- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzer888 #4370 üzenetére
Már csak a rekesz kérdéses. Ha szerencséd van 'mindig' nyitva van, vagy be kell/lehet ugrasztani, de az a gyanúm hogy nem tudod vezérelni, mert nincs gyűrűje. És ha még nagyobb szerencséd van tág állásban elfogadható a képe.
Amúgy így képen szerintem tök jól néznek ki, főképp az alapzúm, mint egy scifi film kelléke, futurisztikus. -
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzer888 #4363 üzenetére
mit értessz azon hogy ilyen árak? Úgy láttam első blikkre hogy 20e. alatt van minden része. Egy igazán jó MF üvegnél ez nem drága.
De biztos megvan a közönsége, vannak akik úgy szeretnének filmre fotózni, hogy meglegyen az AF kényelmessége, meg esetleg egyéb szolgáltatások, ugyanakkor cserélhető optika legyen rajta, kicsit technós külsejű. Nekem van olyan ismerősöm aki az Olympus IS szériáért van oda. Szerintem ma már műanyag vackok, zárt rendszer. -
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzer888 #4360 üzenetére
jaja ezek om bajonettes autofocus-os obik. Esélytelen velük micro és canon rendszeren fókuszálni. Az OM rendszer AF 'változata' és van PF ami power focust jelent amit csak az OM101 és 88 váz támogatott. A te obid leginkább az OM 707 és 77 vázakon müxik. Szerintem ne küzdj velük...
-
zolka78
senior tag
válasz
Zozzer888 #4300 üzenetére
Nézd, anyagi csődbe nem kerülsz ha beszerzel egyet, ráadásul bukó nélkül tudsz megválni valamelyiktől ha nem kéne. Elvileg(tesztek szerint) nem igazán van különbség a kettő között, nálam még is van a négyes javára. De ez nem az az árkategória amin érdemes sokat morfondírozni. Ki kell próbálni.
-
szp1
addikt
válasz
Zozzer888 #4284 üzenetére
Ha nem bízol az ebay-ben, nézz körül itt. Minőségi áru, de az ára sem kevés...Én innen rendeltem Y/C - EOS adaptert. 3 hét alatt volt itt.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Zozzer888 #4236 üzenetére
20 – 25-ért egy Olympus E-PL1? Hol? Kerestem, de egyetlen, rég lejárt 30 ezres hirdetést sikerült találnom, nem igazán megbízható oldalon.
Illetve azt szeretném még megtudni, hogy pontosan ennél a gépnél hogy is megy manuális obikkal az élességállítás? Azt látom, hogy a chip nélküli adapterrel megy a fénymérés és stabilizálás, ez jó. (Chipes adaptert nem is találtam.)
Majd az élességnél egy gomb megnyomásával jobb felbontású képrészletet tesz a kijelzőre. Ezen kívül van valami segítség, vagy ekkor ránézésre kell beállítani? -
szp1
addikt
válasz
Zozzer888 #4131 üzenetére
Kösz.
Egyébként ezt írják a manualba-n ( support....):a. Set Camera in Either AV or Manual Mode
b.Set Camera to Max Aperture Value (DO NOT Change
Aperture Value on Camera Body)
c.Compose and Focus
d.Set the Aperture Value on Lens
e.In AV Mode, the Shutter Speed Will Be Set Automatically.
In Manual Mode, Set the Shutter Speed accordingly.
f.Take Picture
Így csinálom, alakul a helyzet.
Azért kérdezgetem, mert mások tapasztalata sokat segít a láma kezdőn.( Amúgy lehetne programozni is az adapter chipet a legkisebb blendére és a gyútávra is, de ott még nem tartok...kicsit bonyolultnak tűnik.)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zozzer888 #3940 üzenetére
sajnos a több száz fotó nem azonos helyszínen, fények, körülmények között készül, szóval a copy paste csak korlátozottan működik. Nem azt mondom, hogy ez nagy gond, hanem hogy előny, ha már szóba került...most ez olyan, hogy ha van két kb. ugyanolyan képességű obi, az egyik lekerekített rekeszlamellákkal, másik szögletessel, ugyanabban az árban, melyiket választod? a lekerekítettet természetesen, sztem akkor is, ha a dolog amúgy nem igazán zavar...szóval ha az obi kontrasztos, ha apró előny is, és ha nem mindenkit izgat is (ez szubjektív), de akkor is előny sztem...
"Nem ez a pláne bennük?" ez is szubjektív...de biztos vagyok benne, hogy amikor ez az obi készült, ők is a tökéletességre törekedtek, szóval sztem nem ez a pláne. Ha ilyesmiért rajonganék valszeg lejárt filmre fotóznék lomóval...na abban ez a pláne
-
rii
nagyúr
válasz
Zozzer888 #3867 üzenetére
köszi! .-) ez tényleg nagyon kellemes ár kezdésnek! .-)
(#3868) copass: lehet mégse adom oda havercsajnak ha megvettem
(#3869) jjeahh: hát'ja ... szeretncsére sokkal üdítően olcsóbb muri a manuélis objektívekkel foglalkzoni, de én is megérzwk minden 1000est .-) köszi a tippeket, utánuk nézek!
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #3862 üzenetére
randa lesz a képe, mindegy mire használod.
amúgy nekem van egy eladó sonnarom!
ilyet tud, pláne ha értenék hozzá akkor lehetne jobbat is -
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #3753 üzenetére
a pancolar lényegesen jobb mint egy helios ehhez kétség nem fér, de tegyük hozzá hogy a helios azért jól teljesít.
csinálhatnánk egy 1.sz. hozzászólást amiben benne lenne pár teszt link meg pár fontos info.
-
ati3x
senior tag
válasz
Zozzer888 #3745 üzenetére
Elsöre hülyeségnek fog tünni... Végy egy nikon v1 vàzat, Arra Aplikàlj rà egy pl 1.4-es takumart, ami a crop miatt kb 150mm tartomanyba fog esni.(most nem emlékszm a pontos szorzora) amit a melysegelessegen vesztesz a croppolas miatt, azt visszahozza az obi fényereje..Valamennyire. Ràadàsul a v1 bitang gyors sorozatot tud.. És ezen kombó àra még mindig messze alatta van az àltalad említett 2.8-as Canon telének...
-
Schanyee
senior tag
válasz
Zozzer888 #3739 üzenetére
Hát tényleg az lehet a megoldás, hogy beállítod egy pontra a fókuszt (első körben ne úgy hogy szemből jön az autó, hanem pl oldalt, arra több esélyed van elkapni) és úgy lövöd mondjuk a leggyorsabb sorozatot (vagy 1 képet, de azt jól időzítve). Vagy próbáld meg a panning-et, ott annyira az autó nem mozdul ki az adott síkból. Meg ha Panasonic-od van, azokon van ilyen 20kép/s-os sorozat csökkentett minőségen, azzal már egész jó esélyeid lehetnek akkor is ha majdnem szemből jön a kocsi.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zozzer888 #3473 üzenetére
pont ezt nézem, nem hiszek a szememnek...és ezt eddig nekem senki nem mondta...30 euróért ebayen van 28mm f2.8 is, szinte tökéletes állapotban...m42-esben lehetetlen ilyent találni...
50-ért meg 50mm f1.2...szintén gyönyörű állapotban...legalábbis ahhoz képest, ahogyan a heliosok, takumarok, szoktak kinézni...és én megrendeltem egy m42 adaptert...na mindegy...6€ nem nagy veszteség...
-
Zozzant
addikt
válasz
Zozzer888 #3443 üzenetére
Sok változata van de ez a gyűrű minden ugyanaz. Minimum blendét lehet vele beállítani, amire max tudod szűkíteni. Hátrahúzod eltekered a kívánt blendére, visszaengeded, bekattan. Ezek után ennél a blendénél tovább nem tudod szűkíteni. Hasznos mert nem kell figyelgetni ha lerekeszelsz hogyha tudod mennyire tekered kattanásig, megvan egyből a nyitott és a csukott rekesz.
-
MC Pite
veterán
válasz
Zozzer888 #3378 üzenetére
Jól megnézted a képeket?
JObb aképe mint egy 18-55 meg egy 55-200nak. Van egy 50 1.8G-m, aaaz penge és fényerős. A 18-105öt cserélem, ami (híresen) korrekt kis obi - azonos gyutávon ha fegyvert szorítok a fejedhez sem különbözteted meg a képüket (kivétel 35mm, ott viszont f4.2 helyett f5ön már hibátlan a képe), illletve 135mm-en kell picit rekeszelni hogy frankó legyen, a többin remek. Torzítás szinte semmi (nikon javítja) ahogy CA sincs.
De van módom kipróbálni megvétel előtt - de a többi 11es zoomhoz képest mérföldekkel jobb (főleg a torzítás javítással, meg a stabi is elég jó). Van af közben manuál override, tömített a csatlakozás és fém a bajonett.
2 helyen kell pici rekesz (de 35ön és 135ön sem baj, jellemzően nálam ritkán használt tartomány) és akkor végig éles és színi hiba/kontrasztvesztés/torzítás mentesen. Ennyi pénzből nem igen van jobb 2 külön obi.Ugyan nem kicsi ezek miatt - de két obi ennél még mindig nagyobb, és ez a túrázos obim lesz. Szerintem egész korrekt kompromisszum - ára és mérete főként, a képe nem igazán kompromisszumos a 100E alatt oldjuk meg 18tól 200ig stabival kategóriában. [link]
Neked mik vannak erre a gyutávra?
-
Schanyee
senior tag
válasz
Zozzer888 #3319 üzenetére
Én egy olcsóbb adaptert vettem az index adok veszeken, mivel nincs benne lencse, ezért elég az, hogy kicsit masszív legyen, de semmi mozgó/elektronikus alkatrész nincs benne, szóval nem nagy művészet. Meg tudtommal az m43 elég jó a régi manuális üvegekhez, mert van végtelen minddel (ezt persze lehet egy tapasztaltabb ember megcáfolja, én még nem találkoztam ilyennel). Két M42-es adapterem meg egy Canon FD-m van, mindegyik tökéletesen működik. Annyi a szépséghiba, hogy az egyik M42-esen a piros pötty, ami jelezné hogy hol kell összeilleszteni az a belső felületen van és nem a külsőn, így arra figyelni kell, hogy megtaláljam, de amúgy semmi extra.
-
Denz
csendes tag
válasz
Zozzer888 #3307 üzenetére
hello. köszönöm.
nem vagyok kifejezetten otthon a témában, de ha emlékeim nem csalnak olvastam erről valahol és törőékes mattüveg befolyásolja a fénymérést (rontja), valamint sötétedik a kereső. jól tudom?
te honnan rendelted a chip-esed? sokan kínálnak ebay-en is, de nem tudom, melyik ok és melyik éri meg még az árát. láttam 30k-ért is, fotodiox.
amúgy törőékes üveget hol tudok beszerezni? és mi angolul, hogy rá tudjak keresni?
köszönöm,d
-
Clemi
veterán
válasz
Zozzer888 #3302 üzenetére
Szerintem is... mert ha rossz helyen is van, akkor az életlen keresőben is van azért egy legélesebb helyzet, és oda állítva élesnek kell lenni a képnek.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a csippantással egyidőben állna meg szerintem a fókusz motor egy AF-es obival, és ha rossz helyen csippant, akkor a fókusz se lesz a helyén. Amúgy meg a ML firmware-ben van egy Fokus Trap nevű okosság, amit bekapcsolva a gép abban a pillanatban exponál, mikor a kiválasztott fókuszpontban fókuszba kerül valami. Ebben a módban is próbáltam már.... na ne mondjam milyen lett az eredmény. Pedig makrózni szeretnék a manuál üvegekkel, de így nem bízom bennük. Egy végig makró fotózott erdei túra végén elég kétségbeejtő tud lenni a tény, hogy minden képen máshol van a fókusz mint szerettem volna, és sajnos már jártam így. Csak az LV mód a megbízható, egy nyári verőfényes napon meg nem biztos hogy rendesen látni mident az LCD kijelzőn.
-
Clemi
veterán
válasz
Zozzer888 #3184 üzenetére
Laptopom nincs.... állványom igen. Egyszer már próbáltam ott helyben tesztelni..... de a kis kijelző nem az igazi, és ami forgalom ott van néha, elég hülyén néztem ki ahogy a földön pakolásztam a tesztábrám, ráadásul vagy kétszer fel is vették, merthogy leejtettem biztos
-
csakb
őstag
válasz
Zozzer888 #3176 üzenetére
"de az hogy két különböző obi pont úgy, ugyanannyira legyen elmászva....hááát...én ebben nem hiszek"
Pedig ha az AF-szenzor kicsit elcsúszott, akkor pont ez történik. Nem véletlen, hogy a júzer által is kalibrálható vázakban az objektívenként egyedi korrekciók mellett egy általános korrekciót is be lehet állítani.
-
Zozzant
addikt
válasz
Zozzer888 #3116 üzenetére
Végtelen nincs, adapter van EF , EF-S - M39:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=m39%20canon&_sop=15&_clu=2&_fcid=93&_localstpos&_stpos&gbr=1
Bázistáv különbség: 15.2mm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged