- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Vásárolt már valaki innen telefont?
Megérné?
[link] -
G@ben
addikt
válasz
w.miki #114048 üzenetére
Olyat keresek, amiben gyárilag van, nem akarok mókolni, rootolni, stb. Fogalmam sincs, hogy a Launcherhez mi kell, nem használtam még olyat.
Nekem ami egy kézzel még kényelmes lenne, az a max 130mm-es magasság, abba legfeljebb 4,7" fér bele, ott meg finoman szólva is kicsi a választék, úgyhogy keresem 5"-ban azt, aminél így lehúzható az értesítési sáv, az a kritikus pont, a többit meg tudom oldani. -
MeszarosG
csendes tag
Sziasztok!
Édasanyámnak szeretnék okostelefont vásárolni az elhunyt Moto G 4g helyébe. Egy hasonló tudású telefont keresek.
Keret: lehetőleg minél olcsóbban totális maximum 50k. Ideális 25 - 40k.
Használt vagy új: Mindegy.
Hosszú távra, megbízható vagy garanciális érdekel.
Használat: telefonálás, Messenger, böngészés Whatsapp. Képminőség nem a legfontosabb, hosszú üzemidő előny. Bővíthetőség és FM rádió fontos.
Android rendszerrel. Fontos a magyar nyelv és előny ha minél közelebb van Stock-hoz vagy nyitható a bootloader és elérhetőek custom ROM-ok.
4.5 - 5.5" körüli méretben.Az eddigi hozászólások alapján a Xiami Redmi 4A Pro-t látom de nem tetszik a teljesen átcsicsázott kezelői felülete miatt, bár ha ebben az árkategóriában nincs más opció akor annál maradok.
-
Perijon
tag
Halihó!
Új telefon vásárlása előtt állok. A következő feltételekkel szeretném a következő készülékemet:
- Max 100 ezer Ft
- Az árfekvésben a lehető legjobb kamera
- Minőségi anyaghasználat
- Új
- Sufni GSM kizárva
- Kínai oldalról is jöhet, de csak EU raktárról.Kijelző kapcsán teljesen megfelelő a Full HD felbontás, a kijelző mérete pedig nem számít. RAM minimum 3 GB.
Már sok órát szántam a keresgélésre, de még mindig bizonytalan vagyok. Mi a véleményetek?
-
okezsoke
tag
válasz
Sgr_A #114041 üzenetére
Köszönöm. Ahogy nézegetem a teszteket, igazatok van, ennyi pénzért nincs értékelhető telefon. Már csak a családomat kell meggyőzni, akik kitalálták ezt. :S
Ha kicsit feljebb megyünk, ez elég jó készüléknek tűnik:
Látom ez ajánlott a fórum szerint. Meglátjuk mit szól a család.
-
Yany
addikt
válasz
Carte #114030 üzenetére
Neo Hybrid tokban az S7 tökéletes biztonságban van.
-
G@ben
addikt
Lassan ideje cserélni a telefonomat, de már a sima 5"-os telefonok is nagyok nekem, mivel a felső sávot nem érem el, csak fogásváltás után, ami nem jön be. A Xiaomi telefonok tudják azt, hogy ha a képernyő közepétől lefelé húzom, akkor a felső sávot lenyitja, nem kell felnyúlni érte. Ezt más márkák is tudják? A képernyőkicsinyítő sem tetszik, mert egy mozdulattal szeretném lehúzni a sávot, nem kisebb képre váltani, lehúzni, majd visszaváltani nagy képre.
A nagy márkák (pl Samsung) kiesnek, mert annál azért olcsóbban kéne. A Xiaomi-tól tudnék válogatni, csak a topikokat olvasva elég sok, bosszantó hiba van. Mik azok, amik tudják ezt a felső sáv lehúzást a képernyő közepéről egy mozdulattal? -
okezsoke
tag
Sziasztok!
Tesómnak szeretnék venni egy nagyon belépő szintű telefont. Szerintem nem igazán fontos neki a dolog, csak unom, hogy nem lehet elérni a régi 1000 éve smobilján.
Szóval nincsenek nagy igények, de tapasztalataim szerint akár a normál használat is nehézkessé válik egy gyenge telefonnal. Illetve ha már kap telefont, akkor hozzuk ki ebből amit lehet.
Az árszint 20-25 ezer Ft. Újat, szeretnék, mégiscsak ajándék.Van olyan telefon, ami használható ebben a kategóriában?
(szerk.: azért nem butafon, mert egy Viber azért jó lenne ha menne rajta, hogy el lehessen érni úgy is)
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek lenne szüksége egy 40k-s keretből kihozható lehető legnagyobb kijelzős új és független okostelóra. A kijelzőméret azért fontos mert kamionozik és gps-ként is használná. Tudtok ajánlani jó ár/értékű, megbízható telefont?
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok. Aki jó phabletet akar nagyon jó áron, annak bátran ajánlom a Xiaomi Redmi Note 4-et!
-
BenHans
addikt
válasz
Goldguy #114023 üzenetére
Nem éri meg szerintem. Kb mindenben gyengébb és idősebb.
lezuvius & diegho: All round jó a 10, de azért van ami kiemelkedő, ilyen pl az audio, felvett és lejátszott hang is. Csak az LG V széria hoz hasonló szintet.
Ezen felül van rendszer szinten amit még mindig eltanulhatnának mások is, de ez átlagfelhasználónak nem feltétlen szembeötlő. -
Carte
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kéne. Most cserélném Galaxy Note 3 telefonomat egy újabbra.
Mindenképp kisebb méretű kéne, megelégeltem hogy egy féltéglát hordok magammalPontokba szedve:
-Android
-Használt (pl. apróhirdetés)
-Max keret: 95.000 Ft
-Független
- Kiszemelt : Galaxy S7 (sima, nem Edge). Egy a baja: elöl-hátul üveg.
-Összességében felülmúlja specifikációban a Note 3-mat
- Inkább 1 éves flagship telefon legyen mint új középkategóriás. Főleg anyaghasználat, update miatt.Egy mondatba foglalva: S7 alternatívát keresek - méretben is - ami nem törik ripityára (nem üveg mindkét oldalán a borítás).
Illetve ha valaki erre rá tud cáfolni és egy normálisabb tok megvédi ettől az s7-et, persze szóba jöhet. A note-ot párszor sikerült repülésre bírnom, ezért fázom ettől.
-
hegege27
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje telefon vásárlás előtt állok. Most egy LG G2 telefonom van ennél szeretnék jobbat venni, mind GPU mind CPU terén.
Elvárásaim a telefonnal kapcsoltban:
- 16 Megapixeles kamera
- Minimim 3 Gb RAM
- Maximim 5,5 " -os kijelző
- Maximim 90.000 Ft árAmiken én gondolkoztam:
- LG G4
- LG G5 SE
- Huawei P10 LiteKöszönöm a segítő hozzászólásokat
-
iPetras99
kezdő
Sziasztok!
Vásároltam egy új Galaxy S4-et, Samsung Experience Store-n, 50.000 Ft-ért. Nagyon gyors, szép a kijezője, rosszabbra számítottam.Aki esetleg fontolóra vette ezt a telefon, annak ajánlom.
-
diegho
nagyúr
válasz
lezuvius #114025 üzenetére
Na pont hasonlóan vélekedek én is.
A HTC10 all round jó, de semmiben nem a legjobb (front facing ois-en kívül, de még életemben nem lőttem előlapi kamerával)
OP3 nagyon impresszív hardver, jó support, de a kamera nem tudom... az még mindig nem az igazi
V20-nál nekem is az akksi tűnik gyengének, valamint az, hogy automata módban nem tul jók a képek, a manual mód tök jó, de az előkapom fotózok módra nem a legjobb
S7 nem tudok mit mondani, vízálló, jól néz ki, gyors, szuper kamera és videóIgazából az OP3 és az S7 az a kettő, ami nagyon szimpatikus, használtan kb ugyanannyi, újonnan az S7 15k-val drágább.
S7-re lehet a garanciaidő lejárta előtt extra garanciát vásárolni a Samsung-nál? -
lezuvius
őstag
-
diegho
nagyúr
válasz
lezuvius #114021 üzenetére
Összehasonlítva a HTC10-el és az OP3-al is megállja a helyét? Erősen gondolkodok rajta, hogy eladom az összes telefonomat (Note3 és Xperia X) és inkább veszek egy tavalyi flagship-et, mert úgy látom az idei csúcskategória nem mutat nagy előrelépést. A V20, HTC10, OP3, S7 négyest nézegettem. V20=120k, HTC10=118k (flottámban), OP3=135k (vagy használtam 100k), S7 150k (használtan 100k, vagy 1 év garral újonnan 125k).
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani "jó" dualsimes telókat amikben megvan a három különálló slot (2 sim+1 micro sd)
Azért nem írok több tulajdonságot mert szerintem alapból nem sok telót gyártanak így manapság. -
diegho
nagyúr
LG V20-al van valakinek tapasztalata? 120k most Partnero-nál és nagyon jónak tűnik.
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok.
iPhone 6-ról váltok, a telefon már nincs meg. 8 éve iPhone-t használok, de már egy ideje gondolkodom a váltáson, de eddig a gari (és hogy kábé minden apróságért cserélik a telót) az iPhone mellett tartott.
Viszont, újabban a céges telefonnál (hiába magyarországi vásárlás) nem indul újra a gari, így lényegében újabb egy érvvel kevesebb az iPhone-nál....1. opció: SufniGSM-ből független iPhone7 177-ért: Lényegében ugyanaz, mintha cégesre venném, még kicsit olcsóbb is. Bár nem indul újra a gari, de 1 évig "védve" vagyok (tehát bármi baj van, cserélik vadi újra), illetve ami még mellette szól, hogy a 8 évnyi mentésemet egyszerűen be tudom állítani, illetve jól tartja az árát használtan.
2. opció: Huawei P10 - ez azért lenne szimpi, mert Dual SIM-es; jól tudom, hogy menüből váltható, hogy melyiken fusson a 4G? Illetve, van bármi hátránya a szimpla SIM-eshez képest?
Nagyon szimpi a 3-3-3 gari, ez milyen feltételek teljesülése mellett érvényes? Ez nemzetközi gari, mint az Apple (tehát ha Ausztriában, Németországban viszem el, ott is szervizeltethetem?)Más alternatíva nem merült fel.... Szívesen várom tanácsaitokat, ajánlásaitokat
-
Yany
addikt
Sziasztok,
Redmi 4 Prime árában (~60 Ft / €180) van olyan teló most a piacon, ami semmiben sem rosszabb? (akksiidő, kijelzőfelbontás, SoC, RAM, tárhely)
Köszi
-
Vinous_89
tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék egy új készüléket venni, a jelenlegi Lumia 640-ét a szoftver hibái miatt lassan csak „butatelefonként” tudja használni. Jó lenne, ha 2/3 GB memóriája lenne, 16 GB vagy nagyobb tárhely, dual sim, 5” kijelző, jó kamera stb ….nem fogja egész nap nyúzni, különböző játékokkal és egyén appokkal terhelni.
Amire én először gondoltam azok a:- Xiaomi Redmi 4A / 4A PRO
- Samsung Galaxy A3 (2016. v 2017)
- Lenovo Moto G5 / G6
- iPhone SEEzek közül melyik lenne a legjobb választás, valamint van-e más készülék, amit ajánlanátok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
pit stop
addikt
-
BenHans
addikt
válasz
Goldguy #114005 üzenetére
Szia!
Ha ragaszkodsz az IP védettséghez, akkor Galaxy A3 (2017).
Ha nem, akkor egy jobb telefont, a Honor 8-at ajánlanám.Ha tudod bővíteni a keretet, akkor az IP53-as HTC 10 lenne a legjobb választás. 130-135k körül beszerezhető két év gyártói garival (EU régiós készülék esetén), ez egy tavalyi flagship esetében eléggé best buy.
Ezzel a jó hangszórókat mint kitételt is kipipálhatod, fotózásban tavaly top5-ben volt és az XDA-n sem leszel vele elveszett ha arra kerül sor. -
DraXoN
addikt
Sziasztok, felteszek nektek némi "dilemmát"..
Az alábbi készülékeken gondolkodnék főleg:
- Sony XA1 ( 90k )
- Honor 8 64 GB verzió ( normális garanciával 140k körül van )Mind felé van pro és kontra a részemről.
Általában kellene:
2 sim kártyával használnám a készüléket, így olyat keresek ami eleve képes rá.
Erős pozitívum ha a 2. sim kártya foglalat nem hibrid az sd kártyával, az XA1 tudja ezt.
Szeretem ha a kamera képe jó (mondhatni, számomra az elsődleges szempontok közé tartozik).felsorolom a számomra lényegesebb pro-kontra érveket.
XA1 pro:
- keskenyebb, könnyebb fogni
- jobb ár (90k)
- 2sim és SD kártya egyszerre
- igaz csak szoftveres de jobb "remegés szűrés" mozgás közben videózáskor
- FM rádió (igen, néha használom)XA1 kontra:
- kis akku 2300mah (bár azt mondják kibír egy napot közepes használattal.. általában napközben nem érek rá nyomkodni a készüléket így valószínű nem lenne gond)
- nincs új-lenyomat olvasó (bár ez.. annyira nem biztos, hogy számít, eddig is elvoltam nélküle, a mi bandom úgy is "trusted device" az meg kb. helyettesíti számomra)
- csak 1080p30 a videó
- 3GB ram
- gyengébb SOC (bár elvileg viszont igen takarékos is Helio P20)-------------------------------------
Honor 8 pro:
- nagyobb aksi
- nagyobb kijelző
- nagyobb felbontás
- 1080p60 videó mód
- az éjszakai és beltéri képek jobbak a sonyhoz képest ..
- infra port (jópofa extra TV irányításra.. bár valószínűleg csak próbaképpen használnám, azt sose néznék a funkció felé)
- 4GB ram
- erősebb SOCHonor 8 kontra:
- nagyobb fizikai méret
- drágább ( 140k )
- hibrid 2. sim foglalat
- FM rádióDe egyszerűen nem tudom eldönteni megéri e a többletet a honor .. az az 50% körüli árkülönbözet azért nem kevés arányaiban.. Ugyan a honor 8 erősebb, de annyira nem látom szükségét a többlet erőnek, ritkán játszom a telefonon, amit igen azt meg elbírná bőven az XA1 is. A honorban több a memória, de egy 2-3 év max amire tervezek a telefonnal, nem hiszem, hogy addigra kevéssé válna a 3GB.
.. tényleg tanácstalan vagyok.. ti melyiket vennétek? vagy ha tudtok valami "favoritot" ezen ársávban ami jó lehet, ne tartsátok magatokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Assetto Corsa EVO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest