-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
szaszlaci
addikt
Nem merem! Mi van, ha tönkreteszem?
Egyszer bontottam félig szét egy Kievet, vacakolt a felhúzója a kosztól, kb. ennyi tapasztalatom van.Zozzant: pucolás természetesen megvolt fémtisztára, a többiben esélyes, hogy igazad lesz.
jjeahh: az petróleum, nem? Az van amúgy a WD-40-ben is jórészt.
-
szaszlaci
addikt
Zozzer888:
Ó köszönöm, akkor tehát ott kellett volna keresnem.
Ahogy látom, ezt autofókusztól függetlenül a kitobjektívvel érdemes venni, hogyha szeretnék nagylátószöget is. M42-esek között nézegettem kisfilmes 12 – 14 mm körüli darabokat úgy 10 ezer pénzig, de nem láttam. Vagy alkalomadtán megint csak az indexen célszerű alaposabban szétnézni?(Bevallom, nem hittem volna, hogy ennek a váza ilyen masszív.)
-
szaszlaci
addikt
Látom, itt is segítesz
"A Tessar 50/2.8 egy régi, egyszerű formulán alapuló klasszikus."
Ezt úgy érted, hogy egy régi kommersz cucc, ami mondjuk valamivel jobb lesz, mint egy mi kitobi?
Vagy egy elfogadott sztenderd, ami teljesen vállalható minőséget takar, jóval a kitobik fölött?"Ha manuálizni szeretnél, akkor a kereső csak útban van"
Hogy-hogy útban van? Adapterrel ezek az obik semmivel se lógnak be jobban, mint a hozzá gyártottak, nem?jjeahh:
"a fényerejük is gyengébb"
A fényerőt én baromi lényegesnek tartom, de olvasni olyanokat is, hogy túl van fújva, nem olyan fontos az."kitzoom a háttered sem mossa olyan szépen, ha ez számít..."
Bizony számít, nagyon is!"én is ilyen régi obikkal kattogok"
Még csak belekattintottam a képeidbe; ezek fényképek, a kompaktnál ez az, amit nem érzek."a dslr-eket sztem felejtsd el, nem minden manuál megy fel rájuk"
Ezt egy kicsit kifejthetnéd, mire is kellene figyelni! – Mert bár a MILC-nek kétségtelen előnyei vannak, de egyelőre egy csöppet sem szimpatikus. Főleg akkor, ha kézzel kell élességet állítani, az számomra esélytelen, ha nem élőképet látok. -
ijjen nincs
tag
Na ja, csak azt meg filmmel kell etetni.
Nemrég megnéztem a film árakat, hogy is mondjam, kissé eltántorított a filmes fényképezéstől.
(velviát astiát meg se mertem kérdezni mennyibe kerül)
Sajnos nekem megfizethetetlen a filmes fényképezés, pedig van néhány jó kis filmes vázam.
Tudom, FF negázás... azt meg otthon kellen hívni nagyítani. Régen csináltam is, de manapság már helyem/időm nem lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adobe Lightroom topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Keresünk dokkolókat
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged