- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz
demars #38712 üzenetére
Röviden: jelszavasított, tömörített állományban feltesznek file-okat, amik kizárólag éles, 'valódi'vírusokat tartalmaznak. Te a kicsomagolás erejéig kikapcsolod az irtódat. Ezután jobb egeres kereséssel elindítod a mappán a vírusirtót. A végső tanulság az, hogy hány db file maradt a mappában. a különböző irtók hatékonyságát teszteljük így. Nagy létszámú, új minták esetén számít ez a kis 'házi teszt'. CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Ui.: Van aki a meghagyott állományokat futtatja is, hogy a viselkedéselemző felismeri-e. Esetleg virtuális gépen. Én ideáig nem merészkedem...
-
válasz
demars #38699 üzenetére
Fene tudja, én már évek óta használok androidos eszközöket és nem csak google play-ről töltök. Egyszer találkoztam vírusos app-al de már az engedélyeknél nagyon gyanús volt.
Átlag embernek ha nem valami nagyon szutyok telefonja van akkor mehet rá de gyenge hardvernél még az a 20-40MB RAM foglalása is számít. Akit ez nyugtat meg az tegyen fel de szvsz nem az AV fog megmenti akkor amikor a káros alkalmazásokba ennyi időt és energiát ölnek. Arról nem is beszélve, hogy windows-on vannak már exploit védelmek, androidon nincs. Az androidos antivírus nem fogja betömni a lyukat ami a rendszerben van, az csak frissítéssel oldható meg.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
demars #38699 üzenetére
Nincs androidos telóm,se tablet,de ha lenne tennék rá valamit,ismerősi körben mindenkinek ajánlom hogy tegyen fel,az avast csomagját szoktam ajánlani,magam is azt tenném ha használnék androidos ezköszt(pusztán szimpátia alapján),mivel tapasztalatom nincs nem tudom képes lenne e megfogni ilyen sunyi programot egy androidra fejlesztett vírusirtó.
-
demars
addikt
válasz
demars #38484 üzenetére
Sziasztok!
Drive-ra tudtam feltenni!
Remélem jől csináltam, még sosem osztottam meg így semmit sem... -
sz.j
nagyúr
válasz
demars #38480 üzenetére
Ha úgy gondolod akkor nekem is elküldheted a log naplófájlt.
"A legtöbb kiegészítő program neten fellelhető, emiatt onnan kell letöltenem, lehet, hogy ekkor lejön valami,"
Sajnos vannak olyan letöltőhelyek ahol pillanatok alatt, a letöltendő progin kívül, bármit összelehet szedni, ezért érdemes megbízható helyekről leszedni a progikat. Valamint az is hasznos lenne ha a böngészőhöz valami megbízható kiegészítőt (pl. BD TrafficLight, stb) használnál.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
demars #38472 üzenetére
"Viszont érdekes, hogy a friss rendszeren most futtattam le a malwarebytes-t, és itt is talált 312 db kártevőt...
Hogy a fenébe, mikor teljesen formáztam, particionáltam a hdd-t??"Csak a "C"-t vagy az összeset törölted/formáztad? Mert ha csak a C-t, akkor lehet, hogy a többin is voltak kártevővel fertőzött fájlok amit ha megnyitottál (vagy anélkül) máris aktiválódtak.
Amiket a MBAM talált azok mik, cookie-k? Mert ha azok, akkor nem kell kétségbeesni, mert "ártatlanok".Amúgy, hogy őszinte legyek nem értem az esetedet, mert nálam az ingyenes AVG irtó és a win7 saját tüzfala mellett sem "sikerült" 2 év alatt összeszednem egy trójait sem, pedig szinte állandóan a neten vagyok és van olyan időszak, hogy napi 50-70 e-mailt kapok, köztük egy-két melléklettel.
@ Lecs@
Szia.
Van ilyen ... -
sz.j
nagyúr
válasz
demars #38468 üzenetére
"...rengeteg trójait, meg ilyesmit kaptam be... Malwarebytes progival szedtem le ezeket (kiírt vagy 512-t.."
Ha ezek valóban komoly fenyegetések voltak (többségében trójai), akkor a jó vírusirtó felrakásán és annak helyes beállításán kívül talán érdemes lenne a netezési és levélbontási (mellékletek) szokásokon is változtatni
Mert azért az Avast annál sokkal jobb védelem (ha nem is a Top), hogy ennyi trójait beszedjen ...., ehhez szvsz valahogy "be kellett segíteni". -
micafighter
nagyúr
válasz
demars #26976 üzenetére
Van akinek visszafogja, van akinek nem, ezt ki kell próbálni. Viszont jó tisztában lenni a comodoval, vagy az angol online leírást és a PH! forum topicját érdemes tanulmányozni. Ha ebben a topicban rákeresel a nevemre, meg hogy comodo, akkor megtalálod hogy mik a legfontosabbak amiket meg kell nézni.
Avast bekapta, de más is ugyanúgy bekaphatta volna, egyik védelem sem tökéletes. Ettől függetlenül még maradhat fent az Avast free, csak érdemes néha mással is átnézni a gépet pl Malwarebytes, HitmanPro, HerdProtect, AdwCleaner. Melyik verzió van fent egyébként Avastbol? Az én gépeimen csak manuálisan frissített a 9-es verzióra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Parfüm topik
- Hobby elektronika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest