- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
st3v3np3t3r #2996 üzenetére
Ahogy Somatom is írta, tesztelni kell olyan műveletekkel, amik vizuális visszajelzést adnak és ha ezekkel rendben van minden, akkor jöhet az éles művelet. Ettől függetlenül bárki belefuthat olyan helyzetekbe, amikor feltétel vagy művelet ütközések, (feltétel nélküli műveletek) instabillá tehetik a makrót vagy a nem kontrolált műveletek miatt hurokműködés lép fel. (bekapcsol a kijelző majd rögtön kikapcsol)
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2996 üzenetére
Tehetsz a makróba értesítést. Buboréküzenet, notibar értesítés, TTS, stb.
-
válasz
st3v3np3t3r #2994 üzenetére
" Honnan tudom azt megállapítani,hogy ha egy makróban brállítok valamit,az Miui-n ha nem is látszódik vizuálisan, de biztos, hogy makró szerint lefutott"
Szia!
Onnan tudod, hogy van egy rendszernapló, ahol rögzítésre kerül minden, ami engedélyezve van. Itt olvashatók a hibák is, amik miatt esetleg megakad a makró. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét... Kicsit visszatérnék ehhez a Macrodroid "hogy működik" dologhoz...
Mint anno írtam, olyan appot keresek miui alá, ami hasonló képességeket tud, mint a Samsung Bixby Rutin... Amit az tud, nekem elég lenne Miui alatt... Honnan tudom azt megállapítani,hogy ha egy makróban brállítok valamit,az Miui-n ha nem is látszódik vizuálisan, de biztos, hogy makró szerint lefutott... Most feltettem a Miui14et ami már android 13 alapú...
Feltettem az ingyenes macrosroidot a play áruházból, meg az md helpert a fórumról... -
Obyboy
addikt
Köszi, nagyon pro vagy.
Már 99%-ban működik a makró.
Felhívja a *#21#-et, vár 3sec-et, kivágja a változóba amit lát és el is küldi SMS-ben. Már csak a szövege szeretnék rövidíteni. Jelenleg ez a teljes szöveg:
"Hívásátirányítás feltétel nélkül.
Hang: +36123456789
Szinkronizálás: +36123456789
Aszinkron: +36123456789"
Ha csak az első két sort küldené el az maximálisan elég lenne nekem.
Úgy tapasztalom minden hívásnál azonos a képernyő tartalom csak a telenszám más. -
Az ilyen jellegű értesítést csak a Képernyőtartalom beolvasásával lehet elkapni.
Eseménynek állíts be egy Kimenő hívást- Itt add meg a *#21#-et.
Műveletnek előbb egy 5mp-es várakozást (lehet, hogy ezzel majd kisérletezni kell plusz-minuszba) végül pedig a Képernyőtartalom beolvasása műveletet. Ehhez tartozik majd egy Szótár változó. Ebben lesznek a bejegyzések. Ebből a bejegyzésekből tudod a megfelelő váltózót beilleszteni az SMS szövegrészébe.
Az okozhat kisebb problémát, ha minden hívásnál más képernyőtartalom lesz előtérben, mert ilyenkor változik majd a szótárbejegyzések száma és a változók neve is, ahol a neked kellő lesz. Ehhez kell készíteni egy keresés szövegre és utána megpróbálni.
Persze ehhez már kell dolgozni egy kicsit, mert változók db számát le kell menteni egy külön változóba majd ezen szám alapján feltételekkel keresést csinálni. Segítek, ha elakadnál. -
Obyboy
addikt
A fent leírt telóhoz lenne még egy kérdésem. Ebben a telefonban van egy SIM kártya (amin nincs internet előfizetés és wifi kapcsolat sem áll rendelkezésre). Ennek a telefonszámnak az összes bejövő hívását át szoktam irányítani váltakozó időnként különböző (általam ismert személyekhez tartozó) telefonszámokra. Azt már meg tudtam oldani makróval hogy az átirányításokat ütemezzem (**21*telefonszám# -et kell tárcsázni).
Ha le szeretném ellenőrizni, hogy éppen melyik számra van irányítva a teló akkor a *#21#-et kell a telefononhívás menüben vagy makróból tárcsáznom. Ekkor egy felugró ablakban kiírja melyik számra vannak éppen átirányítva a bejövő hívások. Ennek a felugró ablaknak a szövegét ki tudom másolni és el tudom küldeni magamnak SMS-ben makróval? Azt tudom, hogy a vágólap tartalmát el tudom küldeni de nem tudom, hogy egy felugró ablak szövegét ki tudom-e másolni a vágólapra? -
Obyboy
addikt
Sziasztok, ide irányítottak az Android appok topikból.
Adott egy Samsung Galaxy A5(2017) gyári sértetlen rootolatlan Android 8.0-val a fedélzetén. Már nem mobiltelefonként hanem smart eszközként szeretném használni így folyamatosan töltőre szeretném tenni. Ez szerintem nem biztos, hogy jót tesz az aksinak. Létezik olyan (vagy tudok csinálni?) macrodroid makró amiben be tudom állítani, hogy pl töltse fel 80%-ig az aksit majd hagyja lemerülni 40%-ra és innen töltse újra? -
PistiSan
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2982 üzenetére
Jelenleg samsungon vagyok, a rutinokat próbáltam, de maradtam a macrodroid mellett. Alap dolgokra elég a rutin.
-
DrKapocs
őstag
válasz
st3v3np3t3r #2982 üzenetére
Közel sem tud mindent a Bixby Routines...az alapokat tudja, maradjunk ennyiben. A rutin mellett nálam simán fenn van a Macrodroid, nem is feleslegesen.
-
-
válasz
st3v3np3t3r #2978 üzenetére
A mobiladat nálam sem működik, de ez a művelet leírásában benne is van, hogy az ADB ellenére sem működik minden eszközön. Az NFC viszont megy, hibátlanul.
-
válasz
st3v3np3t3r #2976 üzenetére
Szia!
Mivel nincs MIUI-s telefonom, ezért nem nagyon tudom a választ. Nálam EMUI fut Huawei P30-on, abból is a 9-es. Próbáltam én is az Akkukímélő módot, de látszólag nem csinált semmit, de valahogy mégis, mert pld ha használatba veszem a helymegosztás funkciót, akkor rögtön dob egy üzenetet, hogy kapcsoljam ki az Akkukímélő módot a pontosabb helymeghatározás érdekében. És ha ezt a MD-n keresztül megteszem, megint működik a megszokott módon. A telefon menüjében sajnos nem mutat semmilyen változást az akkunál.
Talán részletesebb választ kaphatsz a MD angol nyelvű fórumán, ahol a fejlesztő is megtalálható. -
st3v3np3t3r
nagyúr
jó reggelt
technikai kérdés... ez az app hogyan bírható működésre miui13 alatt? felteszem az appot+a helpert, megcsinálom az adb hack-et, újraindítom a telót, és semmit sem csinál... létrehozok egy szabályt, mondjuk ha elindítok egy appot, akkor kapcsolja be az akkukímélőt, nem kapcsolja be, a másik, ha beállítom, hogy ha elhagyom a lakást, akkor kapcsolja be a mobilnetet,nfc-t, akkor sem csinál semmit
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
A következőkben kérnék segítséget amennyiben egyáltalán van megoldás.
Google chat van telepítve és klónozva is, hogy másik fiókkal is használhassam.
Ezt a klónozott app-ot szeretném egy widget-tel tiltani.
Ha megcsinálom a makrót a sima Chat app-ot tiltja de a klónozottat nem.
Az is jó lenne ha mindkettőt tiltaná.
MIUI 14 Android 13, root van.Köszi.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gyuri81 #2972 üzenetére
Nem pont az, amit kértél, de nagyon hasonlít hozzá. Én PowerAmpot használok, ami adott bluetooth eszköz csatlakozásakor elindítja az utolsó tracket (ez nálam egy netrádió). A bt eszköz leválasztásakor a PowerAmp leállítja a streamet, de ehhez nem kell külön makró, lásd a képet.
Itt tálalod a makrómat a PowerAmp indításához.
-
Valaki segítene nekem az alábbi makróban?
Annyit szeretnék, ha:
- bluetooth-on csatlakozik egy eszköz a telefonhoz induljon egy pl a youtube music.
- A bluetooth hangerő 80% legyen
- ha lecsatlakozik a bluetooth eszköz akkor kikapcsolja a youtube music-ot.Köszönöm!
-
7Sony7
addikt
Srácok, valahogy kikerült egy lebegő gomb, kis md bábuval az asztalra. Mire jó ez, és hogy tudom eltüntetni?
-
Sziasztok!
Sikerült valakinek működésre bírni az Okos konnektor vezérlő Smartthings makrót?Zeon.hu megfelel a frissített makró?
-
válasz
zeon.hu #2963 üzenetére
Frissítettem, elhelyeztem benne egy %-os kijelzést. A csúszka macerás és sokat kitakarna a kijelzőből.
A "Zene/hangok lejátszása" esemény alá betettem egy feltételt. Ebben módosítsd az alkalmazást és engedélyezd a feltételt.
A makróimat a jövőben egy db mappában fogjátok találni, mert a frissítések miatt egyszerűbb.
Később majd az összefoglalóban is elhelyezem. Saját makróim -
zeon.hu
nagyúr
1001 hála!
Egy kérdés:
Hogyan tudok kivételt adni hozzá?
(Pl YouTube ReVanced esetén nincs rá szükségem, mert a képernyő simításával is tudom állítani a hangerőt.)Illetve egy látható csúszka még elférne állítás közben, hogy épp hol áll a hangerő.
De ez már csak extra ficsőr lenne -
Sziasztok!
Borzasztóan zavart az a helyzet, hogy face vagy más videók lejátszása közben mindig a fizikai hangerő gombokat kellett nyomkodni.
Ezért készítettem egy makrót, amivel 2 lebegőgomb jelenik meg a bal felső sarokban hang lejátszás közben.
Használjátok egészséggel: Hangerő módosítás lebegőgombbal -
Smart (Okos) konnektorok vezérlése Macrodroiddal.
Ha esetleg valaki nem olvasott volna vissza. (Elég későn lettem kész és nem figyeltem a megosztás részletességére.)
Csaxólok
Láttam, hogy a Letöltések nem egyenesarányosak. Vagyis többen csak a kettő makrót töltötték le, de a Műveleti blokkokat nem (.ablock kiterjesztés) . Jelzem, hogy náluk nem fog működni., hacsak nem készítenek egyedi műveleteket.
Ha valaki nem boldogul vele, keressen nyugodtan. -
Plug Life
senior tag
MIUI-n nem megy a Disable Alarm action? Nálam nem csinál semmit...
-
no1r
őstag
köszönöm a felhomályosítást mindenkinek!
-
válasz
Somatom #2952 üzenetére
Gondolom, hogy a hatótáv miatt nem is erőlködnek a gyártók az 5Ghz-el. Akinek nincs 2.4Ghz-es routere, az inkább a Gateway verziót vegye, ami kábelen csatlakozik a routerre. A Tuya eszközök valami egyedi rádiójelen kommunikálnak, ha jól tudom.
Annyit még hozzá kell tennem, hogy az eszközök adatforgalma oly csekély, hogy a leggyengébb sávszélen is működnek. -
Somatom
veterán
A telód 5GHz -en kommunikál a routerrel, a router Lanon továbbítja az utasítást a Gateway -nek, az meg wireless kommunikál az egyes eszközökkel. Gondolom, ez utóbbi 2,4GHz, de ez már független a telódtól és a routertől.
Mcrazy:
Ha 5GHz -en kommunikálnának az eszközök, akkor még rövidebb lenne a hatótáv. Egy Powerline -os cucc lehetne még megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- XPEnology
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest