- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sokimm
senior tag
Köszönöm a válaszotokat!
-
Sokimm
senior tag
válasz
JackFeryll #3571 üzenetére
én is pont így vagyok vele, de a kiszemelt obim piaci ára (ebay 25k forint, magyar vonatkozásban 12-15) és a "kiszemelt" (elég leharcolt) obi ára közt van kb 100% os különbség. (14 ért találtam szuper állapotút 7 ezerért pedig van ez a "leharcolt")... Azért ez megérné, ha ellenőrizhetném valahogy, hogy "működik-e még"...
Elméletileg találkozóval lenne megoldva az adásvétel, ezért kézbe foghatom, de nincs adapterem (és addig nem vennék szívesen 4-5k ért, míg azt sem tudom, hogy megveszem-e a "rossz" obit... :\ (mert ha nem az olcsóbbikat veszem meg, akkor a drágához meg minimális felárért adnak adaptert is... )
bonyolult vagyok, tudom tudom. :\
Copass! Ezt meg nem tudom megmondani csak és kizárólag kézbevételezésből, mert ha minimálisan "ferdék" a lencsék, akkor nem "normálisan" éles a kép, hanem "tiltshitf" obit vennék...
Szóval gépre rakás nélkül, csak a gomba, karc, és homályt látom. Ha leesett (mert tényleg furcsa, ha egy fém elhajlik, akkor pofára*** esett, és akkor a meredekség is kétséges... nem?) -
Sokimm
senior tag
Copass, JackFeryll Köszönöm!
Ha poros, akkor a szakemberek (valami szervízféleségben) mennyiért takarítják?
Illetve, ha esetleg már volt szétszedve, akkor az mire utal? (felújított, vagy elhasznált? esetleg semmit nem jelent (a csavarok újak)?Illetve ha a szűrőmenet részénél ütődés ha található, akkor az is csak "látszat probléma", vagy utalhat valami belső bajra, esetleg valami lencse elmozdulás, vagy hasonlókra...
Sajnos nem biztos, hogy fel tudom próbálni a gépemre (adapter híján), ezért marad a szemrevételezett minőségellenőrzés, ezért vagyok ilyen "aprólékos".
-
Sokimm
senior tag
Én egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mit jó nézni egy régi obi vásárlásakor?
Azon túl, hogy nem gombás, pöttyös, karcos, repedt, rekeszek jól mennek... (mi számít finom járású focus-nak?) (lehet puhítani esetleg, ha kemény a focus gyűrű?)Jah 50-55mm közti obiról beszélek...
-
Sokimm
senior tag
Heló mindenki!
Van valakinek konica hexanon AR 50mm f1.4 obija, aki canon eos-on használja? -
-
Sokimm
senior tag
Helló mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen obit ajánlotok egy frissen vásárolt (hehe) eos 30D-re?
Támpontok, mire kellene: Sötét helyeken való, vaku nélküli fotózás (nagy rekesznyílás), BOKEH (sok lamellából álló rekesz), és nagyjából családi események, portré, és tárgyfotók (kép széleken is éles kép 2.8 as rekesztértéktől ha lehet)... AF nem kell, de fénymérő, és fókuszpont visszajelzés igen.
Irányár: 5000-40000 forintig kb.
Ki mit tanácsol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged