- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Gulyopapa #7603 üzenetére
Ha használt, akkor mondjuk itt nézelődhetsz, ha meg új, akkor itt. Mintaboltban vannak valami akciók meg klubtagsági, amivel olcsóbban megveheted asszem, m4/3 topikban érdeklődj. Sigma 60 amúgy olcsóbb, sokkal élesebb és fém, csak valamivel nagyobb meg persze fényerőtlenebb, ami gyenge fényben hátrány.
-
zolka78
senior tag
válasz
Gulyopapa #3606 üzenetére
Nikonnak eleve nagyobb a bázistávolsága mint az m42-es objektíveknek. Ezért nem lesz végtelened ezekkel az objektívekkel csak ha lencsés adaptert használsz. Ez persze jelentősen ront majd a képminőségen. Feltehetőleg van olyan adapter is ami kevésbé ront majd a végeredményen, de ennek valószínűleg drágább is az ára. A nagyobb gond az, hogy nem biztos lesz fénymérésed. Úgy tudom, hogy csak a felsőbb kategóriás vázaknál van fénymérés régi objektívekkel. De nem lehetetlen a dolog. A minap néztem nagyon csodálatos képeket, az illető nikon d80 és egy jupiter 9 objektívvel lőtte őket. Fantasztikusak voltak.
-
csakb
őstag
válasz
Gulyopapa #3083 üzenetére
Az SMC Takumarok állítólag nem rosszak, de itthon alig ismertek, és ebay-en sem valami olcsók: [link].
Flektogonból van olyan, ami állítólag jó, de egészen röhejes összeget remélnek értük általában.
Ilyesmiken én is gyötörtem magam egy darabig, aztán arra jutottam, hogy dugja fel magának mindenki a túlárazott manuál cuccait, és inkább veszek jelenleg is gyártott, vagy legalábbis raktáron lévő üvegeket.
A Canonnak van 2.8/28-as és 2/35-ös EF obija, igaz, azok inkább 60 k körül vannak újonnan. Tapasztalatom nincs velük, olyan sokáig nem voltam canonos.
Ha UWA kellene, akkor lehet, hogy Walimex/Samyang 2.8/14-re érdemes gyűjtögetni/vadászni.
Végső esetben meggondolandó egy IS II-es kitobi. Szerintem egyáltalán nem rossz a rajza.
-
csakb
őstag
válasz
Gulyopapa #3078 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármelyik 18-55-ös kitobi ne tudná minimum ugyanazt a képminőséget, amit ez tudhat. Nem volt még a kezemben, de nem hiszem, hogy akár a negyedét is megérné ennek az árnak. Persze ha filmes vázra kell, vagy gyűjtő vagy, akkor kicsit más az ábra, de én sokallom.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
Gulyopapa #2970 üzenetére
Nem. Le kell venni a hátulját, pár csavar tartja. Rá kell húzni a pöcökre egy kb 2 mm-es fülpiszkálóból származó műanyag csövet, majd visszatenni a hátulját. Ezzel eléred hogy a pöcök mindig benyomva lesz és bármikor visszaalakítható. Ebben a benyomott állapotban a blendegyűrűvel a blende állítható.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Gulyopapa #2929 üzenetére
Arra kérlek, ne erőltesd ezt a véleményed, mert csak magad degradálod vele egyre jobban.
"Halivúdi" mozifilmeket, TV sorozatokat, videoklipeket (ami azért elég gyors mozgásokat feltételez, eléggé nem statikus téma!), reklámfilmeket és még sorolhatnám miket forgatnak mind 5D mkII-vel, mind 7D-vel, szóval valószínűleg nem a gépekkel van a gond...
Amire te célzol, az valószínűleg a rolling shutter jelenség, de ez szinte teljesen lényegtelen filmezésnél, mivel a filmnél te alakítod a jeleneteket, minden úgy történik, ahogy te szeretnéd. A technika egyébként is behatárolja a jelenetek készítésének mikéntjét, a rolling shutter csak egyetlen egy dolog ezek közül és teljesen jól együtt lehet vele élni... mondom, hogyha az ember filmes és nem a bogarakat videózgatja a mezőn, meg a futkározó gyerekét/kutyáját (erre kamerát kell venni).
Szerintem itt zárjuk ezt le, mert felesleges energiákat pazarlunk el arra, hogy meggyőzzünk teljesen természetes dolgokról.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Gulyopapa #2884 üzenetére
Akkor én a komplett fotópuska-szettért fizetett 17500 HUF összeggel meg sem szólalok...
Tair 300/4.5
Helios 58/2
Japán 2x tele-konverter
makro-közdarabok
UV és színszűrők
Zenit 12S gép a tartozékokkal (fotópuska, állványcsavar, fém doboz)
Jövő héten (elvileg) lesz végre M42/Nikon adapter, akkor jöhetnek végre a képek. -
rascalyjo
tag
válasz
Gulyopapa #2865 üzenetére
Nem kell szétszedned.
Sőtt azt mondom hogy ne szedd szét. Mert nem fogod tudni pormentesen összerakni.
Ahoz teljesen pormentes helység kell. Régen szétszedtem egy Heliost,- megbántam hogy hozzányúltam.
Ezzel meg nagyobb szívás lenne.
Az enyimében is van némi porocska, de ne foglalkoztasson.Szépek a képeid az a lényeg
-
copass
veterán
válasz
Gulyopapa #2810 üzenetére
ehune akkor
mocsok nehéz lesz azt tudod?
csak viszonyítás képpen, a jupiter 11A fél kila. -
copass
veterán
válasz
Gulyopapa #2777 üzenetére