- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #13213 üzenetére
időtálló html kódos webshopjuk is
-
Elektrosokk
veterán
válasz
sszemtelen #13172 üzenetére
Nagyon szép az Alfád!
-
-
Elektrosokk
veterán
igen, de ennyiért ez nagyon szuper ár érte, hibátlan utolsó verzió. azok a kínai vackok műanyag lencsés cuccok.
(#9615) ferq68 de az olyan is sajnos.
ilyen csak ennél még az újabb és kontrasztosabb verzió. ne hülyéskedjetek már.
ez nem egy kategória a kínai műanyag lencséssel. álom a rajza. ezek miatt akarok egy m4/3 vázat!
-
Elektrosokk
veterán
ha nem kapkodsz akkor ki lehet fogni 30-ért is, ez nagyjából annyiba került postával németországból. (ebay), elég változó árakon látni, és azért annyira nem is gyakori. Nagyon klassz hangulat használni, kicsi vázon szerintem még jól is néz ki
az a7x szériára viccesen pici
teszek majd be még képet vele, FF módban nagyon durva
-
Elektrosokk
veterán
Cyclop 85 1.5 Sony A7S vázon
-
Elektrosokk
veterán
válasz
KelemenUhr #9185 üzenetére
nem vagy vele egyedül. nekem sem jött meg 3 dolog, pont ma írt az egyik eladó hogy visszament a csomag. . . nem értjük.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
KelemenUhr #9133 üzenetére
Ha sokáig nézed az optikát magad is rájössz a válaszra.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
LélekVándor #9066 üzenetére
a szép rajzolat eléggé egyéni ízlés kérdése.
ha éles kontrasztos képet szeretnél akkor a zeiss planar 50 1.7 egy igen ideális választás, a takumárok fókusz mechanikája nagyon kellemes (bár csak 1-2 darab fordult meg nálam). amivel sokat videóztam, és egy álom, az a contarex planar 50mm f2. de nem Tudom be lehet e húzni annyiból. Az első planár amit javasoltam szerintem nem okozna csalódást, illetve nekem is van fd optikám az sem rossz
-
Elektrosokk
veterán
válasz
ccs2929 #9036 üzenetére
ez egy álomoptika, nagyon nehezen szereztem meg, igazi "no sale lens"
szerintem eléggé éles, legalábbis készítettem már vele 1-2 óriásplakátot, de nem az az ember vagyok aki a 100 százalék crop-okat nézegeti egész nap. Hozzáteszem hogy nyitva szeretem használom, de rekeszelve is megmarad a karaktere, és f4-en is szép a bokeh.
Photozone teszt
(#9043) 80hun : az igen
-
Elektrosokk
veterán
köszi. Sony A7II. elég régóta megvan ez az optika, pár hete már hirdetgetem , gondoltam csinálok valami friss teszt képet, meglepően tetszik nekem is az eredmény.
leginkább fényerősebb optikákra hajtottam régen, de most már lecsapok a nem túl gyorsakra is, f4-en kevés optika rajzol macskaszemet, ugye ez ott van nyitva.
itt van még kettő kép vele.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6973 üzenetére
mind nyitva ahha, az optika elég éles, a bemozdulás meg hát, jó záridővel dolgoztam de folyton nekem jöttek. elég nagy volt a tumultus. a Bonsai-okat nagyon nem is Tudtam fotózni. az optikának thorium-os bevonata van, az tolja el a fehéregyensúlyt, nem korrigáltam mert elég sok kép lett, meg úgy voltam vele hogy belefér a hangulatukba
-
Elektrosokk
veterán
tegnep a Garden
expon jártam, képek a Sony A7-el készültek és a pancolar 1.4 55 optikával. akit érdekel nézzen rá -
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6957 üzenetére
mi kaptunk egy soligort próbára, 80-200 macro funkciós, 4.5 a fényereje. meglepően jó és éles. ami nekem még tetszett az az FD 35-105 3.5. de kisebb fd zoom is nagyon jó, aminek fix a fényereje. ezt a 35-105 3.5 telét abban korszakban amúgy sok gyártó licencelte és gyártotta, az áráért nagyon korrekt, csak hát cserébe nem túl kicsi
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6949 üzenetére
70-200 manuálisban ? zoom obikat nem nagyon próbálgattam, de szerintem manuális nikonok nem lehetnek rosszak.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6844 üzenetére
és azokat hol vetted ? Én most gondoltam hogy beruházok a novoflexre, nagyon jól kombinálhatóak. egy fő adapter kell a vázra a különféle optika bajonett adaptereket meg cserélgetheted. ha meg vázat cserélsz egy fő adaptert kell csak cserélni, és bár nem olcsó, hosszú távon megtérül, a minőség meg hibátlan.
-
Elektrosokk
veterán
ezt nézzétek srácok. ha nem lennének ilyen drágák ezek a kis lencsék rögtön vennék egy olympus vázat
MrChris nyomasd majd a fotókat is!
-
Elektrosokk
veterán
hát volt ami f4 rekesszel ment. van olyan is ahol nagyon sok a gomb, de nem teljesen kör alak, nekem nem tetszett úgyhogy fel sem tettem, lehet elég jól variálni komponálás közben . itt a full frame vázon ha nem rekeszelem kicsit nagyon elmennek a szélek... majd a fuji-n lövök vele nyitva is, de még nincsen exa adapterem. amúgy az optika nagyon pici, durva
-
Elektrosokk
veterán
-
Elektrosokk
veterán
most azt hiszem pár évig nagyon racionálisan fogok vásárolni. egyedül az a7s izgatja a fantáziámat, de talán majd jövőre. a felbontás miatt meg azért nem áldoznám be a 7est, úgyhogy ez valszeg álom marad. szerintem jelenleg a legjobb váz manuálozni, de leginkább a fujival fogom majd a manuál üvegeket használni.
Érdekes, és a képek színvilága is elég egyedi ugye ?
-
Elektrosokk
veterán
ez segít az önigazolásomon.
a fuji elvileg holnap ideér, utána majd írok arról is, egyenlőre csak a 35 lesz af optika rá, a manuálokkal fogom hajtani.
A pancolar nagyon tetszik, de ugye Én már hónapok óta vágytam rá, heti szinten vadásztam és csodáltam azt a kevés vele készült fotót amit neten találni. Nagyobb és nehezebb mint a normál pancolár, a bokeh gömbjeit imádom. Ha van hátulról vagy oldalról jövő fény akkor döbbenetes dolgokra képes, ha nincs akkor jóval puhább és diszkrétebb a háttér, olyan krémesen összefolyt. A thoriumos bevonat miatt kissé színezi a képet sárgán, ez alapból hatalmasat dob a színeken szerintem, ha nincs fent a napellenző és sok fényt kap szemből távoli témánál akkor nagyon sárgás fakó a kép, vagy nem is tudom, de elképesztően analógos. szóval egy elég érdekes optika. ki kell ismerni. de egyenlőre fülig ér a szám, ma nagyon fáradt voltam már a városban, de folymatosan ki-ki vettem a táskából és lőttem valamire. ja és nyitva elég éles.
-
Elektrosokk
veterán
Köszönöm!
A7 + Carl Zeiss Pancolar 1.4 55. fél évig küzdöttem mire szereztem egy ilyen optikát, nagyon boldog vagyok vele, ma hoztam el. Majd lesznek vele még fotók, kicsit lövöldöztem a városban vele, de korrekt teszt még nem volt.
a fuji nem az enyém, de majdnem megvettem, de végül Madgie feketéjét vettem meg aminek a Szuperiorságáról haikuakat zengett!
meg mellé egy 35 1.4-et.
azért az olympus színek kissé összezavartak... talán mert alapból nagy kedvencem a kék, de most jó ez így.
-
Elektrosokk
veterán
Nekem az nx300-on nagyon tetszik a peaking, több féle mód van benne, és a kijelző nagyon jó. mondhatni könnyed vele képelni. most nem azért írom ezt mert van egy eladóm, arra már van vevőm, de az nx300 ár-érték arányban szerintem n01.
jjeahh: ez a peaking hiba amúgy a barátnőmnél párszor előfordult nex5 vázon.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #6734 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
sajnos a kezdeti keretbe nem fért volna bele a fuji XE1. de ma voltunk a barátnőmmel a városban fotózni és bár a samsung lcd-je piszkosul jó, amikor odatűzött a nap az kellemetlen volt. Tegnap meg pár percre használtam egy XE1-et, nagyon bejött. egyedül a fogása zavar, de közben találtam neten egy profi markolatot hozzá. Úgyhogy most meghirdettem a Samsungot, ha elviszik jöhet az XE1. Nekem van A7 vázam, de mindenhová sajnálom cipelni, nem is a súlya miatt, hanem mert féltem. a Fuji színei tényleg bitang jók..
-
Elektrosokk
veterán
Na skacok pár napja nyúzom a samsungot, a jpg elég kaki, és expo után rögtön nem lehet menübe lépni, ezen felül mondjuk bejön, tetszik szeretem stb. majd posztolok vele készült fotókat is. Minden nap velem van. Viszont, a barátnőmnek is vettem egy nex5-öst. sajnos jobban tetszik neki a samsung. Amúgy kezelhetőség szempontjából a samsung sokkal jobb. Most a nexet eladjuk és vagy veszünk egy samsung nx300-at neki is. Vagy megkapja az enyémet. és Én veszek magamnak egy Nx20-at, vagy egy fuji XE1-et. az nx20-at már régebben nézegettem, tetszik nagyon. de egy kicsit nagyobb mint amit elképzeltem. viszont van evf is. Ez tetszik a fujiban is. de sajnos nem ismerem a fujit. egy ismerősöm akinek van azt mondta a fuji nem manuálozni való. ki használ XE1-et itt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest