Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
BTminishop #5713 üzenetére
Kinek?
-
TDX
tag
válasz
BTminishop #5654 üzenetére
Szia,
N(X) a gráfelméletben az X csúcshalmaz szomszédainak a halmaza. Tehát N(X)-ben azon csúcsok szerepelnek, amelyekbe vezet él valamelyik X-beli csúcsból, viszont nincsenek X-ben (Tehát ha G=X az egy teljes 2 csúcsú gráf, akkor N(X) az üres halmaz).
A Hall-tétel azt mondja ki, hogy ha van egy páros gráfod, akkor pontosan akkor létezik az A komponensét lefedő párosítás benne, ha minden X⊆A-ra: | N(X) | ≥ | X |.
Azt triviális, hogy ez egy szükséges feltétel (ha nem teljesülne, lenne olyan X amit nem tudnánk lefedni), azt kicsit nehezebb, hogy elégséges is.
-
axioma
Topikgazda
válasz
BTminishop #5618 üzenetére
Szerintem siman szamolni kell. Legyen x,y,z a komponensek csucszama. Ekkor, mivel komponensek, x-1,y-1,z-1 el kell ahhoz, hogy osszefuggok legyenek, ami tudjuk, hogy fa. De ez mar - mivel x+y+z = 20, (x-1)+(y-1)+(z-1) =17. Marad egyetlen el, amit csak egy komponenshez adhatsz hozza, a masik ketto erintetlen minimalis osszefuggo, azaz fa.
-
Jester01
veterán
válasz
BTminishop #5618 üzenetére
Szerintem valahogy így:
Egy fa csúcsainak száma 1-gyel nagyobb az élek számánál.
Induljunk ki az 1,1,18 méretű komponensekből. Ha az első komponens nem fa akkor van benne 1 él így csak 17 marad ami kell az utolsóba. A második kettő így fa. Ha az első két komonens fa, akkor a 18 él az utolsó komponensbe tartozik így az nem fa de az első kettő igen.
A többi lehetőséget pedig innen kiindulva transzformációval lehet előállítani belátva, hogy minden egyes lépés során igaz marad az állítás (teljes indukció).
- A komponensekben legfeljebb 1-el van több él a fához képest.
- Fából élet nem vehetünk el mert szétesik.
- Nem fából élet áttehetünk fába ettől a donor fa lesz a befogadó viszont nem tehát a fák száma változatlan.
- Ha fából csak egy csúcsot veszünk el, akkor már nem lesz fa viszont a csúcsot csak nem-fa komponensbe tehetjük át ami így fa lesz tehát a fák száma változatlan.
- Nem fából csúcsot nem vehetünk el mivel a másik két komponens fa így nem tudjuk csatlakoztatni. -
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
BTminishop #5605 üzenetére
Ilyenkor jön az a rész, hogy fogom a fejem, és nem értem hogy miért nem esett le.
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, sok további idegeskedéstől kíméltél meg! -
Jester01
veterán
válasz
BTminishop #5513 üzenetére
Én nem értem a kérdést de hátha más igen. Addig is, nem lehet átvinni a másik oldalra amit nem írtál oda? Vagy 3/10 alakban felvenni?
-
Krisztianby
tag
válasz
BTminishop #5478 üzenetére
Igen ezért szeretnék 2 évet rászánni a matematikai ismeretek megszerzéséhez.Természetesen én se úgy gondoltam majd "2"-es matek érettségivel elmegyek egyetemre.
Ezenkívül vannak "felzárkóztató" szakok amivel folyamatosan gyakorolhatnám a matekot. -
Krisztianby
tag
válasz
BTminishop #5476 üzenetére
Egy nagyon jó barátom odament és beleültette a bogarat a fülembe hogy szerinte megérné nekem is idejönnöm ha látok benne lehetőséget.
Beszéltem vele eről és mutatta miket vetettek (Új képzés indult BProf) mesélte van aki azonnal érettségi után ide jött.
Szóval mindent "Előröl vesznek" .Idézem
"annyit csinaltunk ma
kiirattuk mindenfele formazas nelkul h hello world xdd
meg
adtunk neki egy title-t, es beraktunk ala egy kepet 😂
nagyon sokan vannak akinek semmi eloismerete
srac most erettsegizett
azt mondta annyi az info tudasa amit kozepsuliban kapott
szoval
excel meg tarsai 😃 "Ez kb: 5 perces feladat nekem.
-
szatomi30
tag
válasz
BTminishop #5425 üzenetére
Az egyik sor 0-ra hozása után nem jutok tovább.
-
törölt tag
válasz
BTminishop #5389 üzenetére
Ez csak az egyik fele, mikor x>0.
(#5388) K1nG HuNp:
x € (1;+végtelen) U (-1;0)
Így kell megadni intervallumokkal, bár jelen esetben nem látom, ez miért olyan fontos.
Amúgy úgy oldjuk meg pl, hogy
(x^2-1)/x > 0
I) ha x>0
x^2>1
x<-1 ez nem jó a kikötés miatt
x>1II) ha x<0
x^2<1
-1<x<1
kikötés miatt -1<x<0
Persze úgy is megoldhatod, hogy x > 1/x -et oldod meg, és akkor beszorzol x-szel, ott megint esetszétválasztás jön, hogy x pozitív vagy negatív. Ha pozitív, akkor x^2 > 1 -et, ha negatív, akkor x^2 < 1 -et kell megoldani (mivel mint ismert, egyenlőtlenségnél negatív számmal szorozva fordul a relációs jel), tehát pont ugyanaz, mint a fenti, ugyanúgy egyeztetni kell adott rész kikötésével/feltételével.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
BTminishop #5389 üzenetére
Szerk.:
közben leesett, szóval azért -1 < x < 0 vagy 1 < x mert pont 0 nem lehet -
Jester01
veterán
válasz
BTminishop #5157 üzenetére
Mi nem világos? A szinusz az 2 pi periódusú, tehát az n/2*pi az 4 féle értéket vehet fel, de abból most véletlenül kettő az nulla tehát ezért lesz 3 részsorozat.
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #5149 üzenetére
A monotonitásnál még nincs is baj, de a korlátosságnál beragada 6-os mellé.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
BTminishop #5146 üzenetére
Csak, hogy valami meg is maradjon benned leírom miről is van itt szó.
Rekurzív sorozatokról van szó, tehát az a sorozat n+1 edik elemét az a sorozat n-edik elemével állítjuk elő, ezért is rekurzív a neve. Az ilyen fajta feladatoknál azzal kell kezdeni, amit a papíron is írtam és ilyenkor megjelennek a lehetséges határértékek. Mivel a konvergencia feltétele, a monotonitás és a korlátosság ezért meg kell nézni, hogy a sorozat monoton nő vagy csökken és ezt bizonyítani teljes indukcióval.segédanyag 17.oldaltól
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 SM-R940 44mm Bluetooth Graphite okosóra eladó!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- SzoftverPremium.hu
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest