- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
200 körül nézve (új) telefont mi az ajánlott, ha a fényképezés (videózás) a fő szempont? Amoled kijelző ha lehet, méret nem számít. Android. Xiaomi alapból kilőve, Huawei is sajnos a Google mentessége miatt. Lehetőleg nem noname gyártó, lehetőleg normális szoftverfrissítési háttérrel... Minél több memória, és minél nagyobb háttértár, minél gyorsabb proci - de ez egyértelmű...
Köszi!
-
Ryoo
senior tag
-
gyépés
aktív tag
válasz Gyarmati_ #162303 üzenetére
Nálunk is így van. Mondjuk néha igaza is van. Engem inkább az idegel, mikor alkalmazás frissítés jön, és kezdődik a kiborulás, hogy megint meg kell adni a jelszavát, de azt ő honnan tudja?!
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
blueye
veterán
válasz Rodzser Mór #162307 üzenetére
Szvsz olyat mar csak hasznaltban talalsz, biztos megvan ra az okod de en mar nem vennek ilyet.
-
-
blueye
veterán
válasz Rodzser Mór #162314 üzenetére
Ezek még a nem cserélhető kabelesek?
Ettől függetlenül áll amit írtam.[ Szerkesztve ]
-
Üdvözlet mindenkinek
Azzal kezdeném, hogy nem értek a telefonokhoz, én csak használom őket. Galaxy s3 mikor széttört, jött az s7e, most az is ripityára tört. Alternatívát keresek, nagyon dúrva igénybevételnek van kitéve, ilyen a munkám. Ami nálam a legfontosabb, a hangszórója hangos, és könnyen tisztítható legyen. Irgalmatlan zajban vagyok vele napi 12 órát füldugóban. Fontos a kijelző, hogy jó minőségű legyen és nagy. S7 edge is kicsit kicsi volt. Rengeteget olvasok rajta, munkám miatt is, illetve azért privát életben is ezen fórumozok stb. A munkahelyem az 20cm vastag olajsár, olajgőzt permetezünk, és a legocsmányabb gépmocsok. (Présgépek villanyos, és mechanikus karbantartása a munkám) Műszak végén mindig elmosom féktisztítóval, vagy ha csak kicsit gépzsíros akkor tisztítóhabbal, aztán patika állapot. Nem roncsolja, egy ilyen akció után, mintha új lenne. Igyekszem nem összetörni, de megesik gyakran. Így jött a gondolat, hogy veszek egy olcsóbb galaxyt, a70 személyében. Sajnos ez nem olyan mint az s7, az vízálló volt, a hangszórója annak sosem dugult el. Ennek 2 nap után, mivel csak egy vékony csíkon jön ki a hang, tökéletesen beül a mocsok. Nem, nem akarok gumitelefonokat, a cat az ronda kijelzővel van, azt használják itt többen is. Ezt az a70-et odaadom az asszonynak, úgyis akartunk neki másikat. 6 éves az övé. Az én s7-em 4 évet bírt, nagyon megtetszett, csak elhasználtam. Tokban volt, jól bírta a leesést, de az utolsót már nem. A70-ben ami tetszik, nagy kijelző, szép színek. Ami nem tetszik, nem tisztítható úgy mint az s széria, hangszóróján nagyon kiakadtam most. Nem vagyok egy telefonmatyi, divat sem érdekel, valami kettő közöttit keresek. Igen, csakis használtan, lehet pár hónap múlva széttörik. S9 s10 nézegetem, de ha tudnátok ajánlani hasonlót mint az a70, ami majdnem tökéletes, azt megköszönném. ( nagy kijelző, jó hangszóró, ami tisztítható, de belülre nem megy, brutál akksi) Ezek a fontosak. 100e Ft alatt legyen.
Köszönöm, üdv., zebra -
-
Azt az ip67 a52-őt megnézem. Igen, az s7 üveg hátlapos volt, azért lehetett féktisztítózni. Műanyagot megkezdi, azt nem lehet. Amiket itt írtok, azokra rákeresek, aztán választok. Az az igazság, rengeteg van, és fogalmam sincs, hogy melyik felel meg. Egyébként, ilyet nem szabad írnom, de a munkám az olyan, ha menni kell a mocsokba, akkor menni kell, de ha megy minden rendben, akkor akár 7-8 órát is olvasok a 12-ből. Ezért kell jó kijelző és nagy. A szemem is már tönkrement a sok mobilozásba. Illetve a géprajzaim is itt vannak, sokkal gyorsabban kikeresem a pdf-et telóból, mint beballagni műhelybe, ha hirtelen egy gépmeghibásodás van. Persze ez nem váltja ki a rajzokat, de hirtelen, gyorsan ez mindig kéznél van.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kérdezném a hozzáértőktől,hogy melyik jobb telefon...Redmi Note5 3/32,vagy egy Mi A2 Lite 4/64? A RN5 jelenleg a feleségemé,az A2-őt patika állapotban sikerült megvennem szerintem elég olcsón. Amiért kérdezem...szóval az A2-őt amolyan tartalék telefonnak vettem meg,csajos (arany) színben.A lányom tegnap a Redmi 4X kijelzőjét pókhálósította,de minden működik rajta. Ezek után vagy a lányom kapná meg az A2-őt,vagy a nejemé lenne,és a lányé lenne a RN5.Köszönöm a válaszokat előre is!!
Üdv: Attila
-
xhege
veterán
válasz tillatrilla #162321 üzenetére
Nem ismerem a felhasználási szokásokat, de szerintem a leánynak lehet jobban jön a több memória és tárhely.
-
addikt
válasz tillatrilla #162321 üzenetére
Az rn5 azért jóval erősebb
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Saját részre keresek telefont.
- Árkategória: kellene egy kb. 60k, 70k meg egy 80k körüli javaslat
- Használt vagy új? Csak új
- Hol vennéd meg? Van meglévő előfizetés, ezért függetlenül, gyártói garanciával. (esetleg ha Telenornál van valami szuper ajánlat azt még megnézem)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: Jó lenne ha legalább 3 évig nem kellene ezzel a kérdéssel foglalkozni. Ezen belül best buy.
- Mire használnád? normál felhasználás, fényképezgetés, internet, kevés játék, és sok multimédia, főként zenehallgatás, amelyet flac formátumban szeretnék, ezért fontos a minél nagyobb belső tárhely, ill. bővíthetőség. Emellett legyen benne combos aksi hogy ne kelljen minden nap töltögetni.
- Operációs rendszer: Eddig Android volt így maradnék a nyíltaknál, de a többit nem ismerem.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Most egy Huawei p9 lite van, szerintem kb. ugyanez vagy max kicsivel nagyobb, szeretném ha zsebre lehetne tenni és nem kellene hozzá hátizsák azért -
addikt
válasz tillatrilla #162325 üzenetére
Nem az rn5 az erősebb
sd636 vs sd 625iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
bghistvan
senior tag
Na akkor újra kísérletét teszek a kérdésemmel
Samsung Galaxy S20Fe vagy Xiaomi Mi 10 T Pro??
Elsődleges szempont a választásomnál a szép kijelző, gyors lehetőleg bug mentes rendszer, kamera funkciók (videó stabilizálás, szép képek mind nappal és éjszaka).
Érdekelne pro kontra ha időtök engedi, köszönöm!
-
Nekomajin
aktív tag
Sziasztok!
Anyukámnak keresek simogatós telefont. Ez lesz neki az első. Olyan komoly elvárásai vannak, hogy lehessen vele telefonálni meg fényképezni (papírokat, nem tájképet).
Biztosan nem fog rajta párhuzamosan kismillió alkalmazást meg aknakeresőnél bonyolultabb játékot futtatni. A dualSIM sem létfontosságú. A Messengerre igyekszek majd rászoktatni, de abból is jó neki a Lite verzió.
Mi most jelenleg az alsó határ, amit már érdemes megvenni? Úgy, hogy legalább 3-4 évig tudja használni, és lehetőleg én se tépjem ki a hajam, mire beállítom neki.
Nekem egy Galaxy A20e van, ami az én igényeimet teljesen kielégíti. Ehhez képest kéne belőni.
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok. iPhone 12 vagy MI 11? Valaki vacilal ezen két telefon között? Imádom az iOS-t és az androidot is. Köszi.
-
joefasalasso
aktív tag
válasz joefasalasso #162331 üzenetére
Esetleg S21.
-
MODERÁTOR
válasz joefasalasso #162332 üzenetére
Én az S21-et venném vagy az i12-t.
Attól függően, hogy inkább droid vagy iOS.Xiaomi 13T
-
matger
csendes tag
Lassan telefonváltáshoz érkezem, egy xiaomi mi a2 lite lesz lecserélve.
A méret igazából elég fontos (főleg a szélesség), feleségemnek van egy Poco M3-ja, ez a 77 mm plusz tok egy kicsit már sok. 75, vagy az alatti lenne ideális.
Amiket nézegettem:
Redmi Note 10
Redmi Note 10s
Poco M3 Pro 5G
Realme 8Ezek fogtak meg eddig a legjobban, és az árat is ide lőném be, tehát úgy max 200 euró környéke.
Ezek közül melyik éri meg szerintetek ár/értéket tekintve? (vagy van vmi, ami nem batár nagy, és ilyen árban mozog?)
Ritkán játszom, fotózás sem igazán lételemem, akkumulátor fontos, de ezeknek mindnek nagy akksija van. Amoledes telefonom még nem volt, tehát ez lehet esetleg szempont, de IPS-sel is megvagyok amúgy.Köszi előre is a válaszokat.
-
joefasalasso
aktív tag
válasz Viktor0610 #162333 üzenetére
Köszi
-
gyépés
aktív tag
válasz Sgr_A #162339 üzenetére
Elnézést, ha kicsit nyersen válaszoltam, de olyan magabiztosan írtál rosszat. Megnézted, amit linkeltem? Tippelem, hogy nem... Viszont ott láttad volna, hogy a soc ugyanaz a két telefonban, így erőben nincs különbség, ezért írtam a méretről és az üzemidőről. Szerintem te a Redmi Note 5 Pro-ra gondoltál, de itt nem arról volt szó.
-
gyépés
aktív tag
válasz Sgr_A #162339 üzenetére
Bár gyanús, hogy a GSMarena megtévesztett, mindenhol 636 van a Redmi Note 5-ben. Ilyen sem volt még eddig, hogy a GSMarena tévedett, de így igazad van, a Redmi Note 5 erősebb.
És még a linkem is szar volt... Inkább elmegyek aludni.[ Szerkesztve ]
-
-
gyépés
aktív tag
-
SzocsA
csendes tag
Anyunak szeretnék teleont 45000 Ft max, normál felhasználásra, face, netezés, hosszú üzemidő, dual sim, nagyobb belső memóriával. Van neki egy régi samsungja, 8 Gb mindig megtelik.
Ezeket néztem ki:
Honor 9A 64GB 3GB RAM Dual
Honor 10x Lite 128GB Dual
LG K42 64GB Dual
LG K52 64GB Dual
A honornál van google ha nincs lehet helyettesíteni valamivel? Azért olyan olcsóak? Honornál a 9X 60 000 ft Honor 10 X 44000 Ft Ez teljesen új bontatlan készülék? Az új olcsóbb mint a régi? -
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, nejem Mi A1 helyett szeretne új vasat. Sok fényképezés, videó, tehát legyen kellemes kamerája, játék viszont nulla. Sajnos igényei vannak
-legyen kicsi (muhhahhahhah)
-ne kerüljön sokba (120k max)namost az almák relatíve kicsik, viszont egyáltalán nem vágom őket és nem is akarom. Jól sejtem-e, hogy ilyen kevés pénzért kb. egy hetest, vagy ha rádob még egy huszast, egy SE 2020-at kaphat? A hetes mennyire időtálló még mondjuk 3 évig..?
droid vonalon úgy sejtem egyrészt nincs kis telefon, de ha mégis, akkor az nem 120k vagy valami hasznavehetetlen hulladék, esetleg strapafon, ami ronda, ő meg használná ki amire való.
Világosítsatok már fel lécci...ui. én kinéztem neki egy galaxy A52-t, vagy egy realme 6-ot - egyik sem nagyobb fogásra az A1-nél, árban okék, tudásra is. De ő kicsit szeretne
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
trebrona
nagyúr
válasz RetepNyaraB #162348 üzenetére
Ha valóban a fotó és videó a legfontosabb, egyértelműen SE2020.
A52, Realme 6, közelében sincs.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
RetepNyaraB
veterán
válasz trebrona #162349 üzenetére
hmmm. Annyira szívesen megúsznám az apple-t
Ha feltornásszuk az átkozott árat 160-ig (ld SE2020) akkor esetleg samu s10e? Persze 2 éves modell, nem túl acélos akksi, de úgy rémlik nagyon összerakott gép volt minden szempontból..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest