- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Egyre inkább az a gyanúm, hogy az alaplap lesz a ludas ezekért az anomáliákért. Az összes hdd-t lehúzva is van egy permanenes eufi boot opció, hogy 'windows uefi loader'. Mivel ezeket a gépeket konkrétan win-es használatra tervezték, lehet ilyen "speciális" (mint a lányoknál, pejoratív értelemben vett "különleges") biosszal van megáldva.
Ha ki tudnám deríteni az alaplap típusát, akkor talán lehetne rádobni egy kicsit engedékenyebb biost - már amennyiben létezik. A másik opció alapcsere. Olcsó húsnak híg a leve.
-
syC
addikt
Ezekkel a beállításokkal próbáltam telepíteni clovert
Egyikkel sem bootol
-
syC
addikt
Üdv újra.
Megint van egy kis gondom, még pedig a szokásos boot dolog. Képtelen vagyok elérni, hogy usb-s telepítő nélkül bootoljon be az osx. Próbáltam már megint mindent, de nem megy sehogy sem. Biztonság kedvéért had kérdezzem meg, hogy a leírásban szereplő 2 módszernél a clover-ben a 2 pipán kívül mást nem kell bepipálni, és így rajtam kívül mindenkinek működik az osx boot?
-
Slukkica
őstag
Nemsokára csatlakozom megint a Hackintosh taborba.
Régen PC-n majd laptopon. Most megint PC - n.
Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion, Yosemite ezeket a rendszereket használtam. Most Sierra van/lesz.Még egy alkatrészt várok mert úton van de a rendszer már üzemel. GPU - t kap mert az APU nagyon halovány
Üdv mindenkinek egyébként. Néha be be olvasta amikor nem nem használtam a rendszert akkor is. -
Dimebag88
aktív tag
Valakinek sikerült már beizzítani a imessaget vagy a facetimet hacklin?
-
syC
addikt
Köszönom, nullxpumamagement kext hibádzott. Most épp települ a sivatag.
-
syC
addikt
Pendrive-ot cseréltem, bebootolt ...
(#29588) Smiley: másik pendrive-ra csináltam meg a leírást (a korábbi 32-es usb3-masat cseréltem 8as usb2-esre)
-
syC
addikt
A vérnyomásom szintbehozása ezen a délelőttön is hamar megvolt a 2. próbálkozás után. Konkrétan már mindent végigbasztattam a biosban, de semmi. Ötlet?
-
syC
addikt
Startup menü:
Ott van egy olyan hogy run uefi app, ha arra rámengyek, kijön 2 opció:
a kingston pendrive és a vinyó. A pendriveot választva kijön ez:
erre az efi-re rányomva visszaugrik a startup menübe és ennyi, nem történik semmi.
A másik a boot menü, ott is látszik a pednrive, bár nem az UEFI boot sources alatt:
Ha rányomok, persze kiadja hogy hiányzó bootmgr.
-
syC
addikt
Igen, de nem tudom, mit tudok elrontani rajta. Végig megyek a tutorialon és minden stimmel.
Akkor marad a bios.
Beállítom a primary bootot usbre, sőt van ilyen boot menü, ahol ki is lehet választani az eszközt, hogy miről próbáljon bootolni. Egyfolytában azt kapom hogy BOOTMGR is missing. -
syC
addikt
Itt a két clover pipa. Elkezdtem előről a boot pendrive készítést. Lehet nem jó az usb amit csináltam? Mit lehet ezen elcseszni
mod: ha lehúzom a gépről a vinyókat, akkor kiírja hogy No bootable device, de magát a pendrive-ot látja biosban.
-
syC
addikt
Csináltam egy új bejegyzést így:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>Viszont sajnos egyáltalán nem bootol be pendrive-ról, sata -> achi, VT off. Külön a boot menüből a pendrive-ot kiválasztva sem történik semmi.
-
sad_Vamp
őstag
kérdés most, hogy melyik kártyáról beszélgetünk. de a HD5850 egy 2 PCIe-t elfogalaló szörny. Ráadásul elég hosszú is 29-30cm körül van. Amibe 2x 6pin áram is kell, ha csak 1et nyomsz be már el sem indul.
a minimum req. a manual szerint:
"A 500 watt or better power supply with two 75 watt 6-pin PCIe power connectors." -
syC
addikt
Kérdés:
usb készítés, utolsó pont:
ha nálam a plist-ben ez van:
<key>##Arguments</key>
<string>kext-dev-mode=1 rootless=0</string>akkor legyen belőle ez:
<key>##Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>vagy csináljak egy új kulcs-érték párt a '##' kartakterek nélkül így:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string> -
sad_Vamp
őstag
hát én ebben nem tudok neked segíteni, én is majd most(anában) fogom csak összerakni majd az első hacklimat. Amit én kihámoztam a dologból, hogy bizony ha az ember nem akar szívni, akkor érdemes öregebb ATI kártyát választani, én vettem is a célra egy HD5850-et ami állítólag csont nélkül megy (azt állítottá hogy FCPXben a kártya olyan gyors -néha gyorsabb- mint a GTX980 -- ha jól emlékszem). Ráadásul használtan felénk rettentő olcsó!
-
Smiley
addikt
A lap kb tokmind1, nvidia 4xx felett rakhatsz bele barmit, igazabol 7XX felett mar inject se kell hozza. Alatta azert mar csunyan megnyirbaltak a kinalatot, a 8800GTX es a 9600GT az megy meg. A 7300 felesleges is megprobalnod ahhoz csak 32bit-es driver letezett, tehat max a lion alatt mukodne. AHCI-t biztosan tudja a lap, es kb ennyi eleg is elso korben. Legrosszabb esetben a hang es a halozat nem fog mukodni.
-
syC
addikt
válasz
sad_Vamp #29564 üzenetére
A következő kérdésem pont az lett volna, hogy ha hivatalosan amd(ati) kártyákkal lehet venni mac-eket ( igp-t nem számolva), akkor nem lehetséges az hogy az apple inkább ati-ra optimalizálja a programjait. És itt most pont final cut-ra gondolok.
Mert hogy az történt, hogy pont összeraktam egy alap pc masinát videóvágásra, gondoltam milyen jó lesz edius vagy premiere-rel dolgozni. De nem így lett, kényelmetlen újra win-t használni.
Mennyi esélyem van rá, hogy egy ilyen kis gyári hp gépre ( pavilion p6-2040, i7 2600[nem k-s], 2x2 1333, passzív nv7300gs [ehelyett keresek vmi értelmesebbet, quadro / firepro - függ az os-től] ) fel tudom dobni a sierrát? Próbáltam kideríteni milyen alaplap van benne, de csak hp logo van rajta, gugli viszont foxconnt hozza ki mint gyártó.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #29563 üzenetére
Van direkt AMD-graf-os thread/topic a Tonymac-en nagyon sok embernek mennek az RX280-ak és RX480-ak.
szóval annyira azért nem nagy mók. Viszont black screen boot, meg sleep-awake gondok vannak ez igaz.Ha videó vágásról van szó, akkor viszont sokkal jobb AMD-t használni mert arra van optimalizálva az FCPX.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Azért mert a jelenlegi macekben az ATI videokártyák genuine (hitelesített) GPU-k. Hivatalosan csak OS X-re kiadott videokártyát rakhatsz be pl. egy Mac Pro-ba. Minden más ATI-t mókolni kell, több vele szívás. Míg az Nvidia folyamatosan adja ki az OS X-hez a drivereket. Könnyebb beüzemelni ezért inkább azt ajánlja. De nem genuine ATI-n is megy.
-
syC
addikt
Sziasztok!
Valaki fel tudna világosítani, hogy miért van az, hogy a jelenlegi mac -eket (pro) amd (firepro) kártyákkal lehet venni ugyebár. Ezzel szemben a tonymac-es ajánlásokban meg csak nvidia kártyák vannak.
-
Sonja
nagyúr
válasz
itanczos #29559 üzenetére
Köszi!
Szundi lenne a sleep? Mert azt soha nem használom, szóval az se lenne baj, ha nem menne.
Se a Facetime-ot, se az iMessage-et nem próbáltam. Viszont egyik sem érdekel.
A Facetime-hoz amúgy nem kellene kamera?
Mert az nincs.
Minden más, amit próbáltam, tökéletesen megy. Egyedül még a játékokat nem próbáltam, de majd azt is megnézem (Steam, Battlenet).
-
Sonja
nagyúr
Végül minden sikerült!
Az IntelMausiEthernet.kext-et használtam, az pont ezzel az Intel chippel volt tesztelve (is). Működött is elsőre. Sajna nem volt hang se (ALC892), azt is meg kellett oldanom.
nVidia drivert is elsőre megoldottam, szóval ügyes vagyok.
Most majd csinálok egy Ghost mentést az egészről.
Egyébként egyáltalán nem lassú így USB-n keresztüli HDD-n. Egyedül a boot egy kissé lassú, de ugye SSD-hez vagyok szokva.
-
Sonja
nagyúr
Ismét problémám van. Installálásnál kérdezte, hogy van-e NET-em vagy nincs. Mondom van, és automatikus DHCP-t választottam. Ilyenkor szépen újraindul az egész gép. Ismét megpróbáltam, de megint ugyan ez. Harmadszorra azt választottam, hogy nincs NET-em, így feltelepült. Mondom akkor létrehozok a beállítások -> network részen egy újat. Igen ám, de ekkor is hibát ír ki, és ennyi, nincs net.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Az alaplapon egy Intel 82579V hálózati chip van. Az about mac ablakban a system riport opciót választva látom, hogy a PCI résznél írja az Intel 82579V-t. Viszont az Ethernet résznél semmi nincs.
-
itanczos
senior tag
Hogyan lehet szabályozni a wifi kapcsolatok használatát?
Mindig a szomszéd wifijére kapcsolódik automatikusan!Pedig itt vagyok a router-től 2m-re.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
itanczos #29543 üzenetére
Nagyon félreértettél.
Jelenleg Gyűjtöm az információkat ahhoz a vashoz amit venni fogok. (ezért is érdkeelt hogy az SSDket hogy érdemes dualboothoz) csk mivel nincs egydarabban 2000€-m ezért alaktrészenként vásárolok. Már van RAMom meg grafkártyám, kövihónapban, ha mindne jól megy lesz alaplap meg proci... utána meg a többi.
De látod, amit irtál, ezt is jó tudni, szóval amíg a végleges konfig meg nem lesz, addig csak WIN lesz a gépen. (mert a kövi hónap után már összetudnék barkácsolni valamit, de az tényleg csak ilyen ideiglenes lenne)
monitor cserére gondolom azért az OSX sem háklis nagyon ugye?
-
itanczos
senior tag
válasz
sad_Vamp #29537 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, vagy én értettem félre valamit?
Próbálkozol, de még nem a végleges vason?
Erre írtam, hogy addig nem érdemes.
Osx nem egy univerzális eszköz.
Sajna nagyon testre kell szabni a boot környezetet, pl DSDT szerkesztés, stb. Bármi változás van, akár egy bios frissítés, már megakadhat az indulás.
Persze ez csak javaslat volt! -
törölt tag
válasz
scream #29530 üzenetére
Nagyon simple BIOS-a van. Semmi ilyesmit nem lehet sajnos.
Probaltam nv_disable=1 opcioval, de odaig jut, hogy egy darabig tolt, majd megall. Kb 10 perc utan fekete kepernyo, de van lcd hattervilagitas. Majd kb 5-10 perc mulva az is kikapcsol. Nem jon vissza key vagy mouse aktivitasra sem.Viszont mintha lattam volna valami gondot amire var. Ha gepkozelben leszek arrol dobok fel kepet, hatha kiderul valami. Nem biztos, de talan AHCI korul van valami ugy emlekszem.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
itanczos #29535 üzenetére
milyen gányolás?! milyen nem fix konfiguráció? mondta valaki, hogy nem fix a configom?!
A configom kérlek fix, csak még ott csücsül a boltban. TonyMac-es ajánlások -és az itteni informálódás- szerint válogattam össze gondosan!Sonja: sajnos nem, ext4-et sem olvas az a hülye macOS, de lehet venni hozzá, ugyanaz gyártja mint a NTFS nézőt a Paragon.
-
Sonja
nagyúr
Abban próbáltam.
Viszont a tonymacx86 fórumán az is írták, hogy próbáljam másik USB2-es portban is. Ez bejött.
A házon elől lévő USB2-es portba volt duga, azt használtam. Átdugtam hátra, közvetlen az alaplapi USB2 portba, és láss csodát, működik!
Szerk.: ext4 partíciókat kezel alapból a macOS?
Mert jó lenne lérni a cuccaimat.
-
mgaben
senior tag
válasz
sad_Vamp #29524 üzenetére
ja, és mindenképp úgy telepítsd az oprendszereket, hogy csak az az ssd/hdd legyen felcsatolva az alaplapra amelyikre épp os-t telepítesz. Majd ha fent van mindkettő, meg az osx-nél a clover is akkor csatold fel az adat hhd-t. Clover telepítésnél se legyen felcsatolva a windows lemez. Utána úgyis felismeri.
-
Sonja
nagyúr
A kernel panic-ot megoldottam (segítettek a tonymacx86 fórumán). Viszont sajnos most problémám akadta videókártyámmal. Az rendben, hogy nem támogatott alapból (GTX 750 Ti), de sajnos az nv_disable=1 boot opció se használ (pedig ez kellene).
A lenti szép képet produkálja nekem, és innen sehova. Néha frissíti a képernyőt, és minden 1-el feljebb kerül, de ennyi. Ötlet?
-
-
törölt tag
Hogyan lehet olyan DSDT-t csinálni laptophoz, amivel teljesen láthatatlan lesz a GTX960m kártya csak a CPU HD530-at látja az OSX?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
itanczos #29519 üzenetére
Nem támogatott jobban, csak az nv bütyköl kextet hozzá, míg amd esetében az apple és az amd közösen hozza ki a kexteket, de apple csak pár általa hivatalosan bepakolt kártyához/gpu hoz rakja be a hardverazonosítót, a custom-máshonnan-pchez vásárolt kártyák egy része alapból megy, másik részénél meg csak be kell adni a hardverazonosítót a kextnek, nagyon elenyésző kis százalék van, ami nem megy így sem.
-
-
sad_Vamp
őstag
Gigabyte Z170X Designare-ra rakott itt már valaki haklit?
Mennyire fogok vele szívni?Olyat csinált már itt valaki, hogy A graf kártya = win; B graf kártya = OsX?
Ha dualbootot akarok akkor mi jobb:
-1 SDD, 2 particióval
-2 külön SSD
???Köszi!
-
Sonja
nagyúr
válasz
itanczos #29513 üzenetére
Úgy látom nem vagyok ezzel a problémával egyedül.
Ez a konfigom:
ASUS P8Z77-V
Intel Core i7-3770
16GB RAM
MSI GeForce GTX 750 Ti -
Sonja
nagyúr
válasz
itanczos #29511 üzenetére
Ezt se láttam még.
Eszembe jutott, hogy a BIOS-ban nincs kikapcsolva a VT-d. Kikapcsolva máris bootolt.
Viszont valami nem jó vagy csak türelmetlen vagyok, vagy nem tudom. Mikor rányomok, hogy Install macOS Sierra, akkor megjelenik az alma logo. Utána kb. 1-2 perc múlva alatta megjelenik egy üres csík, és innentől kezdve semmi.
Olyan, mintha lefagyna vagy csak ennyit másol/ír a pendrive. Nem valami gyors írásban, hiába USB3-as (Kingston DT111 8GB). Esetleg valami beállítás kell még a BIOS-ban?
-
Regiee
aktív tag
Eddig mindig sikerült feltennem, de most elakadok. Maga a rendszer felmegy.
Utána a clovert is feltette eddig bebootolt róla majd kext telepítés után meghalt az egész. Na addig szenvedtem vele, hogy mostmár a clovert is hiába telepítem elő se jön bekapcsoláskor. Pedig az efi clover kext mappába is átmásolom őket.
Az rtvariablesban 67 vagy a 3 amire át kell írni hogy betöltse a kexteket? -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Több hackintosh telepítés után most meggyűlik vele a bajom.
El capitant telepítem újra, leg,alultam mindent de nemsikerül. Gigabyte alaplapnál hogyan tudom kitörölni a sok clover indítómenüt? Annyira akarom letisztítani az egészet mintha soha nem lett volna telepítve rá. -
Sonja
nagyúr
Létrehoztam a pendrive-ot a Tartalomjegyzék-ben leírt módon (virtuális OS X 10.10 alól).
A kérdésem a következő lenne. Van nekem egy külső USB-s 500GB-os HDD, erre szeretném telepíteni, így könnyebben megismerhetném a rendszert. Most Linuxot használok. Lehetséges lenne úgy telepíteni, hogy a mostani Linux-hoz és grubhoz ne nyúljon? Ha igen, akkor mi a pontos folyamat? Pendrive és HDD bedug az USB-be, újraindítás, F8-al boot menű behív, majd pendrive-ról boot. Utána?
-
1thousand977
csendes tag
válasz
itanczos #29498 üzenetére
Nekem gond nélkül működik (kb. 2 hónapja) a:
Azurewave AW-CE123H 802.11ac/n/bg WiFi+BT Broadcom BCM4352 867Mbps Bluetooth 4.0 kártya.Egy GA-H97N-WIFI alaplapban lévő Intel Wireless-AC 7260 AC Dual Band kártya helyére tettem be.
Wifi, BT, AirDrop működik.
Win10/macOS sierra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest