- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #36920 üzenetére
Elvileg itt jól szerepelt a McAfee, de hát én a teszteket már rég nagy fenntartással kezelem.
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #36722 üzenetére
Lehet nem pontos, de megnézted amit linkeltem?
Nem azt mondom, hogy nincs igazad, csak ha végig követed a metódust az f-secure oldalán félre van vezetve a felhasználó -mint én is félre lettem-.
Végig az Internet Security-ről van szó amikor az ember navigál, annak az ismertető oldalán is vagy, azt választod ki a menüből. Ott rákattintasz a try-ra, elnavigál egy oldalra ahol regisztrálnod kell (szintén az IS képével), beregisztrálsz és letölti, feltelepíti neked a SAFE-et.
Az internet security adatlapján ott van szintén az, hogy vásárold meg, az Internet Security ára 49.99 euro. Rákattintasz és a tétel soroláson már az F-secure Safe van.Én se azt írtam, hogy személyeskedtél, csak kb egyből a torkomnak ugortál, hogy miként merek ilyet állítani, amit, meg kb szégyelljem el magam. De továbbra is fenntartom azt, hogy én a fenti információk alapján alkottam véleményt.
Arról én nem tehetek, hogy az F-Secure valótlant állít és félrevezet (lásd fentiek + a linkek) -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #36720 üzenetére
Jó, első körben kérlek ha a letöltésnél kiválasztod az Internet Security-t, akkor töltsd le a próba verziót és nézd meg, hogy mi fog feltelepülni. Nekem a letöltő a Safe-et töltötte le!
Elkísér erre az oldalra. Itt még bizony bal oldalon még mindig az Internet Security van (még a link nevében is). Be kell regisztrálni, hogy letöltsd.Az otthoni megoldásokat választottam, a menüben meg a desktop &laptops ->F-secure Internet Security-t.
A másik meg, hogy irány a webshop. Én ott se láttam sima Internet Securityt.
Lehet, hogy én vagyok a totál hülye, vagy nem kicsit át akar vágni az f-secure oldala.A másik meg, hogy ezt a stílust jobb ha hanyagolod az irányomba, mert kb olyan a megfogalmazásod, hogy azzal együtt hazugnak is nevezel.
-
Mart10000
aktív tag
válasz
Szellem. #36565 üzenetére
Nem paranoiából, de nincs ennek az ingyenességnek valami ára?
Elsőre túl szépnek tűnik, hogy ingyenes és ennek ellenére szinte minden benne van, mint egy fizetősben.
Szerk.: Bár a fizetős verziók kérik az adatokat, de így is furcsa, hogy ingyen kapsz egy szinte kész terméket.
-
daczkó
aktív tag
válasz
Szellem. #36565 üzenetére
Nem értem, még az összehasonlításnál sem írja a tűzfalat. (Oldal alja felé)
-
dqdb
nagyúr
válasz
Szellem. #36541 üzenetére
Azonban ha az egyik gép összeszarja magát és újra kell húzni, ugyan arra a gépre fel lehet rakni!
Jó tudni, hogy ez a gyakorlat (ami sokkal-sokkal jobb, mint a hivatalosan kommunikált elmélet). Én szerencsére megúsztam, hogy tapasztalatot gyűjtsek ilyen téren.Nem lehet minden tökéletes sajnos, de szerintem ez kisebb probléma, mintha bughalmaz lenne.
Ezzel egyetértek. Mindenesetre egy más számára érdektelen, de számodra súlyos, a használatot ellehetetlenítő hiba sokszor jobb, mint egy bughalmaz sokakat érintő, számolatlan apróbb hibája. Az első esetben azonnal váltasz, míg a második esetben egy ideig húzod-halasztod, reménykedsz, várod a csodát, aztán utólag azon mérgelődsz, hogy miért nem váltottál már sokkal előbb ... -
dqdb
nagyúr
válasz
Szellem. #36538 üzenetére
Szerintem, nem csak átlagfelhasználónak jó! Nincs összefüggésben a kettő.
Én pont eleget szívtam azzal, hogy agyonkonfigoljak valamit csak azért, hogy a saját szám íze szerint működjön.
Nálam azon a gépen, ahol nem átlagfelhasználóként viselkedem, csúnyán megbukott, erre értettem az átlagfelhasználós kitételt, amúgy szerintem is egy közel tökéletes program.Nekem három lehetőségem volt:
1. munka közben kikapcsolom (ami vicc, nem megoldás)
2. minden problémás patht (= az összes projekt összes konfigurációjának összes fordított binárisát) kézzel felviszek a fehérlistába, és ezt a listát folyamatosan bővítem-karbantartom (ami szintén vicc, nem megoldás közel ezer tételnél)
3. keresek másik szoftvert a saját gépeimreA többi kipróbált vírusirtóval (KIS, CIS, Avast, AVG, BD, OSS, EIS) nem volt problémás a fejlesztés*. A frissen fordított program indításakor néha szól a HIPS vagy a BB, hogy itt valami csúnya dolog szeretne történni, vagy azért, hogy megváltozott a bináris (például az EIS hálózati elérést használó natív programnál mindig szól), de az egy klikk, azt még kibírom.
* a McAfee éles környezetben szívatott már meg bennünket az egyik ügyfél szerverén nagyon csúnyán egy, mint utólag kiderült, régóta ismert és közel egy éve nem javított hibájával
Nekem meg pont bevált a triprotect. Pont 3 gép van a családban.
Akkor reménykedj, hogy a licenc időszaka alatt egyik gépet sem kell újratelepíteni. A TriProtect licencelés ugyanis nem csak azt jelenti, hogy három gépre szól a licenc, hanem azt is, hogy összesen háromszor tudod feltelepíteni a vírusirtót azzal a kulccsal:"Három alkalommal telepíthető, akár egy időben is. Három engedélyezett telepítés után a terméket többször nem lehet aktiválni!"
F-Secure-nál a többi gyártónál megszokott licencelés MultiProtect néven fut, elvileg a weboldalukon ilyet árulnak, de a neten jobb áron megvehető csomagok szinte mindegyike TriProtect licencű.
----------------------------------
Mekkora görény megoldás már itt ez a popup:
Ezt nem az Opera teszi ki, hanem az oldal, hogy telepítsünk egy ki tudja, hogy mit tartalmazó bővítményt, és pontosan másolja az Opera stílusjegyeit (Chrome alatt a Chrome-ét, Firefox alatt a Firefoxét, csak ennyit lusta vagyok screenshotolni):
-
dqdb
nagyúr
válasz
Szellem. #36534 üzenetére
Én pont amiatt választottam és tartottam kis az FSIS mellett, mert nagyon jó a termékük. Nem fogja a gépet, nem fogja a netezést és véd kellően! Problémám nincs vele. Ezt bátran javaslom bárkinek!
Én csak majdnem bárkinekA KIS-t váltva több családi gépen ment az F-Secure IS egy éven át bármiféle probléma és nyűg nélkül, csak az egységesítés miatt cseréltem le EIS-re. Ezzel szemben nálam pár napon belül megbukott, mert rendszeresen karanténba vágta a frissen fordított programot vagy egy komponensét, ami fejlesztőként dolgozva nem túl szerencsés és produktivitást növelő dolog ... de átlagfelhasználónak ideális.
Egyetlen konkrét érvet tudok felhozni ellene: a TriProtect licencelés ritka idióta egy megoldás, és nehéz nem ilyen 3 gépes licencet venni belőle, én akkor megpróbáltam, de nem sikerült normális áron.
Mart10000: Egyébként miért vannak eltérések a vírusírtó cégek között a beküldhető fájlok maximális méretének tekintetében?
Mert ez egy kiváló felület visszaélések/támadások elkövetésére, és az adott gyártó oldalának/infrastruktúrájának leterhelésére. Ezért egyesek szorosabbra húzzák a gyeplőt, egyesek kicsit lazábbra engedik, de csak önmagukat védik. -
pethYeti
addikt
válasz
Szellem. #36507 üzenetére
Én most az Emsisoft IS-el vagyok. Megvettem 1 évre, de a tűzfala olyan botrányos, hogy a KIS mellette tökéletes programnak tűnik. Konkrétan ha tűzfal be van kapcsolva és torrent klienst futtatsz 20% proci használat.
És mivel folyamatosan seedelem és töltöm a linux disztókat ezért nálam teljesen offos a program.
-
válasz
Szellem. #36335 üzenetére
Nemigazán győzött meg a tűzfal része. Bár ha pl OFP-vel kombinálható sima antivírus formában.
-
blattida
nagyúr
válasz
Szellem. #36252 üzenetére
Az eam-ot utoljára még akkor teszteltem, amikor a 10-es még béta volt, de már akkor is azt írhattam volna, hogy stabil, gyors, nem fogyaszt, jó a felismerése (amin sokat lendít a helyi viselkedés elemzője!) és most már tényleg kevés a fals jelzése, ráadásul, ami sokaknak fontos, csöndes, tehát kérdések nélkül teszi a dolgát.
Érdemes,mert tényleg jó, ráadásul viszonylag olcsó is... -
blattida
nagyúr
válasz
Szellem. #36249 üzenetére
1. Vendors that detect Hacking Team’s trojan
Emsisoft was able to block the Hacking Team trojan and was given the great honor of being blacklisted as a result! Sophos and CMC AV were the other programs that Hacking Team blacklisted. Comodo and Rising also did a great job by detecting and blocking Hacking Team’s trojans in most cases. A few other vendors showed “not-so-worrysome” popups for Hacking Team, while all other vendors were not able to detect the trojan at all.
2. Vendors that detect Finfisher’s malware
Emsisoft Anti-Malware, Comodo Internet Security, Outpost Security Suite Pro and Trusport Total Security are the only vendors that were able to detect Finspy’s full trojan in all cases.
-
válasz
Szellem. #36249 üzenetére
Például itt, "anti virus results" alatt. Több verzió is van.
-
King Unique
titán
válasz
Szellem. #34115 üzenetére
Talán 1-2 hónapja próbáltam ESS 8-cal és akkor újraindítás után nem sikerült üzenet fogadott, több próbálkozásra is. Majd leszedtem és csak a Defender volt fent, azzal meg ok. De uez volt Bitdefender és G Data alatt is, sőt Qihoo IS és 360 alatt is.
Illetve, mivel komolyabb hibát nem tapasztaltam, láthatóvá tettem a mappát, így nem szórakozok vele szerintem. -
King Unique
titán
válasz
Szellem. #34108 üzenetére
Van rendszer visszaállítás, 12-ére, csak nem tudom, akkor is így volt-e már...? Illetve annál, az a gond, h nagyon sok AV nem engedi. Nálam ESS 8 van fent, de emlékszem, h csökkentett módban full le kellett kaparni, máskülönben hibát dobott a rendszer visszaállítás.
Illetve nem akkora dolog ez, mert kivettem a pipát a rejtett alól, aztán újra látható. Más rendellenes "mellékhatást" nem tapasztaltam.Átvizsgálás
Hitman Pro
Emsisoft Emergency Kit
1-2 "apróságot" találtak, ezek mehetnek karanténba, esetleg törölhetőek, vagy nem kell velük foglalkozni
-
embe
nagyúr
válasz
Szellem. #33812 üzenetére
Kipróbáltam több védelmet is, de mindig visszatértem hozzá.
Most beállítottam a Malwerbytes-t állandó védelemre, és mellette a W8.1 tűzfala. -
BigManus
addikt
válasz
Szellem. #33109 üzenetére
Szia!
Mivel egy hónapja tesztelem egy laptopon, pár infó.
Lehet manuális beavatkozást is beállítani, ekkor Te választod ki a folyamatoknál a blokkolást, tehát Te vezérled a történéseket. Ez haladó felhasználóknál ok, mivel a folyamatok között tudod azonosítani az esetleges fertőzés aktivitását.
Ezt egy átlag felhasználó nem tudja megenni.Ha telepítés után alapon hagyod a beállításokat illetve paraméterezed, akkor automatikusan fogja intézni a fertőzést illetve visszaállítást.
Ha 0. napi fertőzésbe futsz bele, vagyis észre veszed a kártevő aktivitását, akkor is van lehetőséged manuálisan belenyulni... De hagyhatod automatán, akkor egy idő után elvégzi a folyamatot és tájékoztat. -
szaki26a
aktív tag
válasz
Szellem. #33107 üzenetére
Normális esetben új variánst amit nem ismer monitoroz pár percig és elemzi mit csinál. Ha valakinél hamarabb aktivizalja magát és kezd kódolni akkor felhőből fog jönni a block roleback parancs. Ha sikerül legelsőnek lenni akkor gépen lévő wsa fog blocckolni és küldi md5 öt és viselkedését a felhőnek. Block roleback szempontjából nincs különbség.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Szellem. #33033 üzenetére
Köszi! Azt hittem nem vetted észre.
Malwarebyte, Comodo tűzfal, Avast van a gépen. A zűrösebb oldalakat Sandboxie-val nézem. Korábban MSE volt, de azt most már nem ajánlották, ezért váltottam Avast-ra. Régebben Avira volt, már nem emlékszem miért nem használtam tovább, utána Eset, annál meg nem tudtam a WD TV Live-al a vinyóhoz férni, online segítséggel sem tudtak rájönni mi a hiba.
Igazából a CryptoLockert szeretném megúszni, van egy pár GB-t fotóm, videóm. Ez tulajdonképpen email melléklet megnyitással kerül a gépre? Én az emaileket online nézem, úgy is letölthetem? A PC-n Thunderbird van, gondolom azzal már probléma lehet. -
blattida
nagyúr
válasz
Szellem. #32878 üzenetére
Szevasz kolléga!
Teljesen megbízható, mivel, ha adatbázis alapon nem fogja meg az adott csúnyaságot, akkor azt megteszi a viselkedés elemzője és ebben a saját cloud szolgáltatásuk is sokat segít. A webszűrője átlagos, viszont az átlagnál gyorsabb a keresője és kicsi az erőforrás igénye, a netet átlagos mértékben lassítja. Van benne közösségi alapú reputációs rendszer, az is kifejezetten jól működik.
Nincs benne/nem használ virtualizációt, ám e nélkül is jól végzi a dolgát.
Az egyik legjobb védelem. -
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Szellem. #32878 üzenetére
(#32878) Plag és (#32879) C0lumbo
itt a válasz -
válasz
Szellem. #32743 üzenetére
Azt nem értem, hogy a KSN miért ilyen későn reagál. Nem egyszer megfigyeltem már, hogy a víruslabor visszajelzett a detektált fenyegetésről, KSN zölden virít, adatbázis kolompol, hogy gond van...
Szerintem jó lenne egy olyan közvetlen funkció az AV-kban (WSA is), hogy magad választhatod ki az adott fájl veszélyességét, amíg a labor le nem ellenőrzi, valamelyest hasonlóan, mint a VT-n, vagy az oldalak esetében a WOT-on. Pl. zöld: kis kockázat, narancs: jelentős kockázat, piros: fertőzés Egy ilyen interaktív felhő szerintem indokolt lenne, a kategóriák az ínyencek számára tovább finomíthatók lehetnének, sőt még leírást is csatolhatnál közvetlenül..
Ha már cloud...
-
-
válasz
Szellem. #30022 üzenetére
Visszatértem a Webroot-ra. Nem kísérletezem tovább, nálam a Kaspersky sosem volt pehelysúlyú/bugmentes versenyző, mint ahogy a BD sem. Az ESET 0 napos kártevővédelmének gyengesége és a BD felhasználói élményben okozott rombolása után az újratelepített WSA-val száguld az op. rendszer.
Jót tett neki a reinstall, mert az Fx sem gondolkodik már annyit, mint előtte, sőt alig valamit, pláne a fent említettekhez képest...
Csak nekem van olyan érzésem, hogy ezek a cégek már vagy 4-5 éve ugyanazt a lemezt pörgetik, sőt fejlesztés gyanánt mindenfajta bisz-basszal teletömik az amúgy védelemre kitalált, egyébként sem hibamentes termékeiket?
Nekem elegem lett az "új" fejlesztésekből, most ismét béke van!
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Szellem. #29538 üzenetére
Saját hülyeségem miatt váltottam, holnap már Norton lesz fent
Azt hittem a Norton miatt rossz az MTP, de vírusírtó nélkül is rossz volt, és addig felraktam valamit, ebből tanultam 3 dolgot:
1. SOHA TÖBBET MTP.
2. Először derítsűk fel a lehetséges hibaforrásokat, megoldásokat.
3. Ha valami nem jó, nem kell mindig visszamenni a régire, mert lehet ott se jó(ez történt itt.)
(#29540) Plag Pont most szerkesztettem bele(lényegében Norton topikból kimásoltam), a lényeg hogy MTP rossz volt de kivettem a memóriakártyát és jó volt, és azt hittem a Norton a rossz, akkor akkora facepalmot csináltam hogy a SWAT se tudna jobbat
Tanultam sokat ebből az ESETből. máskor nem leszek türelmetlen meg buta
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Szellem. #29516 üzenetére
Nekem nagyon bejön a Norton ahogy a hozzászólásaimból le lehet szűrni, és még a kinézet is jó
(#29518) Plag Egyelőre jó, igaz már egy bugot találtam(ha Opera az alapértelmezett böngésző akkor olyan mintha nem lenne böngésző a programon belüli linkeknél), ha nem jó megy vissza a 360.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Szellem. #29147 üzenetére
TS az én észrevételeim alapján illetve azon szempont alapján ,amely számodra a legfontosabb . Beállítások almenübe keresd meg a chrome bővítményt és telepítsd a böngészőbe ,mert nem tudtam elsőként mire kérdeztél rá . Azt hittem webroot-ot kérdezed de TS-ben tudod telepíteni az anti phising modult chromeba.
-
Kelvin
őstag
válasz
Szellem. #29144 üzenetére
http://dirtywindows.hu/2014/07/12/360-total-security-olcso-husnak-hig-a-leve/
Érdekes cikk illetve hsz.-ok.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Szellem. #28732 üzenetére
Udv! En most tesztelem az IS 2015-t laptopon. Kasperskyrol valtottam, mert nagyon fogta a gepet. Eddigi tapasztalatom szinte alig veszem eszre hogy dolgozik. Default beallitason hasznalom es az autopilot is be van kapcsolva. Egyedul amit nem ertek azt irja nekem, hogy Not for Resale. Most akkor ez a vegleges kiadas vagy ez valami RC verzio?
-
L7wy
őstag
válasz
Szellem. #28265 üzenetére
Eléggé megbízható szerintem, bár azért erősen adatbázisra támaszkodik, de vannak más védelmek is benne, azok hatékonyságáról nem tudok mit mondani. Az említett optimalizáló cuccok meg szerintem eléggé profik. A sandbox 8.1 x64en nem támogatott platform szöveget ír ki. Pozitívum, hogy nem fogja a gépet (nálam, de szerintem másnál se kéne)
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Nekem TS van, és nagyon jó
TS-ben van takarító, optimalizáló, bootidő mérő, és Bitdefender motoron kívül van benne Avira motor is. Security Essentialst váltottam le vele, és kb. megváltás
Ha bejött az asztal, akkor a tálcaikonok nem váltanak át fehérbe majd vissza, mappában nem lesznek fehérek az exek majd visszaváltanak, gyorsabb, pattogósabb összességében a gép.
-
King Unique
titán
válasz
Szellem. #28267 üzenetére
Nem én vagyok itt az észosztó, de nem rossz szerintem ez a 360 se.
Bitdefenderrre érkeznek panaszok, h akasztja a gépet és KIS-hez hasonlóan vannak hülye dolgai, akár a Nortonnak.
Szerintem GData se rossz, igaz akaszt kicsit, de nem olyan mértékben, mint a KIS, illetve Webroot, ami nálam még bevált.Aztán AVG IS-t (promó) is ajánlgatják, szerintem új ESET 7 is mondhatni jól sikerült, választék az van bőven.
Persze pl. free vs fizetős / promós, magyar nyelv stb. alapján lehet szűkíteni a kört. -
King Unique
titán
válasz
Sokan csak most próbálgatják és made in china
, de egész jó szerintem.
- TS: 3 motor (saját+BD+Avira), sandbox + (felsleges) optimalizáló funkciók sora, pl. boot idő stb., kb. 1,32 GB helyfoglalás...
- IS: 2 motor (saját+BD), optimalizálók nélkül, kb. 600 MB helyfoglalás, + sandbox aszem itt is van.Mit akarsz leváltani vele?
-
Visormail
addikt
válasz
Szellem. #27825 üzenetére
Hát igen én is zaklatásnak éltem meg amikor használtam, de ha arra gondolok mennyi géppel találkoztam amin rég lejárt a vírusirtó, akkor azért világossá válik a célja. Amikor mondom a gazdájának rácsodálkozik, hogy TÉNYLEG??? Ugyan a 4-5-6-7-8 évvel ezelőtt vett és telepített géphez azóta nem nyúlt senki karbantartási céllal, na de hát ugye a tv-hez se, ki tudta hogy ezzel foglalkozni is kell nem csak használni. (Ha belenézünk a házba akkor meg látjuk, hogy kinőtt a pók meg a gaz benne.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest