- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolonel0708
csendes újonc
Elfogadom!
Ez könnyű és igaz egy tele vagy sima alap obi esetén. Nekem ez az adapter a nagylátószög miatt kell. (csak ehhez az egy obihoz, esetleg makrózáshoz a Tamronnal aminél ez nem is lett volna zavaró..
Nálam, szemüveges lévén (multifokális lencse) sokszor gondot okoz a megfelelő élesség állítás. Persze ez is rutin kérdése. AF esetén nem nagy gond.
Azért, én mégis kerestem megfelelővastagságú lapot alátétnek é s ezt egy prospektusban találtam meg. Elkészítettem a megfelelő alátétet és miután elhelyeztem az adapter úgy működik ahogy kell, (nekem!!)Tényleg köszönöm a véleményeket és a segítséget. Egyrészt információt szereztem és kis kisérletezésre is sort kerítettem ez által.
-
Kolonel0708
csendes újonc
válasz
MrChris #8260 üzenetére
Nos a szinte lehetetlen az igen is bejött!
Amint mértem, a bázis táv miatt 21 mm kell legyen az adapter. Nos ez 20,9 !! Szétszedtem és egy sima gépíró papír lapból 3 db megfelelő méretű félkörívet vágtam és azzal emeltem meg a vastagságot.
Eredmény: Már majdnem jó!
Most már meg van a magoldás,és ha más is találkozik ilyennel, hogy a végtelenre csavarva a skálát, minden életlenné válik. Kezdje el hizlalni az adaptert.Köszönöm az ötleteket ami elindított a megoldás felé!
-
Kolonel0708
csendes újonc
Az az igazság, hogy egy Nikonon remekül működő 50/1,8-as obival próbáltam először,majd a 24/2,8-as obival. Mindnél a nyitott rekesszel csak "homály" az éleken. Kb 5-6 méter az éles, Létezik ha "túl tekerem" akkor közel s távol minden életlen lesz.
Kb. 5,6 f-nél kezd éles lenni a távoli rész is. Elég idegesítő.
200-as teleállíásban meg tényleg "nem éri el a távoli kéményeket.
Holnap megpróbálom állvánnyal is. Azért Köszönöm a tippeket. -
Kolonel0708
csendes újonc
Üdv mindenkinek!
NX30-hoz rendeltem K&F Nikon-NX adaptert.
Szépen felment rá látszólag minden rendben, de azt vettem észre,kicsit laza a gép felőli cstlakozó. Próba képek, és ekkor jött a döbbenet.
Nikon 50/1.8 lencse--- nincs végtelen, csak erős rekeszeléssel kezd kiélesedni...
Fel egy két tele: Eredmény ugyan az.
Amíg m42-es adapterrel tökéletes képeket tud(ok) produkálni.
Mi lehet a baj?
Gond van a bázis távval? De gyári adapter... -
Kolonel0708
csendes újonc
válasz
MrChris #8187 üzenetére
Ha jól tudom:
Helios 44-2 az ugye alapból 55 mm fókusztávú, ehhez jön a crop faktor ami esetünkben (NX30) 1,5 ös szorzó, ezért a számított fókusz táv 55*1,5= 82,5 mm
Ennek figyelembevételével, azért, hogy ne legyen bemozdulásos életlenség a klasszikus számítás szerint
legalább 1/100 sec vagy annál rövidebb záridőt (1/160 sec) célszerű beállítani. -
Kolonel0708
csendes újonc
Még egy gondomat felvetnék:
Az NX30 akkuja kikapcsolt gépesetén, már 2. alkalommal játszotta el, hogy 2 nap alatt tökre lemerült.
Van valakinek tippje mi okozza, okozhatja?Talán az 1,5 éves gép akkumulátora adta meg magát.
Nem újonnan vettem a gépet...
Most rendeltem egy pótakksit... -
Kolonel0708
csendes újonc
válasz
ccs2929 #8173 üzenetére
Nos igen
NX30 esetén:
Jó az "A" mód, azt is elfogadja, természetesen ha beállítom itt az ISO mértéket a záridőt automatikusan "helyre teszi".
Általában azonos körülmények közötti fotózás esetén ez megoldás,csak ugye arra kell figyelnem, hogy a záridő megfeleljen az obi karakterének.Köszönöm a véleményeket és a tippeket.
Jó fényeket mindenkinek
-
Kolonel0708
csendes újonc
Köszönöm a biztatásokat!
Ma megérkezett az m42-NX adapter.
GOND NÉLKÜL elfogadta a gép.
Csak tipp a használathoz! "M"manuál módban kell használni és ha kell segítség az élesség állításhoz az OK gomb megnyomására 5X-ös kinagyításban látható az élesség állítás, sőt ha beállítod akkor az éles részek pirossal, vagy zölddel jelennek meg a keresőben.Tehát: Az NX30 remekül együttműködik a régi M42 és - adapterek változata - esetén szinte minden más obival is.
Természetesen manuál módban. -
Kolonel0708
csendes újonc
Nos valószínű, hogy elfogadja valami érzékelővel ha van rajta obi, ami a videókon van az a fókusz visszajelzésre vonatkozik.
Köszönöm a tippeket. A kocka el van dobálva,mert holnap meg jön az adapter, van itthon régebbi obim és próba szerencse. Legfeljebb a 3000 Ft bánja.... Mert ha másnak műkszik, vszleg ez is.
-
Kolonel0708
csendes újonc
-
Kolonel0708
csendes újonc
Szervusztok!
Kérdéssel fordulok a nálam tapasztaltabb MILC használókhoz:
Van egy NX30-as Samsung gépem és szeretnék használni valami normális minőségű objektívet vele, de nem a sajátját.
Elég beszerezni a megfelelő adaptert, (pl m42) és használhatom?
Esetleg kell valami beállítást végezni a a menüben?
Azért kérdezem,mert a menüben nem találok rá semmi utalást,a MILC-esek meg vígan használják a régi de remek objektíveket.
Merjek belevágni a dologba, vagy ez a gépnem alkalmas erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged