- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
Üdv.!
Én ilyen esetekben legfőbb óvatosságból mindig Linux-ot használtam, teljes sikerrel.
A pendrive-ról ott lemented biztos helyre - pl.: valami másik külső helyre - a valódi fájlokat/mappákat. A Linux fájlkezelőjében minden szépen olvasható és lementhető lesz. Mentés után mehet a pendrive teljes újraparticionálása/formázása - ezek a vírust garantáltan leölik. Aztán, ha kész, mehet a gép/gépek merevlemezeinek a vírustalanítása, vagy a fórumon említettekkel, vagy Linux-on például ezzel: Vírusvédelem a ClamAV vírusirtó segítségével az Ubuntu Linux rendszeren
Azért írtam többes számot, mivel említetted, hogy másik gépbe is próbáltad a fertőzött pendrive-ot, és mivel a vírusok egyik kiemelkedő tulajdonsága az önálló szaporodás...Sok sikert!
-
Kékes525
félisten
Először is a vírust, ha egyáltalán az, ki kell irtani. Milyen elsődleges védelmed van? Futtasd a Hitmanprot, Malwarebytes Anti-Malware, és ha ezek sem találják, akkor az Emsisoft Emergency Kit-el is próbálkozhatsz. A TC be van állítva a rejtett file-ok mutatására? Állítsd be és úgy nézd meg.
-
chopin42
őstag
Most építem életem első gépét, win 10 sajna kötelező ryzen miatt. Szóval: comodo, vagy avast legyen a leendő vírusirtóm?? Ingyenest szeretnék mindenképp. Deepweben, pedomacis oldalon/ilyeneken nem járok soha
. Nagyon köszönök minden ajánlást, sajna avg free-ben csalódtam. Szekál, butított, és lassú. Régen imádtam, de sajna elsz@ródott.
-
-
SP4C3
veterán
embe(R)
Leveszed a pipát, nem kell opciót kiválasztani, csak uncheck és kész. Ezután kérdezni fog, hogy mit csináljon vele.Opciók:
Clean = karantén
Ignore once = egyszer kihagyja, nem csinál vele semmit
Ignore and add to ex...= kiahgyja és hozzáadja a kivételekhez, mert szerinted nem kártékony
Ignore and report falsepositive = kihagyja és beküldi a jelentést, hogy az nem vírus (ez az amit senki sem használ) -
Semplar
őstag
Habár itt valamiért nem reklámozzák,
talán üzletpolitikai okokból kifolyólagén mégis a Comodo Cloud Antivírust javaslom. -
-
-
Hát, valóban nem jó, de ők ezt az irányt vették fel. Az utóbbi években amúgy is piacot vesztettek, ez tovább fog nőni. Nem jó az a politika amit követnek és ezzel be is fogják zárni a kapukat. Bár, az F-Secure bevételeit nem az otthoni felhasználók adják, hanem a vállalati ügyfelek. Ott meg nem követték el ezt a marhaságot, hogy egy "automatán működő" programot adnak a felhasználóknak.
Én nem vagyok otthon az ingyenes termékek között, de a Panda Free-t nem javasolom. Vagy Bitdefeneder Free, vagy Kaspersky Free, vagy Avast, esetleg a bátrabb és tapasztaltabb felhasználóknak a Comodo, illetve a Sophos Home lehet megoldás. Mellesleg a Sophos elég jó megoldás lett.
Az av-comparatives.org, av-tests.org, meg a VirusBulletin teszteket pedig kerüljétek el nagy ívben!
Az oka, hogy egyik sem tükrözi a valós életet! Ott mesterséges körülmények között tesztelnek és kisszámú mintaszámmal. Ergo, közel sem mutatja meg azt, hogy x,y gépén hogy produkálhat!
Amíg nem változtatnak a tesztmetodikán a tesztlaboborok, addig felesleges felhozni őket, hogy , hogyan is viselkednek.
Ott van Lil teszteredménye a Panda Free-vel. Av-comparatives.org-on fasza, amikor meg ő teszteli, akkor meg szóra sem érdemes eredményeket produkál. -
-
tpeter77
addikt
Avirát a reklám miatt töröltem.
Fontos a magyar nyelv?! Mert a 360TSE volt az, ami csak futott a háttérben, soha nem szólt, csak tette a dolgát.
Az angol menüje is gyorsan megtanulható, nem sok mindent kell/lehet rajta állítani.
Tencent szintén ugyanez, ott sem kapok reklámot.
Ingyenesből nem tudom még hány féle lehet... de ez az általam ajánlott kettő nem terheli a gépet! -
MM
őstag
Sajnos a Malwarebyte "mélyvizsgálata" hiába szedett le 20db file-t, a probléma megmaradt...
Most a Kaspersky Rescue Disk fut - DVD-ről, a bootable USB 2.7 Rufus-al készítve valamiért nem működött -, ez már azért eltart egy ideig, remélem meglesz az eredménye!
#39481 blattida:
Köszi, ha nem jön be, akkor még ezt kipróbálom.Aztán ha az sem, akkor újratelepítem az OS-t 5 év után...
2011-ben tettem fel (Win7 64bit), túlélt egy alaplap cserét (H55 -> Z87), 4 VGA cserét, és 2 átköltöztetést HDD->SSD->SSD#2-re... -
Cs1csó
titán
6 éves proci, nem a világ vége, függetlenül attól hogy atom. Ez a két kergető nagyon lájtos, a Panda személyreszabhatóbb és magyar nyelvű. Avira Free-t is ki lehet próbálni. Pandával érdemes kezdeni, mármint felteszed és pár nap után verdikt és akár a többit is kipróbálod. Gondolom pl. böngészésre lenne ez a gép használva úgyhogy inkább a böngészőt válaszd meg jó és próbáld ki az összes fontosabbat. Használj reklámblokkolót - konkrét nevet nem mondok mert a két legfontosabbra - chrome, firefox - is külön-külön is megvan a faforit. + ha a net sem túl veretes akkor vannak különböző "oldalbetöltés gyorító programok - proxy kapcsolattal mahinál valamit. Chrome-hoz pl. Proxy SwitchySharp
Még kiemelendő, hogy a fölösleges szolgáltatások letiltása pl. Windows mediaplayer hálózatmegosztó stb. és a rendszerindulásnál minél kevesebb legyen az induló pl. Skype indulásnál nem biztos hogy egészséges. -
-
-
UserX
addikt
Az én személyes véleményem, vagyis nekem ez jött be leginkább
:
EMSI AM (3y)
MBAM (LT)
Agnitum Outpost FW (LT)
Comodo Dragon
Pop TrayPersze erre egy kicsit áldozni kellett anyagilag, de szerintem megérte, olyan 98%-ban biztonságban érzem magam és az adataim ('sza-os' családi fotók stb...
).
-
lck
senior tag
Adwcleaner
Ilyenekre nagyon hatékony. Arra figyelj hogy keresés után nézd át a találatokat, és ha tutira olyan mappát vagy reg. bejegyzést talál amiről tudod hogy nem vírus, azt vedd ki. -
Én is csak jókat tudok róla írni. Nem olyan komplex védelem, mint a KIS, viszont kevesebb is a nyűg vele. Nem fogja a gépet, nem fogja a webezést és kiváló a spam védelme. Amióta használom, csak pozitívumot tudok róla írni. Azért azt hozzáteszem, nehéz volt lemondani a KIS-ről, de most már nyugodt vagyok.
-
-
lefkosia
őstag
Nálam az adwcleaner megoldja az ilyen jellegű problémát.
-
blattida
nagyúr
Üdv!
Csak a mostanság, szinte, megszokott dolog történt a cégnél, valamelyik kedves kolléga meg akarta tekinteni az egyik beérkezett email elég hülye nevű, ismeretlen csatolmányát, ez lett a vége.
Ha picit visszaolvasol, láthatod az esetlegesen működő megoldásokat, az egyetlen, ami garantáltan beválik erre (is), az adatmentés visszaállítása, amennyiben van ilyen nálatok.mrszitya
A sandbox-al csak az a gond, hogy nem mindegyik genyóság fut ám normálisan virtuális környezetben, mivel érzékelik, hogy nem valódi közegben vannak, ezért ártalmatlannak mutatják magukat. Olyan homokozó kellene nekik, ami totálisan valódi rendszernek tűnik, csak hát, egyelőre, nem igazán vannak ilyenek, főleg nem a védelmi programok saját megoldásai. -
daimonion
senior tag
AdwCleaner is a program that searches for and deletes Adware, Toolbars, Potentially Unwanted Programs (PUP), and browser Hijackers from your computer. By using AdwCleaner you can easily remove many of these types of programs for a better user experience on your computer and while browsing the web.
-
Qasam
aktív tag
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
Igen, free (legalábbis eddig az volt), de a 7.0 pont most jött ki, még nincs róla tapasztalat. Magyar nyelvet általában tartalmaz. Az egyik legjobb védelemnek tartják a HIPS miatt, amit személy szerint pont nem használok belőle, mert inkább idegesítő, mint hasznos (úgy értem, nálam, mert tizenéve nem találkoztam vírussal és egyebekkel, hacsak nem haver pendrive-ján). A 7.0 elvileg már "automatábban" képes működni, így kezdő juzereknek megfelelőbb lesz. Én leragadtam az 5.12-nél, mert az nem akasztja le a böngésző indulását.
blattida: Rendben, végülis adja magát.
-
BigManus
addikt
Igen, így nézzen ki:
Ha vannak még benne a legalsó sor alatt bejegyzések, akkor azokat törölni kell.
Esetleg még parancssorba: ipconfig /flushdns
Vagy:
Parancssorba: regedit, keresd meg ezt a részt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ Dnscache\Parameters
Hozz létre egy dword értéket: NegativeCacheTime Értéke legyen 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- NIOH
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Star Trek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest