-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz
Mr.Csizmás #9818 üzenetére
Yashica 50/1,4 árát átdobhatnád privátban, ha kitaláltad.
-
konyi79
addikt
válasz
#31733248 #9532 üzenetére
85mm-en F1,4-en nem lehet álom a kézifókusz, főleg stabi nélkül.
Élességre nem lenne rossz ez az obi, de fókuszterületen kívüli előtér/háttér kontrasztos éleken a lila/zöld szín szétcsúszás már nagyon zavaró nekem. tudom árban se egy otus, de kár így érte. Pont ez a 85mm, ami hiányzik APS-C E-ről elérhető árban. -
konyi79
addikt
válasz
Vyndree #7942 üzenetére
Nem biztos a WB a baj ott, inkább talán a színezet (Tint) csúszkát kell szerintem tologatni itt.
Esetleg C1, bár a gépigénye annak se kisebb, de lehet külön állítani a Shadow-Middle-highlights színezetét.
Meg van benne Heal layer...
Ilyesmi lehetne, bár nekem melegebben jön be. -
konyi79
addikt
No a repedezett bevonatot hogyan javítják?
Max leszedni tudják szerintem. Érdekes lenne egy pl egy tóriumos bevonatot a műhelyasztalon újra gőzölni. -
konyi79
addikt
válasz
bicajoskema #7338 üzenetére
Nem olvasod a cirilt?
Industar 26m néven kereshetsz rá, 50mm f2.8
-
-
konyi79
addikt
válasz
Elektrosokk #6987 üzenetére
Kicsit az oké, de ennyire elvinné?
De majd kiderül, mit mond mennyire húzta fel. -
konyi79
addikt
válasz
MrChris #6985 üzenetére
Sokkal visszafogottabb szinei vannak az 5N-nek, nem az a baj. Ha nézed nincs a kacsának árnyéka, felhős az ég. Ezt a füvet az 5N ilyenkor sötétzöldre hozta volna, szóval szerintem a fehéregyensúly lett legalább melegebbre tolva, meg a szaturáció feljebb. A fénymérés se eredeti, alapból ez sötétebb lenne vele szerintem.
Viszont innen nézve nem rajzol rosszul az obi, viszont a bal felső sarokban látszó alapján elég kemény a bokeh. Olyan, mint némely modern sok ed tagos obi. -
konyi79
addikt
El van fordulva? Annyi baj legyen...
Most jött meg a Contax Kiev - Nex adapterem, és nem megy össze az obival.
A vicc az, nem is találtam Kínából, US eladótól rendeltem nem is épp olcsón. Szóval a Brooklyni coyote-ok bek**hatják, éljen Kína, meg az elfordult adapterek. -
konyi79
addikt
Becsillanásnak túl szemcsésnek tűnik, bár nem túl jó kép.
-
konyi79
addikt
válasz
Elektrosokk #6623 üzenetére
Akkor az 5-öt felejtsd el, az a régi 14Mp-es szenzorral van és tedd be helyette az 5N-t.
Az is 4 éves. -
konyi79
addikt
válasz
Elektrosokk #6621 üzenetére
DE.
Rühellek mindent ami Samsung, nálam tiltólistás (Jó, porszívót még tudtak csinálni). Szóval objektív véleményt ne tőlem róluk...Persze jók azok, csak APS-C szenzoraikat mindenben lenyomják a m4/3-os gépek, jpeg motorjaik meg képesek bármit alulmúlni.
-
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
Nincs valakinek elfekvőben egy felesleges contax-kiev - nex adaptere?
Kaptam egy jupi11-et, de sajnos ezzel a lehetetlen bajonettel. Cserébe legalább sosemhasznált új -
konyi79
addikt
Na az nem kicsi, ugye eleve adapteres kivitelnek találta ki a tamron. A nex-AR bajonettől még 45mm, és onnan nő fókuszpont közelítésekor. Ráadásul a nyitott rekesz nem az erősége, de élhető ezért. Ha dobsz egy címet priviben elküldöm, ha megígéred visszajön ha meguntad.
[link] -
konyi79
addikt
Bírom a kutyáidat, mindig jó témák.
Jó ez a körkörös bokeh, hasonló a helios 44, de ennek sokkal élénkebbek a szinei, vagy húztál rajta. Egyébként frankó kicsi lehet nexen. Mennyire barátod a 28mm? Annak idején a 40-es hexanon mellé jött egy tamron adaptall 2 28f2.5 is. Gondolkodtam elküldöm neked ha érdekel játszani vele. Konica AR bajonettel van, ha megvan még az adaptered. -
konyi79
addikt
Sikerült ma munkára bírni a Kiev4-ről a Helios103-at a nexen. Ilyet még talán más nem tett.
f1.8-on elég mosott életlen, de 2.8-on már sokat javul.Ez a hülye nem engedi feltölteni, állóba fényképeztem, hiába méretezem le, az 1275x1920 szerinte nagyobb, mint 1920x1280.
-
konyi79
addikt
[link]
Sikerült feltölteni, kicsit nagy lett 50Mb.
4 objektív van benne:
Helios 44M-4 MC 58/2
Sony SEL 50f18 OSS
Sony SEL 18-55 3.5-5.6 OSS
Sony SEL 55-210 4.5-6.3 OSSa helios ugye 58mm, az 50 fix persze 50mm, a kitobi 55mm gyújtótávolságú képekkel készült, az eltérő látószöget az álvány tologatásával próbáltam kompenzálni, félig sikerült. A utoljára a telét csináltam, ott jöttem rá nem vettem figyelembe a kompozíció tervezésénél annak 1m a minimális közelpontja, tehát azzal jóval hátrébb kellett mennem, ezt pedig jelentős gyutávnöveléssel kompenzáltam. Ráadásul ugyanennél valami mintha nem sikerült volna a fókusszal se, tehát az "csak úgy" bennehagytam ne nézzétek nagyon kritikusan.
Filenevek a kép adatai, de exifelket se bántottam, meg semmit: gépi jpeg mind.
Fehéregyensúly egyedül automata, 3300K és 4000K fénycső vegyesen a megvilágítás, meg persze a kívülről beesik az ablakon a felhők mögül napfény. -
konyi79
addikt
Na azt hiszem ide írom helios 44 kalandjaimat nex5n-en, nem untatom a nex fórumot vele. Egy már biztos, aki egyszer letekeri a kitobit a milcéről, mindnek kötelezővé tenném az orosz veteránt. Érdekes darab, meglepő eredménnyel. Sajnos mai tervem, napkeltekor lőjek tesztképeket a gyári sony obikkal meg ezzel az eső szétverte, de mivel a kiváncsiság borzalmasan hajtott beltérben oldottam meg.
Fogtam kis álványom, beállítottam egy kis virág elé, kicsit hátrébb zöld levél, pár méterre meg fénylő pontok, látszódjon milyen a bokeh. Stabi ki, focus manual, ISO200 manual f8-nál se szóljon bele a magas érzékenység (azért 200 a hotpixel se) és elkezdődött a lődözgetés.
Az első, ami feltünt, a helios élességben kegyetlenül elkalapálja a kitobit, a CA-t meg egyszerően nem ismeri. A sel 50f18 megvédte a gyári üvegek becsületét ugyan, de az úgy került 90k-ba 3.5 helyett, hogy nem adtak hozzá ajándékba gyári állapotú Zenit ET-t.
Színben viszont jelentősen eltér a helios az eredetiektől. Szándékosan nem azt mondom alulmarad, mert mondhatni sokkal fakóbb, de mégsem az. Sápadtabb, de mégsem az. Egyszerűen más, olyan mintha szépia lenne, de nem annak barnás fakó hatásával, hanem ez valami lágy, szemnek nyugtató, nem valami túlszaturált feltűnősködő, eltérése a többitől nem zavaró, hangulatos. Lehet hülyeség, és vacak, de nekem tetszik nagyon, legalább annyira mint az 50f18 ragyogó szinei, csak ez másért.
Keresek valami helyet ahova fel tudom tölteni, ne csak mondjam itt saját hülyeségem, és bedobom a linket ha érdekel valakit meg tugja nézni.
..és remélem eláll az eső.. -
konyi79
addikt
Az obi tökéletes, korára tekintettel némi hasznélati nyom van a frontlencsén, belül is egész jól sikerült kipucolni (rekesz vajpuha frankó: ) ) Ja igen, volt pofára ejtve, szűrőmeneten látszik.
A gép sajna elég ramaty, volt benne kis homok
A zár működik, záridő állítás is. Most már hajtja fókuszállító is az obit.
Ellenben a távolságmárő nem megy, nem csinál semmit, szorul is rendesen. Ahhoz meg ihletet kell merítenem hogy kell szétszedni, meg fél év legyen kedvem/időm mégegy ilyenre.Még mielőtt elmebetegneg nézel, csak úgy hazavittem, nem volt ára. Tetszenek a finommechanika csodái
-
konyi79
addikt
Ma alázatot tanultam..
Kimentem a piacra guberálni ugye m42 közgyűrűt, persze nem volt. Ne jöjjek haza üres kézzel, hoztam 500 ft-ért egy kiev 4-et helios 103 obival. Itthon hamar rájöttem ez megint valami elvetemült bajonett. Jobban megnézve koszos is volt az üveg, a rekesz is hol ment, hol nem, hát szétszedtem, 10-kor. Hamar szétpogyogtak a rekeszlamellák, össze is raktam 4-körülre, de már fájt.
Érdekel valakit jó kis 1.8/53 obi? -
konyi79
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3098 üzenetére
Köszi. ebay nekem nem megy, de az index linkelt fórumával nem találkoztam -eddig. Ott többen is árulnak, nyilván meglesz onnan. A piac akkor tuti olcsóbb, de melyik? A hírös városéra szoktam kinézni, ott még nem láttam
-
konyi79
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3092 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam....42x1 menettel bíró hengeres üvegbélésű testtel szeretnék nem túl drágán makrózni.
(nem szódásszifonnal)szerk:
oksa, de gyorsak vagytok... -
konyi79
addikt
Sziasztok!
Ajánlották nekem olcsó makró megoldásnak próbáljam ki a Helios 44-et közgyűrűvel. Az obi már postán, az adapter (nex5n a barátom) postán, de közgyűrűt nem találtam még. Tudtok ajánlani helyet ahonnan beszerezhető (vaterán nincs most). Kíváncsi leszek egyébként erre az orosz darabra, van 50 1.8-am elég éles és szépen mos mit tud mellette 1/30-ad áron. Most kezdtem a régi menetes obik után olvasgatni, nem gondoltam volna máig ilyen népszerűek, főleg ez a tucatdarab. Tudtok esetleg jó ár-érték arányban ajánlani (persze m42 viszonylatban és csatlakozással) makró obit, legalább 1:1 leképezéssel és legalább 100mm közelpottal ne legyen riasztó az alanynak? A nex gyári makrója nem ér nekem annyit, főleg hogy nem is túl jó darab.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Célegyenesben a Yettel TV
- Motoros topic
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viccrovat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest