- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
válasz
Muerte68 #9766 üzenetére
Korrekt kis üveg, de csodát ne várj tőle. A Meyer változatok árban elszabadultabbak, láttam 8-12 ezer Ft között is hirdetve, annyit nem ér szvsz.
Úgy tudom, az utódja, a Pentacon 50mm 1.8 optikailag megegyezik vele, ezt már 5 ezer körül is láttam.Nekem 50-esben a Minolta MD 50mm f1.7 a favorit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #9679 üzenetére
Igen, ilyen aron megy, es zommel Oroszorszagbol, ami extra bizonytalansagi faktor. Raadasul kene M42, meg T2, OM, AR... Egyet siman rendelnek, az nem lenne gond.
Faragni kene ilyet, latom is benne a kihivast, de nem tudom, hogyan kezdjek hozza. (Ha meg tonkreteszem a gepet, irgum-burgum lesz.) -
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #9682 üzenetére
Egyszer volt a Sonyra chipes adapterem, soha többet, bár tényleg teljes lett volna az EXIF gyujtótávolsággal együtt ...
Ha azt szerettem volna hogy az obin is beállított 5,6-os rekeszérték legyen az EXIF-ben, akkor becsapta fénymérőt ami úgy azt gondolta hogy nyitott rekesszel mér, és 1-2 fényértékkel félreexponált. -
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #9677 üzenetére
A Nikon 1-en minden nagyon jol mutat.
Van 400-as Tamronom, meg 500-as Kalmarom (nem valami jo ez az objektiv, jo lenne valami jobb minosegu helyette) es azok is jol mutatnak, plane 2x teleconverterrel.
Sajnos eltort a regi allvanyom, de az helyett mar van egy franko kinai.
Azert kellene a chipes konverter, hogy (belenagyitasssal) tudjak fokuszt allitani. -
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #9583 üzenetére
Készítettem korábban egy sorozatot a zorkij objektívjével, összevetve az eredeti leicával.
Industar Elmar mappát osztottam, nemtom sikerült e. -
tailor
őstag
válasz
Muerte68 #9559 üzenetére
Na igen, ebben az esetben jöhet a közgyűrű. Szerencsére M42-est "gombokért" kapsz
tvamos: Ebben az esetben ezer bocs
Jó ez a Takumar, legalábbis amiket eddig olvastam róla és láttam vele. Bár engem sosem csábítottak el, én OM Zuiko és Yashica ML párti vagyok
(na, ez is már-már olyan lassan, mint a vallás
)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #9548 üzenetére
Ez érdekes kérdés és sokan ezért nem merik megvenni... valaki kipróbálhatná már, kár, hogy a fórumos userek 99,99%-tól kb. 1000km-re lakok, én szívesen odaadnám egy próba erejéig ha valakinek van e-m10 vagy g1. Egyrészt azért találom furának, mert pl. az m42 verzió, ami nekem is van nem ér bele a zárba vagy ilyesmi, ugyanannyira mély a s*gge kb. mint bármelyik natív obinak. Másrészt néhány helyen azt írják, hogy azokkal a vázakkal nem kompatibilis, amelyekben a szenzor mellett a műanyag rész "lépcsőzetes". Na ez tuti nem igaz, mert a régi e-p1-emben is ilyen és gond nélkül működik rajta a camdiox... Az e-m10 meg g1-ben meg pont nem ilyen
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #9411 üzenetére
Azt remeltem, vagy eles lesz, vagy erdekes. Nalam egyik sem. Peresze, tudom, 1" a szenzor... de a 44M-4 aranylag jo. (Vissza kellett adnom sajnos, mert a baratomnak emlek.) A 44-2 meg...
Nem tudtok valami szerelot, aki megnezi? Vagy vegyek masikat?
De ott van azota keszletemben egy Pentacon Auto, meg egy Meyer-optik Gorlitz is, amik faszan jok... vegulis ez az orvenybokeh miatt lenne jo... meg hat, egy szep regi obi lehetett volna, ha nem egy csunya regi. -
rellif
senior tag
válasz
Muerte68 #9261 üzenetére
Ez alapján gondoltam az átalakítást.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #9234 üzenetére
F4-en már adja a csillagbukét? Mert ezen a képen nem tűnik fel.
-
-
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #8948 üzenetére
itt figyel a hardveraprón már régóta egy
Én is nemrég adtam el az enyémet , hamar elvitték
-
fattyu
veterán
válasz
Muerte68 #8934 üzenetére
makrót akar. ahhoz nem baj a nikon.... minden makró rajta
Szóval ha az adott obit nem akarja másra használni akkor simán életképes a dolog. industar 61 lz pl kifejezetten használható is lesz, és a gyárinál nagyobb lesz a nagyítása lévén a nikon bázistávja kihuzatként máködik
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #8799 üzenetére
Már rég volt a kezemben MD 50/1.7
F1.7 és F2.8 között beugrik a rekeszgyűrű egyáltalán vagy 1.7 után egyből f2.8 jön?HKorn
Ha összefutsz egy SMC Pentax-M 50mm f2-vel az egy nagyon penge kis obi.Minolta MD-ből az MD 50mm f2 nagyon kis penge obi még
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #8784 üzenetére
Ez az LCD wievfinder vajon használható, próbálta már valaki? Gondolkodom nagyon rajta, kiváltaná az EVF-et teljesen ha használható. Vakut soha nem használtam egyik gépemen sem, a fotózási valamint a téma szokásaim idáig nem kívánták meg. Max néha derítés, de arra tökéletes a beépített is
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Muerte68 #7903 üzenetére
Köszönöm, ezt a megoldást választottam én is.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi a különbség a Minolta MD 50mm f:1.7 és az ugyanilyen MC Rokkor 50mm illetve az MC Rokkor 55mm között? Ez az 50 vagy 55mm a vég átmérője lenne, nem is a gyújtótávolság?
Látszólag ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkeznek, ezek közül melyiket lenne érdemes ha egy árban vannak? Az MD mellett tenném le a voksom, ahogy látom az a modernebb, későbbi változat, de ezt ugye nem azt jelenti, hogy az lenne a jobb. -
grigo
őstag
válasz
Muerte68 #7693 üzenetére
Eos, amíg nem lesz meg a milc. De az kb még egy fél év. Addig használgatnám eos-on. Az ár nagyjából elfogadható szerintem. Állapotra is. De na....
Úgy vagyok vele, hogy ha nem válik be lecserélem minoltára.Sajna azóta rányomtam egy make offerre. De amúgy nem tudnék dönteni köztük.
-
p_adam
addikt
válasz
Muerte68 #7556 üzenetére
Nem, csak koncepció volt, azon a dokumentumon kívül sohasem láttam sehol.
Van egy másik hasonló optika amiról hallottam (meg biztos vannak mások is), a Nikon távmérős rendszerhez készült volna egy 35/1.4 meg egy még ütősebb váz, de sajnos sohasem készült el csak ezekben a doksikban látható (és a jubileumi változatban sem vették elő) pedig biztos komoly ellenfele lett volna a Summilux-nak
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #7534 üzenetére
Az adapter a kisebbik költség, ne kössön meg. Inkább a minőségi obit keresd, aztán veszel hozzá pár ezresért adaptert.
Nekem van pár Olympus OM-em, 50/1.8 nem egy csúcs, ideges kissé centrikus boké csak 2.8-tól kezdi hagyja el a becsillanást. 50/1.4 drágább de egész más, sokkal minőségibb képe van, vigyázni kell vele, sokszor írtam, hogy ebből a silver nose változat messze kerülendő, a ~400e feletti szériaszámút érdemes keresni. A 28/3.5 nyitva is nagyon jó, a 100/2.8 szintén nyitva is éles, hasonlóan a sonnar 135/3.5-hez, cserébe fele akkora. 50mm alatt nem annyira éri meg a manuál, fényerőben nem nagyon nyerni, élességben meg kb kitobi a minőségük, vagy még az se. -
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #7534 üzenetére
Sajna a nex cuccaim most felszámoltam talán egy fotga OM-NEX adapter maradt a többit szétkapkodták
A canon FD obikat néha ki lehet foni olcsón is akár vázal együtt.Amit visszasírok bár nem kicsi az a MIR20M
Ja meg amit kihagytam a sima Fujinon és az EBC Fujinon ezek is marha jók
Meg persze a Minolta MD-k.Van választék bőven manuálból én itt szoktam nézelődni.
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #7530 üzenetére
Van pár különleges darab is makróból az Industar 61L/Z 50/2.8 és a Volna-9.
Ahogy zárod a blendét csillag alakot formáz
Az industar nekem is vanFD 28/2.8 és egy 70-150/4.5-em is van + most várom a fd50/1.8-at
A tesztképek naturba készültek utómunka nélkül és nyitva vagy egy rekesszel beljebb
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #7528 üzenetére
Mármint M42-NEX v. nem milc-re rakod hanem slt-re?
A canon fd obik nagyonjók.
Kistelékből 100mm-135mm-ig én a könnyűeket szeretem Olympus OM,SMC Pentax(Pentax K), Takumárok, Egy helios az elengedhetetlen,
Oly OM-ek frankók.
SMC Pentaxok szintén.
Zeiss 135mm f3.5 MC legendásA contax/yashica obikból a két planar a legjobb de húzós az áruk.
De elég nagy a választék én itthon veszem az adaptert miután már megvan az obi. -
faki_
senior tag
válasz
Muerte68 #7517 üzenetére
Láttam én is az aprón egyet még múlt héten 5 v. 6e Ft-ért, de nem ismerem a verzióbeli különbségeket, nem tudom, melyik volt, viszont a zindexen is van egy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #7505 üzenetére
"át kell gondolni hogy menyit lesz használva"
Én állandóan fotózok, múlt héten az akksikat sem igazán volt időm feltölteni
Szerintem a mitakon élesebb sokkal, nem a voigtlander
Be kéne fejezzem végre a nyakamon rothadó 400gb videó feldolgozását, hogy tudjak egy kis pénzt is keresni és akkor sztem megveszem majd, ha addig meg nem gondolom magamat. Kár, hogy ebből így jövőre lesz valszeg valami. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #7393 üzenetére
Panákban van, de valamiért a kis ablakocskában lévő nagyított képet enyhén homályosan mutatja
Pedig nagyon jó lenne ha rendesen működne... A canonos magic lanternes verzió meg tökéletesen műkszik, csak ugy-e a canon dslr-ekben nincs evf, érintő kijelző is csak kevés modellben van, meg nagyok, vaskosak, nehezek, ez nekem hátrány sajnos...
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #7384 üzenetére
Ezt azért nem mondanám hogy pontatlan. Én még makróhoz se mindig nagyítottam bele A6000-el és mégis fasza éles képek születtek. Szerintem csak szokás kérdése . Kinek melyik jön be.
Más:
Arról senki nem beszél hogy a kereső dioptriakorrekcióját be kell állítani egy af-es obival előtte.
Én az asszony gépébe belenézek és homályt látok af-es obival is mert az ő szeméhez van beállítva. -
bogar51
csendes tag
válasz
Muerte68 #7091 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Betettem a fagyasztóba beletekerve egy m42 közgyűrűt aztán meg rá a rezsó platnijára... és láss csodát, szépen kijött... Visszafelé egyszerű volt, bejelöltem, hol kell lennie, az egyiket hűtöttem a másikat ráültettem a rezsóra és szépen összecuppantak, aztán meg már nem is mozdult... csavarok vissza, OK! hogy ez miért akkora feladat egy kici kinajinak, azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest