- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Rendben, mert kérdeztem egy nagy koponyát (Andy-t), és azt mondta annak a 3 kextnek amit küldtem, annak mennie kell. Annyit kellene megpróbálni, hogy manuálisan törölni a Kextcache-t mert a Kext Utility nem mindig csinálja meg...
De várjuk meg mostmár szerintem is TonyMac új iBootját, meg a Project V0ltr0nt is. Navcom-ék nagyon hallgatnak, biztos készülnek valamire -
ko9
addikt
Háát megint átnéztem és a DSDT-dben nincs Audiora utaló rész... Se HDEF, se AZALIA, se HDAC, se AZAD... Megnéztem egy másik ALC892-es Asus alaplapot (Sabertooth X58), abban volt HDEF...
Esetleg egy olyat megtudnál csinálni, hogy Windows alatt kiolvasott DSDT-d küldöd el? DSDT AutoPatcher Windowsos verziója Generic - Generic beállítással is jó lesz. Bár ha van fenn Everest-ed azzal is ki lehet bontani. -
ko9
addikt
Gondolom felraktál egy VodooHDA.kext-et mert azzal recsegés lesz a vége
Felraktam neked a Lion-os AppleHDA.kext-et, szedd le, másold be a S/L/E-be (amúgy ezt Terminalból találtam a legegyszerűbbnek megnyitni:
open /System/Library/Extensions/ ).Utánna Terminalba amit mondtál:
sudo perl -pi -e 's|\x62\x02\xec\x10|\x92\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA.
Én is néztem tegnap, egy esélyt lehet neki adni
Szerk.: Utánna igen, futtasd le a Kext Utility-t
-
-
ko9
addikt
Kipipálod a System Utilities részt, és felrakod, majd restart.
Sok helyen olvastam most, hogy a MultiBeast elszúrja a KextCache-eket, és azért vágódik tönkre a Lion ennek a műveletnek a végrehajtása után. Mikor fennvan a Lion, rakd fel MultiBeastböl a "veszélyes kexteket
".NE pipáld ki a System Utilites-t, hanem mikor végzett a MultiBeast, NE inditsd újra, futtasd le a KextUtility-t, és utánna Restart.
Ha ezzel se fog menni, akkor DSDT szerkesztés jön -
ko9
addikt
-
ko9
addikt
Na akkor a következő a dolgod:
1.: Elmész a /System/Libary/Extensions mappába. Törlöd az NVEnabler.kext-et, ha van. Megnézed a /Extra/Extensions mappába, onnan is törlöd, ha van. Ha töröltél valamit futtatsz egy KextUtility-t. Ha nem töröltél semmit, akkor ez kihagyható.
2.: Letöltöd ezt, és elindítod.
3.: Rákattintasz az Add EFI Strings/Boot Flag gombra.
4.: Felül GFX Strings.
5.: Kiválasztod a Custom GeForce hex-et
6.: Bepötyögöd, hogy nVidia GTX 460
7.: Kiválasztod a videókártyád memóriájának méretét.
8.: Kiválasztod, hogy milyen portok vannak a kártyán.
9.: Legenerál egy szép sor kódot. Az ablak alsó részén lévő Hexadecimal EFI String-et másold ki.
10.: Zárd be a progit.
11.: Másold ki az asztalra a /Extra mappából a com.apple.Boot.plist fáljt. Nyisd meg, és a </dict> sor ELÉ írd be a következőt:
<key>device-properties</key>
<string> ide szúrd be az EFI stringet! </string>.12.: Mentsd el, és másold vissza a /Extra mappába.
13.: Géprestart, és eredmény beszámolás
-
ko9
addikt
Háát kb ja. Csak még hagyd ki TELJESEN a MultiBeast-et, először legyen egy stabil rendszer, ami megy normálisan, safe boot nélkül. Nem baj. ha nincs hang/net, vagy a kép nemjó, csak legyen stabil, a többit megoldjuk.
NullCpuPowerManagement.kext-et pedig ne a /Extra, hanem a /Extra/Extensions mappába rakd.
Champlist honnan jött? Életben nem hallottam még róla
Elsőnek hagyd ki a DSDT-t. Nem jó, ha más alaplaphoz valót találsz, mivel ebben vannak főleg ACPI infók is, amik 100%, hogy nem ugyanazok. -
ko9
addikt
Az a baj, hogy nekem nincs ilyen videókártyám. Ezért kellett volna azt próbálni, amit írtam (GraphicsEnabler=Yes lett volna a lényeg, azt rakattam volna fel MultiBeast-tel, de az nVidia pack amit felraktál, az összekavarta a kettőt, ezért nem indult neked.), mert ha azzal indul, akkor adok egy EFI stringet, amivel megy teljes mértékben a videókártyád. De így már próbálni se lehet
-
ko9
addikt
Az probléma, mert 3.8.0 a legújabb, szedd le azt, feljebb van hozzá link, mert TonyMac fórumán hibás a link.
Utánna menj a System/Libary/Extensions mappába, és töröld ki a NVEnabler.kext-et. Lehet, hogy a /Extra/Extensions-ban van, ellenőrízd kérlek.
Majd nyisd meg az ÚJ MultiBeastet, és ezeket jelöld be:
Utánna KextUtility és restart.
Várom a tapasztalatokat -
madgie
titán
Szerintem nekem is a Transmac b*szott egy egy féltucat lemezt. Mindegy, kenwood3 retailje itt van nálam, be is jutok a telepítőbe vele, csak most le kell pucolnom egy teljes vinyót, mert hiába van rajta több partíció, az egészet újra kell formázni a Disk Utility-vel, hogy telepíthessek rá (gondolom a GUID miatt). Fél terányi adatot meg nem öt perc backup-olni
-
ko9
addikt
Én már rég rájöttem, hogy ratyi egy progi az a TransMac, de hát sajna Win alá nincs más megoldás...
Ha rájönnék, hogy hogyan lehet Pendriveról lemezképet csinálni, amit bárki visszatud irni pendrivera, akkor csinálnék egyet, és közzétenném. Csak sajna Win alatt ebben nem vagyok jártas, Mac alatt bármikor megcsinálom -
ko9
addikt
Nem hiszem, hogy túl új lenne, mivel Z68-as chipset, és ugyan ilyen van az új Sandy-s Macekben is. Vagyis 100% hogy mennie kell. Nem tudom mit csináltak az iBoot-okkal, hogy ilyen "ratyik".
Esetleg azt próbáld meg, hogy bebootolod a Hazard telepitőt, mikor bejön a bootkép, nyomsz egy F8-at, és kicseréled a lemezt gyárira.
Ha ez se megy, akkor egy próbát megér [ez].
Ha ez se, akkor--- Iratd, hogy VwmWare-t használsz. Ha másnem felrakod arra a Hazardot, és onnan megcsináljuk a Retailos pendriveot. Azt fel kell ismerni az iBootnak.
Honnan szereztél "10.6.3 Retail disk"-et? PÜben is jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged