- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
válasz
concret_hp #3939 üzenetére
Igen, elég sok mindent bejelöltem, de nem igazán látom, hogy közelebb jutottam volna a megoldáshoz.
A két fő gondolatom ezen rajta van: Az egyik, hogy M-en át merőlegest állítok AB-be, illetve hogy M-en át merőlegest állítok BC-re. Ez utóbbival sikerült egy olyan egyenlő szárú háromszöget kialakítani, amely szára 2b és alapja 4a. Szép és jó, csak nem mentem vele sokra. Elnézést, hogy a képen nincsenek elnevezve a csúcsok, de már rutinos voltam, és az véletlenül lemaradt. Értelemszerűen az A-nál lévő szög 45°-os.
Mással is próbálkoztam, tükröztem M pontot AB-re, meg még más dolgokkal is, de nem vezettek eredményre. És az osztályban (ez ilyen szorgalmi feladat) a többiek is azt mondták, hogy nem jött ki nekik semmi.
Most valami olyasminek örülnék a legjobban, hogy elrontottam valamit, nagyon, mert egyébként elég ciki, hogy egy ilyen gyszerűnek tűnő feladaton fennakadjak.
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Az ABC háromszögben az ABC szög = 30°, a CAB szög = 45° és M a BC oldal felezőpontja. Határozd meg az AMC szög nagyságát!
Ez lenne a feladat. Nekem nem akar sikerülni, arra tudok gondolni, hogy meg kéne szerkesztenem. De biztos van más megoldás is. Ha nincs, akkor marad a szerkesztés...
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
A linken lévő feladatok a 3. és az 5. feladatot nem igazán tudom megoldani. Hangsúlyozom, nem a végeredmény érdekel! Még csak nem is az egész megoldás. Csak egy kis rávezetés, ha ez lehetséges.
A 3. feladat nagyon egyszerű, de mégsem sikerül. Odáig eljutok, hogy a lányok 1 egységnyivel (3-mal) írtak jobbat, mint az átlag, a fiúk pedig 3 egységgel (9-cel) írtak rosszabbat, mint az átlag. Csak nem jut el az agyamig, hogy ebből milyen következtetést is kéne levonnom.
Az 5. feladatban meg addig jutok, hogy 1!+2!+...+2014! de itt még elindulni sem tudok.
Még egyszer: Nem a végeredmény/egész megoldás érdekel, hanem valami, amin elindulhatok.
-
HuMarc
veterán
válasz
PumpkinSeed #3238 üzenetére
Matekguru, 1. feladatsor 1-es b) rész? 100 pontos lett mindkét forduló
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Ha 100 pozitív szám összege 102,, akkor mennyi a 100 szám összege?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) Ezek közül egyik sem.
Melyik helyes, és miért? Több megoldás is jó lehet.
-
HuMarc
veterán
válasz
#56474624 #3197 üzenetére
Igen, ezt a matektanár is mondta nekünk, hogy 1/3-mat ne váltsunk át 0,3 végtelen szakaszos tizedes törtre, hanem számoljunk törtekkel. (Mivel mind a négy alapművelet könnyebb törtekkel és végtelen szakaszos tizedes törtekkel amúgy sem lehet sem osztani, sem szorozni, sem leírni a pontos végeredményt.
Köszi a segítséget!
-
HuMarc
veterán
-
HuMarc
veterán
Akkor most a Pitagoraszból gyököt egy hatodikos szintjén is el tudnád mondani?
A többit sajnos értem
@Ba cy lus (#3190): Oké, ebből semmit nem értettem. A Pitagorasz-tételt ismerem (a^2+b^2=c^2) de én úgy tudtam, hogy csak nyolcadikos anyag.
Egyébként köszi a segítséget
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Pénteken felvételiztem, a megoldókulcs már kint van és egy pontot nem értek.
Itt van maga a feladatlap. a 3. feladat d) pontjára én 121 területegységet írtam válaszként, mivel MNPR sokszög egy oldala 11 egység. 11×11=121.
De a megoldókulcsban a válasz 125 és azt írja, úgy kellett megoldani, hogy C×4+25. Az lenne a kérdésem, hogy miért.
Előre is köszönöm
-
HuMarc
veterán
válasz
PindurAnna #3036 üzenetére
Ja jó, akkor olyanban nem segítettem, amivel megelőzhetnének valamilyen versenyben
Én hatodikos vagyok és idén már 5 matekversenyre neveztem. De ezeket a feladatokat még nem láttam. De jó ötlet, hogy ide feltegyem a kérdéseket.... Majd a következő beküldős fordulóknál
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest