Hirdetés
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Átalakítod, hogy csak sin x, vagy csak cos x maradjon benne (ahol x természetesen lehet "2x" is, szóval egyetlen változó legyen, az a lényeg). Ehhez ismerni kell az összefüggéseket.
Pl. itt: ctg2x+tg2x=2
1/tg2x + tg2x = 2
1 + (tg2x)^2 = 2 tg2x
(tg2x - 1)^2 = 0
tg2x = 1
2x = pi/4 +k*pi (k € Z)
x= pi/8+k*pi/2 (k € Z)A másik még egyszerűbb, mert ott vagy sinx, vagy ctgx nulla, de sinx nem lehet az, mert akkor ctgx-nek nem lenne értelme (0-val osztás), ebből következően ctgx=0, azaz cosx=0, amiből x=pi/2+k*pi (k€Z).
Ezeknél természetesen van lényegesen nehezebb is. Amit tudni kell általában, az a sin(x+y) = sinx*cosy + siny*cosx, sin(x-y) = sinx*cosy - siny*cosx, cos(x+y) = cosx*cosy - sinx*siny, cos(x-y) = cosx*cosy + sinx*siny. Speciálisan sin(2x) = 2*sinx*cosx, cos(2x) = (cosx)^2 - (sinx)^2. Ezek ugye az előzőekből y=x behelyettesítéssel következnek. Általában igazából ezek fordulnak elő.
Ami még szokott lenni, az a sinx + siny, sinx - siny, cosx + cosy, cosx - cosy szorzatra való bontása, ezek igazából a fenti addíciós képletekből (így nevezzük őket) következnek, azokat most nem is írnám le. Ezutóbbit igazán integrálszámításnál lehet hasznosítani, összegre bontva a szorzatot, amit már könnyen tudunk integrálni. -
wmati
addikt
Sziasztok
Trigonometrikus egyenleteknek megoldásának mi a menete ?
Pl: ctg2x+tg2x=2 vagy sinx*ctgx=0 -
HuMarc
veterán
válasz
#56474624 #3197 üzenetére
Igen, ezt a matektanár is mondta nekünk, hogy 1/3-mat ne váltsunk át 0,3 végtelen szakaszos tizedes törtre, hanem számoljunk törtekkel. (Mivel mind a négy alapművelet könnyebb törtekkel és végtelen szakaszos tizedes törtekkel amúgy sem lehet sem osztani, sem szorozni, sem leírni a pontos végeredményt.
Köszi a segítséget!
-
törölt tag
No legalább elméletileg tudod a módszert.
Gyakorlatban viszont nagyon-nagyon könnyű mérési hibát véteni, az soha sem lesz pontos, ezért nem szabad így nekiállni. Amit még érdemes megjegyezni, hogy ha csinálsz egy számítást matek feladatban, törtekkel érdemes számolni, tehát 5/3-ot nem szabad 1.67-ként venni, majd azzal számolni. Csak a végén szabad kerekíteni, de igazából legjobb ott is a legegyszerűbb törtalak. Ezt csak azért mondom, mert jóval idősebbeknél is látom, hogy közben kerekítenek, nem törttel számolnak, aztán természetesen nem jön ki a végén a jó eredmény. -
törölt tag
Azért nem értettem a 125-öt, mivel én úgy láttam, hogy MNPR egy négyzet és a 125 nem négyzetszám
Itt ehhez még, hogy a négyzetszámnak olyan szinten van köze a négyzethez, hogyha a négyzet oldalai egészek (az adott mértékegységben), akkor a területe négyzetszám (az adott mértékegység négyzetében). De egyébként ebben a feladatban szóval nem említették, hogy a négyzet oldalai egész egységnyi hosszúságúak.
A megméréshez pedig annyit, hogy egyrészt ezt soha nem fogják elfogadni egyetlen matematika feladatnál sem.
Másrészt egész biztosan rossz következtetésre jutottál a mérésből. Azaz leméred vonalzóval, kapsz egy eredményt cm-ben/mm-ben. Csakhogy nem abban kérdezték, hanem az általuk megadott egység hosszúságban. Tehát le kellett volna mérned azt is, és azzal osztani a négyzet oldalának a cm-ben lemért hosszát, akkor kaptad volna meg az általuk megadott egységben.
-
törölt tag
c rész alapján MAR háromszög területe 5*10/2. Ebben semmi pith. nincs.
Aztán 4* terület(MAR háromszög) + 25. De ezt már leírták.Amúgy nem semmi, hogy ugyanezt a felvételit iratják azokkal is, akik fazekas c osztályba (spec. matekra) mennek. Persze aztán szóbeli kiszűri, de jól emlékszem, hogy én is anno mennyire örültem, hogy nem kellett 8.-osként szóbeliznem, csak írásbeliznem. Írásban jobban tudtam érvényesülni. Így viszont ezt a lehetőséget elveszik. Nem tudom, kinek az ötlete volt ez a központosítás, sokkal izgalmasabb feladatok voltak régebben egy-egy ilyen felvételin, pláne a fazekasén.
-
HuMarc
veterán
-
Jester01
veterán
Tulajdonképpen te is elmondhatnád miért gondoltad, hogy 11.
Nézd valamelyik derékszögű háromszöget aminek a négyzet oldala az átfogója, például RDP.
RD=5 és DP=10 így Pitagorasz tétel alapján RP^2=RD^2+DP^2=125.MOD: Ha PItagoraszt még nem tanultad akkor add össze a háromszögek és a belső kis négyzet területét. 4*(5*10/2)+5*5=125
-
HuMarc
veterán
Akkor most a Pitagoraszból gyököt egy hatodikos szintjén is el tudnád mondani?
A többit sajnos értem
@Ba cy lus (#3190): Oké, ebből semmit nem értettem. A Pitagorasz-tételt ismerem (a^2+b^2=c^2) de én úgy tudtam, hogy csak nyolcadikos anyag.
Egyébként köszi a segítséget
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Pénteken felvételiztem, a megoldókulcs már kint van és egy pontot nem értek.
Itt van maga a feladatlap. a 3. feladat d) pontjára én 121 területegységet írtam válaszként, mivel MNPR sokszög egy oldala 11 egység. 11×11=121.
De a megoldókulcsban a válasz 125 és azt írja, úgy kellett megoldani, hogy C×4+25. Az lenne a kérdésem, hogy miért.
Előre is köszönöm
-
axioma
Topikgazda
Nezd meg a szamokat, neki NEM az kell. Mert amiket sorolt mint megoldasok, azok mind az 1xn teglalap atloinak hosszai. Mondjuk nem artott volna az absztrakt problema helyett az eredetit vazolni, vagy ha feladatkent volt leirva, akkor a pontos szoveget megadni, mert igy ne csodalkozzon, hogy nem jo valaszt kap a nem jo kerdesre. Gyakorlatilag van az f(x)=gyok(x^2+1) fuggvenye, es kivancsi arra a g(y,z)-re, hogy g(f(x),z)=f(z). Mondjuk ez igy meg az altalam irtnal is rosszabb, mert ott f(x)-et es x-et is felhasznaltam, tehat vagy harom valtozossa tesszuk g-t, vagy ott a kozepen valahogy kiszedjuk... mindketto megoldhato persze, es ha ez nem szepsegdijas, hanem eredmenycentrikus excel, akkor lepesekben me'g konnyebb, az x explicit megadasa nelkul. Sajna ez se derult ki.
De persze mind1, latom meggyozni ugyse lehet, hogy leirt egy hamis egyenloseget, neki az tetszik, akkor ugy jo...energy4ever: Ja, ha excel, akkor ne negyzetosszegezzel, mert nagyon nem ide valo, hanem hatvany(1.41;2), azt erti mindenki. [Igen, ugyanazt az eredmenyt adja, mert egy mezore vegzed, de logikailag nem illik ide.]
-
Alg
veterán
válasz
energy4ever #3184 üzenetére
Leírtam lentebb:
Mit kell vele csinaljak, hogy 2 negyzetmeter atlojat(elvileg 2,23m) kapjam?
Megszorozni gyök2-velmit kell csinaljak 2 negyzetmeter atlojaval, hogy 3 negyzetmeter atlojat(elvileg 3,16) kapjam.
Elosztani gyök2-vel és megszorozni gyök3-alMit kell vele csinaljak, hogy X negyzetmeter atlojat kapjam?
1,41-et (ami egyébként gyök2 kerekítve) meg kell szorozni gyökX-el
-
energy4ever
addikt
Inkabb nekifutok a kerdesnek megint.
Adott egy negyzetmeter atloja(elvileg 1,41m). Mit kell vele csinaljak, hogy 2 negyzetmeter atlojat(elvileg 2,23m) kapjam? A megoldas legyen helyes arra is, hogy mit kell csinaljak 2 negyzetmeter atlojaval, hogy 3 negyzetmeter atlojat(elvileg 3,16) kapjam.Es en erre irtam ezt:
=gyok(negyzetosszeg(X)+1)
Tehat 2,23=gyok(negyzetosszeg(1,41)+1)Ha nem lenne egyertelmu, mivel excel-el van csinalva akkor megprobalom leforditani, vagyis:
Gyok((A)+1 negyzeten)
-
axioma
Topikgazda
válasz
energy4ever #3182 üzenetére
Negyzetosszege legfeljebb egy szamsorozatnak lehet.
De ugy nezem, igen, az lesz a jelentese nalad is, amit irtam az egymas melle tett negyzetekrol, az atlo gyok(negyzet(n)+1), ha igy jobban ismeros jelolesileg [bar a negyzetre emelest jobb lenne nem igy jelolni, ezt inkabb a geometriahoz kotjuk, mind1].
De hgoy a 3-bol 5-t az elozoben mit jelent es ez kell-e neked adott esetre, a pontosan megfogalmazott feladat nelkul nem tudom. Es azt se, hogy a kepletedbe belulre hogyan kerult bele az 1.41.
Esetleg!, ha mindig a kovetkezot vizsgalod, akkor nem egeszen jo, mert elobb kell az 1.41-bol a szelenek a hosszat megkapni, azaz negyzet(1.41)-1, majd ezt mint oldalt negyzetre emelni es az 1-et mint onmaga negyzetet hozzaadni, es az egeszbol gyokot vonni. Igy lehetne tehat esetedben:
2.23=gyok(negyzet(negyzet(negyzet(1.41)-1)+1)+1), ahol az elso +1 helyere ha +2, +3 stb. irsz, akkor a 2, 3 stb-vel tobb darabot megkapod. Vagyis pl. 4.16=gyok(negyzet(negyzet(negyzet(1.41)-1)+3)+1)Erre gondoltal?
-
Alg
veterán
válasz
energy4ever #3179 üzenetére
Azt átló a területtel gyökösen arányos, tehát ha a területet y-szorosára növeled, az átló gyök(y)-szorosára fog nőni.
1m oldalú négyzet átlója gyök2 hosszú. -
axioma
Topikgazda
válasz
energy4ever #3179 üzenetére
Hat ezt tenyleg nem sikerult, neki kene futni me'g egyszer.
Amire en ebbol asszocialtam: n darab negyzet egymas mellett hosszaban, es az igy kialakult teglalap atlojat keressuk, ami ugye gyok(1+n^2). Es az a kerdesed, hogy hogyan lehet kifejezni oket egymasbol, azaz a k.-bol a l.-et???
Az eredeti megfogalmazassal az a baj, hogy nincs olyan, hogy ket negyzetmeter atloja. Ezt legfeljebb ugy lehetne erteni, hogy a 2 nm teruletu negyzet atloja... mert ha 1x2-es teglalap, akkor mas az atlo, mintha gyok(2)xgyok(2) negyzet, a terulete meg ugyanaz. -
energy4ever
addikt
Sziasztok.
Akadt egy igen-igen bonyolult(legalabb is szamomra) kerdesem.
Adott egy negyzetmeter, melynek atloja X, mit kell csinaljak az X-el, hogy kijoljon 2 negyzetmeter atloja, de ugy, hogy az adott egyenlet igaz legyen pl 3-4 negyzetmeterre is.
Tehat egy olyan egyenlet kell amit elvegzek a 3 negyzetmeter atlojan, es kijon az 5 negyzetmeter atloja.
Sajnos nemtudtam helyesen megfogalmazni, de remelem valamelyik hozzaerto tud nekem segiteni.Koszonom elore is a segitseget.
-
axioma
Topikgazda
Sorry... neha kicsit tomenyen irok. A lenyeg, hogy a "hany variacio lehet az elso haton" szamolas kell ahhoz is, hogy a (7 alatt a 3) eseteket szetvalaszd az utolso szam alapjan - mert ugy ertettem, hogy ezt szeretned. Nincs olyan, hogy ebbol minden 4!-odik 2-es, vagy valami ilyesmit veltem kiolvasni a fejtegetesedbol.
-
axioma
Topikgazda
Ugy lehetne amit akarsz, hogy a 7!/(4!*3!) variaciokbol megnezed, hany esetben van 2-es es hany esetben 9-es a vegen, de lenyegeben azt fogod talalni, hogy a 6-os lehetseges tagok elofordulasatol fugg a ketto ara'nya amivel le kene osztanod (NEM 4:3, mert nem szimmetrikus!), vagyis nem uszod meg a 6-tal szamolast, akkor meg minek kavarni.
7! variacio ismetlesnel soha nem is volt, abbol nem lehet kiindulni, nem fuggetlen esemenyek szamjegyenkent. -
OgKush
senior tag
Áh köszönöm a válaszokat!
ÉS akkor gondolom ha 6 jegyű számot kell csinálni, akkor oda nem jó hogy 7!-6!, és az eredményt kivonom a 7!-ból.
Ez így nem jó mi? -
axioma
Topikgazda
-
Dave-11
tag
Tehát ugye van 7 darab számunk, és meg kell adni hogy ezekből hány darab 7 jegyű párost tudunk csinálni. Mi mindig felrajzolunk annyi vonalat, ahány számjegy van:
__ __ __ __ __ __ __ (pl. így)
Az utolsó helyre csak a kettes mehet, mivel ugye csak akkor lesz páros. Tehát a 7 rendelkezésre álló számból már csak 6 marad. Az első helyre tehát mehet 6 szám, a másodikra így már csak 5, mivel még egyet felhasználtunk, és így tovább. Tehát kijön hogy: 6*5*4*3*2*1*1 = 6! = 720 -
OgKush
senior tag
4db 2-esből és 3db 9-esből hány darab 7jegyű páros szám rakható ki?
Eljutottam odáig,, hogy ugye az utolsó szám az csak 2-es lehet, szóval hátul 4! állhat. Viszont innetől nem értem, hogy mit kell csinálni.
valamiért nekem nem fekszik ez a kombinatorika
-
axioma
Topikgazda
válasz
RoyalFlush #3162 üzenetére
5. Akkor lesz bazis, ha nincsenek egy sikon. A sik az origo es a ket vektorvegpont altal meghatarozott sik, legegyszerubb talan felirni hogy ax+by+cz=d sikra mindharom illeszkedjen; mivel az origo kozte van, ezert d=0; a+b*2+c=0 es a*3+b*0+c*4=0, valamint az a-t valaszthatjuk 1-nek mivel az egyenletet konstanssal megszorozva is ugyanannak a siknak az egyenletet kapjuk (d=0 miatt), tehat legyen: 1+2b+c=0 es 3+4c=0. Na jo, jobb lenne a=4 valasztas.. szoval 4+2b+c=0 (nem kell megijedni, ilyenkor tok mas b,c jon ki, de ez nekunk mind1, ezek a 4-hez tartozoak lesznek, az elobbi egyenlettel lett volna az 1-hez tartozoak), es 12+4c=0. Vagyis b=-2 es c=-3, a sikunk egyenlete: 4x-2y-3z=0. Kerdes, hogy ezen mikor NINCS rajta a (0,3,M) pont (bocs, jelolesutkozes miatt atneveztem), 4*0-2*3-3*M<>0, M<>-2 barmelyik jo.
Azert a szamolasokat ellenorizd legy szives, mert ezt most csak igy gepen irogattam, az adatmasolasban es a fejbenszamolasban, atrendezesben is csinalhattam hibat. Ez mindegyik feladatra vonatkozik, nem csak erre! -
axioma
Topikgazda
4./c AC-re meroleges sik normalvektora az AC, azaz 1*x+0*y+(-1)*z=konstans, a D-n at kell mennie tehat D koordinatainak behelyettesitesevel a konstans -2, a keresett sik az x-z=-2 (vagy ha ugy jobban tetszik z=x+2).
Egyebkent ha az x,z koordinata-rendszerben abrazolod (y nelkul), akkor ez terlatasbol is jon. -
axioma
Topikgazda
válasz
4.
BAD cosinusa: ki kell szamolni a hosszokat, es a cosinus-tetelt alkalmazni.
BA=gyok(3^2+1^2+2^2)=gyok(14) (a koordinatak kulonbsegebol jonnek a szamok)
AD=gyok(1^2+1^2+2^2)=gyok(6)
BD=gyok(4^2+0^2+3^2)=5 (az y=1 sikon pit. haromszog)
Most akkor c^2=a^2+b^2-2ab*cos(alfa), ahol cos(alfa)-t keressuk, c=BD
25=6+14-2*gyok(6*14)*cos(alfa)
-5/gyok(84)=cos(alfa), ez volt a kerdes (negativ, tehat tompasozgu, kis terlatassal talan latszik is, most nem rajzolgattam). Erdemes talan megjegyezni, ha ilyen a valasz, hogy ez lehetseges, mert -1 es +1 kozott van a cos(alfa) (nem hamis megoldast ad).ABC terulete: szemet kerdes, ujra kell kb. ugyanezt ABC-vel. Gyakorolj, csinald meg
A cos(alfa) pedig azert jo nekunk, mert a szokasos sin2+cos2=1 valamint a haromszog szoge <180 feltetelbol megadhato a sin(alfa), az alfa szog melletti oldal hossza*sin(alfa) megadja, hogy mennyi az alfa masik szarahoz tartozo magassag (ha lerajzolod, sztem trivialisan latszik). A terulet tehat az alfa szog melletti ket oldalhossz szorzata szorozva sin(alfa)-val osztva ketto.
Egyebkent lehet a Heron-kepletet is hasznalni, amugy nagyjabol ennek segitsegevel jon le, kerdes hogy ebbe a feladatsorba illik-e mint megoldasmodszer. Az csak ennyi, az a,b,c oldalhosszokbol, es az s=(a+b+c)/2 felhasznalasaval: T=gyok(s*(s-a)*(s-b)*(s-c)). -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan feladatom, hogy (n+2)!/n! ezt hozzam egyszerübb alakra, itt gondolom nem lehet csak úgy felszorozni n!-al, nem?
-
axioma
Topikgazda
válasz
1. x^4=16, x=2*(cos(90*k)+i*sin(90*k)), ahol k=0,1,2,3 (huuuuu, de regen volt!!!)
2. =(x^2+x+1)(x^2+x+1)^2012-1=(x^2+x)*(x^2+x+1)^2012+(x^2+x+1)-1, az elso tag elso tenyezoje oszthato (x-szerese), a masodik es a -1 osszeadasa soran ismet
3. Ha beszorzod az egeszet x^9-nel, akkor keressuk az eredmenyben az x^9 egyutthatojat. A kifejezes meg igy sozl: (2x^4+1)^9. Ebben nyilvan nem lesz x^9 egy darab sem. [Remelem ugyanazt ertem a feladat alatt, mint a felado tanar.]Folyt. kov., most mennem kell.
-
RoyalFlush
őstag
No, lenne néhány feladat, amiben szeretném egy gyakorlottabb segítségét kérni
1. Oldja meg trigonometrikus alakban az 2x^4-32=0 (X eleme C) egyenletet.
2. Igazolja, hogy x+1 osztja P(x)=(x^2+x+1)^2013-1 polinomot.
3. Adott E(x)=(2x^3+1/x)^9. Írja fel E(x) binomiális kifejezésének azt a tagját amelyik nem tartalmaz x-et.
4. Adott A(1,2,4) B(4,1,5) C(2,2,3) D(0,1,2) (pontok)
a) Számítsuk ki BAD által bezárt szög cosinusát.
b) ABC háromszög területét.
c) Írja fel AC egyenesre merőleges D ponton átmenő sík egyenletét.5. Írja fel x-et úgy, hogy a b c vektorok a térnek egy bázisát alkossák.
a(1,2,1) b(3,0,4) c(0,3,x) (vektorok)Köszönöm előre is!
-
Jester01
veterán
válasz
concret_hp #3160 üzenetére
A hiéna meg ugye haverokkal jön vissza és elkergeti az oroszlánt
-
Jester01
veterán
válasz
FerNandor #3155 üzenetére
Az oroszlán egy óra alatt 1 zebrát eszik meg, tehát x óra alatt x zebrát.
A gepárd 3 óra alatt 1 zebrát eszik meg, tehát x óra alatt x/3 zebrát.
A hiéna 6 óra alatt 1 zebrát eszik meg, tehát x óra alatt x/6 zebrát.Közösen tehát x óra alatt x + x/3 + x/6 zebrát esznek meg és 1 zebra van, tehát amit összesen megesznek az 1 zebra. Innen van az x + x/3 + x/6 = 1 ahonnan x = 2/3 óra = 40 perc. Ez idő alatt az oroszlán a zebra 2/3-át eszi meg (x), a gepárd a zebra 2/9-ét (x/3) a hiéna pedig a zebra 1/9-ét (x/6), így tehát összesen 2/3+2/9+1/9 ami valóban kiadja az egy szerencsétlen zebrát.
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor #3153 üzenetére
amúgy nem pontosan értem. kicsit szájbarágosabben elmondhatnád, hogy mit mivel, hova helyettesítünk be.
szomorú, de ez a magyar felsöoktatás, ha olyat tanul az ember. nincs semmi matek. a legalapvetöbb dolgokat úgy elfelejtem, mint a huzat. pl múltkor hirtelen nem tudtam, hogy hogy szorzunk írásban.. nagyon durva.na látod..
kifejtenéd akkor?
-
Jester01
veterán
válasz
FerNandor #3151 üzenetére
Az oroszlán 1 zebra per óra sebességgel eszik, a gepárd 1/3 a hiéna pedig 1/6.
x óra alatt tehát összesen x + x/3 + x/6 zebrát esznek meg, és mivel 1 zebra van így innen x már adódik.Ha a rövidebb a hosszabb 2/3-a akkor a hosszabb a rövidebbnek 3/2-szerese (reciprok). A kettő összege pedig 90cm, tehát x + 3x/2 = 90.
-
FerNandor
őstag
hali,
segítség kéne, egy csomót felejtettem matekból.
milyen egyenletet kell felírni/hogy lehet megoldani a következö feladatokat?1. Egy oroszlán, egy gepárd és egy hiéna esznek egy zebrát. Az oroszlán 1 óra alatt enné meg egyedül, a gepárd 3 óra alatt, a hiéna 6. Ha együtt esznek, mennyi idö alatt eszik meg a zebrát.
2. ez a másik: van egy 90m-es csö. úgy kell felvágni, hogy az egyik a másiknak a 2/3-a legyen. Milyen hosszú a kisebb darab?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest