- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
drup
junior tag
válasz
Szellem. #56202 üzenetére
Ez egy sima cikk, amit valahonnan összeszedtek és közzétettek az oldalukon.
Nem lennek meglepve, ha az eredeti forras egy ms sajtokozlemeny lenne.
Szerinted egy böngésző honnan és hogyan fogná meg a káros weboldalakat? Nyilván valamilyen adatbázisból.
Eppen ezert szamomra ez nem biztonsagi, hanem adatbazis eleresi es lekerdezesi tema.
Itt van egy egy honappal korabbi cikk a "masik oldalrol", ami az FF63 kovetes elleni vedelmet hangsulyozza, az irasban - nem neveznem cikknek, mert elvagja a lenyegi szalat, hogy a kugli miert is van a tracking mellett pl. - van egy erdekes resz:
"A Ghostery által végzett tanulmány szerint az átlagos oldalbetöltési idők 55.4%-át a nem kívánt tartalmak betöltésére fordítja a böngésző."
Nem vagyok otthon angol teren, de megnezve az eredeti irast, (a weboldal tele van reklamkepekkel es idiota ugralo dolgokkal), a "tanulmany" idezete szerint olyan tiz weboldalt emeltek ki, amirol eletemben nem hallottam.
Soval - es borssal - az ilyen "tanulmanyokat" akar te vagy en vagy itt barki irhatna, csak kitalal egy akciocsoport nevet es kap egy kis zsebpenzt valahonnan ra, az egyetlen feltetel, hogy kepes legyen legalabb novella meretu, viszonylag ertelmes szoveget irni.
Reszemrol itt a .
Viszont, ha mar a biztonsag kerdese felmerult, es valakiben itt tenyleg buzog a vagy, hogy "tanulamnyt" irjon, erdemes lenne megnezni, hogy az ev elejen nagy felzudulast kivalto "biztonsagi hibas procik + jihab ms frissites" utan mi tortent - nagyreszt semmi, nem tortent meg a procik tomeges lecserelese es a hasznalt procik es gepek ara se csokkent.
Errol viszont valaki akar TDK-t, vagy szakdolgozatot is irhatna, ha vannak itt buzgo felsooktatasban erintettek, hajra!
A magam reszerol lemondok az otletadoi kopirajtrol is, de azert orulnek egy linknek, hogy elolvashassam a tanulmany(hegyeke)t. -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #56213 üzenetére
Annyira emlékszem hogy volt egy hozzászóló aki a "leendő" magyar support tagjának vallotta magát mondta hogy lesz magyar nyelv és ennyi talán még említette hogy csak a hivatalosan hazánkban vett licenc-hez nyújtanak támogatást aztán azóta sem láttam az illetőt nem is tudom hogy keressem egyáltalán vissza a nevét hogy egyáltalán azóta aktív e egyáltalán a PH-n.
-
drup
junior tag
válasz
Szellem. #56196 üzenetére
Jol ertem, hogy egy - remelem, nem marketing celbol finanszirozott felmeres szerint a - bongeszo biztonsaga az annyibol all, hogy kepes hasznalni egy adatbazist, amiben nem kivanatos weboldalak listaja szerepel?
Ha meg azzal jottek volna, hogy nemreg tomegesen loptak el a mozilla bongeszokben tarolt jelszavakat es adatokat, mert mara elavultta valt a kodolasuk, megertenem, de igy ez szamomra nevetseges.
PS:
Ha mar az volt a szempeont, hogy nemkivanatos weboldalak elutasitasat teszteljek, nem artana a "false pozitiv" adatokat is kozzetenni - es semmikeppen se neveznem "biztonsagi tesztnek". -
drup
junior tag
válasz
Szellem. #56159 üzenetére
Ugy tudtam, hogy emiatt bukott ki a dolog gyorsan, az elso ilyen virust egy nepszeru torrent programba tettek, es a tomoges panaszkodas miatt modositottak rajta, hogy ott is a videokartyat hasznalja, nem derul ki gyorsan, mert a cpu terhelese nem nott meg.
Akkor passz, az eredeti kerdezonel nem tudom, miert nem terheli a procijat a virus.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Szellem. #56097 üzenetére
Itt a levél:K 15:06
Tisztelt ............ úr!
Kérjük szíves visszajelzésüket az ügy helyzetével kapcsolatban?
Időközben értékesítési kollégáim arról tájékoztattak, hogy megkaptuk a gyártó beleegyezését az F-Secure SAFE termékének forgalmazásába, így annak támogatása is hamarosan lehetővé válik.
Tisztelettel: ............
--
2F 2000 Kft. terméktámogatás <support@2f.hu>
Tel: (+36-1)-4887700 Fax: (+36-1)-4887709 WWW: http://www.2f.hu/ -
GEPESZ66
veterán
válasz
Szellem. #56095 üzenetére
Igaz.
Be van ez a kettő jelölve, de azt hittem van más is, amit esetleg elfelejtettem.
Ha jól emlékszem, volt egy másik beállítás is, nem ezzel kapcsolatban, hanem valami oldalakkal talán, amit nem igazán tudott senki megfejteni, mert a kettő négyzet kipipálása ellentéres dolgot sugall.
De az nem is lényeg, marad, ahogy települt a program.
A múltkor leveleztünk a 2F támogatásáról.
Talán tegnap előtt írtak nekem is egy levelet, hogy nemsokára a F-Secure Safe-hoz is nyújtanak támogatást.
Köszi! -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #56045 üzenetére
Ezzel én sem szoktam törődni, de ez egy válaszüzenet volt konkrétan erre a részre:
"zt benyomja előbb utóbb a memóriába, különben mi a rosszbajnak ekkora telepítési mappa.
"
AtHoS
Igen azon a gépen is ez fut, de futott már más is. Ellenben fut egy: Core2Duo T 7250-es 2Ghz-es, 3GB DDR2-es RAM, 8600M-GT 256MB RAM, 5400RPM-es 2,5" 250GB-os HDD-n, 1440x900-as megjelenítőn, és nem rosszabb mint simán Defender-rel.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Szellem. #56015 üzenetére
Sajnos kitöröltem már az emailt,pár nappal ezelőtt
leveleztem velük.
De azt követően rájöttem magamtól.
A fiókomban törlöm azt a gépet,amire újra felraknám egy WIN újratelepítés után,majd újra felvéve ezt a gépet, letudom tölteni a telepítőt.
De lehet,hogy a korábban letöltött online telepítő is a már kegfrisebbet tökti le,de ezt nem tudom.
Amikor egyszer korábban érdeklődtem,az F -Secure egyszerűsége miatt inkább a KIS-t ajánlották.Nem kezdem a korábbi dolgokat,csak infoképpen írtam,de be is fejezem!
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #56011 üzenetére
"egyre több cég akarja a "tesztelést" a felhasználókkal megoldatni"
Ezt legnagyobb mértékben a Microsoft csinálja a Windows 10-el (insider program). 2014-ben megszüntette a profi tesztelő csapatát, amikor az insider programra áttért. Gondolom ez volt az ami a "divatot" indukálta a vírusirtók fejlesztésénél.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #56007 üzenetére
"Amúgy megjegyzem, kezd nagyon uncsi lenni ez a "be kell jelenteni dolog"."
Mi mást tudunk csinálni? Ha hibát tapasztalunk, akkor jelentjük. Ha sok hiba van és nem is foglalkoznak a bejelentésekkel, akkor váltani kell.
"Nem az Eset felé, hanem az összes felé!"
Igen, de a többiek talán kevésbé foglalkoznak vele. Talán, ahogy olvasom az Emsisoft hasonló és most olvasom az Avast ((#56008) csicso82).
-
_Atesz
addikt
válasz
Szellem. #55946 üzenetére
Bocsi, hogy beleugatok, de elég egyértelmű, hogy gépész kolléga egy hsz gyűjtő ranghajhász troll.
Bizonyítja, hogy miután leírtad, válaszolt rá, majd nyitott egy új hsz-t, melyben még válaszként köszönetet mondott.
Hiába érvelsz neki, érti, csak leszarja.
Csodálom a türelmed, én már rég kivágtam volna, mint macskát ...
Annak idején volt hasonló a tápos fórumban is, már jóval korábban el lett távolítva. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Szellem. #55922 üzenetére
Csak észrevétel volt, mivel többször írtátok a lassítást!
Az F-Secure fiókban megjelenik a védett eszköz, amire aktiválva van már a program.
Hogyan tudom a telepítőt a fiókból erre az eszközre ismét letölteni?Az F-Secure mellé a Crome-nál Ublock Oregin, vagy Adguard bővítmény ajánlott, vagy bármelyik felrakható?
-
-
ƵøŁĭ
veterán
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #55725 üzenetére
Azért ebből még én nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Ez 'csak' 1 db site. Azért voltam vele óvatos, mert FB-ről jött, ismeretlen személytől!
Lehet, hogy a bekezdes.org-on mégis csak volt valamikor vírusos összetevő.
Szerk.: megjegyezném, hogy olyan oldalt még nem találtam, amit mind az F-SECURE, mind a TrafficLight tiltólistáján szerepelne. Pedig kíváncsi lennék, hogy olyankor mi történik, ha mindkettő ugrik. Pedig mocskosabbnál mocskosabb dolgokat írtam be a Google-be.
-
csaba1203
addikt
válasz
Szellem. #55690 üzenetére
Akkor jó,hogy váltottam Eset IS-re.
Egyébként teljesen jók a 12-es termékei szokásos észrevehetetlenség a gépen,procit nem bántja memória se sok kell neki és két hét után még semmi anomáliával nem találkoztam.
Az oldalak is picit gyorsabban töltődnek,mint a Defender alatt de nincs nagy különbség szerintem. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Szellem. #55533 üzenetére
Azért még egy kérdést feltennék.
A tesztek alapján a F-Secure Safe jobban fogja a gépet, mint a McAfee.
Én nem tapasztaltam azt, hogy a F-Secure fogná.
Igaz mindenki azt írja, hogy az adott konfiguráció a mérvadó.
Azért erre kiváncsi lennék, mivel ezt kipróbáltam?Van egy mentésem, amit a Macrium-al csinátam, már másfél évvel ezelőtt, a WIN telepítése után.
Az utóbbi időben több írtót próbáltam, ezért gondoltam, hogy csinálok egy visszaállítást a fájlból.
Olvastam, hogy ha a AHCI volt a BIOS-ban beállítva, akkor gond van a visszaállítással.
Igaz lehet?
Illetve lehet, hogy megvárom a végleges 1809-et, s akkor újrarakomn a WIN10-et, s akkor maradok egy írtónál. -
blattida
nagyúr
válasz
Szellem. #55516 üzenetére
Magam is írtam, mint lehetőséget, de egyrészt minek (nagyon minimális kockázatot jelent egy av esetleges kikapcsolása, mivel a gyakorlatban igen ritka, magam még sosem találkoztam ilyennel), másrészt, az inkább az op rendszer dolga, nem egy av terméké, aminek ehhez nagyban szüksége lenne az op rendszerre is, nem is véletlen, hogy nem oldották meg. Teljesen felfújt, túldimenzionált probléma, illetve megoldás. Defendernél sem ez hiányzik az üdvösséghez, csak hát az ms fejlesztési kényszerben van...
-
Jenne
őstag
válasz
Szellem. #55440 üzenetére
Na akkor újra.
A FF, a Chrome és Edge böngészők, mindháromnál a Starlap van beállítva kezdőlapnak. Bármelyik böngészőt indítva, és csak a Tálcáról lehetett indítani, mert az Asztalon a gyorsindító ikonjaik össze vissza ugráltak a monitoron, ezért lehetetlen volt rájuk kattintani. A böngészők nem a teljes monitor méretben töltődtek, be hanem csak kábé 10x10 cm-es méretben és nagyon gyorsan ugráltak ezek kis méretű böngészők a monitoron össze vissza. Lehetetlen volt kilépni belőlük, mert nem volt idő rákattintani a kilépési ikszre. Kilépni akkor tudtunk, ha kikapcsoltuk a gépet. Feladatkezelőben sem lehetett bármelyik böngésző folyamatát leállítani, mert a feladatkezelő ablaka is kicsire zsugorodott és össze vissza ugrált a monitoron. Le-föl, egyik sarokból a másikba .. mint a böngészők. Ennél pontosabban nem tudom leírni a helyzetet. Elsőre viccesnek tűnhet, de nem az volt. Közel sem az.
Defender és Malwarebytes semmit nem talált, Kaspersky lett futtatva és talált négy fertőzést amit le is szedett. Utána kért egy újraindítást és azóta helyreállt minden.
Azt ne kérdezd hogy miket talált, mert nem az én gépem volt és pendrájvról indítottam a kaspert is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Szellem. #55428 üzenetére
Előbb-utóbb lépni kell majd felhasználó barát konfigolásra Win Defendernél, mert a Gpedit.msc-s matatás szerintem nem a legkényelmesebb (bár lehet ezzel védik le magukat a 3rd party virnyákkergető fejlesztők támadásaitól)
Mondjuk azt sem ártana javítani, ha valamit beraksz kivételek közé azt tekintse is kivételnek, mert igaz, hogy szól róla, hogy blokkolt, de ha kivételek között van, akkor miért blokkol? Topikban olvashatóan ez a jelenség nem csak a nálam járt gépek esetében jött elő, hanem másnál is, ergó nem "csak" én vagyok hozzánemértő
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #55425 üzenetére
Nem azért írtam, hogy nem tudod.
Különben is Te tudomásom szerint nem is használod a HitmanPro.Alertet. Azoknak írtam, akik használják, ha van ilyen egyáltalán közöttünk.
Sokszor megírtam nekik (e-mailben és a www.wilderssecurity.com-ra), de eddig nem javítottak rajta. -
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #55416 üzenetére
"nála is belefutottam 2 alkalommal, hogy ugatás nélkül blokkolt programot. "
Nálam a HitmanPro.Alert csinál ritkán ilyeneket. Ilyenkor az Exploit mitigation kivételei közé (pl.: Ultimate Windows Tweaker) teszem. Ha ez nem elég akkor a credential thef protectiont kell a futtatás idejére lekapcsolni (F-secure online scanner vagy Dr.Web Cure It).
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #55407 üzenetére
Mi a baj például az F-SECURE-al, amit mellesleg te ajánlottál???
Szerk.: tapsztaltaim szerint 'átlagjúzerek' gépén, jó esetben Win7-el az 'AVAST' 'A' vírusírtó. Ingyért van ismerjük, NEXT-NEXT-FINISH és örökre elfelejtjük a vírusvédelmet! Ma még ez a számottevő többség. Javítsatok ki, ha tévednék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Önerő nélkül - RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. XIAOMI G34WQi
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest