- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
igen a vegen a metszetet kell 1x levonni mert az van duplan szamolva, azt elirtam.
a lenyeges dolog most nekem az (1/4)^n es 1-(3/4)^n kozti kulonbseg megertese lenne
az elso tehat azt mondja, h mi a valsege annak, hogy minden esetben pl A-t dobok? A masodik pedig osszes - kedvezotlen esetek szama nem?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Jester01 #5737 üzenetére
Uh, ez tenlyeg trivialis volt pedig, kicsit mar lehalt az agyam a tanulas vegere.
Utana volt meg ez ami nem 100% tiszta:
"Két szabályos pénzérmét n-szer feldobunk. Mennyi a valószínűsége, hogy a dobások során mind a "két
fej", mind a "két írás" esetekkel találkozunk."Addig juttotam h legyen A = { fej, fej } , B = { iras, iras } esemenyek. Ezek metszetenek kellene a valoszinusege. Ugye az P( A metszet B) = P(A) + P(B) - P(AUB).
P(A)-nak es P(B) en (1/4)^n en valoszinuseget gondoltam, az uniojuknak pedig (1/2)^n-edikent.
Gyakon megoldasnak viszont rendre 1-(3/4)^n es 1-(1/2)^n volt leiratva mint helyes m.o.
Miert forditottuk meg ezeket a valoszinusegeket? En ugy tudtam P(A) = 1 - P(Akonjugalt) ergo mindket megkozelitesnek helyesnek kellene lennie. Ezzel csak vmit szemleltetni akartak h megforditottak? Mi a helyes?
-
K1nG HuNp
őstag
Hali, egy kis valszam help kellen
n hosszusagu sorozat, az elemei lehetnek 0, 1, 2.Mi a valoszinusege, hogy m db 1-est tartalmaz?
Az megvan, hogy klasszikus valoszinusegi mezo, ergo "kedvezo per osszes". Osszes eset 3^n, kedvezohoz pedik kellene, hogy hany fele keppen tudok m db 1-est kivalasztani az n hosszu sorbol. En siman n alatt az m-re gondoltam, de hibas, mert meg kell meg szorozni 2^(n-m) el
Miert?
-
K1nG HuNp
őstag
Hali!
Egy f(x,y) totálisan deriválható ott, ahol a parciális deriváltak léteznek és folytonosak, ugye?
Mi eközött és a teljes differenciál között a különbség?
-
K1nG HuNp
őstag
köszi mindenkinek a rengeteg segítséget, ahogy nézem 95% körül lesz az érettségim.
nyáron jövök a finom bmes tárgyakkal
-
K1nG HuNp
őstag
akkor hogyha az r és az xen való eltolás megegyezik..
f*szom
köszi a levezetést, bár fura mert ezeket valahogy eddig is tudtam csak nem pakoltam ossze. ugye en elso bliccre felirtam az (x+a)^2 + y^2 = 4 es x = 0 egyenletrendszert, amit ugye nem tudtam megoldani
koszonom mégegyszer
-
K1nG HuNp
őstag
érettségi 80-90% középen a cél, hisz szeptemberben kezdek a bmen, ezek a szürkés feladatok az ő 0.zh-jaikből van szedve
és azok között is a legtöbb megy. napi 1 teljes feladatsort csináltam az utóbbi 2 hétben, és a 16 közül szokott 1-2 lenni ami egyszerüen nem esik le
engem is kezd egyre jobban frusztrálni, hogy nem vagyok elég intuitív az ilyesfajta feladatokhoz, ez ugye középiskolában nem jött ki, meg az érettséginél sem fog, ott sokkal-sokkal egyszerűbbek a feladatok.
-
K1nG HuNp
őstag
addig persze, hogy eljutottam hogy felírtam az a-ra az egyenletet, de ugye az így is 2 ismeretlenes(a,y) volt és nem akartam a behelyettesítést próbálgatni mert azt hittem hogy van egy "rendes" megoldása is, csak én nem jöttem rá
-
K1nG HuNp
őstag
nincs olyan nap hogy ne fogna meg egy feladat teljesen
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5393 üzenetére
és tényleg.. nem értem miért nem esnek le nekem az ilyenek
köszi!!
-
K1nG HuNp
őstag
Köszi a helpet, megértettem végül
erre valaki?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
BTminishop #5389 üzenetére
Szerk.:
közben leesett, szóval azért -1 < x < 0 vagy 1 < x mert pont 0 nem lehet -
K1nG HuNp
őstag
(helyes a C)
Azt tudtam, hogy a lograitumus utáni kifejezésnek nagyobbnak kell lennie 0-nál.
Tehát kijön, hogyx > 1/x
, ami jó is, csak ezt intervallumba(így hívják ezeket a kacsacsőrös megoldásokat is nem?) kellene megadnom, ezt hogyan kellett volna csinálnom? -
K1nG HuNp
őstag
Mai próbaérettségin apróbb figyelmetlenségeken kívül szerintem ment minden. Egyedül a párhuzamos szelők tételét nem tudtam alkalmazni.
El tudja nekem valaki szájbarágósan magyarázni? Esetleg egy példával?
Illetve, a derékszögő háromszög magasságtétele ugye csak ennyi? "Derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság mértani közepe az átfogó két szeletének." vagy kell még mást ismerni/tudni róla?
két szám mértani közepe pedig: gyök(x*y), ugye?
-
K1nG HuNp
őstag
off topic de bedobom hátha valakinek hasznos, ugyis a feladatmegoldásokról van szó. Sokáig kerestem a háziaimhoz segítségként egy wolfram alfához hasonló levezetős oldalt a feladatokhoz (algebra, függvények, egyenlőtlenség, log stb). Se a wolfram se a symbolab és átlagban a legtöbb nem tud ingyenes, hosszú levezetést
A photomath viszont elég szépen levezet mindent, tud magyarul és full ingyenes
-
K1nG HuNp
őstag
A harmadik és negyedik vektor miért ilyen formában van a megoldásban? Nekem
(-5 ; -5)
és(10;1)
jött kiAz eredeti feladat szövege: "Adja meg a következő vektorokat:"
-
K1nG HuNp
őstag
El kellene mostmar kezdenem a fejben szamolast gyakorolni, mert ugye egyetemen sokszor nem lehetlesz szamologepet hasznalni.
Mi a trukkje a
(64/100) * (3/4)
szorzasnak?Minden esetben helyes az ha az elso szamlalot elobb beszorzom a masodik szamlaloval majd osztom a masodik nevezovel? (veszem a haromnegyedet ezesetben)
-
K1nG HuNp
őstag
ezt kapom, és pontosan meg kell adni hogy n=26,34 hogy max pontos legyen a feladat. és ezt nem tudtam beírni a számológépembe
bocsi az előbb hülyén írtam le a logot, így kép alapján hátha érthetőbb
-
K1nG HuNp
őstag
Számológépben logaritmust hogyan számolunk? Jól oldottam meg a feladatot, kijött, hogy
n = log(1,1) 12,31
viszont ez nem max pontos, mert pontosan meg kell adnom az n értékét. A számológépem semmi extra, van rajta log és ln gomb. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5353 üzenetére
Igen, májusban írom a közép matekomat
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5351 üzenetére
Szuper, akkor jól tudtam mindent, így asszem az érettségi lesz hibás, mert -2,5öt ír az e egyenes meredekségére
-
K1nG HuNp
őstag
Adott egy
5x-2y = -14,5
egyenletű egyenes.
Mit tudok ránézésre leolvasni? Irány, normál vektort? A meredekséget hogyan kapom meg? -
K1nG HuNp
őstag
Valóban, benéztem egy zárójelet és a/b/c = (a*c)/b azonosságot használtam (b/a)/c = b/(c*a) helyett.
Oké megvan, tehát egyszer kell az első (pozitív) esetben egy nevező > 0, ebből kiszedni az m-et aztán az egész egyenlőtlenségből megint kiszedni az m-et? Így akkor jól értem a dolgot?
A második, negatív esetben nevező < 0, és az egész egyenlőtlenségnél is meg kell fordítani a kacsacsőrt ugye?
-
K1nG HuNp
őstag
Minek a 2 oldalát? 5/(4+m) > 5 -nek? mert azzal megcsináltam és 25>(4+m) -et kaptam
Ha ráérsz fejtsd ki légyszives a feladat megoldásának módját, úgy talán többet is tanulok mint egy megoldással.
Szóval ha adott az 5/(4+m) > 5 -öm akkor ugyebár meg kell adnom egy olyan intervallumot ahol igaz az egyenlőtlenség.Itt mivel tört van először a két lehetőséget kell megnéznem (+, -), itt megkapom hogy m > -4 és m < -4... innen hogyan tovább?
-
K1nG HuNp
őstag
-
K1nG HuNp
őstag
Itt mit irok be minek a helyére?
kezdem nagyon úgy érezni hogy nem nekem való a bme, ez a 0. zh gyakorlója és ezt sem tudom megoldani
-
K1nG HuNp
őstag
easymaths vagy a mateking a jobb?
-
K1nG HuNp
őstag
Miért csak a 3. állítás igaz?
-
K1nG HuNp
őstag
Adott két ismeretlen, a különbségük 7, a mértani közepük 12. Hogyan tudom megkapni a ket ismeretlent?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest