- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
gráfelméletesekhez van egy kérdésem. Valaki le tudja írni a Hall tételt? Egyszerűen nem értem, hogy mi lesz az N(x). Köszönöm!! -
BTminishop
aktív tag
Megkérdeztem gyakorlatvezetőt és a következő megoldást találtuk ki. Leírom hátha valakit érdekel.
Jelölje n1,n2,n3 a 3 komponensnek a csúcsszámait. (n1+n2+n3 = 20). Tudjuk, hogy az élek száma 18.
Mivel a komponens összefüggő, ezért komponensenként legalább (e1 => n1-1, e2 => n2 -1, e3 => n3-1) él kell.
Ezt a három egyenlőtlenséget összeadva és rendezve.
e1+e2+e3 => (n1-1)+(n2-1)+(n3-1), amiből következik, hogy
e => n-3
18 => 17, ami csak úgy következhet be ha pontosan két komponensre igaz, hogy a e = n-1 (ami fa). -
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
Egy 20 csúcsú, 3 komponensű gráfnak 18 éle van. Mutassuk meg, hogy a komponensek közül pontosan kettő fa.
Ehhez kérnék valami kiindulási segítséget vagy valami ötletet. Köszönöm
-
BTminishop
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #5604 üzenetére
Ebben az esetben polinomosztás van.
Számláló / nevező és ebből lesz egy eredmmény meg maradék meg stb. ezekből jött ki. -
BTminishop
aktív tag
válasz
DeathBat666 #5536 üzenetére
elküldheted privátban, megnézem miről van szó
-
BTminishop
aktív tag
Racionális törtfüggvények.
Ebben az esetben mi lesz a 0.3 - al az A és B paraméterek számolásánál? Az egyenlet bal oldalát nem írtam oda.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Krisztianby #5479 üzenetére
jól hangzik, sok sikert!
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Krisztianby #5477 üzenetére
Ez jó meg szép, de a programozás az nem feltétele a képzés elkezdésének de a matek az annál inkább.
Bár én infóra járok ahogy hallottam a BProf-on fele annyi természettudományos tárgy van, de azért a kalkulust, gráfelméletet és algoritmuselméletet elég nehéz abszolválni középsulis matek és rutin nélkül. -
BTminishop
aktív tag
válasz
Krisztianby #5473 üzenetére
Melyik szakra akarsz menni? Gondolom mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus
Na oda aztán kell a matek -
BTminishop
aktív tag
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
5.feladat itt a sinus mi alapján veszi fel az értékeket? nagyjából értem de jó lenne ha valaki kiegészítené.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Orionhilles #5155 üzenetére
-
BTminishop
aktív tag
válasz
BTminishop #5146 üzenetére
Csak, hogy valami meg is maradjon benned leírom miről is van itt szó.
Rekurzív sorozatokról van szó, tehát az a sorozat n+1 edik elemét az a sorozat n-edik elemével állítjuk elő, ezért is rekurzív a neve. Az ilyen fajta feladatoknál azzal kell kezdeni, amit a papíron is írtam és ilyenkor megjelennek a lehetséges határértékek. Mivel a konvergencia feltétele, a monotonitás és a korlátosság ezért meg kell nézni, hogy a sorozat monoton nő vagy csökken és ezt bizonyítani teljes indukcióval.segédanyag 17.oldaltól
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest