- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #6713 üzenetére
az nem teszt, max. bemutató.
ez a teszt -
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6709 üzenetére
azt tudom, de csúnyán megbukott a teszteken amiket láttam.
-
copass
veterán
válasz
masterful87 #6489 üzenetére
az adapter is lehet pontatlan,sőt általában decenteresek és hulladék minőségűek. de jobb adaptereket lehet finomhangolni a chip programozásával.
nikon bázistáv miatt meg eleve szenvedős az egész.
érdemes úgy fókuszálni hogy belövöd kb jóra és utána nyakból finomítasz. de így is benne van a pakliban az hogy mire lenyomod a gombot már túlmentél az éles síkon.
sokat kell gyakorolni. -
copass
veterán
válasz
berobi78 #6445 üzenetére
pdaw-nak is van adaptere, olcsóbban
m42-ben volt ilyen obim 1100D-re peremes adapterrel, minőségi darab, nyitva is szépen rajzol és jó nehéz! -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Balinov #6338 üzenetére
nikonra is átlehet építeni pár üveget, a srácnak aranykeze van!
de tény hogy a bázistávolság miatt canon-nál több a lehetőség. -
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6168 üzenetére
egy ezredesért már patikát kapsz dobozban!
a harmónika kihuzat még jó dolog. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
masterful87 #6087 üzenetére
hát pedig a 135 keni el úgy a hátteret hogy ihaj.
-
copass
veterán
válasz
masterful87 #6083 üzenetére
okádék lesz a képe lencséssel, lehet átalakítattni bizonyos obikat úgy lesz végtelen rajta.
-
copass
veterán
zeiss otus vagy semmi!
van letölthető dng. atyagatya mennyire éles!!!
-
copass
veterán
-
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #5189 üzenetére
de már ne haragudj, ez nem tapasztalat. mert nem érted hogy működik az adapter.
kifogtál egy jól adaptert egy jól beállított chippel ami tényleg ott éles ahol kell neki. ettől függetlenül a chip hazudik a váznak ennyi.
liveview-ben állíts élességet, belenagyítva, ott minden adapterrel ugyanolyan éles lesz. még a takony aluval is a legelső chippel.
de elmondom még egyszer: csak a chiptől nem lesz élesebb a kép. soha. semmikor. sohanemse. -
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5186 üzenetére
Nekem pixco volt asszem. Utána vmi alu fekete phos, az vmi borzadály volt.
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #5180 üzenetére
az adapter gyártási minőség más-más. alu xar, bronz talán jó. a chip semmit nem csinál, csak jelez kész. ha az adapter hibás, decenter, deformált akkor rossz lesz minden.
hidd el, volt egy tucat obim, meg 3-4 adapterem. a feket mind hulladék, a bronz króm használható aránylag ami programozható.
vigyázat esztergályos vagyok tudom mit beszélek! -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #5172 üzenetére
kérdezd meg őt hogy hány pontos adapterrel találkozott!
-
copass
veterán
válasz
MrChris #5105 üzenetére
milyen volt neked 2x? nekem mc vivitar 2x nem tojtam össze magam tőle, pedig fényévekkel jobb volt mint a miranda.
sonnarral kézből még elment, de fene macarás volt. -
copass
veterán
az olcsóbb, a fekete az xar. mind. nincs kivétel.
a bronz krómozott ami programozható, az ér valamit. persze ott is van szórás, de nem akkora mint a feketénél, ami alu ráadásul.
arról nem is beszélve hogy ez analógobijavító srác szerint, nála még nem járt pontos adapter, mindnek volt vmi baja. decenter pölö. tehát az obi lehet éles, csak hát az adapter szétqrja. -
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4904 üzenetére
nekem volt vivitar 2.5/28mm a kiron-os. olyan piszok finom kis műszer volt aprópénzért hogy ihaj. ~10k körül asszem. pentacon 28-asát nálam agyonverte mindenhogy. viszont nehéz darab volt, mint egy 135mm kábé.
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4849 üzenetére
50-70 körül van asszem, de most már gyárcsák megint vmi 600dodó lesz asszem.
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #4773 üzenetére
mc-t?
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #4770 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #4729 üzenetére
A sonnar-okat is L-es obikhoz hasonlitjak. Es az egy olcsosag pedig.
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #4703 üzenetére
mc, az a multicoated jelentése, bevonatos, digi vázon jobban tűri az ellenfényt, asszem vagy vmi ilyesmi.
-
copass
veterán
a helios azért nem igazán hozza azt mondasz
szűkítsük m42-re, ott mi a tuti? -
copass
veterán
válasz
bagaba1 #4649 üzenetére
ennyire nem lágy, naa. nekem is volt és nyitva használtam sokat ennyire nem szar.
látszik hogy f1.8nál nem volt a helyén a fókusz. hózihhher. vagy rossz az adaptered.
csináld meg ezt: sorozat mód és nyakból mozgasd aprókat előrehátra fejed mint a gyalogcsirke és lőjj. -
copass
veterán
chinonom nem volt, de picit túlárazottak, nézz szét itt helios-t is vehetsz 4-5k körül normál obinak.
pentaconnak a 28-asa az jó aránylag. -
copass
veterán
nagylátószög ritka és húzós is zenitar 2.8/ 16mm 40-50k körül megy vagy több.
portréhoz 85 mm az ideális vagy nagyobb, nem az ekv. kell nézni hanem amit tud az obi. drágák.
135mm teléknél 2.8 a pentacon, de az olyan is, sonnar jupiter f4 fényerővel, szebb rajzzal.
a fényerő nem minden ha hót takony a rajza nyitva. -
copass
veterán
a srác rácsinálta nikonra a pancolart. jól
-
copass
veterán
őt keresd meg ha ő azt mondja hogy nem lehet, akkor az tényleg.
-
copass
veterán
1.8/ 50mm zeiss pancolar
jó áron van. -
copass
veterán
jupiter 11A f4/135mm vagy a 37A f.3/145mm ~10k körül mozog éles rajzzal, ruszik sonnar klónok ezek. itten tudsz keresgélni.
-
copass
veterán
válasz
MrChris #4545 üzenetére
85mm f2 sonnar, gondolom az ment bele a menetbe.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
n.andras74 #4497 üzenetére
10-15 körül mondtak nem árat, látatlanban, egy időben kerestek megvételre.
én 20ért adtam el. -
copass
veterán
a jupiternek még a 37A-t istenítik, mert alu, a kezelése is kezesebb mint a 11A-nak, a képe az ugyanazmajdnem.
volt pentaconom 135, olyan hitvány képe volt hogy nem igaz, pedig 2.8, mindegy mit csináltál vele, veszett ügy.
az expert mc rebrandelt vmi 2.8-asnak is szebb képe volt, pedig az került a felibe ~3k, pentacon meg 8k.
azér csak egy zeiss, amint kézbe veszed már érződik a minőség egy jupiterhez képest, mindkettő jól rajzol, de a jupiter11A-nál olyan izomcsoportok is megerősödnek amiről nem is tudtál! -
copass
veterán
sonnar mc 135mm f3.5
f5.6 felé nem mentem sose mert akkor nem volt fókuszvisszajelzés a csippesadapteren (fattyú tudom,de öreg vagyok bakker)
a kistelezúmok a nyomába se érnek egy sonnar-nak, nyitva élesebb mint a 28-135 IS USM f8-on, ez pedig 60k használtam. volt 28-105 öm is, az még rosszabb volt. -
copass
veterán
válasz
HollyBoni #4463 üzenetére
irányjelzős m42 adok-veszek totyikba.
zeiss mc sonnar 135 mm f3.5 ~ érdemes mc-t venni, egyrészt az 12-14 körül megkapod, a sima zebrás meg túl van árazva azok 16-20k körül is megy. digi vázra amúgy is az mc a jobb a bevonat miatt.
135 mm 2.8 pentacon-om volt,szörnyű képpel, vagy vannak a jupiterek, 11A szép kép, de nehéz,feszes fókusz vagy a 37A erről jókat mondanak még.
képminőségben a 37A és sonnar fej-fej mellett vannak és van még a s-m-c takumar, az viszont kegyetlen drága, én mondjuk nem is láttam még s-m-c -ben 135 mm hirdetve, elég ritka idehaza. nagyondisznó a képminősége a takumar-oknak. -
copass
veterán
vatera túlárazott cseppet.
irányjelzős m42 adokveszek topik
én gyakorlatilag mindent onnan vettem. vannak nagyon szép darabok is és korrektek. persze észnél kell lenni azért. -
copass
veterán
nikonosok örüljetek!
a mester alkotott!
Zeiss Pancolar 50mm 1.8 M42 szabványú objektív Nikonra módosítva -
copass
veterán
válasz
zolka78 #4294 üzenetére
az idő pénz, ennyi. a legnagyobb kockázat az egészben az eladó hozzáállása: korrekt vagy átver.
csak egy friss példa: emberke vett egy használt obit ebay-en (70-200 IS USM), nagyon jó áron, meg is jött az obi, aztán kiderült hogy az af motor nem működik rendesen,lassú. eladó: nekem még jó volt! ahha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Célegyenesben a Yettel TV
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest