- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #51317 üzenetére
Nálam azóta van noscript, mióta "létezik" (2004). Ugyan tényleg kell néhány kattintás egy oldalon miatta, de csak egyszer. Ha valaki mindig más oldalakat látogat, akkor zavaró tud lenni, de ez a fajta netezés annyira nem jellemző.
A többiek automatizmusának meg az emberi türelmetlenségnek ára van. -
-
-
-
tpeter77
addikt
válasz
mrszitya #50420 üzenetére
szia,
Nem tudom h szerencsés vagyok e vagy ellenkezőleg, mindenki döntse el.
A mostani és az előző munkahelyemen a céges levelezés az Outlook 2010-en zajlik.
Saját exchange kiszolgálón keresztül.
Földgázos koromban (mol csoport tagja) naponta milliós nagyságrendű volt a spam levelek száma.
McAfee volt az Fgsz védelmi rendszere. Pár évvel korábban leszerződtek a McAfee egyik hazai képviseletével, fejlesztőket fizettek, akik hiba esetén azonnal reagáltak a dolgokra, és segítettek, ha nagyobb horderejű volt a baj.
McAfee vállalati verziójában van egy beépülő modul, ami az Outlook email védelme alá fészkeli be magát.
Nos ezzel voltak gondok: az outlook indítása után (de csak 1-2 gépen) összeomlott a modul, és erről tájékoztatta a főnököt, ő meg engem azonnal
Miután letiltotta magát a modul ment szépen a gép a köv. újraindulásig. Ezt úgy hetente 1-2 alkalommal adta elő, az első gépbekapcsoláskor.
De volt szívás a titkosítással nem is kevés. A laptopok C meghajtóját letitkosította a szoftver, lopás miatt és a felhasználó saját nevével és jelszavával lehetett rá belépni.
Na igen ám, de amikor nem a laptopon intézte a jelszócserét, vagy az egyik windows frissítés megfektette a titkosítást, voltak sikítozások, és sokszor csak az újratelepítés segített.
Kisebb bajnál elég volt csak új kódot, majd új jelszót kreálni, a felhasználók nagy-nagy örömére.
Itt is volt 2 gép, aminél havi rendszerességgel jöttek a bajok, ők már szó nélkül reggel sétáltak a lapitopival az irodámba
Én ekkor megutáltam - de igaz, alaposan ki is ismertem - 1 év alatt a McAfeet.
Ja igen, a McAfee LEGNAGYOBB hibája, minden baj forrása, hogy nem tudja az SSL kapcsolatot ellenőrizni, és általában gmail fiókba bejelentkezést követően, onnan a gépre a felhőből letöltött és elindított állományok csinálták a fertőzést. Vagy ha titkosított csatornáról töltöttek le fertőzött állományt.
Hozzáteszem, a Lilx tesztjein a McAfee vállalati verziója csúnyán elbukott, míg a felhasználói terméke jóval több vírust megfogott - itt most a kripto vírusokra gondolok.
De elég arra gondolnom, mi történt egy éve: a céges címre jött titkosító vírus. Kolléga szabin volt, az ő gépéről átirányítódott a helyettesítőjének a postafiókjába a teljes állomány, aki azt lefuttatta, mert megnyitotta az ismeretlen női feladó levelét, de még az Excel táblázatot is, hogy az vajon mi... nehogy lemaradjon valami fontos dologról, amit a kolléga kapott...aztán velem üvöltözik, hogy minden adat elveszett a gépről, amit azonnal újratelepítettem, de még a a hálózatról is letörölt sok fájlt, azt meg az előző napi adatmentésből kellett visszahozni a szervereseknek.
De a központban is elkövették ezt a bakit a felső vezetés emberei
Szóval alaposan le volt maradva a McAfee a többi vírusirtóhoz képest.De vissza a jelenbe, itt ahol most vagyok (egy kis vidéki, de állami céghez tartozó szervezetnél) szerencsére más védelmeket használnak, efféle gondok nincsenek.
Spamből is csak igen kevés jut át a szűrőn lévén gov.hu-s az email végződésünk vége (rengeteg alkalmazott használja ugyanazt a levelező szervert) és bizony több milliós a spam levelek száma itt is napi szinten.Azt mondom, manapság egy vírusirtó legyen naprakész, tudja az SSL kapcsolatokat visszafejteni és ellenőrizni az adatokat, valamint a levelező szerverről letöltődő tartalmakat is, így amikor a gyanús elem jön le a postafiókba, már akkor fogja meg - ha netán az előzetes szűrésen átcsúszott volna.
BitDefender és mások is a gyanús alkalmazásokat blokkolják, nem hagyják a fertőzést kialakulni.ÉS bizony fontos, hogy lehessen kivételeket hozzáadni, mert ha 1-2 oldal tanúsítványhibás, ne a védelem tiltsa le úgy, hogy megnyitni sem tudjam mert abból komoly bajok lennének...
bocs hogy sokat írtam.....
-
válasz
mrszitya #50414 üzenetére
Nálatok felesleges, de a számomra egy jó ideig megmarad a jogosultsága.
Gmail ott a telefonom, szóval kliens megoldva. Vagy a gyári e-mail kliens szintén.
Asztali gépen/laptopon már nem kényelmes a webes felület. Gmail még elmegy, de a Telekom (mivel az a szolgáltatónk otthon), már nagyon gáz. Szóval, nekem az a jobb ha mikor bekapcsolom a gépem, akkor elindul az Outloook 2016 és egyben lejönnek a levelek fiókokra bontva.Az meg, hogy elmegyünk buta irányba és a program lof@sz beállítási lehetőséggel bír és mindenben ő akar döntést hozni a számomra nem kultivált kategória. Ez abban az esetben lehet fasza, ha nincs azaz 0 fps-el dolgozik és ha annyi lehetőséget ad, ha én kivételbe akarok valamit tenni akkor ez meg legyen oldva.
De mivel egyik termék sem tud 0 fps-t, ezért ez a mesterséges intelligencia kizárva és nem is jó irány.
Persze, F-Secure-ék le vannak maradva rendesen és nem tudtak nagyok lenni a piacon. Pedig közel Kaspersky-vel egyidősek! Kellett volna fejleszteni, meg marketingelni és minden más lenne.
Ehelyett inkább visszafejlesztenek. Évek óta náluk nem történt semmi azon kívül, hogy sorra tűnnek el a modulok a termékeikből és emellett évek óta nőnek a fals pozitívok számai.
Persze, nem lehúzni akarom őket, csak a tényeket írom le.
Ettől még jó program az F-Secure. Mint írtam, észrevehetetlen a gépen. Tök olyan, mintha nem is lenne fent AV. -
válasz
mrszitya #50408 üzenetére
Ez szerintem nem így van ahogy leírtad az e-amilek esetében! A levelezés titkosított kapcsolaton keresztül megy, tehát kell egy tanúsítvány és egy modul ami beépül a kliensbe!
Amúgy meg amit leírtál próbáld ki. Ha átküldesz levélben egy kártevőt, akár tömörítve az a víruskereső ami ismeri a kártevőt, de nincs e-mail védelme az nem fog ugatni rá semmit! Csak akkor ha letöltöd a mellékletet, vagy egyből futtatni akarod.
A számomra meg pont lényeges, hogy amikor beérkezik a kártevő a kliensbe azonnal ugasson érte.
Valószínűleg ezt szoktam meg. -
Pano
addikt
válasz
mrszitya #47158 üzenetére
comod clouddal nekem az a problémám, hogy ha fel van telepítve a chrome használhatatlan lesz, mert az összes https kapcsolatra azt írja, hogy az ön kapcsolata nem privát és nem enged tovább. Egy cache ürítés ilyenkor megoldja a problémát, de minden újraindításnál el kellene ezt játszani
-
Kékes525
félisten
válasz
mrszitya #43367 üzenetére
Miért nem, amikor nekem az nagyon egyszerű? A scripten ugyanez miért bonyolultabb? Miért nem tudja a script azt szimulálni mint amit én a file manageremmel teszek? "könytár tartalmát mindig virtualizálva" Erről is kitudom könnyen másolni a dolgokat. Nem próbáltam, csak gondolom. "Mások a jogosultságok." Ezekre mondtad, hogy mások a jogosultságuk. Ezt nem tudja a script manipulálni?
-
-
gt7100
tag
válasz
mrszitya #40397 üzenetére
Ja, hogy tképp fogalmad sincs róla, hogy van-e ilyen funkció más gyártóknál? Én kérek elnézést, hogy egyáltalán elolvastam amit írtál. Mert ha tudnál csak egyet is, akkor ugye gond nélkül leírhattad volna a nevét.
A wifi biztonsági ellenőrzés során viszonylag ritka képesség az admin jelszó ellenőrzésének képessége. Legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.
Az egymillió légy és a lószar kapcsolata meg gondolom, ismerős... lásd még 10 millió példányban telepített androidos elemlámpa prigram, ami mellesleg spyware volt.
-
-
válasz
mrszitya #40394 üzenetére
Mi köze egy vírusirtó kéretlen keyloggerének a gugli adatkezeléséhez? Ha a szomszéd gázolajat szőkít, akkor nekem is szabad? Amúgy a gugli/M$ adatgyűjtést azonnal látod, amikor a gmailben célzott hirdetések jönnek fel, másrészt civilizáltan, támadhatatlanul dokumentálva van.
A 360TS adatvédelmi nyilatkozata egy szót sem ír a router-jelszókról. Ha ennek ellenére bármilyen formában feltöri, elemzi, tárolja őket, akkor a saját nyilatkozatukat sértik meg.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40086 üzenetére
Pont a lifetime miatt nem is annyira drága, csak tényleg nincs belőle ingyenes változat. Most amúgy is 20% kedvezmény van rá, így most csak 24 dollár, ami azért annyira nem vészes, de az ingyenességhez képest persze ez az összeg is sok.
Nem kell kapkodniuk, az auto sandbox megvéd mindentől, ahogy Te is fogalmaztál.
Kéne tesztelni a petyával is.
A TF-ért valóban kár, mint ahogy a pctools-ért is, a symantec elég sok céget kivégzett a felvásárlásukkal.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40052 üzenetére
Az már folyamatban van, most teszteltem a winantiransomware-t, az a szkript miatt nem szólt, de a letöltött exe miatt már igen, az mbam pro blokkolta volna az oldal elérhetőségét, ahonnan lejött a cucc, utána az exere is jelzett, így ők már ismerik, viszont az mbarw nem adatbázis alapú, neki ez nem számít.
Miért ne tesztelnéd a másik családi gépen? Ha van mentésed, akkor meddig tart visszarakni, kb 5-10 percig?
Most a winantiransomware felületén láttam (kapcsolatban van a program a vt-vel is), hogy a qihunál valóban a qvm motor azonosítja, generikusan.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40050 üzenetére
Mondjuk onnan, hogy megnézné mondjuk a neten, csak hát ezt nem fogják megtenni a pityuk, jancsik, lacik, jocók, bécik...pedig lehet, hogy amúgy használják a shadow explorert.
Figyu, ne légy beszari, teszteld az éles rendszeren, ne a dobozban az mbarw-t, hadd tudjuk már meg az igazságot.
A win patrol antiransomware megoldása nem régi cucc, viszont az is egy speckó viselkedés elemző, kiegészítve fehér listás policy-vel, tehát az is a hatásosak közé tartozik, viszont magam még nem teszteltem, így a tényleges képességeiről nem nyilatkozhatom.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40048 üzenetére
A vssadmin-t engedted elindítani? Bár, gondolom, hogy igen.
Jó dolog egy jó hips, csak az átlagos felhasználó nem biztos, hogy megfelelően tudná használni, ezért jó, hogy van egy auto sandbox is.Az avastosok változtatni fognak a biztonsági protokolljukon, mert egyszerűen rákényszerülnek. A komplexebb kártevők miatt, mint amilyenek a crypto variánsok is, szükség lesz rá, különben átjáróház lesz az avast védelme.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40046 üzenetére
Az mbarw-nál majd meglátjuk, mi lesz a későbbi eredmény, viszont lehet, hogy mindjárt letesztelem a kérdéses szkripttel egy éles rendszeren...
A qihu virtuális motorja meg már többször bizonyította, hogy ugyan vannak fals jelzései, viszont elég jó a felismerése a friss kártevők esetében.
Az avast viselkedése furi, de nem számomra nem annyira váratlan, valahogy még mindig nem eléggé konzisztens a védelmeinek az összessége és ha legalább valamelyik rétege nem ismeri föl, akkor borul az egész védelme, ráadásul az avast felismerése szinte mindig adatbázis alapú, hiába van nekik is egy egyre jobb és erősebb hips-ük és sandboxuk...
Nálam jelenleg nincs fönt comodo termék, így nem teszteltem a hips-üket sem, viszont érdekelne, hogy önmagában a viselkedés elemzőjük és a viruscope mit tudna kezdeni vele, hiszen az utóbbi képes egy adott folyamat tevékenységét visszaforgatni és az eredeti állapotot visszaállítani...
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #40042 üzenetére
Köszönjük a több résztvevős tesztet, nagyon tanulságos és sok mindent elmond ezekről a nyomorult ransomware típusokról.
Érdekesek lettek volna azok a tesztek is, melyekben mondjuk a már tényleges titkosítást végző, letöltött exe futtatásakor mit tettek volna az egyes védelmek, gondolok itt főleg az avastra, illetve csak a hips-et (tehát no sandbox!) tesztelve a comodora.
A 360tse esetében a helyi vagy a felhő/qvm motor jelzett a letöltendő exe miatt?
Amúgy ez is bizonyítja, hogy valóban jó a kínaiak cucca.Az mbarw nálam nem tűnik lassúnak, igaz, most én nem is használok sandboxot/virtuális közeget.
A legfrissebb build-el (416, beta 6) tesztelted? Azért is kérdezem, mert gyorsabb lett és kevesebb a fals riasztása. -
válasz
mrszitya #39278 üzenetére
Ennyi. Ez az egész böngésző forkolás semmi más mint marketing. Régen rossz ha már a böngészőn múlik a biztonság.
A böngésző legyen gyors és jelenítsen meg jól minden honlapot, esetleg rendelkezzen valami alapvető biztonsággal, pl. hibajavítások, url szűrés és kész kabát. Ahogy mondani szokták cipőt a cipőboltból.
Az a vírusirtó ami saját böngészőt telepít, hogy majd megvédi a bankolásod ott vagy feladták a vírusok elleni küzdelmet vagy nem tudnak újat kitalálni.
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #39132 üzenetére
*Update*
avast! Pro Antivirus 2016
1. kézi keresés teszt (default): 30 / 17 maradt
/ frissítve 23:14 (default): 30 / 15 maradt /2. futtatás teszt (default): 30 / 14 maradt
---------------------------------------------------------------------------------------------
3. megerősített üzemmód agresszív: +1 blokkolva (13 maradt)
=> vbox újraindítás, ccleaner, temp mappa ürítve, minták maradéka törölve
=> hitmanpro és killswitch:ph (27).exe által létrehozott malware processek futnak a háttérben
---------------------------------------------------------------------------------------------
4. avast sandbox tesztje: 15 maradék futtatva zárt környezetben
=> vbox újraindítás, ccleaner, temp mappa ürítve, minták maradéka törölve
=> hitmanpro, killswitch, norton power eraser:nincs vírustalálat, nincs gyanús process
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #38947 üzenetére
A viruscope gyakorlatilag más most is képes rá, csak a comodo megoldása is olyan, hogy csak akkor rögzíti egy adott fájl minden tevékenységét, ha azt nem ismeri és a mellett gyanús a viselkedése, ehhez meg a recogniser-nek nevezett dll fájlokat használja, amik gyakorlatilag matematikai alapú mesterséges intelligenciát vesznek alapul a viselkedés meghatározásához, azonban ezeket folyamatosan fejlesztik (részben pont a valkűr miatt) és a helyi viselkedés elemzőjük is hatással van az eredményekre...kicsit sok most még a változó. Valaki korábban már tesztelte egy cryptowall variánssal a cis-t és azt elkapta a viruscope és a fájlokat is sikerült visszaállítania.
A ccav már most használja a valkűr eredményeit, ezt a 9-es cis is meg tudja majd tenni, de az még béta állapotban sem elérhető...meglátjuk...A wsa meg változott azóta, mert elég sokat módosítottak ők is a beállításaikon és a viselkedés elemzőjük viselkedésén, így már azt is nehezebb átverni és kijátszani/kiiktatni, de nem teszteltem, tehát biztosat nem mondhatok...
-
Dhampir
félisten
válasz
mrszitya #37747 üzenetére
Korábban 8.1-et futtató gép alatt sem tapasztaltam ilyesmit, de ha csupán nemrégen került bele, akkor érthető. Win 7 Pro alatt semmi gondja baja.
Jó dolog, hogy megírtad, legalább már én is tudok a nyűgjéről és nem ér majd váratlanul, ha netán jelentkezne ez a probléma.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
mrszitya #36685 üzenetére
Jól írod minden benne van a sima tűzfal verzióban.És ha elvégzi az ember telepítés után a fájlbesorolás vizsgálatot,én úgy szoktam hogy a comodo által biztonságosnak vélt gyártókat azonnal törlöm,és úgy indítom a fájlbesorolást,akkor a comodo megismerkedik minden jelen pillanatban a rendszerben levő gyártóval,programjaikkal és ezután bármit akar az ember idítani,az azonnal az automata sandboxban végzi,lehet az káros fájl vagy nem akkor is ott végzi,és ugye itt jön a felhasználó akinek tudnia kell hogy törli,vagy engedi.A fenti teszt a comodo szempontjából akkor lett volna édekes,(a mappában 7500 fájl van,ha azokon mintákon végezte) ha mind egyenként el lett volna indítva,akkor mind sandboxba kerül.Ez nekem megfelel,ezért is nem használom az antivírus részt,de aki nem tudja mit kezdjen ha a program szól annak nem való valóban.
-
riki
senior tag
válasz
mrszitya #36679 üzenetére
Ez mind igaz azoknál akik fogékonyak az újdonságokra,de az átlagfelhasználó nem ilyen . Az nyomkodja a mehet gombot, és szidja a fejlesztőket,hogy a program miért zaklatja őt. Kell az erős,adatbázis+ homokozó+ tűzfal. Erre a "sárgák "is kezdenek rájönni. Szerintem a Qihoo és a Baidu is hamarosan ,dob a terméke mögé egy masszívabb falat ,akkor lesznek a többiek bajban.
-
válasz
mrszitya #36679 üzenetére
Jogos, valahogy mind2 világból kéne egy darab. Sok férget meg lehet azért fogni szignatúra alapján - és mivel ez kb csak egy hash-csekkolás, elvileg gyors+kevés erőforrást igényel. A rafináltabb férgekre viszont kell a többi nyalánkság, amiben jó a comodo.
CIS mellett esetleg futhat vmelyik rezidens a jobbak (90%+) közül?
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #36627 üzenetére
Szerintem lesz az még sokkal jobb is, azaz a mi bankjainkat is ismerni fogja majd.
Az biztos, hogy szándékosan csinálták meg így a chrome telepítését, mert szinte biztos, hogy a legtöbb króm mentes gépre így fölkerül...
Nekem csak az a bajom az avastal, hogy valahogy egyre bugosabbnak tűnik, egyre gyakoribbak vele a gondok, igaz, valahol ez normális, hiszen egyre összetettebb... -
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #36009 üzenetére
Avast
Csináltam egy kisebb tesztet ma kíváncsiságból a bekerült hips miatt, aminek a tanulsága még mindig az az unalmas dolog, hogy: nem túlzottan érdemes rákattintani minden hatalmas zölden/kéken villogó download linkre a neten, illetve nem annyira okos dolog valamennyi ismeretlen kiegészítőt automatice engedélyezni települni a böngészőkben...
A megerősített üzemmód ezúttal is kiválóan vizsgázott, úgy 10-ből 9 aránnyal akadályozta meg az ismeretlen letöltött vackok elindítását. Ergo mindenképp érdemes továbbra is bekapcsolni, agresszívra kapcsolva és jelszavas védelemmel kombinálva a hiperaktív nagymamák, pattanásos kamaszok (és önmagunk) ellenében. Nyilván így nő a fals találtok esélye, de majd reklamálnak ha szerintük téves a dolog.
A böngésző beépülőktől nem véd jól az Avast (a Firefox volt az áldozati bárányom, mint fő böngészőm - ez bizony nem kicsit a Mozilla hibája a mai napig is...). A saját böngészőtakarítója utólag ugyan elég jól kipucolt, de az egyik addon levédte magát a Windowsban, és ezzel már nem tudott mit kezdeni például.
A frissen berakott HIPS (maxra állítva) egyszer lépett működésbe, amikor egy drágaság IE-ben próbálta módosítani az alapértelmezett keresőt, (de erre maga az IE is ugrott). A "komolyabb" malware-ket "sajna" gyakorlatilag mind blokkolta a web- vagy fájlrendszer-védelem, így nem volt lehetőségem és rászánt időm alaposabb tesztelésére.
Az Avast sandbox-ot nem vizsgáltam ma, de a reklámblokkoló mellett ez lett volna a legjobb megoldás a böngészőbeépülős dolgok ellen (nem beszélve például a cryptolocker kártevőkről).
Az Avast saját böngésző beépülője az adathalász oldalak ellen mostanság sem mondható valami hatékony dolognak, de a nyomkövető sütik és hasonlók blokkolási lehetősége sem ér semmit önmagában igazából.
-
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #35182 üzenetére
Azért egy kicsit vitatkoznék ugyanis ha csak az antivírust telepíti valaki alapból nincs bekapcsolva a Hips.Azt az usernek kell bekapcsolni..azt a Comodo legnagyobb "fegyvere" a Hips +sandbox+Viruscope hármas.De ha egy kicsit is "kutakodós" az user akkor ezt hamar be fogja tudni kapcsolni nem beszélve a comodo honlapján lévő igen részletes leírásról..Egyébként egyetértek Veled, hogy nem kell most már "atomfizikusnak" lenni egy Comodo Antivirus , CIS használatakor sem .
-
BigManus
addikt
-
mrobes
tag
válasz
mrszitya #33465 üzenetére
Én a freemail-es címemre már kaptam, igaz azt adom meg minden ilyen-olyan regisztrációkor, amikor kell valahol gyorsan egy fiók, vagy e-mail címet kérnek valahol.
Próbaképp átküldtem a gmail-es címemre, de az egyből blokkolta, csak egy értesítést küldött, hogy valószínűleg fertőzött a csatolmány, ezért eltávolításra került. -
-
válasz
mrszitya #33285 üzenetére
Persze, nem is arról van szó, csak bosszant az, ha egy biztonságosnak besorolt folyamatot ír felül a kártevő, akkor a WSA tehetetlen a visszaállításban. Éppen emiatt a vélt különlegessége miatt használtam az összes ismert hibájával együtt. Az új fejlesztésekről sem tudni sokat, de ezek után lesz rá szükségük, már ha szélesebb körben kiderül a rollback gyengeség.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #33279 üzenetére
Persze, neked is igazad van, de nagyon fejleszti kell mind a sandboxok, mind a rollback funkciók működésén. Comodonak is van ilyen funkciója, csak náluk ugye a viruscope-ra alapul, ami viszont még gyermekcipőben jár.
Már csak azért is, mert a védelemmel foglalkozók mindig egy lépéssel a kártevőírók mögött járnak.A rollback-el az a baj, hogyha mindent monitoroznak hozzá, az elég sok adatot generál és erőforrás igényes, csakúgy, mint a sandbox, ezért mindig egyensúlyozniuk kell a tervezőiknek/íróiknak a hatékonyság és a fogyasztás között. Gyakorlatilag ezzel, ezért küzd a webroot is.
-
-
blattida
nagyúr
-
stingy2
senior tag
válasz
mrszitya #31576 üzenetére
régóta használom az EMET-et, és ahogy eddig tapasztaltam,ált. szép csendesen elvan a háttérben.viszont az igaz, ha vmi gondja van egy alkalmazással, akkor kell némi gyakorlat a megoldásához, ezért javasolják inkább tapasztalt usernek. legutóbb pl.a novemberi javítókedd után nem indult miatta az explorer egy javítás után, ezért adták ki az 5.1-et.(ez pl.egy kompatibilitási probléma volt, ahogy írtad is, ez előfordul nála)
egyébként általában kijelzi az emet, h melyik folyamatot miért blokkolja, és ha ez egy megbízható alkalmazás, akkor be lehet állítani, h a későbbikben ne blokkolja, de itt már érdemes tudni, h mit miért tesz mind az emet, mind a blokkolt sw.
az mbam.mal szemben annyi előnye van,h ezzel teljesen ingyenesen akármilyen sw-t védetté lehet tenni.mbae esetén csak pár sw-t véd az ingyenes változat.
ha hozzáadom az ajánlott programok listáját, akkor az adobe readertől a firefoxon át a winrar-ig sok progit automatikusan betesz. a manuális hozzáadás meg tényleg pofon egyszerű a folyamatoknál. -
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #31576 üzenetére
Hmm nem tudom .Az MS oladalán Itt
azt írják hogy
EMET benefits enterprises and all computer users by helping to protect against security threats and breaches that can disrupt businesses and daily lives.
Ha a google fordító fordítását jól értelmeztem akkor nem csak a vállakozásokank ajánlja az MS hanem a mindenapi számítogép felhasználóknak is.
Na majd meglátjuk telepítem azt ha bekavar majd likvidálom.. -
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #30544 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, a megerősített üzemmód "passzívan" működik benne, ezért nem befolyásolhatja igazából a teljesítményt. Hírnév, népszerűség, egyebek alapján minősít, ez a modul már nem végez valódi víruselemzést.
köszi az infót ezt nem tudtam...
A rendszerhasználat megítélése mindig nagyon felhasználó- és konfigfüggő dolog...
Ezt írtam is hogy 8 giga DDR 3-as ramon mennt és SSD-n ..Elképzelhetö söt biztos hogy az asszony gépén már másképp viselkedne.. -
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #30248 üzenetére
Nézd, ez olyan kérdés, amire nehéz röviden válaszolni. Az mbae praktikus szempontokból jobb megoldás, ám egy hozzáértő cis felhasználó számára viszont tényleg fölösleges az mbae, amennyiben a cis hips-e jól be van állítva. Az alapállapot használata mellett viszont nem véd eléggé az ilyen sebezhetőségek kihasználása ellen, erre azért érdemes odafigyelni...gyakorlatilag, ha a defense+ biztonságos módban fut, akkor érdemes lehet használni mellette az mbae-t...
tutuhawer
A sas-t felejtsd el, szinte semmi ellen nem véd,a sütik pedig alapvetően veszélytelenek. -
rizso
addikt
válasz
mrszitya #30249 üzenetére
Én sem néztem meg alaposan, hogy mi is volt. Párom szólt, hogy kapott a chrome-ban jobb felül (ahol a HOLA ikonja is van) egy üzenetet, miszerint átvették a gép fölött az irányítást, így hozzáférnek minden adatához (vagy valami ilyesmi volt). Talán két opció volt, folytatás meg befejezés, és azóta a HOLA helyett a Kaspersky ikonja van ott. Aztán az is lehet, hogy a Kaspersky-re jött az üzenet? Logikus lenne, hisz az tényleg mindent figyel...
-
blattida
nagyúr
-
stingy2
senior tag
válasz
mrszitya #30046 üzenetére
értem. igazából a kis erőforrás igénye mellett még azért is tettem fel, mert van benne egy "Protects account logins and passwords" funkció. erről azt gondoltam, hasonló az outpost firewall megoldásához(leglább is kb 10 éve volt benne egy ilyen) ami jelez, ha egy elmentett bankkártya számot, jelszót valamelyik program elküld a gépről. ehhez képest úgy látom, egy szimpla felhős jelszókezelője van.(felhőbe meg az életbe nem fogok -főleg bizalmas- id-ket, pass-okat küldeni)
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #29723 üzenetére
Idézet:
The support agent logged in to each infested test system and ran a specialized tool designed to remote the specific virulent file-infector present on each. In both cases, even after several tries, the threat-specific tool failed. Next he tried a cleanup tool from Sophos; Webroot has a deal with Sophos to supply such tools at need. When those tools failed, he tried freely-available threat-specific tools from another vendor. In both cases, the final solution involved much poring over logs, running one-off antivirus scripts, and rebooting.
Rubenking megfogalmazásából (aki egy csöppet sem elfogult) sem az jön le, hogy Ők aztán nem használnak Sophos cuccot, csakis maximum csekkolásra. Ők nagyon sokféle technológiát használnak, többek között Sophos-t is és a felhasználás módja nem csak mintákra korlátozódik, de, ismétlem, ez egyáltalán nem baj.
Részemről befejeztem.
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #29616 üzenetére
Nekem nem úgy tűnik, hogy a hpa 3 majd annyival jobb lesz a jelenleginél, hogy érdemes legyen azt használni az mbae helyett, arról nem is beszélve, hogy az utóbbit igen gyorsan fejleszti most már a malwarebytes és náluk is érkeznek majd nagyobb változások. A hpa kompatibilitás szempontjából jobb, védelmet tekintve viszont gyengébb és most egyáltalán nem a pcsl teszt alapján írom ezt...
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
mrszitya #29606 üzenetére
Mostani kérdés:
-myaccount-ban nem lehet látni a termékkulcsot
- kulcsot nem fogadja elTavalyi kérdés:
Termék hatékonyságával kapcsolatos kérdésemre sem tudtak megfelelő választ adni (magyar) ,inkább elküldtek a központi supporthoz .VIP terméktámogatás .
Először is köszönjük az észrevételeket, ötleteket.
Jelenleg a többi általad említett dolog vagy korlátozottan, vagy nem elérhető, ez lehet technikai okok miatt, illetve sok esetben adatvédelmi okokból Ezekkel kapcsolatosan javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a Panda központi FB oldalával: PandaUSA -
-
zazenke
őstag
válasz
mrszitya #27873 üzenetére
Hát pedig meg kell találni azt az 1 programot ami a legtöbbet fog meg mert énnekem az a tapasztalatom hogy 2 program már ráfog a böngészési sebességre. És elvileg igen kiegészítés a mbam progi de az ő adatbázisa is tartalmazza az igazi vírusokat is. Ilyenkor viszont akadályozhatják egymást a kergetők. Jól olvasom az általad linkelt leírásba hogy nulladik napi ,vadon vírusra is jó ?
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #27794 üzenetére
Nem kellett találniuk, de még csak keresniük sem, mivel a dennis félig-meddig norton labor (hiába független), ezért mindig nagyon jól szerepeltek náluk a symantec cuccai. Már nagyon régóta nincs igazi innovációjuk, csak felvásárolgatnak, nyírják a konkurenciát és csinosítgatják a programjaikat. Nem is lehet tőlük mást várni, de az igaz, hogy egy ilyen magasságból érkező bejelentés jelenthet valamit, talán bekövetkezik náluk a pálfordulás...
A kérdésemre meg nem érkezik a válasz, pedig Te is szeretnéd hallani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest