- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
Közben meg is találtam :
"The autofocus lenses were intended for the OM-707 / OM-77 but they can be used on the OM-101 / OM-88 too. The powerfocus lenses are specific to the OM-101 / OM-88. All these lenses lack a manual focusing ring, so cannot be used on manual OM bodies, or 4/3rds cameras (not even with OM adaptors). However, if, when fitting these lenses, they are not twisted all the way on, the front part of the lens can be used as a focusing ring: this still maintains light-tightness."
24/2.8 AF
28/2.8 AF
50/1.8 AF
50/2 PF - Only for the OM-101 / OM-88
50/2.8 AF Macro
28-85/3.5-4.5 AF
35-70/3.5-4.5 AF
35-70/3.5-4.5 PF - Only for the OM-101 / OM-88
35-105/3.5-4.5 AF
70-210/3.5-4.5 AF "[link]
Szóval elég körülményes a használatuk..... -
szp1
addikt
válasz
Zozzer888 #4284 üzenetére
Ha nem bízol az ebay-ben, nézz körül itt. Minőségi áru, de az ára sem kevés...Én innen rendeltem Y/C - EOS adaptert. 3 hét alatt volt itt.
-
szp1
addikt
válasz
Zozzer888 #4131 üzenetére
Kösz.
Egyébként ezt írják a manualba-n ( support....):a. Set Camera in Either AV or Manual Mode
b.Set Camera to Max Aperture Value (DO NOT Change
Aperture Value on Camera Body)
c.Compose and Focus
d.Set the Aperture Value on Lens
e.In AV Mode, the Shutter Speed Will Be Set Automatically.
In Manual Mode, Set the Shutter Speed accordingly.
f.Take Picture
Így csinálom, alakul a helyzet.
Azért kérdezgetem, mert mások tapasztalata sokat segít a láma kezdőn.( Amúgy lehetne programozni is az adapter chipet a legkisebb blendére és a gyútávra is, de ott még nem tartok...kicsit bonyolultnak tűnik.)
-
szp1
addikt
Köszönöm a válaszokat, próbálgatom, csak ráérzek a nyitjára.
-
-
szp1
addikt
Üdv
Most kaptam meg az adapteremet a Yashica AF obihoz a Canon 1100-ra.
Mivel az obin nincs blende gyűrű, ezért olyan adaptert rendeltem amin van ilyen, tehát 7 lépésben lehet a rekeszt állítani. Ezen kívül van AF chip is rajta.
Ilyen.
Kérdésem : milyen módban ( AV vagy M ) kell ezt használni és hogyan lehet összelőni ezt a váz beállításával?
Mit kell a vázon és az obin állítani, hogy fénymérés korrekt legyen?
Ezzel az adapterrel gyakorlatilag egy manuális obit kaptam.
Röviden tehát : hogyan használjam az obit? -
szp1
addikt
Hát, 210-nél is tudja a 4,5 rekeszt, meg jó volt makróra is...és elég masszív kivitel. Csak a kézifókusz egy kicsit kényelmetlen, mert a végén van a gyűrű, eléggé macerás a tekerése ( azért látszik, hogy AF-re lett kitalálva...)
Lehet, hogy bevállalom, majd beszámolok ( USA cég lévén még az sem biztos, hogy elpostázzák - de írtam nekik mailt ). -
szp1
addikt
Köszi.....Ezt találtam. Ennél hogyan kell érteni az "adjustable aperture"-et ?
Valaki használt már ilyen fajta, rekeszgyűrű nélküli ( nem pont C/Y ) kitobit adapterrel új gépen?
-
szp1
addikt
Üdv mindenkinek
Előre is elnézést, ha számotokra triviális dolgokat kérdezek, de teljesen kezdő vagyok a DSLR gépek világában.
Tehát adott egy ilyen obi, ami még filmes koromból maradt, meg egy Canon 1100 váz. Az érdekelne, hogy
- lehet-e a kettőt összepárosítani ( illetve használható-e együtt )
- ha igen milyen adaptert célszerű venni ( esetleg tudnátok ajánlani forrást )
Annak utána kerestem, hogy van csipes és sima adapter, de nem egészen világos a dolog - gondolok itt a gyútávra, az AF visszajelzésre...
Meg ugye ezen az obin nincs rekeszgyűrű, mivel a Yashica váz állította. Az sem világos, hogy akkor milyen módon fog kommunikálni a Canonnal ( ha egyáltalán..). Gondolom manuál módban lehet csak használni...Minden választ köszönök előre is.
Mivel az obi sacc 10x volt a vázon és kb 3 tekercs film expo van benne, szinte gyári állapotú, ezért nem szívesen herdálnám el...volt/van egy kisebb is 35-70 f 3,5 indulóval.. azt használtam nagyrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hálózati / IP kamera
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest