- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
t72killer #195254 üzenetére
A Ugreen pl közzéteszi a termékeinek a megfelelősségi nyilatkozatait, szóval ők tiszták.
ugreen link
A hatóság gondolom itt kifejezetten a piacos, útszéli és vackokat kínáló árusnál található eszközöket ellenőrizte. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #195086 üzenetére
Közben megkérdeztem a pontos típuskódját, a három A13 közül ez pont a legalapabb, a G80 soc-os. Akkor ezt passzolom.
Igen, lehet hogy ebből egy új Motorola lesz inkább. (Én most tök elégedett vagyok egy G75-tel, és anyukámnak nem kell ennyi feature, így egy G54 Power pl bőven kiszolgálná a következő 3-4 évben, szóval max kap egyet szülinapjára, vagy valami)
Fizetni, bankolni biztos nem fog vele, így a sokáig friss android nem lényeg -
-
-
vence
aktív tag
válasz
t72killer #195040 üzenetére
Szerintem 3-4 éven túl nem túl sok értelme van, döntő dologként figyelembe venni a frissítéseket.
Biztosan senki nem tudhatja, hogy mi lesz ennyi idő múlva!A gyártók vagy a G bármikor "elintézhetik", hogy új készülékre vágyjon a használó.
Most éppen a viszonylag még új ASUS notim frissített (engedély nélkül!) olyan szuperül, hogy azóta nem megy a touch-pad.
Ennyit a misztifikált frissítésekről. -
-
LZs?!
aktív tag
válasz
t72killer #193961 üzenetére
@t72killer & ggeleven
Köszönöm mindkettőtöknek, a Pixelről azt sem tudtam, hogy létezik.
Most elkezdtem utána olvasgatni.
A kamerát dícsérik, és tényleg csak natúr Android...a sima verzió pedig árban is a lélektani 350e magasságában van; de őszinte leszek: a kamera körüli mizéria miatt elgondolkodtam a Pro verzión is, hiába cca. 30%-kal drágább.
Szóval aminek még utána fogok nézni, hogy a Yettelnél esetleg lehet-e Pro verziót szerezni normál méretben - a neten kutakodva mint ha említették volna, hogy kéne lennie 6,3" sima és Pro verziónak, és mellettük van még a 6,8" Pro XL.
A Yettel ellenben csak ezt a két modellt listázza:
Google Pixel 9 Pro XL 16/256GB - 16/256GB; 5060mAh; 5G; 6,8"; 50MP
Google Pixel 9 12/128GB - 12/128GB; 4700mAh; 5G; 6,3"; 50MP
Egyébként csak lamentálva még egy kicsit: lehet, ezt az alkalmat inkább megtartom elméleti ismerkedésre a Pixellel, és - ahogy t72killer javasolta is - visszatérek erre modellváltáskor.
T.i. a gamer gép építés kapcsán is második éve vártam, hogy kijöjjenek az 5xxx nV kártyák és 9xxx AMD CPU-k...hogy rájöjjek: nem ebben a feje tetejére állított milliőben akarok új gépet építeni, így inkább eladtam a régi 3070Ti / 5800X gépemet, ahogy terveztem is már ősz óta...és inkább jól nem veszek semmit most. Majd a ráncfelvarrásból vagy következő eresztésből újrafuttatom a gondolatot.
Köszönöm még egyszer.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
t72killer #193821 üzenetére
Bizonyára sok helyütt így van.Mindenesetre még csak ott tartunk, hogy akkuidő, 6,5" és ne "laggoljon"
Tamás1966 . Igen, erre is gondoltam, meg arra is, hogy ő kap egyet, én használom,amíg nem kell másik... No meg feltettem HA-ra is, de nem haraptak rá.
REjoy 54.000et adott volna érte, annyit nekünk is megér.
t72killer: Nyárig ....akkor addig kibírjuk.
( bízom benne, hogy nem tart majd olyan sokáig az új teló miatt a migrálás, authentikátorok telepítése stb.... remélem, nem lesz nagy macera, tele vagyok progamokkal ,ráadásul ezeket használom is .
Köszi a tanácsokat!! -
Rottweiler89
senior tag
válasz
t72killer #193747 üzenetére
Nem is cserélném még az N10+-ot sem, ha nem lenne az adott akksi baja, simán el lennék én ezzel is, de hát... Plusz ugye meg is lett bontva, érzem és látom a különbséget az eredeti állapothoz képest.
Na ettől félek én is, ha egy másik gyártó jön szóba, hogy úgy akarnám használni, mint a Samsung-ot. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
t72killer #193744 üzenetére
Ha nem is kuka, de egyelőre a javítás eltolva, de meg szeretném majd csináltatni.
Nekem is fájdalmas ismét a 400K, de sajna ez van, nem szeretnék kockáztatni, meg csóri N10+-ot nyúzni huzamosabb ideig, így is képes felmelegedni olykor.
(T-s vagyok, szóval Yettel kizárva). Ránéztem a Pixel 9 Pro-ra, a-a, nem gyere be.ggeleven
Bizony tetemes, és így már azért barátibb lenne az ára sokkal.Akkor úgy néz ki, hogy nem is vacillálok másik készüléken, az S25-öt fogom majd megrendelni.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
-
Karcub
senior tag
válasz
t72killer #193734 üzenetére
Nincs úgy baj vele, csak az akksi idő nem a legjobb és kezd zavarni. Régebben volt s10+om, s21 plus, i13, i14 plus de valahogy ez se felel meg, nem tudom mi a helyzet a Xiaomi telefonokkal? Ahogy látom sokan azt választják, vagy az olcsóbbik modelleket vagy a felső kategóriásakat. Nagyon régen még nekem is volt egy redmi note 5 asszem.
-
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
t72killer #193548 üzenetére
Az élet pont attól szép, hogy mindíg kűzdeni kell, mindíg meg kell oldani valamit.
Ha Samut vettél volna, most mivel telnének a napjaid? Azt 15 perc alatt beállítottad volna készre, aztán annyi.
Várnád hogy elteljen 4-5 év, hogy vehesd a következőt. Így legalább izgalmas a telefon bütykölgetés. -
cs.zs.
veterán
válasz
t72killer #193541 üzenetére
Önmagában az a pár bit senkit sem fog beterelni a boltba, de ez egy fogyóeszköz, ami helyett néhány évenként kell egy új.
X idő után gyengül majd az akku, nem biztos hogy eredeti fényében pompázik a kamera lencséje/üvege, stb stb, lehet sorolni az indokolat.
Megvesszük az újat és kész.
Jobb lett a kamera? Egy kicsit.
Nagyobb fényerejű a kijelző? Egy kicsit.
Gyorsabb a rendszer? Egy kicsit.
Összességében jobb az új? Jobb .
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
t72killer #193522 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Ezek szerint akkor sajnos hiába, hogy ez is Android, meg az is, mégis lényeges különbségek vannak.
Álltalában ezek az én félelmeim is.
Persze ez, csak idő, és megszokás kérdése lessz.
Telik az idő, és szépen átálsz majd. Ezután a Pixel után, pár év múlva ugyancsak Pixelt lessz érdemes venni, akkor már nem lessz semmi gond.
Jó molyolgatást. 😁😄😂 -
dokee78
félisten
válasz
t72killer #193501 üzenetére
Van értelme ennek a hosszú időre kitolt frissítéseknek?
Például a Honor 200 Pro elég erős telefon,bírja elvileg az újabb rendszereket majd.
De akinek ilyenre futja nem valószínű,hogy 3 évnél tovább megtartja az adott csúcs készüléket.Közép vagy alsó kategória esetén,meg megjobban nincs értelme.
Vegyük a hamarosan megjelenő Galaxy A36-ot.
Ha jól emlékszem,talán 5-6 fő verziós frissítést ígér a Samsung.
Az nem tudom hány év lehet,de hogy a hardver nem fogja döccenés mentesen futtatni a későbbi verziókat az is biztos.
Egyik gyártónak sem érdeke,hogy egy telefont sokáig használjunk.
Nekik az a jó ha vesszük az újabbakat.Nem okoskodásnak szántam,mert nem vagyok aktív résztvevője a topiknak,csak leirtam,hogy vélekedem erről a frissítési mizériárol.
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
t72killer #193475 üzenetére
Az jó lessz szerintem az a P9 pro. Azt nagyon dicsérik itt az aprón is. Amíg én ide nem kerültem, addig nemis hallottam róla. Valamikor ez volt a HTC ??? Ez nem biztos de mintha valaki mondta volna.
Nekem volt olyan telefonom akkoriban, piszkosul szerettem. Erőss kis masina.
Ezt a Poco- t most 4-5 évig használom, utána én is megkukkantom.Akkor már majd P 14-15 körül lessz a kínálat.
Beállítgattad már ?? Szerintem a volt Samudat többszörösen túl lövi. Még a végén köszönő levelet írsz a tolvajnak. -
Tamás1966
aktív tag
-
-
Tamás1966
aktív tag
-
-
válasz
t72killer #193306 üzenetére
Atyaég, ezt jól benéztem. Sorry a linkelt cikk miatt, teljesen igazad van, ebben a cikkben nem sok strapamobil van.
Ellenben az Ulefon Armor mobilok valóban jók, tesóm most vett egy újabb modellt az előzővel nagyon meg volt elégedve. Az Őrségben sokat túrázgat és ami ezekben nagyon jó a strapabíró képesség mellett, az az erősebb vevőegység. Normál telefonokkal egyszerűen nem volt térerő, amerre lakik, az Ulefonnal viszont igen. Ez utóbbi képessége sem elhanyagolható ezeknek a telóknak.
Egyébként a 100eft ár feletti Ulefonokban normális hardware/software is van. Napi használatra is bőven jók.
-
cs.zs.
veterán
válasz
t72killer #193284 üzenetére
Ez kb egy "csúcsmobil". Ha ez nem elég, akkor mi..?
Inkább csak egyéni dolgokon fog múlni: vágja-e a kezedet, tetszeni fog-e a forma, jó helyen van-e az oldalsó gomb, a te felhasználói szokásaiddal bírja-e az akku, ilyesmik.
2 hét használat után visszajelezhetnél, hogy mi az ami neked nagyon bejön benne, és mi az ami nem!
Használd egészséggel! -
ata007
tag
-
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
t72killer #193129 üzenetére
Ez tényleg nagyon sajnálatos. A strand az sajnos ilyen. Nyáron kimentem itt Pesten a Palára, nemis vittem magammal telefont. Ez a biztos. Majd aki keres visszavhívom később.
Bár manapság más telefonját ellopni, az szerintem nagyon kicsinyes dolog. Ráadásul az A52S nemis egy túl drága készülék.
Persze neked nagy érték volt, mert azon volt mindened.
Vigyázni kell a mai világban már nagyon.
Köszi, hogy megosztottad ezt. -
válasz
t72killer #178284 üzenetére
Nna, tudom jórégi kommentláncra reagálok, visszajött a gariból az a52s, most próbálgatom összelőni az s7e-vel. Nappali képek esetén őszintén valóban nincs valami nagy különbség, meglátjuk mit hoz az este. Az meg megint más történet lesz, mert esti képekhez az a52s-hez van gcam és értelemszerűen azzal is használom a gyakorlatban, az s7e-hez meg tudtommal nincs.
-
PROTRON
addikt
válasz
t72killer #177832 üzenetére
A Samsungok és a gyengébb android telók közötti egyik nagy különbség, hogy az alap optika a samsungok esetén mindig erősebb.
Azokat a nagy számokat AI rádolgozóssal érik el, csak nem mind1 hogy mivel, tehát milyen alap képminőséggel dolgozik az AI és az ilyen kisebb gyártók spórolnak rajta hogy gyengébb optikát tudnak csak nagy mennyiségben berendelni. Matemaikailag be tudják bizonyítani hogy tényleg 48-as a kép, de összehasonlítod egy ugyanolyan értékű csak Samsung telefonnal készült fotóval és szépen látni a különbséget még laikusként is.
Tehát még ha azonos érték szerepel két teló között, ott a Samu jobb képeket fog csinálni ezen android kategóriában. -
PROTRON
addikt
válasz
t72killer #177829 üzenetére
Nekem is nagyon szimpatikus volt amikor rugged telefont kerestem.
Pár apróság miatt esett végül másikra a választásom:
-a kijelzője nem tudja elérni a 720p felbontást, ami nekem kiritkus, pedig ezt a méretet kerestem én is;
-a kamera nekem kulcs fontosságú munkához, mert sokszor csak befotózok egy nagyméretű elosztót és csak később döbbenek rá hogy kellenének a kis egységek feliratai is, na ennyire nem jó a kamerája;Majd ezek után már elkezdett zavarni hogy ekkora összegért akkoriban már zavart a felső és alsó káva, hogy a kijelző erős fénynél gyengus, meg hogy nincs 3. SD kártya slot, hanem a második sim slot hibrid.
Pedig nagyon tettszik hogy az XL csomagolású változat walkie talkiként is használható, mert abban már van hozzá antenna.Ha már akkoriban nem találtam ebben a 4-4,5" méretben megfelelő strapa telefont, akkor már inkább olyat néztem amiben van hőkamera, így nem kell külön usb modult használnom, szal végül BV9900PRO-t vettem, 6" kijelzővel...
De pár havonta ránézek a unihertz weblapjára, hátha van valami faja új teló.
-
válasz
t72killer #177828 üzenetére
Az unihertz atom belseje szimpatikus. O-ring, csavarozás, stb
.
-
PROTRON
addikt
válasz
t72killer #177823 üzenetére
Nono az usd és az angol font még mindig két külön árfolyamon mozgó pénznem, ellenben a 100k magyar huf az reggel óta is maradt ugyanannyi...szar-se.
Egyébként ha megnézed a titan pocket specjét, a cseppállóságot (amit egyébként ma már azért a legtöbb teló alapból tudja, csak az IP65 védettség amihez már certificate kell) meg a kamerákat leszámítva szerintem mindent tud amit az A52s is.
8 magos proci, 128GB háttértár, ráadásul 6GB ram, ugyanúgy hybrid második micro SD slot...sőt a neked fontos billzetet is tudja.
No meg persze jobb a méret, nem féltégla. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
t72killer #177816 üzenetére
3” kijelző? Cubot Pocket 3
-
Zoleee83
addikt
válasz
t72killer #168202 üzenetére
Jelenleg egy Redmi 4X-et használok, jó lenne ha ezt a 3-4 évet a következő telefon is tudná.
Ráadásul ez maradt 7-es android főverzión (ez sem akkora baj), azt tudom hogy a Mi 11 kap legalább 3 fő android verziót a jövőben.
A Note 11-re is érvényes lenne, hogy frissül majd a jövőben fő verzióval, vagy csak a prémium "Mi" szériára vonatkozik?
Samsung, Alma kizárva, egyiket sem szeretnék, és csak Xiaomi jöhet szóba az infra miatt. -
P4lom5
csendes tag
válasz
t72killer #168087 üzenetére
És az honnan tudható, hogy a telep minőségi-e?
Mármint én azt feltételezem, hogy a nagyobb gyártók alapból nem valami gagyi cuccot tesznek a készülékeikbe, naiv lennék?Ha ez márkafüggő, az probléma, mert Samsungot például soha az életben nem vennék, gyűlölöm.
Még sosem cseréltettem egyébként akksit, ha haldoklik, akkor inkább készüléket váltok. Erről is érdemes lenne talán leszoknom. 😁
-
-
válasz
t72killer #168026 üzenetére
Szerintem már kicsit túltolod az A52s témát. Kognitív disszonancia jeleit vélem felfedezni, mindenképpen bizonyítani akarod, hogy a megfelelő döntést hoztad meg. S ezzel más készülékeket próbálsz degradálni.
Túl kellene már lépni rajta.
Másrészről meg ne éld bele magad, hogy 5 éven kersztül kiszolgál, egy műszaki cikk, a garancia lejárta után minden nap ajándék. -
Freerider89
tag
válasz
t72killer #168023 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Viszont mind2 telefonról jót mondtál az a baj
Az A52S is egy jó telefon ezek szerint. Illetve az S20FE, S21FE ami snapdragonosok, azok is.De úgy érzem, kicsit azt akarod sugallni, hogy az A52S és egy S20FE vagy S21FE közti árkülönbség, nem feltétlen éri meg.
-
törölt tag
-
-
-
-
-
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
t72killer #167458 üzenetére
Ezért nem is ajánlom a Pixel 6-ost. + volt nálam tesztre és nem győzött meg. Kameraszoftveren még dolgozniuk kell. De ami fontos, hogy jelenleg hívásgondok is vannak vele, amit elvileg januárra javítanak. Utána viszont akkor is ott lesz a többi, fent említett hiányossága, ami eléggé kompromisszumossá teszi a telót és mérlegelni kell.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
t72killer #167447 üzenetére
+ ribarszki: A Pixel 6-ost most én tuti nem ajánlanám. A kamera nem hozza azt, amit elvárnánk és jelenleg jó pár szoftveres baja is van, csak belekell olvasni a topickjába + a Volte, vowifi, 5g hiánya.
Samsung vonalon inkább egy S20Fe 200 alatt. S21Fe az újabb processzor mellett nem fog hozni annnyival többet, amit a 275 ezres nyító ár indokol a korábbi modellhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Spórolós topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest