- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
amúgy most próbaként elindítottam a telepítőt, szépen be is olvassa meg minden, de disk utility-nél nem látja a hdd-t, csak az odd-t... bios-ba átállítottam a dolgokat, most ilyenkor mi a teendő?
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
rooney8 #7683 üzenetére
Én azt mondom, hogy először 10.6.7 és utána update 6.8-ra, mert nekem ment 6.3-ról 6.8-ra telepítés. Tehát inkább úgy mondom, hogy elbaszott mindent.
10.6.7-es Combo Update-et szedd le egy pendrive-ra Multibeast 3.7.2 és 3.7.3 társaságában.
Nálam néha crasheltek, ezért mindig másik kellett.
DSDT Autopacher-t is szedd le és futtasd le. Majd a kapott dsdt.aml fájlt rakd a pendrive-ra.
Valamint Net és Audio kext után is kutass.
Egyébként milyen billed van? USB vagy PS/2? -
rooney8
aktív tag
még annyi, hogy miután telepítettem a rendszert 10.6.8-ra frissítsem, vagy ne frissítsem, vagy mire frissítsem?
gépem egyébként, ha számítana: Asus P5K, Core 2 Duo E4700, 8600GT, 2GB RAM -
rooney8
aktív tag
na végre, meglesz a retail, ha minden jól megy este neki is kezdek a telepítésnek
-
madgie
titán
Köszi, hogy ennyi időt szánsz rám (ránk), de előre nem tudom, mikor hagy békén az asszony. Tegnap szinte egész este a gépet bűvöltem, ma tuti nyaggatni fog
szerk: egyszerű amúgy, ötre kábé hazaérek, betolom az iBoot mellé a friss Retail DVD-t. HA nem ismeri fel, irány a Win7 telepítés. Ha felismeri, akkor nem tudom
-
ko9
addikt
Biztos nem lesz hetekig, addig nekem se lenne türelmem vele szívni, ilyen körülmények között. Nekem volt annyi előnyöm, hogy laptopon van, azt meg nem kell ugye így szétszedni.
Szerintem még ma próbálkozunk vele valamit, hátha sikerülne. Esetleg "egyeztetünk" egy időpontot, amikor te is ráérsz, és akkor ittleszek a fórumon, a haladás érdekében -
madgie
titán
Egyrészt nem három nap, anno az AMD-s konfigomnál jó egy hónapot szívtam vele (sikertelenül), másrészt meg tényleg nincs nekem arra időm, hogy naponta három órákat görnyedjek csak emiatt a gép felett. Nem mellesleg ilyenkor szét kell bontani egy komplett polcot, mert abba van beépítve a HTPC házam. Egy-egy nap még OK, de hogy hetekig ott legyen szétkapva... no way
-
-
F34R
nagyúr
lemezről be kell neki olvasnia , pendriveról nem mert nem tudod ráirni én is próbálkoztam már vele de a .dmg be bele se lehet tekinteni.
mod:azzal mi a helyzet ha ntfs-s cuccaim vannak ,pl pendrive és nagyobb fajlt mozgatok ra mint 4gb+ , visszaolvasva láttam hogy nem erzi jol magat csak fat32-n
-
madgie
titán
Netbookja van, nincs optikai meghajtó benne. A pendrive-ot meg legyalultam, kellett a hely az USB-s Win telepítőnek (de rühellem az optikai lemezeket...)
szerk: tudom, hogy user error volt a Win összerogyasztása, ettől függetlenül már csak egy esélyt kap nálam az OS X: ha kenwood3 retail disk-je "beolvasódik", akkor hajrá, ha nem, hagyom a francba és ugyanúgy elleszek az amúgy baromi jó Win7-tel, mint eddig
-
odessa32
tag
-
ko9
addikt
válasz
Exelsior #7650 üzenetére
Ez esetben a következő a dolgod:
Rámész a Mac partíciójára, megkeresed a gyökérben a mach_kernel nevű fájlt, átnevezed mach_kernel.old-ra. Leszeded ezt, kicsomagolod, bemásolod a gyökérbe, és átnevezed mach_kernel-re. Restart, boot a Macbe. Ha minden jól megy, indulni fog.Máté94: Nem mindig a reinstall a megoldás, mellesleg írták, hogy a Tonymac fórumba kitárgyalt Kexteket próbállták.
-
madgie
titán
Csak a retail van/volt pendrive-on, vagyis inkább úgy mondanám, hogy a 8 gigás penre a retail került, de van egy (több
) SD kártyám is, arra ment az iBoot. Igazából egyik sem lett jó szerintem, mindegy is, most megpróbálom munka előtt életre kelteni a win7-et, mert se biztonsági mentés, se semmi nincs róla.
-
Exelsior
őstag
up
-
Exelsior
őstag
srácok kéne egy kis help. fen volt és ment tökéletesen a 10.6.7.
Haverral feldobtuk a 10.6.8-as Combo update-et. és eze la hiba üzenettel fogad.
[ PCI configuration begin ]Probáltuk a kernel flag-os megoldást azzal sem megy. próbáltuk cserélni a kexteket amit a tonymac-en irtak úgy sem megy. INTEL-eknek megy jól AMD-sek szívnak. nektek van ötletetek?
alaplap:GA-MA790X-DS4
Proci:AMD Athlon X4 620
VGA:ATI 585010.6.2.röl lett igy meg csinálva 10.6.7-re ás ugy 10.6.8-ra.
Felbasz hogy nem bírom használni
Köszi üdv. Exelsior
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám s ebben szeretném segitségeteket kérni.
Konfigom:
alaplap asus p7h55m
cpu:intel i5 760
ram 2 gb
hdd 500 gb sataSnow leopardot szeretnék telepiteni de a bios beállitásai, majd ibootrol inditás után busratio, PCIRootUIDü1 -x -v stb megadása után is kernel panicot kapok.
Mi lehet a gond???
-
Máté94
addikt
ko, Home, Insert,Delete gombok nem működtethetőek?
Valami be kellene állítani, hogy CTRL az CTRL legyen, a Win gomb Mac, vagy nem is tudom. Ahogy nézem Apple keyboardot ezek nem szoktak egyenlőség jelet ütni. -
RaZroX
addikt
Én iAtkos 10.6.3-at telepítettem fel anno és tökéletes volt. Én mindnekinek azt ajánlom. Bénázni sem kell vele. Egyszerűen kiírod az ISO-t és boot-olod. Ugyan olyan egyszerű mint egy Windows telepítés.
-
ko9
addikt
Én is néznék House-t csak láttam már minden részt
Paragonnak HFS cuccait NE használj, hulladék mind. A Paragon a Partition Manager Server 9.0 óta nem csinált jó programot...
Hogyan klónoztál rá két képet a pendrivera? Nálam általában az egyik felülírja a másikat.
Szerintem mára hanyagold a témát, most szétnézek keresek egy-két indokot, és holnap csakazértis-módszerrel megoldjuk.Esetleg amit emlitettél (biztosan induló telepitő) olyat tudsz szerezni? Vagy mondtad, hogy van másik géped, azon se ismeri fel az iBoot a telepítőt? Mert ha ott igen, akkor az Ön gépében van a probléma.
-
madgie
titán
Ezzel próbáltam, de valami hosszú nevű hibaüzivel elszáll. Mindegy, most ott tartok, hogy a pendrive-ra klónozott retail (plusz iboot) indítás kernel panic után visszatértem a jó öreg win7-hez, ahol a kipróbálásra szánt paragon hfs cucc eltávolítása rebootnál folyamatos kékhalált hoz. Szép nap ez... elmentem House-t nézni.
-
madgie
titán
Sehogy nem jó, bakker, egy fél napot elb*sztam már erre a hülyeségre
Most OS X-en Carbon Copy Cloner-rel klónozok át Retail DVD-t a 8 gigás pendrive-ra, ha ez sem megy, mára ennyi ( ha megy, akkor is)
-
madgie
titán
Van nyolc gigás pendrive-om
No de nagyon fura eset állt elő. iBoot Legacy bejött, kicseréltem a 10.6 retail-re a dvd lejátszóban, persze nem látta. Az a vinyó, amin a Snow Leopard előző telepítés van (amiről a hibajelentést küldtem) az látszott az iBoot-ban, gondoltam bepróbálkozom a Legacy-nál is egy -v paranccsal. Erre elkezdett tovább menni és az íróban maradt 10.6 retailt elkezdte beolvasni magának (mondom, egy iAtkos cucc)
És most jön a lényeg: bejött az OS X. Most itt vagyok, innen írok, persze csak 1024*768 van, meg eleve hótt kopasz oprendszer. Most az a bajom, hogy itt, oprendszeren belül felismeri a Retail lemezt, de nem tudok hová telepíteni, mivel az iAtkos maga is erről a vinyóról fut
Erase Free Space-re mit csinál? CSak az aktív ezen a vinyón a Disk utility-ben.
-
ko9
addikt
Valahol olvastam, egy próbát megér, csak egy pendrive kell hozzá:
UltraISO-t inditsd el (Rendszergazdaként). Bootable - Write Disk Image. Kiválasztod a pendriveot, megkeresed az iBoot ISO-t, Write Method-nál kiválasztod az USB-HDD+-t.
Berakod a Mac Retail DVD-t (ilyen sok duplaDVD-d van?Én kettőt szúrtam el rá, utánna drágálltam, és más megoldást kerestem
), és Restart. BIOSban a Bootsorrendnél beállitod a Pendriveot elsőnek, ha minden jól megy bejön az iBoot, és látni fogja a DVD-t. Ha ez sem sikerül, és van 8GBos pendriveod, akkor rárakjuk az egész telepitőt pendrivera
-
ko9
addikt
Itt nem kell külön program, csak egy terminálparancs:
diskutil erasevolume HFS+ "ramdisk" `hdiutil attach -nomount ram://1165430`
Ezzel megcsinál egy 550MBos RAMDISK-et, amit ha leakarsz választani, akkor, jobb klikk -- Eject. Ja meg berakod ezt a parancsot az automatikus inditáshoz, és létrejön mindig rendszerinditáskor.
-
madgie
titán
Nem rémlik fejből, melyik ramdisk progit használom most Win7-en, egy párat végigpróbáltam. A legtöbbnél az nem tetszett, hogy kikapcsolásnál a ramdisk-en lévő adatot elkezdték kiírni egy képfájlba, bekapcsoláskor meg azt olvasták be. Mivel nekem böngészéskor nem szükséges az ilyesmi, a mostani progi kikapcskor egyszerűen "elfejelt" mindent, bekapcsoláskor meg tiszta lappal indul.
-
ko9
addikt
Lejárt az időlimit.
Szóval a Safari Cache-e a /Libary/Caches/Safari mappa. Kitörlöd ezt, csinálsz a RAMDiskben egy pl. Safari mappát, jobbklikk - Make Alias, és ezt bemásolod a /Libary/Caches/Safari mappába.
-
ko9
addikt
Huhh, ezt sose próbáltam, de viszont nagyonjó ötlet
Elsőre ezt találtam.
A Mac kicsit máshogy kezeli a fájlokat mint a Windows. Teszem azt, ha a Trashbe raksz egy fájlt, addig tudod használni, amíg ki nem törlöd onnan is. Nem tudom, ez tán a Soft/Symbolic Link, régen tanultam -
madgie
titán
Jaja, eladtam mindkét diszkrét VGA-mat, nem játszom... legalábbis addig, míg ki nem jön a Battlefield 3
(meg az intel quic synck ugye csak IGP-vel megy)
Még egy kérdés: SnowLeo-nál is megoldható, hogy mondjuk a Safari ramdisk-be cache-eljen? Vagy csak 3rd party böngészővel lehet megcsinálni? Most ramdisk-elek a Win 7-en, marha gyors a böngészés így (a netkapcsolat korlátoz, nem a gép)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest