- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Értelmes áron, nem nepperektől most hol érdemes régi obikat vadászni? Ecseri, Budai Zsibvásárra érdemes esetleg kinézni? -
HollyBoni
veterán
Haveromnak 2 van, mindkettő ugyanolyan fos. Hogy ugyanabból az évből származik e azt nem tudom, annyi a különbség hogy egyiken fehérrel másikon pirossal van írva az hogy MC. Mindkettőn blende beragadós. Amúgy ebből a képből semmi nem derül ki.
Linkelj be valami meggyőzőbb képet, pl ahol minden fókuszban van, nyitva, kép is normális minőségű, méretű.
Engem is érdekel hogy két selejt obit teszteltem e vagy nem. Mert azok bizony Heliossal versenyeztek élességben.
-
-
HollyBoni
veterán
Ne tedd. Nyitva a képe borzasztó, életlen, brutális CA. Rekeszelve is a Panasonic m4/3 kitobim 2x élesebb minden gyutávon. Képi világa is teljesen átlagos, becsillanásra nagyon hajlamos, ráadásul csúnyán is csinálja, lila folt lesz középen. A blende is beragad, szervízben ahova mindig vitte barátom javíttatni mondták hogy elég sokszor találkoznak ezzel a típussal. Az egyetlen jó dolog azon az obin hogy elég közel tud fókuszálni.
Használtan 30-35 körül megy, viszik is mint a cukrot, szerintem 10 ezret nem ér.Mielőtt mondaná valaki hogy biztos hibás példány, haveromnak 2 van, mindkettő ugyanolyan. Mi is azt hittük húúú de jó obi lesz mert Zeiss, de nagyot csalódtunk.
-
HollyBoni
veterán
válasz
DemonDani #4892 üzenetére
Fullframen 1.4-es uvegekkel is ISO 3200-6400-on csillagfotoznak.
Ez ilyen, ha profi cuccod van akkor is zaj lesz. Nekem meg szarabb vazam van es kitobim megis szoktam csinalni. Tanulj utomunkazni, csinalj darkframeket, atlagolj kepekbol, ezzel mind csokkented a zajt. Vagy pl csinalj startrail kepeket, ott neha meg szarul is nez ki ha nagyon sok csillag latszik. Keresel valami szep temat, akar egy kivilagitott epulet vagy barmi, hatterben pedig szep elhuzott csillagok. ISO 100, 30mp zarido, sokkal kevesebb zaj lesz. Ha itt is csinalsz darkframet, atlagolsz a jo sok kepbol, akkor hidd el jo eredmenyt fogsz kapni 600D-vel es kitobival is.
(#4894) fattyu : Gondolom eddig nem startrail fotokban gondolkozott. 18mm korul 20 masodperc utan kezdenek csikot huzni a csillagok. Ha meg startrail akkor erdemesebb tobb expobol osszerakni mint egy hosszu bulb.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #4881 üzenetére
Van olyan obi ahol ossze van ragasztva par tag. Csesztem is mar el osregi manualt, a ragaszto olyan regi volt hogy szetporaldt kis "morzsakra", fujkaltam kortepumpaval es ugy toroltem le, de meg igy is maradt rajta egy kicsi es szejjel karcolt ket lencsetagot torlesnel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4835 üzenetére
Ez nem az olcsobbik Helios, azt vagesz? Ez mar annyira nem "kis helios".
-
HollyBoni
veterán
válasz
zolka78 #4778 üzenetére
Nagyon olcsók, egy barátom állandóan oda hordozott két Zeiss 35 2.4 obit, mert folyamatosan beragadt a blende mindkettőnél. Mindig megcsinálták, egy hét múlva már rossz volt, nem tudom hogy az ő hibájuk vagy mindkét obié, viszont vállaltak rá garit szóval mindig ingyen csinálták.
-
HollyBoni
veterán
Felesleges. Veszel valami ratyi manuál zoomot aminek alapból szar a képminősége, aztán arra még ráraksz valami wide angle konvertert ami mégjobban lerontja, HA elég széles lesz 5x szarabb képminősége mint a kitobinak, ott van az obi elején egy nagy plusz lencse szóval lesz egy jó nagy és nehéz obid, és még AF-ről is le kell mondani.
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
válasz
WhiteWalker #4756 üzenetére
He?
Adapter nélkül használtad az obit EOS-on? Akkor az miért lenne T2?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4745 üzenetére
Ja, de te meg azt mondtad mással oké.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4741 üzenetére
Én úgy tudom az FD nagyon kényes, csak tükör nélküli cuccokkal jó.
Nincs végtelen kérdésre, egy bizonyos távolságnál tovább nem tudsz fókuszálni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
WhiteWalker #4736 üzenetére
Eoshoz NEM!
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #4719 üzenetére
Persze gondoltam nem tökéletes, CA-t azért lehet javítani, kontraszt meg szerintem totál mindegy ha raw-ban fotózol, úgyis majdnem az első dolog amihez hozzányúlsz.
Amiket írtál pont ezért nem nagyon vennék én speciel hosszú manuált. Mondjuk szükségem sem volt nagyon eddig ekv 100-nál hosszabb obira, szóval főleg nem.
-
HollyBoni
veterán
Nálam volt két 35 f2.4 Zeiss, elvileg MC-s de nagyon durván becsillant az is... Nem is értem miért mennek ezek 30-35-ért, max 10-et adnék érte.
Szerk.: Az. Kettő is volt nálam sokat. Sokszor megjárta a szervízt mindkettő, mert állandóan beragad a blende, fókuszgyűrű szintén szervízben tisztítás is kenés után sem valami csodás. A képe meg... Semmi extra, nyitva egyátalán nem éles, rekeszelve sem a legjobb, valami 50-es 5 ezer forintos manuálhoz hasonlítanám. Nem ritka, m42 adok veszek topikban hetente felbukkan egy.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4702 üzenetére
Kíváncsi vagyok bárki is vett e ilyet és használja e.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4629 üzenetére
Nekem 24mm 2.8 van.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4626 üzenetére
EU-n belül nincs vám se áfa, ki lehet fogni jó dolgokat, nem csak USA-ból.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4624 üzenetére
Jó nagy szívás ez a vám vagy áfa vagy mindkettő dolog, várhatsz a cuccra még pluszban, és a vámhivatal és közted még felszámolnák a postára 1500-2000ft-ot.
Meg ugye sokkal sokkal drágább.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Elektrosokk #4617 üzenetére
Mennyimi?
Magánszemélyek között (GIFT jelölésű):
0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes
45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli
700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheliCég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):
0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes
22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli -
-
HollyBoni
veterán
válasz
Zozzant #4537 üzenetére
Én használtam karcos obit, de olyan szinten lerontotta a képét a hátsó lencsetagon kb ennyi karc hogy használhatatlanhoz közeli volt. Bukégömbök atom rondák, élesség 0, világos részeket nagyon nagyon csúnyán jeleníti meg, becsillanás halálos.
Ja és ez nem az obi hibája, mert használtam előtte is karcok nélkül.
-
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki véletlen hogy lehet szétszedni egy Canon FD 24mm F2.8 obit? Újra szeretném kenni a fókuszgyűrűt.
-
HollyBoni
veterán
135mm körüli M42-es, vagy FD obit mennyiért lehet már normálisat kapni? A normálisat úgy értem, hogy most tök jól elvagyok a Heliossal, Yashinon DX 50 1.7-el, szóval nyitva nem várok tűéles képeket. Fényerőben F2.8 olcsóbbaknál ritka, vagy honnan szoktak indulni?
-
HollyBoni
veterán
Próbáltál már zsír EVF-et? GH1-em nagyon lowend, de rohadt jó az EVF-je. Volt szerencsém photexpon EM1-et kipróbálni, na az brutális volt... De pl próbálgattam ott D600-at, D800-at, D4-et, de a GH1 keresője mégis jobban tetszett, az egyedüli gondja hogy nagyon szaggat és zajos már lámpafényél is sokszor, de az EM5-EM1, vagy simán egy jobb EVF szerintem még gyertyafénynél is tiszta.
Mondjuk nekem az OVF alapból nem begyere, mert nem azt látod amilyen a kép lesz, nem működik videónál, sokkal több dolgot ki lehet rakni EVF-re.
-
HollyBoni
veterán
válasz
ccs2929 #4403 üzenetére
Hát ennek így nem sok értelme van, ugyanannak kéne lennie a képkivágásnak.
Vágom az alapokat, de most azonos képkivágásról van szó. Amit linkeltél három kép kb annyi értelme van mintha meglőném egy obival, és közelebb mennék, akkor alap hogy kisebb lesz a mélységélesség. Nézd meg amit én linkeltem két kép, kb ugyanakkora a mélységélesség. Itt most nem csak gyuráv, rekesz-ről van szó, hanem távolságról is, ami szintén nagyon befolyásolja a dolgot.
-
HollyBoni
veterán
Én 58 f2 vs 50 f2-t teszteltem állvánnyal úgy hogy hátrébb mentem, de ugyanaz lett a mélységélesség. 135-re leszek kíváncsi, azért az jóval hosszabb.
(#4398) ccs2929: Ezt én is tudom. De én itt most arról beszélek, ha a képkivágás teljesen azonos, magyarul hátrébb vagy közelebb mész az egyik obival.
-
HollyBoni
veterán
Nekem bőven elég az 50 f1.7 vagy 58 f2 háttérmosása is.
De amúgy nem is mondtam hogy kényelmetlen, csak nekem nem kell tele, mert nem használnám ki, maximum egy zoom tele nagyon néha.
Ezt viszont még mindig nem tudom, ha fogsz egy 135 f2.8-as üveget, meg mondjuk egy 50 f2.8-as üveget, és a képkivágást belövöd azonosra, szóval tárgytávolság más a kettőnél akkor a mélységélesség is ugyanakkora lesz?
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Igen ez nálam is így van, de nem tekintem hátránynak, mivel kb pár másodperc alatt helyrehozható. Videónál főleg jó, mert alapból a gép túl sok kontrasztot rak rá. A Canon FD 24 F2.8-as üvegem kb 5x annyira kopott képet tol mint a Helios.
Az én Heliosom F2-F2.8 körül normálisan kontrasztos, minél jobban rekeszelem annál jobban veszíti a kontrasztot, mikrokontrasztot. Sokan direkt erre az effektre mennek.
-
HollyBoni
veterán
Na ma tesztelgettem szabadban az obit. 1.7-en használható sok esetben, mindenképp jobb mint a Helios nyitva. F2-n már elég éles, bátran használható, utána pedig nagyon szépen karcol, eddigi legélesebb manuál obim, nagyon tetszik a képe.
-
HollyBoni
veterán
Végre megvettem a Yashinon DX 50mm 1.7-et 5000-ért. Még csak a szobában tesztelgettem, 1.7-en nagyon jó, 2-től bitang éles(sarkokat még nem néztem), sokkal kontrasztosabb képe van mint a Heliosomnak, és a Canon FD 24 f2.8-nak. Ilyen szépen járó fókuszgyűrű még nem fordult meg nálam.
Eddig elég jó kis obinak tűnik.
-
HollyBoni
veterán
Ismeri valaki ezt az obit? A neve jól hangzik.
Le szeretném cserélni a Heliost valamire ami élesebb nyitva, és F2 alá megy.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Helios-t le szeretném váltani, valami olyan 40-50mm körüli obi kéne M4/3-ra, ami már 1.8 körül használható. Ezt meg lehet úszni 15 ezerből?
Erről vélemény?
-
-
HollyBoni
veterán
schawo: Ugye MFT topikban is válaszoltál, lehet mégsem 135-ös kéne. 70-100 közötti tartományban az F2 fényerejű üvegek már sokkal drágábbak?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Kb 135-ös tartományban milyen obikat tudtok ajánlani 10 alatt? 2.8 fényerőnek örülnék, M42 vagy Canon FD vég lenne a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest