-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
grigo
őstag
Uraim, ha valaki esetleg...akkor ezek már nagyon szekrénylakók.
Tudom, hogy nem szokás, ha esetleg valaki úgy gondolja majd törlitek, de inkább innen legyen új gazdája mint egy mekiben valami alkudozós facebook photographynak
Bocsánat még egyszer.update: Sonnarra bejelentkeztek.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Olvasgattam olvasgattam az 1.4 manuálok témában.
Úgy látszik a takumar a nyitva rajzoló menyország, a yashica-t picit nem annyira élesnek mondják ellenben szebb karakternek és bokeh-nek. Viszont én nem vagyok elég vájtszemű ehhez hogy észrevegyem.
Mondjuk ahogy látom van is köztük egy jó tizes különbség árban. A lelkem a Yashit mondja de az eszem Taki bácsit választaná. Volt esetleg aki használta mindkettőt? -
grigo
őstag
válasz
fattyu #12710 üzenetére
A Yashi 1.7 is szerintem teljesen jó, legalább is én sokszor használm nyitva.
A Sonnart náltam sokszor kiszorítja mostanában a Soligor 100 3.5.excalibur36: ha esetleg rámegyek egy 1.4 yachira akkor mindenképpen. Szóljak?
1.4-re váltásnál egyedüli problémám, hogy hiába tudom ugyanigy 1.7-re rekeszelni, már nem lesznek meg azok a szép kerek bubik.
-
grigo
őstag
válasz
MrChris #12706 üzenetére
Én is most azt vadászom, hogy van-e olyan ami esetleg nyitás közeli állapotban jó esetleg melyik az amelyik a leghamarabb magához tér. Azért illúzióm nincs, nem várok tőle olyat mint az 55 1.8-as FE obiktól, de ha 1.8 körül tér magához akkor gyakorilatilag ugyanott vagyok és akkor nem is piszkálom fel a dolgokat magamban.
-
grigo
őstag
Racionalizálnom kellene, mert hát pont ezaz, ott van az 55 1.8 Zeiss. Gyakorlatilag nincs dolga szegény Yashica ML 50 1.7-nek. Maximum olympuson de az meg mivel játszós gép, vagy a 12-32 vagy a 75-300 van rajta. (viszont sajnos ez utóbbi sincs kihasználva lehet ő is cserélve lesz) És akkor még még ott van 2 domiplan, két helios, mir, meg a 28-as vivitar meg fene tudja még mi. Szegények ott fekszenek és nincs értelme foglalniuk a fókot, arra gondoltam kellene egy olyna fényerős amit még a zeiss helyett előveszek ha gond van vagy csak kreatívkodni. Meghagyok egy domiplant Ezért gondoltam 1.2 obira, hogy hátha esetleg rekeszelve még magához tér. Jófogáson van egy canon 1.2 de flickr képvadászaton nem voltam elájulva tőle. Ezért érdekelne, hogy van-e értelme 1.2 fényerejű obit venni vagy inkább legyen 1.4 de akkor az 1.4-en használható is legyen.
-
grigo
őstag
1.2-es manuálból mit ajánlanátok? Van egyáltalán 1.4 alá menni fényerőben? Mondjuk ez hülye kérdés, mert nyilván ugyanúgy tudok 1.4-en fotózni csak már esetleg rekeszelve van 1.4-en és jobban magához tér.
-
grigo
őstag
válasz
Matska #11062 üzenetére
Jól mondják, főleg uwa tartományban. Lila színt még nem tapasztaltam. Zöldet viszont bőséggel. Szélen durván de volt amikor középen is kaptam az áldást. Sajna ezt be kell nyelni. Szerencsére mesterséges fénynél jön jobban elő és a pontszerű fényforrásoknál. Legalább is én így tapasztaltam. Szerintem mindegy, hogy natív vagy nem, a szenzor csinálja és uwa tartományban. Nekem csinálta a kit is, mondjuk akkor már direkt arra mentem hogy előhozzam.
-
grigo
őstag
Hát nemtudom. Ha valaki csak egy kicsit is fotóz tudatosan már, akkor (ha már a topic is manuál) ugyanezért a pénzért egy tisztességes manuált jobban elfogadnék minden elektronika nélkül.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy aki rendesen fotóz annak 2 perc után ez nem lesz már jó.
A hétvégi fotós anyukák akik farsangon akarják a gyereket kifotózni a színpadról, még azoknak se lesz jó és csak csalódás lehet a vége. Nem tudok olyan élethelyzetet ahol ez megállhatná a helyét. Azaz dehogynem. Ha el akarja adni az ember valami baleknak -
grigo
őstag
Tudom, hogy szentségtörés, de nekem meg az oly peakingje kényelmes, a sony annyira nem. Lehet csak a crop miatt van.
#10088) Matska: én nem vágtam hanyatt magam tőle. De lehet csak az én debilségem. 2 éve hozzá se nyúltam. Van egy 28 2.8-as Vivitarom még. Szerintem az még jellegtelenebb. Egy fleki azért szerintem ezeknél csak jobb.
Viszont azt nem értem, hogy ezt az ún. "nagylátót" miért keresed? Különsebb effektje nincs, minőségben pedig szerintem bármelyik kitobi hozza ezt a szintet.kérdés: Helios 44M-4-et 44-2-re cserélni mennyire hülyeség?
-
grigo
őstag
válasz
Muerte68 #10056 üzenetére
A helioson van egy szép opálos felhő és szar a rekeszgyűrűje. Körbeforog rajta, bár mozgatja a lamellákat, szóval rekeszelhető. Az 1.8-as revu pedig teljesen rozsdás. A vakuk és hasonlók pedig hát nemtudom. Soha nem fogom használni, de valahogy sajnálom kidobni. Felrakom ingyen elvihetőnek szerintem.
-
grigo
őstag
Uraim, ezeket ti megmentenétek a kidobástól? Költözés után ezeknek most az új "körletben" már nincs igazán hely. Szenvedek valamivel nagyobb kárt ha megválok tőle?
-
grigo
őstag
válasz
DrojDtroll #10018 üzenetére
Én ezekkel az obikkal, (főleg helios, domiplan) , úgy vagyok, hogy nyitva különlegesek. Ha már rekeszelgeted akkor pont a különleges effekt csökken vele, de akkor meg miért használnám, hiszen egy kit obi is erősebb lehet minőségben.
-
grigo
őstag
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Tudtok olyan lehetőségről, hogy lenne valahol egy adatbázis régi objektívekhez (amikhez ugyebár nincs profil mondjuk a LR-ban) és le lenne írva hogy manuálisan, hogy ideális korrigálni a torzítást? -
grigo
őstag
Semmi, rájöttem, hgoy hülyeséget kérdeztem
-
grigo
őstag
válasz
MrChris #9008 üzenetére
Nem tudom segít-e. Most csináltam hátha....
Ha mondod mennyire rekeszeljem csinálok olyat is. -
grigo
őstag
válasz
Csari93 #8615 üzenetére
Én úgy voltam hogy beírtam a flickr-re, kidobta a képeket, lefostam a bokámat, elmentem megvenni 1 forintot se alkudtam csak adja már ide és azóta is szeretem, és ami a legjobb nem kellett utólag agyalni hogy más talán jobb lett volna, miért nem mást vettem mert szerintem 135mm-en nem találtam volna jobbat.
De nyilván járd körül a témát és rám ne hallgass, kis hal vagyok én
-
grigo
őstag
-
grigo
őstag
A macska biztos vele készült, a kökörcsin is. Van még egy cseresznye de az életlen lett, fújt a szél és LV-t nem láttam annyira sütött a nap
A többi valamelyik külső meghajtón pihen otthon. Fel kell azért még hozzá nőni, nagyon várok egy evf-es gépet hozzá, addig csak kénytelen voltam ML-t felrakni a 600D-re, így azért valamennyivel könnyebb.
Annyira megszerettem, hogy a canon műanyagát szinte teljesen elhagytam már.
Azon agyalok hogy vajon a yashica ml macro 55mm f2.8 is ilyen hálás üveg lenne-e... -
grigo
őstag
Akkor jó. Én is effektért tartom persze. De nekem a Helios nem ilyen fátyolos, van egy 44m-4 meg egy 44-2. A 44-2 be van opálosodva, az ilyen de ami tiszta az nem. De ezek szerint ez természetes.
Ha jól emlékszem te a hugodnak vetted. Szoktad rekeszelni vagy inkább nyitva élvezed ki a hatást?
Viszont lehet amatőr vagyok nagyon de így hirtelen fogalmam sincs mivel szedném ezt vissza utómunka során. -
grigo
őstag
Uraim lenne egy kérdésem.
Teljesen normális, hogy nyitva ennyire fátyolos képet produkál ez az objektívem? 2.8-4ig rekeszelgettem 3 kép erejéig a harmadiknál már azért jobb a helyzet de ugye ezt effektezni vettem ennél fogva minél többet rekeszelek annál kevésbé lesz hatásos.
Az objektív patika állapotú, legalább is én nem látok rajta semmit ami miatt ilyen fátyolosnak kellene lenni, illetve gondolom az nem szűnne rekeszelés ellenére. Csak simán ráfaragtam és rossz példányt fogtam ki vagy pedig ezek ilyenek?Bocs, hogy két egymási utáni hsz-t generáltam, de hát nem jött senki hozzászólni hiába vártam
-
grigo
őstag
válasz
MrChris #8597 üzenetére
K. Domonkost amikor megkérdeztem erről arról egy javítás kapcsán akkor azt mondta, hogy úgy kalkuláljam, hogy ha veszek valamit akkor onnan indul a történet, ha már szét kell szedni az 5ezer. Nyilván nem a szétszedés kerül ennyibe de akkor már ki lesz pucolva és akkor javítás, akárminek a cseréje, egyéb gond még nem volt vele. Úgyhogy ez a pár porszem, tisztítás lehet szükséges, minimális olaj a lamellákon, enyhe fátyol stb. történetek mindig megmosolyogtatnak. Természetesen egyik sincs hatással a készített képekre
Tavaly valaki Domiplant akart eladni nekem 20k körül.#8598 fattyu Minden héten egyszer magamban áldom a neved, hogy a planarról le, erre pedig rábeszéltél. Hát még ha nem ovf-el balfszkodok majd
-
grigo
őstag
válasz
MrChris #8573 üzenetére
Ezt már én is vadásztam, hogy melyik lehet a jobb.
"The SSC stands for Super Spectral Coating which improved the lens performance and even though the later lenses dropped the SSC, the coatings remained the same and then improved so could have been called SSSC for Super Super Spectral Coating"
Amit én még mókuskodtam, hogy összehasonlítottam ezt és ezt.
Persze ezek csak szubjektív vélemények. A legjobb ha veszel mindkettőből és összehasonlítod nekünk
-
grigo
őstag
Beindul egy manuálképelési trend?
-
grigo
őstag
Valaki keresett hétvégén 135mm-re üveget.
Ebben a csoportban láttam egy sonnart 10ért. A srác szétszedte de nem tudja összerakni. Akinek ez nem gond annak alkalmi vétel lehet. -
grigo
őstag
300mm körül ti mit használtok? Mi az ami tényleg bestbuy lehet?
-
grigo
őstag
Félreértés van. Órákig azzal vagyok el, hogy körbejárkálom a helyet, állítgatok, piszmogok. Technikailag exportálni pár mp csak. De nekem természetben az, hogy egy gombát lekapok néha eléggé elhúzódik. Ettől nem feltétlen lesz jó a kép de van egy rituálém. ML még csak most ment fel. Főleg a focus peak érdekelt. Meglátjuk mit produkál majd.
-
grigo
őstag
válasz
Csari93 #8323 üzenetére
Nálam semmi AV nincs, teljesen alap átalakítóval használom, vázról csak iso-t állítok, rekesz pedig objektívről van tekergetve. De amikor először OVF-en keresztül próbáltam fókuszálni a sírás kerülgetett
Ha nem lenne LV már nem is élnék szerintem. Órákat el lehet vele piszmogni szerintem.
Én kevésbé vagyok rutinos, de nekem is fura volt, én nem tököltem, ráraktam aztán full manuálban hagy szóljon minden. -
grigo
őstag
válasz
Csari93 #8321 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem sima manuálban. Legalább is én a 600D-vel úgy használom.
Egy a fontos. Ne keseredj el -
grigo
őstag
Azt én is tudom ajánlani. Igaz hogy csak 3.5 de ő az akivel még ovf-en keresztül is tudok éleset lőni kézből. Nekem cropon kicsit kényelmetlen de nem merem eladni mert patika darab és ha mft-re megyek már jobb lesz távolra ha esetleg ff sony akkor nem lesz olyan szűk. Amúgy nagyon szeretem.
-
grigo
őstag
Nem hiszed el de pont azokat nézegetem most.
Kellene valami nagyobb látószög.Más.
Besüt a nap a szobába és tesztelgetem. A gép kijelzőjén meglepődve tapasztaltam hogy az RMC Tokina 80-200 f4 kontrasztosabb szebb képet produkált egy cserepes virágon mint a 135mm CZJ Sonnar. Ez kicsit elkente a számat, mert úgy gondoltam az nekem örök darab lesz. Többször megismételtem, és változatlan az eredmény. Ennyire jó lenne a Tokina? (nyitva volt mindkettő) -
grigo
őstag
Ezúttal szeretném megköszönni Fattyúnak a markánst véleményét és hogy jó irányba terelgetett még decemberben. Tegnap végre volt időm tesztelgetni a Yashica ML 1.7-et és kb először sikerült ovf-el elfogadható képet készítenem. Ehhez mindössze egyet kellett tekernem az üvegen. Ha pedig belenagyítok LV-ban akkor simán látható az erezet is a macska szemében.
Úgyhogy köszönöm, végre sikerült - remélhetőleg - egy tartósan nálam maradó üvegeket beszerezni. -
grigo
őstag
Megjött a két domiplanom. Mindkettő patika állapot, mintha gyártósorról jöttek volna. Sajnos hamar sötétedik, de hétvégén talán ki tudom próbálni. Tényleg nagyon kicsik...
-
grigo
őstag
Amúgy lomoztam egy yashica portré markolatot is. De az sajna a 80-200 tokina meg a 28-as vivitar mellé volt csomagban. Van még olyan analóg megszállott akit ilyen érdekelhet? Vagy dobjam ki a garázsba?
-
grigo
őstag
Na akkor én vagyok abszolút tévúton. Nekem van valahol egy af visszajelzős, de az nem programozható. Emf-re mondták hogy az vissza is jelzi meg programozhatom is. De mivel az af csippanós nem úgy jelzett vissza mint a ahol a tényleges élesség volt így eleve csak sima adaptereket szereztem be.
Soha nem hekkeltem semmilyen cuccomat. ML-t így nem mertem kipróbálni. Tönkre tehet bármit is? -
grigo
őstag
Nyertem egy aukciót. 2 domiplan volt a csomagban. 9ezerért nyertem postával. Ha mindkettő azonos jó állapotban van mint a képen akkor az m42-est megtartanám de ha esetleg szeretnéd őt meglepni egy sajáttal az exa bajonetteset felajánlhatom 4,5e ért ha nálam senkinek nem fog kelleni.
-
grigo
őstag
Nemtudom, én csak azt látom most is, hogy folyamatosan tolnak fel liciteket. Amúgy igen, megadsz egy rászánós keretet, és ugye azt addig emeli amíg jó vagy. Ez persze úgy van kitalálva, hogy milyen kényelmes, de gyakorlatilag árfelverés szerintem. Megmondom őszintén lehet én vagyok régi vágású de szeretem figyelni az árverést, és nem egy automatizált folyamattal, hanem én magam és akkor beszállni ha tényleg megéri. De így megadsz valamit, aztán a gép leboxolja a másikkal és ha a te kereted magasabb te maradsz állva, aztán nyilván őt értesítik, hogy ki lett golyózva aztán jön egy új kerettel, és így ez licit mechanizmusok csatája. Nem tudom mióta van ez így. De gyakorlatilag árfelhajtó funkció szerintem. Mert amúgy figyelni kellene az időre, meg a többiek reakcióira.
Amúgy igen, nem vagyok egy mindennapos licitáló, de évente párat lenyomok. Lehet hogy azért nem vagyok vele tisztában, mert általában az utolsó fél órában dől el nálam, hogy belépek-e. Nem akartam senkit félrevezetni, bocsánat
-
grigo
őstag
Amúgy az agyamat eldobom amikor ebay-en egy nappal az aukció vége előtt verik fel az árat és licitálnak egymásra, hogy éppen aktuálisan ők vezessék a licitet.
-
grigo
őstag
válasz
Muerte68 #7693 üzenetére
Eos, amíg nem lesz meg a milc. De az kb még egy fél év. Addig használgatnám eos-on. Az ár nagyjából elfogadható szerintem. Állapotra is. De na....
Úgy vagyok vele, hogy ha nem válik be lecserélem minoltára.Sajna azóta rányomtam egy make offerre. De amúgy nem tudnék dönteni köztük.
-
grigo
őstag
Ebben láttok valami kivetnivalót? Az ár nem tűnik rossznak, külsőre sérülést nem látok, mehanikailag rendben van a hirdetés szerint. Megvennétek?
Ha bejönne lenne még pénz egy domira is és még mindig a planar árán vagy takumarén belül vagyok. -
grigo
őstag
Hugod ilyen effektes? Az ő képeit meg lehet valahol nézni? Nekem is van ilyen perverzióm.
Amúgy olyan szempontból van jelentőség, hogy ha eos rendszer után mondjuk mft lesz alattam akkor inkább m42-t nézzek mint exa bajonettet? Vagy mft-re is gyakorlatilag hurkatöltőt is lehet adapterezni ebay-ről 1-2 ezerért? -
grigo
őstag
Én se adnék érte. Élességért mást kell venni. Az effektért pedig ott az olcsó Helios. Amúgy Domiplant én is rendelek. Ideális karácsonyfa bokeh obi :-) Mellé még talán befér egy pentax-m 1.8 vagy yashi 1.7 ha mákom van. Pentaxot igen dicsérik. Lassan csak találok valamit.
-
grigo
őstag
RMC Tokina 80-200 f4 vagy Vivitar 28 2.8-at használtatok már? Hozzám került egy lomis fotós táska. Ezek vannak benne meg valami osram vaku szett. Gondoltam 15-öt adok az egész dobozért.
-
grigo
őstag
válasz
Balinov #7653 üzenetére
Helios inkább játszós. Imádok vele tavaszi fákat csavargatni de ezt az effektet leszámolva hát....
Yashicát ne vadássz mert azt én is keresek! Nem ezek a droidok amiket keresel!!!!!Amúgy fattyú bá hogy rangsorolná a yashica utáni sorrendet? Mert magyar piacon yashica hiányt vélek felfedezni?
-
grigo
őstag
válasz
MrChris #7632 üzenetére
Az biztos, hogy elszálltak. Főleg ha külföldről akar az ember rendelni.
Egyre inkább próbálom én is a józanság útjára terelni magam.
Momentán eos-ra már af üveget nem veszek. Inkább vevőt kellene találnom majd a meglévő rendszerecskére.
Jövőre pedig legkésőbb nyárig szeretnék venni valamit. Vagy gx-8 vagy e-m10II vagy valami még képben nem lévő versenyző. Az is lehet csak vázat veszek, és inkább olyan vázat próbálok ami utána jó ideig megállja majd a helyét. Még egyszer butát nem akarok és úgy vagyok, hogy inkább beletolom az összes keretet vázba (ezt lehet hülyeségnek tartjátok) és kihúzok még 1-2 hónapot utána kuporgatással, addig pedig adapterezek egy manuált rá. Ezért most ez a nagy manuál hajsza, kicsit előremenekülök. És mivel a családom azt mondta, hogy karácsonyra ha kiválasztom mi kell ők megfinanszírozzák. Ezért mertem erősebb árazású üvegekben is gondolkodni. Jött a planar, takumarok. Őszintén lenyűgöző képeket látni ha utánanézek flickr találatokban.De most 2 napja rámjött a józanság, hogy utána ha beáll majd egy rendszer mire fogom használni, el tudom-e majd adni stb. Ezért monitorozlak most benneteket. Mégis csak tapasztaltabbak vagytok.
Valami olyasmire jutottam én is, hogy nagyjából nyitva, vagy egyet rekeszelve is használható cuccot kellene venni. De ez nem biztos, hogy beleillik a józan árba... Talán minolta, vagy yashica vonal.#7631 jjeahh: Mindenféleképpen nézem majd a lehetőségeket, a MrChris által leírt kritériumok mellett. Köszönöm. És a múltkori útbaigazítást is köszönöm.
#7630 Wa2x_:Ha nem okoz problémát rámírhatnál ha van konkrétum. Tesztképeknek is örülnék, még akkor is ha nincs eladó üveg mellé. De oly-nál viszont MrChris kritérimokat tartanom kellene
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a jó szándékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest