- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Na, sikerült feltelepítenem HP 6720s-re. A billentyűzettel vannak gondjaim. Nevezetesen az AltGr nem működik. Pl. nem tudok @-ot írni AltGr+V kombinációval. Erre van valami megoldás? Illetve intel x3100 VGA-nál a fényerő állítás is problémás. Fele sötét-fele nem.
-
Máté94
addikt
válasz
#68216320 #7288 üzenetére
Mindenféleképpen DL lemezt ajánlok. Egyszerűen meg be mountolni TransMac-nek a DMG fájlt, majd egyszerűen kiíratni vele. Azt hiszem, akkor olyan lesz az egész, mint egy Intéző, és ott jobb kattintással jön elő az írás rész.
ko9: Anno telepítésnél nézegettem, hogy mit ismert fel Mac úgy telepítőből, és a RAM-ot 800 MHz-nek írta, AIDA64 DDR2-800 (400)-at ír rá. A zárójeles 400-at nem értem.
Mac értelmezi félre, vagy Win, vagy csak hülye vagyok? -
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7292 üzenetére
Ez általában Bootloader hiba, mert az a fájl a bootloadernek mondja meg, hogy mien opciókat használjon.
Próbáld meg azt, hogy bootolsz lemezről, nyomsz egy F8at, és kiválasztod azt a particiót, amire a SnowLeot raktad (természetesen -v legyen beirva). -
Varodero
csendes tag
Sajnos nem ment sima internettel sem a dolog. :S Valamiért látja, hogy csatlakozó van bedugva, de nem reagál igazán az internetre.
Eredeti MacBook Pro-val minden simán működött, 3 másodperc alatt.Most az a lépés jön, hogy megpróbálok felkeresni pár külföldi emberkét, akiknek sikerült ilyen lappal sikeresen netet bekötni, de még ma is megpróbálok pár kextet.
Most már akkor is megcsinálom ha vért kell izzadnom. Szóval hajrá magamnak.
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7290 üzenetére
Mi is a probléma vele? Bocsi elég sok minden jár most a fejembe
-
törölt tag
Köszönöm. Közben felmerült még egy kérdés. Beszereztem egy 10.6.3-as lemezt DMG formátumban. Ezt szeretném a HP 6720s Boot CD számára egy DVD-DL-re kiírni, de pici segítség kellene. Ezt fájlként tegyem csak rá és a Boot CD olvassa majd, vagy track szerűen kell (mint egy iso-t) valahogy lemezre másolnom?
-
ko9
addikt
Ha nincs keret, miért nem iMac?
Első körben egy ilyet ajánlanék:
Alaplap: Gigabyte Z68X-UD3P (lényeg a Gigabyte és a Z68, mivel a iMacekben is Z68as chipset van a többi változhat)
Processzor: Intel Core i5 2500
Memória: G.Skill F3-12800CL9D-4GBRL (2Gbx2) (Igazából a 1600as sebesség a lényeg)
Videókártya: AMD HD 6850 (Sapphire-t ajánlok)Vélemény?
-
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #7282 üzenetére
Az ilyeneken még én is eltévedek néha
-
válasz
#68216320 #7281 üzenetére
Amit kaptal az mar elavult leiras:
Ez a legfrisebb: Ez alapjan csinaltam meg a HP550-em
-
dzsi1991
csendes tag
ez alapján telepítettem fel multibeasttel. letöltöttem az alaplapomhoz a dsdt-t és úgy minden fasza felismerte a cpu-t alaplapot,net is van vga is jó.2 bibi van:nincs hang, valamint a monitornál 1920x1080 helyett csak 1600x1200at tudok beállítani, míg a led tv-ami rávan kötve 2-ik kijelzőnek elbirja az 1920x1080-at. vki megoldást?
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7256 üzenetére
Igen
Valahol olvastam egy-két tippet hozzá, mindjárt megkeresem.
Szerk: RepeatSector jól lepattintott
-
ko9
addikt
válasz
dzsi1991 #7259 üzenetére
[Ez alapján a leírás alapján] telepítsd (nem lehetne belerakni az első HSZbe? Unom mindig visszakeresni
). Ha megmondod az alaplapod revíziós számát, és a BIOS verziód adok hozzá DSDT-t is, és azzal tuti megy minden.
-
törölt tag
Szeretnék egy HP 6720s laptopra OSX-et varázsolni. Néhány paraméter a gépről:
- Core2Duo CPU
- 3GB RAM
- 96GB SSD SATA2
- Intel X3100 VGA
- Broadcom WiFi
- Intel LAN
- SoundMAX (Analog Devices) hang
- Intel 965 ChipsetErre milyen telepítőt javasolnátok? Mire kell odafigyelni?
VGA-nál fontos lenne, hogy működjön egy projektor, ha rádugom. -
Varodero
csendes tag
Igen, így is próbáltam... Vagy 10 kextet legalább. Legtovább még mindig az iATKOS lemezen lévő nForceLANkext-el jutok, ezzel érzékeli az IP címemet legalább.
Holnap átviszem a gépet egy ismerősömhöz, akinél nem kell semmit variálni az internettel. Illetve holnapra kapok kölcsönbe egy Macbook Pro-t, megnézem, hogy az eredeti gép hogyan reagál az internetre ilyen körülmények között. -
dzsi1991
csendes tag
sziasztok feltelepítettem egy retail snowleopardot a gépemre amit frissítettem tehát most 10.6.7-es verzíó.
az alaplapom GA-EX58-UD3R felraktam mindent csak hang nincs valaki légyszives egy pontos leírást!!!
(próbálkoztam feltenni a hangot szal légyszi azt is irjátok le hohyan tudom kitörölni azokat a kexteket amik nem kellenek) köszönöm
-
rootkiller
őstag
Baj van! Az előbb hiányolta a com.apple.Boot.plist fájlt.
-
rootkiller
őstag
Rengeteg komponens közül lehet választani, elég sok kernel, és egyéb dolog van itt. Ezek közül mit ajánlott feltenni (X11, PC EFI Bootloaders, Kernels and Kexts, AGPGart, stb)???
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7252 üzenetére
Hajrá, sok sikert, lélekben veled vagyok
-
rootkiller
őstag
Nah bevetésre kész az xXx 10.4.11 rev2 telepítőlemeze. Első körben 1 napot élt meg az Ubuntu 11.04 a gépen, most 2 nap után kerül törlésre. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz elég ez a verzió, teli vagyok várakozásokkal, az integrált komponensek listája sokat ígér, de kíváncsi leszek, mennyit ad valójában.
-
mobbo
senior tag
Osszeraknek egy uj hackintosht (vagy veszek egy hasznalt imac-et, nemtom),
Segitenetek osszeallitani egy jo ar/ertek aranyu konfigot amin out of the box minden megy? -
-
geri005
tag
Üdv!
Szóval eddig jutok az iatkos féle Snow Leoparddal:
KépMint korábban írtam, egy régi laptopra szeretném telepíteni (2,8 Ghz, SSE2-t támogat, Leopard már futott is rajta.)
Alaplapra minden soft a laptop típusát dobja vissza (Acer TravelMate 240), de a Chipset talán segíthet: i855GM
Elméletileg fel kéne kúsznia IDE-s winyóra is, de megakadok a DVD boot elején már. -
Varodero
csendes tag
Nagyon későig próbálkoztam, de eddig még nem jött össze.
Most itthonról kell dolgoznom úgy 2-3-ig, aztán délután még egyszer belevetem magam az egészbe. Szép napot mindenkinek! -
schumacher70
csendes tag
Leszedtem a Hazard féle Snow Leopardot, de telepíteni nem tudom, mert a gép mindig újraindul. AMD-s gépem van. Valaki tudna segíteni?
-
Varodero
csendes tag
Köszi, eddig sikertelen vagyok, de igyekszem.
Melyik programmal a legegyszerűbb és legbiztosabb kextet törölni? OSx86 tool nem működik, terminalból meg nem tudom, mert a jelszavamat nem engedi beütni.google meg ezt a két lehetőséget tanácsolja... köszi
--> megoldódott, látom manuálisan is lehet, aztán utána futtatni kext utilityt és restart.Viszont a rendszer meghülyül, már csak minden 2-3. bootolásra tölt be és az USB-vel megint gondok vannak. :S
-
Varodero
csendes tag
Találtam pár 8169-es kext-et, megpróbálgatom őket.
-
Varodero
csendes tag
-
Máté94
addikt
Nyugtass meg, Mac-be ugye csinál valamit a jobb egérgomb.
Azok az egéren nem volt jobb vagy ball egérgomb, vagy csak lehet béna voltam.
Nézegettem egy iMac-et MM-ban, de kicsit néztem nagyokat. De 2 perc alatt rájöttem, hogyan lehet az ikonokból előcsalni a funkciókat. Jól jönne majd valami kézikönyv hozzá, már ha létezik... -
Máté94
addikt
És tényleg...
Realtek 8169-et kellene keresni és kipróbálni. -
Varodero
csendes tag
Windows 7 van a gépen, teljesen automata minden, kivéve hogy 10 half duplex-re van állítva.
Mac-en sajnos piros, és "Cable unplugged", ill. "Either the cable for Ethernet is not plugged in or the device at the other end is not responding." feliratokat írja ki.Ha át teszem half duplex-ből automatára, akkor sárga és piros kezd villogni felváltva és azt írja, hogy az IP címemet nem tudja azonosítani.
Most mobilnetről vagyok, azzal megy rendesen. -
Varodero
csendes tag
Nem igen tudok sokat a net felépítéséről, társasházban élek és az egyik szomszédom osztja el 3 felé egy routerrel.
2 éve vezettük be, annyit mondott, hogy 10half duplex módban tudom használni, és Windows alatt úgy is működik azóta.Most a Mac látja a hálókártyát (az integrált kártyát használom), be is állítottam half duplex-re, de továbbra is "Not Connected".
Pedig nem hardveres gond, mert villog a hálókártya LED.
:\ -
ko9
addikt
válasz
Varodero #7210 üzenetére
A neted felépítését nem értem... FullDuplex mód modem esetében van, ahhoz még kell egy modemdriver is, az meg 99% hogy nem megy Mac alatt. A net hálókártyán megy be a gépbe? Mert akkor kell egy PPPoE kapcsolatot létrehozni. Viszont ha két géped van, akkor gondolom router osztja szét a netet. Akkor meg a routeren van DHCP és semmit nem kell beállítani.
-
-
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #7211 üzenetére
Amennyiben van legális Snow Leopard telepítőd, abban az esetben a Mac OSX telepítése legális, bármely segédeszköz használatával.
-
Máté94
addikt
válasz
Neil Watts #7211 üzenetére
Szerintem csak hátráltat, ha nem írjuk ki, mint a mobilos részben a "hárombetűs navigáció".
Csak warezt linkelni nem szabad szerintem, de engem nagyon nem zavarna.
Ezek ingyenes programok, disztrókból egyedül a Retail-t nem néznék jó szemmel a modik. -
-
Varodero
csendes tag
Okés, fenn a rendszer, hang van rendesen, USB-t tökéletesen olvas, végre érzékeli a hálókártyát, már csak utóbbit kell valahogyan beállítanom és elvileg minden faszántos lesz.
-
kenwood3
addikt
válasz
Neil Watts #7207 üzenetére
Ok köszi
Ha valami majd nem megy kereslek -
válasz
kenwood3 #7205 üzenetére
Ezt kis ugyeskedessel (keress a topikban, vagy PM) ra lehet rakni full intel PC-re gond nelkul. (Peldaul a tiedre minden gond nekul fel megy*)
AMD-hez hackelni kell viszont nem is kicsit.*itt kesess, mint ahogy en is tettem, s azota van egy 10.6-tal/W7-tel faszan mukodo HP550-em
-
Varodero
csendes tag
Máté: Oké, akkor megszívtam, azt hittem nekem linkelted.
Most telepítem újra az egész rendszert és iATKOS customize-ból telepítem pluszba a VoodooHDA-t meg az nfroce wired etherned driver-t, hátha... -
kenwood3
addikt
Üdv all !
1. hsz-ből idézet : " Be kell szerezned egy OSX-et, ebben kérd a "topiclakók" segitségét. "
Akkor én ezennel kérném a segítségeteket ezzel kapcsolatban
köszönöm -
ko9
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asustor NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest