- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Schanyee
senior tag
Szerintem ha sokat szeretnéd használni, akkor inkább vedd a jó állapotút kétszer annyiért. Ha magamból indulok ki akkor sokkal szívesebben használok olyant ami jó állapotban van, és persze duplája az ár, de a drágább is kibírható, bár nem figyeltem nem tudom milyen obirol van szó. Pláne ha megtetszik és évekig használni fogod.
-
JackFeryll
őstag
Én azért óvakodom a sérült szűrőmenetes obiktól, mert ilyenkor mindig belegondolok, hogy egy erős fém szűrőmenet mekkora ütést kellet kapjon ahhoz, hogy nagy mértékben eldeformálódjon és ebből vajon mennyit érezhettek a lencsetagok. Gondolom nem szívesen vennél olyan obit amit gépestül leejtettek és még látszik is rajta.
-
-
Schanyee
senior tag
2.8-tól az 5000Ft-os Pentacon 50/1.8 MC-m is éles képet ad, bár én a kép széleket nem szoktam figyelni, mivel főleg olyankor használom, amikor a kisebb mélység élesség kell. Fókuszpont visszajelzéshez meg van chip-es adapter canon-ra, azt az objektívek külön nem tudják szerintem. Valamint a fénymérés, az szerintem megy normálisan minden vázon, obitól függetlenül. A bokeh-hez keress rá az obira a neten, rengeteg kép van amit ezzel csináltak. M4/3-os vázam van, így azon 2-szeres a szorzó, portréhoz nekem majdnem ideális az ekv 100mm-es gyutáv, esetleg a 120-130mm körüli lehetne jobb hajszállal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest