- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
Itt van egy tévedés! Az nem a lencse optikai hibája ha digitális érzékelőn nem lesz olyan jó a kép mint filmen. Az a filmet alkotó fényérzékeny kristályok és a digit képet alkotó mikrodiódák eltérő viselkedéséből adódik.Az ezüstbromid oktaéder kristályai másképp viselkednek az optikából beeső fényre mint a mikrodiódák.Ezért van az hogy csak bizonyos gyújtótávolságú optikák egyforma jók a két esetben.
-
andrade
senior tag
"Az én heliosom pl. tocsog a zsírtól + az olajtól a blendék."
És honnan veszed hogy ezt a gyárban csinálták? Elemi dolog hogy nem! Se gyárban se hozzáértő fotóműszerész optikát soha nem olajoz!Blendét a legkevésbé! Optikáknál a zsír szokott szárazabb lenni és szorrulhat az élességállítás! Százas nagyságrendben használtam orosz optikákat éz ezres nagyságrendben ellenőríztem néztem át mivel BÁV fotocikk becsüs és átvevő voltam.55 éve vettem a kezembe először fényképezőgépet. -
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #3001 üzenetére
Mert az elmúlt 50 évben gyártási minőségre pontosságra egybevethető volt a Jénai Zeiss optikákkal.Sőt a Zeiss a 90-es évek végén jelentősen rontott az optikái minőségén, annyira hogy a japánok nem vettek tőlük optikákat! Ugyanis hosszú ideig a japánok a gépházaikhoz nagy mennyiségben használtak Zeiss optikákat.Én a 90-es évek elején vettem Praktica gépet ami Japán optikával volt szerelve!Először nem is vettem észre a Made in Japán felíratot csak azt hogy feltűnően jó az optika, és kiderült hogy Japán.
-
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #2995 üzenetére
A Helios optikát Iván L Lopkovich a neves orosz tervező készítette.Eredetileg a Voightlander cég tervezte ezt a hatlencsés Biotar rendszerű optikát Heliar néven direkt kicsit lágyítva és megnövelt gyújtótávolsággal hogy portréra is jó legyen.Ezt szerezte el Lopkovich
-
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #2531 üzenetére
A Helios egy Biotar rendszerű optika nagyon jó rajzú és kevesen tudják hogy szándékosan lágyítva van mert arc és portréoptikának van készítve eleve azért is nagyobb a gyújtótávolsága.Eredetileg a Voightlander cég gyártotta Heliar néven onnan "vették" át az oroszok és becsületükre legyen mondva nagyon maszív jó minőségben csinálták meg.
( A Biotar rendszer 6 lencsés 2-es fényerejű)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged