Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
konyi79
üzenetére
(#9533) konyi79
"85mm-en F1,4-en nem lehet álom a kézifókusz, főleg stabi nélkül."
Őszintén szólva sokkal jobb, mint vártam, a 135mm f3.5 nem tűnik könnyebbnek ebből a szempontból. A 85-öst belenagyítva is sokkal jobban ki lehet tartani.
"Élességre nem lenne rossz ez az obi, de fókuszterületen kívüli előtér/háttér kontrasztos éleken a lila/zöld szín szétcsúszás már nagyon zavaró nekem."
Meg tudom érteni, valóban eléggé feltűnő a jelenség. A Capture One sajnos nem tartalmazza ennek az obinak a profilját, de majd megnézem a Lightroomot, hátha... Egy-egy jobb kép megér annyit, hogy akár kézzel szedjem ki. A "purple fringing" eszköz 100%-on alkalmazva némileg enyhített a problémán (a betett képen még nem alkalmaztam).
(#9534) jjeahh
Bizony, a 85-ös Samy kirajzolja a FF szenzort is. Nagyszerű darab egyébként, középen nyitva is éles. A CA kordában tartására meg remélem, elég lesz a LR.
-
hito
nagyúr
válasz
konyi79
üzenetére
Nem tudom, nem avatott be a részletekbe. De remélem rosszabb nem lesz
Ha nem gomba, hanem a bevonat van berepedezve, akkor egyáltalán hozzá kell nyúlni?
Ha lehet így használni és nem lesz rosszabb, akkor hagyom a fenébe. A gombát kitisztíttattam volna, mert az egyértelműen rosszabb lesz idővel. -
-
fattyu
veterán
válasz
konyi79
üzenetére
megnézném szívesen mit tud köszönöm az ötletet. mekkora az?
28mm soso. vagy picivel hosszabb lenne vagy picivel gyorsabb. f2vel ki lennék békülve nem keresnék mást.
vagy lenne 35mm

sosejó semmise.
szerk:ja igen a képen húzva van. Nyers képek nem jók. de jó raw obi. Roppant kontrasztszegény nyersen. Meg valamiért a géyr kontraszt miatt a fénymérő stabilan főlé akar mérni napfényben de van hogy másfél két fével is vissza kell húzni utólag. De nem zavar. Rawból dolgozva viszont oltári jó dolgok jönnek ki, megmarad némi vintidzs íz de mégis jó képek. És élességre nincs panasz, Nyilván voltak borotvább üvegeim, de bőven elég. Majdnem van végtelenem is

-
válasz
konyi79
üzenetére
Én nagyon egyszerűen oldottam meg.
A saját gépemhez való (akkor még Olympus volt) közgyűrűsort vettem Kínából bagóért és arra csavartam fel az M42 adaptert, aztán arra ment az 50mm obi.Kézenfekvő és tökéletesen működő megoldás.

Ha viszont mindenképpen M42 közgyűrűket akarsz, arra is van itt bőven megoldás (hadd ne linkeljem be mindet):
-
copass
veterán
válasz
konyi79
üzenetére
m42 adok-veszek topik
pár sorral lentébb pont hirdet vki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NBA és kosárlabda topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha nem gomba, hanem a bevonat van berepedezve, akkor egyáltalán hozzá kell nyúlni?
Ha lehet így használni és nem lesz rosszabb, akkor hagyom a fenébe. A gombát kitisztíttattam volna, mert az egyértelműen rosszabb lesz idővel.