- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
f(x)=exp(x) #6162 üzenetére
Az az egyik ... hogy megtaláld
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #6128 üzenetére
Huhh na jo, feladom, jelenleg hasznalhatatlan vagyok ugy latszik... koszi.
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5846 üzenetére
Szerintem barmelyik egyetem honlapjan talalsz zh-feladatsorokat absztrakt algebrabol.
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5844 üzenetére
Ne irja meg helyette a zh-jat :( Ez tuti hogy fizetos csalas, csak nem merte abban a formaban ide irni.
-
XharX
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #5828 üzenetére
(#5829) Ba cy lus
Meg persze, de az elvileges rossz válasz a 9. rovátka az ábrán, amit nem értek. Simán egyenes arányosággal is (ahogy elvileg kell) is az jön ki, de biztos ami tuti alapon elneveztem 1 rovátkát 1 percnek az egyszerűség kedvéért, ezzel az A alapján kiszámoltam a kellő teljesítményt, majd a B-nél már időre számoltam és úgy is 9 rovátkára jön nekem ki.
Közben húgom megkérdezte a másik osztálytól, ott már volt róla szó ma, a tanár szerint a megoldás az a) feladatban a 6. vonalka. -
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5742 üzenetére
Hat ez kb. annyit bizonyit, hogy az 5 metszespont miatt ez egy sik, az egy sik altalanos helyzetu 3 egyenese meg tuti csinal 6 metszespontot. Minek ehhez csiga? Mondjuk igy ertelemszeruen azt se hasznalja ki, hogy egyforma vagy nem az az egyenletes sebesseg.
Igy lehet lelombozni az otletvihart ami itt volt a feladat kapcsan... -
Apollo17hu
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5742 üzenetére
Kicsit csalodott vagyok, talalkozas alatt azt lehetett kierteni a faladat szovegebol, hogy a csigak pontosan akkor vannak azon a helyen.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5723 üzenetére
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5723 üzenetére
Ha teljesen egyforma sebesseguek, akkor a 3-bol 3 is buktanak tunik. A ket hangya akik eloszor talalkoznak elkezdenek haladni, x-et megtesznek mikor az elso talalkozas megvan a harmadik hangyaval, es legyen y amennyit amikor az utolso talalkozas osszejon. Szoval a haromszogben lesz egy szemkozti oldal a koszinusz-tetel miatt x^2+y^2-2xy*cos(alfa), ezt ket talalkozas alatt teszi meg (marmint a gyoket), mig a masik x-y-t, ami negyzetre emelve csak cos(alfa)=1 eseten lehet, tehat nemdegeneralt haromszogben nem.
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5720 üzenetére
A csigak sebessege onmagukkal azonos, de egymast kozott en nem olvasom ki a szovegbol. Szoval a kerdes az, hogy a tavolsagok ara'nyosak-e? Most kulonosebb rajzolas es szamolas nelkul el tudok kepzelni olyat, hogy idoben annyira elternek, hogy a hatodik nem johet ossze (pl. egy csigatalalkozo viszonylag nagy szogben, egy nagyon lassu es egy nagyon gyors csigaval, a lassu melle kirakok egy kulonbozo par csiga talalkozojat ugy, hogy a "kozelebbi" a gyors csiga "multjaba" mutat.
De majd lehet hogy hozok peldat. Szoval igy fogalmazva, hogy mindket csiga idoben jelen volt igy is lehetsegesnek tartom, hogy a 6. sose jon ossze. Es kis torzitassal azt is elhiszem, hogy minden csigasebesseg azonos eseten is kihozhato ugyanez.
Persze ez csak megerzes, nem bizonyitas, de en azt az oldalt probalnam inkabb, hogy konnyen belathato ellenpeldat keresek. -
Apollo17hu
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5720 üzenetére
Az ilyen tipusu feladatok megoldasaban az szokott lenni a hint, ha keresel egy egyszerubb esetet. Pl. csak 3 csiga van, es 2 tali mar megtortent. Megtortenik-e a harmadik is?
Elso lepeskent en egy egyenest huznek, amibol - az axioma altal is emlitett - felegyenesek indulnak. A felegyenesek az egyenessel eltero szoget zarnak be, es mind metszi egymast. Igy haromszogek jonnek letre, melyek oldalhossza a csigak sebessegetol es a bezart szogtol fugg. Azt kell bizonyitani, hogy az "utoljara kialakulo" haromszog oldalhosszai osszhangban lesznek-e a szogekkel.
-
axioma
Topikgazda
válasz
f(x)=exp(x) #5718 üzenetére
Az a baj, hogy a feladat nagyon altalanosan fogalmaz. Konkretan ha egyenesekrol lenne szo, akkor mar az, hogy a 4 egyenes altalanos helyzetu, meghatarozza, hogy mind a 6 keresztezodesi pont letezik.
A "nagyon regota" mennek a csigak viszont nem egyenes, csak felegyenes (nekem legalabbis), es siman lehet hogy ket csiga az egyeneseik talalkozasa _utani_ pontbol indult, nem fognak ujra oda erkezni. [Gondolj egy nagyon nagy keskeny V-re, amit egy X-szel a kozepen metszesz, es az elso csigaink a V sarka felett indultak.]
Leginkabb ezt nem tekintenem matematikai feladatnak, de ha muszaj, en siman nem-et mondanek. Viszont siman lehet hogy "a szerzo nem erre gondolt". -
BTminishop
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #5604 üzenetére
Ebben az esetben polinomosztás van.
Számláló / nevező és ebből lesz egy eredmmény meg maradék meg stb. ezekből jött ki. -
skoda12
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #5517 üzenetére
Feltételezem lineáris egyenletrendszerről van szó, mert ha nem, akkor erősen nem trivi a feladat.
Szóval, több lehetőség is van. Általánosságban, pontosan akkor oldható meg egy lineáris egyenletrendszer, ha az együtthatómátrix rangja és a kibővített mártrix rangja ugyanaz.Vannak más tételek is, amik kihasználják, hogy az együtthatómátrix négyzetes vagy esetleg homogén az egyenletrendszer, de ők speciálisabb esetre vonatkoznak, mint pl pontosan egy megoldás létezése vagy nemtriviális megoldás létezése. Pl ha az együtthatómátrix determinánsa nem 0, akkor pontosan egy megoldás lesz, de ettől még lehet megoldása 0 determináns esetén is (csak 1-nél több), de az is lehet, hogy 0 a determináns és nincs egy megoldás sem.
-
lev258
veterán
válasz
f(x)=exp(x) #5487 üzenetére
A valós részt az x-tengelyen, míg a képzetest az y-on értelmezed. Onnantól "sima" egyenes egyenlete.
pl. az x-tengelyt 0=6a+8 helyen metszi (y érték, vagyis b ekkor 0) ==> vagyis az x-tengely -8/6=-4/3 pontjában (ez az ábrán is látszik, ha megnézed) -
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5393 üzenetére
és tényleg.. nem értem miért nem esnek le nekem az ilyenek
köszi!!
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5353 üzenetére
Igen, májusban írom a közép matekomat
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #5351 üzenetére
Szuper, akkor jól tudtam mindent, így asszem az érettségi lesz hibás, mert -2,5öt ír az e egyenes meredekségére
-
TDX
tag
válasz
f(x)=exp(x) #4852 üzenetére
Az exponenciális és logaritmikus egyenletek egy téma, itt van pár jó példa. Ha csak szimplán sok pééldát akarsz megoldani hogy rutin legyen, beütöd angolul hogy exponential equations és nem 1 oldalt fogsz találni ahol vannak példák. ("jó" értsd: nem tudod egyből megmondani a megoldásokat
)
A megoldásuk alapvetően annyi, hogy átrendezgetsz, logaritmust veszel és megoldasz egy legfeljebb másodfokú egyenletet.#4859 fmx: a térbeli koord.geometriához nem értek, de ha a kérdés az, hogy v_1, v_2, ..., v_n vektorokból kifejezhető-e V vektor, akkor tedd fel hogy igen, és írd fel komponensenként az egyenletet. (Tfh. x_1v_1+x_2v_2+...+x_nv_n=V, akkor ez komponensenként is igaz lesz). Ugyan ez vonatkozik a 4-es és 9-es feladatra is.
-
banán007
tag
válasz
f(x)=exp(x) #4834 üzenetére
Köszi szépen az eddigi válaszokat!
b) és c) feladat megoldva, de az a)-val nem tudok nagyon mit kezdeni...még holnap reggel majd próbálkozok vele, mert a nevezőben már voltak ötleteim, de a számlálókban van a kavalkád főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest