föld.
Pedig az ace 2 is jó telónak indult.Dantre: igen a minitől lényegébe mindenben előrelépés.
-
quailstorm
félisten
válasz
Kercsi17 #30519 üzenetére
Beég, cserélteted, ennyi. Ha garanciális akkor ingyen van. Ha nem akkor nézegeted. S advance AMOLEDje abban spéci, hogy a lehető legrosszabb kombó. WVGA+Pentile+AMOLED. Csúnya szőrös, rossz színek, és még be is tud égni. Ace2 után gyalázatos az a kijelző.
Tekintve hogy az a Sadvance, ami huzamosabb ideig volt nálam, 2 hónapos volt, nem láttam beégve. Ellenben az 1 éves S2-ről készült fotóm már bejárta a topicot, az haveré. Plusz járt nálam a JB-re éhes SGS i9000, na az is beégett mindenütt.
Aztán nézni az állapotsávot meg a böngésző gombjait mindenen, még ha halvány is, nem jó érzés.
Mindenki másképp használja a telefonját, de ha rengeteget böngészel úgy hogy állandóan ott az URL sáv, akkor az biza beég. Meg általában az első az óra és az állapotsáv ami úgy marad.
Nagy fényerőn hamarabb bekövetkezik, ez tény. -
silvergod
őstag
válasz
Kercsi17 #30519 üzenetére
+1 oda, ott a pont
dehogy fog beégni...átlag felhasználás és fényerő használattal nem mostanában..amire beég addigra le is kell cserélni
Vannak persze beégések de azért ne általánosítsunk "időzített bombának"..majd ha robban foglalkozik vele a szervízAkkor ennyiből lehetne sorolni az L9 et és a 4X et is ott meg pixelhibák vannak/voltak...haveroknak van,egyiknél 2 hét múlva jött elő másiknál 1,5 hónap múlva.
Ki kell fogni ,ez így van az IPS-nél és az Amoled-nél is szerintem... -
89BDave89
tag
válasz
Kercsi17 #30520 üzenetére
Sajnos még nem volt rá lehetőségem. valóban a 4.3" kijelző számomra is elég kényelmes, de a sonynak arra a kijelzőre elég kicsi a felbontása, és még a gombokat is a kijelzőre rakták, szóval elvesz a méretéből.
Nem tudom nem lenne e túl kicsi így. (Gyakran használok GPSt) (Pont emiatt félek az L9 től mert olvastam valahol hogy az a GPStől úgy felforrósodik, hogy ki is kapcsol :\) -
agabe
addikt
válasz
Kercsi17 #29503 üzenetére
Ahogy Zsolt_72 is irta csak ha nem elofizus. A reszletre vasarolt meg rosszabb, de ami ki van fizetve viszont elofizu tartozik hozza amire meg van husegido az sem jo.
Feltoltokartyas, vagy fuggetlen telefont kell venni hasznaltan is, es fuggetlenek se legyenek gsm boltiak.
Meg kell lenni az eredeti szamlanak es a hivatalos lebelyegzett gyari garilevelnek is...es meg a telot is jol meg kell nezni (ha pl. valmilyen modon viz erte belul egy kicsit is, akkor gari mar nem el...ha kijelzon legaprobb repedes van szinten, es ha nagyon meg van utodve akkor is megvonhatjak a garit.)
Mindenki vehet mast ami a fentieknek nem felel meg, de tudni kell, hogy jobb esetben csak garis problemai lehetnek nagyobbak, rosszabb esetben tilthatjak az imei-t (egyik sem biztos, de a pakliban benne van). Azt vallalj be amit te elfogadhatonak tartasz, de ha minel biztosabbra akarsz menni hasznalt keszuleknel, akkor ezekre kell figyelni.
Ujnal is gazos lehet gsm bolti, igy olyat is annak tudataban kell vasarolni, hogy gari vagy van vagy nincs (tobb esetben nincs mint van), es lehet olyan is, hogy valahol kulfoldon egy uj fuggo keszulek kerul a boltba amit fuggetlenitve adnak tovabb.
Nem minden maganszemely elado rosz szandeku (foleg itt HA-n vannak pl. regebbi motorosok mashonnan nehezebb szerintem kiszurni). Ki lehet fogni jo gsm boltot is (ritka mint a feher hollo, raadasul keszulekenkent is valozhat egy bolton belul is a hozzaallas).
Minden elovigyazatossag ellenere egy markakepviseletben, vagy szolgaltatonal vasarolt uj keszuleknel is lehetnek gondok, de ott mar csekely az esely, foleg ha jo a ceg szervizhalozata es hozzaallasa.
Barki ellenkezojet irja sajnos teved. -
Bkrisz9
őstag
válasz
Kercsi17 #28959 üzenetére
Unokatesomnak advance-e van. Kijelző szerintem borzalom. És ugye a samsung nekem sem a leg szimpatikusabb ahogy neked se. Nincsenek vele jó tapasztalataim.
Szerintem jó telefon a P ha lenne 10.000-m potyába eladnám a Solám es egyből vennék egyet. Vannak kisebb gondjai debkönyen megszokhatók (kicsit lassan nyílik meg a telefonkönyv /pár másodperc/ meg ilyen apróságok amikhez nem nehéz hozzászokni.)
-
Bkrisz9
őstag
-
Švejk
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Autós topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobilinternet
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nem nyílnak a Foldok?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bankmentes Részletfizetés ÖNERŐ NÉLKÜL? NÁLUNK EZ NEM KÉRDÉS HANEM LEHETŐSÉG! Dell Alienware OLED
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest