Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Érdekes elgondolás. ASUS PRIME B350-PLUS volt a gépben 1600X-el. Itt szállt el a hang filmnézés közben. Volt egy Asus Xonar DG is a gépben, azon is ugyanez volt a hiba, hogy a két hátsó és a sub+center nem szólt, itt már egészen biztos voltam benne, hogy a Z906 lesz a ludas. De kb. rá egy hétre érkezett meg az új lap és proci, akkor már megvártam, hogy ezzel mit művel. És lássatok csodát, kottára ugyanaz a hiba. Új hardware és Teljesen friss Win telepítés után. Nincs húzva a proci és a RAM sem, alapon megy. Na de valahogy kierőszakolom én ezt a videót belőlük hétfőn, mert szeretném látni, hogy tényleg a 3 jack-el van-e összekötve és lefut-e a win 5.1 teszt rendben. Ha igen, akkor megvagyok lőve. Megnézem újra itthon. Ha mindent rendben találok, akkor meg szépen átviszem valakihez, akinek 5.1-es alaplapi kártyája van és meglessük. Én úgy gondolom, hogyha a tápnak sok lenne a rendszer, akkor előbb lőné ki a játékot vagy indulna újra magától, minthogy ilyen specifikus hibát eredményezzen, hogy 2 külön lap+cpu-n és 3 különböző hangkártyán kottára ugyanazt a jelenséget produkálja........

szerk.: Én is aggódtam a 600W miatt a videókártya vásárlás előtt, de elolvastam 8-10 bejegyzést róla és itt is kérdezősködtem. Elvileg bőven elégnek kell lennie egy minőségi 600-asnak. 400-450 körül van a max fogyasztása rendszernek.
-
Ahogy én látom a dolgokat kifejtem.
Nézem az adatlapod és ezzel a faszántos géppel nem akar neked 5.1-et kiadni a Z906?! Érdekes.
Na akkor elkezdem! Csak hogy tudjál követni, hogy gondolom.
Írtad, hogy ha csak a zöldbe vannak bedugva, akkor külön-külön szólnak a hangfalak.
Én úgy látom, ha rossz lenne, akkor nem szólna más dugóban sem egyik sem. Sem a hátsó, sem a center-szub. Vagyis ha külön szólaltatod meg a csatornákat akkor mennek.
Szerintem nem a Z906 baja ez. (kizárnám egyelőre)Próbáltad 3 hangkártával, ugyan az a gond. Gondolom ebbe a gépbe nézted meg.
Kizárnám hogy 3 hangkártya egyszerre ilyen hibát produkálna. Ergó a kártyák szerintem jók.
Vettél másik lapot, abban is így produkálta a dolgokat. Ha ez a lapod van, ami most az adatlapodon fel van tüntetve, ott bizony jó hangkártya van benne (integrálthoz képest) és az tuti nem rossz. (kizárnám)Vissza jött már a gariból, hogy ők nem produkáltak hibát a termékkel, náluk jó volt. Itt már érdekes, nem hinném hogy a szervíz szívatna tégned.
Ezek után azért zárjuk ki hogy a Z906 rossz.
Szerintem az lehet a gond, hogy valamelyik hardvered szívat vagy döglődik.
Én tippelnék az 5600X-re. Főleg ha húzva van. Ha az alaplapi hangkártyát vesszük alapul akkor kell neki a proci és ha az hibázik, akkor gond van. Ez lehet a húzástól is.
Nem tudom nálad húzva van e a proci, ha nincs akkor megyek tovább.Tápegység. Az mind végig maradt a gépben mint változatlan hardver.
Az is kell a hanghoz, valahonnan kell az áramot kapnia a lapon keresztül és lehet a tápod valamilyen 12 voltos ága szarakodik és hibázik. (még mindig az integrált hangkártyát mondom).
Amúgy meg összeraksz egy 2080 szuperrel szerelt gépet aminek a minimum tápegysége amit ajánlanak 650 watttos te meg egy 600-as táppal tolod meg. Bátor dolog...
Nálam volt már ilyen, vagyis keresztfiamnál, hogy a minimum táp nem haladta meg a kártyának ajánlott tápot és rövid időn belült elhalt a tápegység. Te bátor ember vagy!
Tudom, jönnek a tápos topikból, hogy ki van számolva, elég a 600-as is ehhez a géphez, nem kell a 650 vagy nagyobb táp neki. Igen, én is megkaptam. A gyakorlat meg bebizonyította (nálunk) hogy az ajánlott tápot illik megadni a kártyának, vagy nagyobbat és nem fog hibázni, vagy megdögleni valamelyik hardver, hardvered lásd nálunk a tápegység. Én a 600-as táppal egy rx 580-at hajtok... Pont olyannal mint a tied. 700-as vettem az rx 590-nek. Szinte nincs köztük különbség, de ha netén nagyobb vga megy a gépbe, akkor legyen neki tartalék... Tudom, nem a vga a döglik, de a tápod azért fontos egység és ha valami gubanc lesz vele, akkor tud érdekes dolgot csinálni.De térjünk vissza.
Ha húzva van a géped, akkor egy defaultal próbálkoznék, mind a proci tuning, mind a ramot alapra raknám és megnézném azzal. Lehet nincs neki köze hozzá, mert mi is lenne a hanghoz, de ha nem nézel meg minden lehetőséget akkor nem tudsz merre indulni.
A tápot cserélném (nem most egyből, hanem kipróbálnám másik géppel hogy megy e az 5.1 ha igen és nálad ugyan úgy nem, akkor tuti kukáznám és egy 750-est vennék bele minimum),Beállítások.Megnézném újra. Mind a Z906-nál mind a hangkártyánál. Lehet valamin elcsúsztál.
Én kérnék egy nagyobb tápot valakitől és kipróbálnám azzal is.
Amúgy én a tápra gondolok (ha kizárjuk a Z906-ot). Szerintem valami nem kerek vele.
Lapot cseréltél, hangkártyát cseréltél és ugyan az a hiba jött elő.
Ha a z906 jó a szervízbe és ha küldenek videót róla, akkor nálad van gubanc és én a tápra vagy a procira gondolok. Esetleg egy bios update a lapnak hátha... Hátha...Én azt mondom, hogy ha minden csatorna jó a 906-on, de csak 5.1-ben nem akar szólni nem gondolnám hogy úgy menne tönkre, hogy csak 5.1-be nem szólna.
Amúgy attól, hogy a kezelőpulton a direkt 5.1 csatorna van kiválasztva, tudod a hangkártyát átállítani sztereóra és csak úgy is szól. Kipróbáltam. Akkor csak sztereó jelet kap a Logi.
Nem fog akkor menni 5.1-be.Vagy még valami.
Nem tudom milyen lejátszóval próbáltad 5.1-ben tolni, de lehet ott a forrásod sztereóba van állítva és nem ad 5.1-et.
Vagy ha AC3 kodeket használsz ott is ránéznék, mert ott alapból 2.0-at ad.
Szóval elég sok dolog van még amt megnéznék. Meg sokat nem is tudok, hogy te mit használsz és csak találgatok hogy mik lehetnek a hiba forrásai. Szóval csak ötletele abból amiket tudok.
-
Peace
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ahha, néztem másik elosztóból. Itt tényleg az lehet, hogy adtak rá valami akármilyen módon hangot és azt kitolja a 6 hangfalra. Optikain ugye ezt teszi. Csak felidegesít, hogy egyszer már visszaküldték, hogy semmi baja. És most másodjára is azt akarják bemagyarázni, hogy én vagyok hülye....
-
Peace
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Más eszközzel? Telefon mondjuk? Nem. Meg sem fordult a fejemben, mert 3 hangkártya után elkönyveltem, hogy ott van a baj a mélyláda két bemenetén. Elég gyanús, ha film közben száll el. Kábel is le lett tesztelve. Ráadásul még vettem is 3 új kábelt, mert nem volt annyi eszem hirtelen, hogy csak dugjam át egyenként a zöldbe és így is kiderül, hogy kábelnek nincs baja. Igazából már nem csak az zavar, hogy hetek óta tv hangszórót kell hallgatnom, hanem hogy hülyének vagyok nézve. Remélem hétfőn kapok videót róla hogy tesztelték..........
-
Peace
nagyúr
Áramtalanítottam is, hogy hátha csak meghülyült és kell neki egy reset. Nem segített.
-
Peace
nagyúr
válasz
semetka
üzenetére
A régi alaplapomon film közben szállt el a hang a 4 hangfalról. Aztán átdugtam a PCI-os Asus Xonar-ba (igen, 6 csatornásra volt állítva az is), azon sem szólt az említett 4 hangfal. Majd megvettem az új alaplapomat és új Win került fel. Ennek az alaplapi hangkártyájával ugyanez. Így nézett ki a hangteszt, amikor visszakaptam a szervizből, hogy állítólag semmi baja:
Egyszer elhibázhatok valamit, de háromszor már nehezen. Egyértelműen a narancs és fekete bemeneteken nem érzékel semmit a hangrendszer. Ha átdugtam a feketét a zöld bemenetbe, akkor csak az azon lévő két hangfal szólt. Ha pedig a narancsot toltam a zöldbe, akkor csak az a kettő, ami a zöldbe volt. Tehát felcseréltem és kipróbáltam három féle sorrendet, mindig csak az a két hangfal szólt, ami a zöld bemenetbe lett dugva. Én vagyok a hülye?
-
venom8888
őstag
De ha nem viszi a filmet amit linkeltem, akkor mi ertelme annak?
-
Peace
nagyúr
Segítsetek plz, hátha van ötlet!
PC-ről jack kábeles összeköttetésnél elszállt filmezés közben a sub+center és a két hátsó. Onnantól kezdve csak a két első volt hajlandó szólni. Ha bedugtam a sub+centert a mélyláda zöld jack bemenetébe, akkor szólt a windows-os 5.1 hangteszt alatt. És ugyanúgy a két hátsót bedugva a zöldbe szólt a két hátsó, a többi 4 süket. TV-ről optikai bemeneten továbbra is szépen működött az 5.1 Netflix alatt. Én innentől kezdve gondoltam, hogy elszállt a Logitech narancssárga és fekete bemenete. Visszaküldtem nekik, majd visszakaptam, hogy nem tapasztalták ezt a hibát. Tiszta ideg voltam és összepattintottam, ugyanez a hiba. Nem szól Win 5.1 hangteszt alatt sem és sehogy máshogy sem, csak az a hangfal pár, amit a zöld bemenetre dugok, a narancs és a fekete halott. Visszaküldtem megint, de megint azt állítják, hogy náluk minden rendben. Ki lett próbálva 3 hangkártyával a cucc és azóta alaplapcsere után Windows reinstall is volt. Minden esetben ugyanez a hiba. Nem akarom elhinni, hogy a géppel lenne a gond, hiszen megszólaltatta a hangkártya az összes hangfalat Win teszt alatt, de ugye csak a zöld jack bemeneten lévőt, a többi süket. Kérdezték, hogy nem-e állítottam át sztereóra. Nem lehet ilyet tenni, ha 1-es bemeneten van, ami az 5.1-es analóg. De amúgy sem tettem ilyet, ennyire béna nem vagyok. Szerintetek?
-
venom8888
őstag
Azok a hang tupusok jobbak egyik a masiktol ,jobb mint a dts? Nekem az villan fel neha a tv kijelzojén jobb alul,de neha semmi,de attol ugyan ugy megy a decore jel es az 5.1 hangzas.
-
venom8888
őstag
válasz
semetka
üzenetére
En hiszek neked, te jobban ertesz a dologhoz ez nyilvanvalo. De akkor nekem miert eg a decode es van 5.1 minden filmnel ? Az is tokeletes brutal hangzasu ami nekem atjon. Pl van a csodalatos pokember 2-ben az a resz ,amikor kuzd elektroval az utcan, az valami elkepeszto milyen zene,es hangzas van abban a filmben. Meg halgattam azt a reszt vagy 5x
-
venom8888
őstag
válasz
semetka
üzenetére
igen valoszinu ez tortenik,nincs ezzel baj nem?
Abban tudnal segiteni a Potplayerben hogy kell beallitani az 5.1 et? Tetszik a kepi vilaga a lejatszonak,de mar mindent ossze vissza allitgattam benne, most megy a decode-jel,de a hatso hangfalak nem mennek
Ha sztereoba rakom akkor azok is mennek,de a Decode jel nem megy. -
venom8888
őstag
Most mar valaki oknal fogva mukodik a power dvd is 5.1 ben, de a kep nem tetszik, a vlc ben sokkal elenkebb szinesebb, a media player classic ban is tompabbak a szinek, a VLC nek merfoldekkel szebb a kepe valamiert. A Potplayerben is sokkal szebb, szinesebb, de ott meg nincs 5.1
-
venom8888
őstag
PC rol nem kotom a tv re a Z906 ot,mert nincs optikaim az alaplapon. Igy csak a kepet tolom a PC rol, es a hangot a TV rol adom a z906-ra optikan keresztul, anyit teszek, hogy a pc-n at allitom 2 pillanat alatt a jobb also sarokban a monitor hangszorojarol, a tv hangszorojara,es maris mukodik a z906 5.1 ben film alatt
-
venom8888
őstag
-
venom8888
őstag
/
-
venom8888
őstag
Letoltottem a Power DVD-t, de az sem akarja a codec ot bekapcsolni a Z906 on, csak a VLC

-
venom8888
őstag
Honnan tudom letolteni a powerdvd-t?
-
venom8888
őstag
Letoltottem a Star Trek-et Star.Trek.2009.UHD.BluRay.2160p.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC
Es Pattog a hang a hangszorokbol es kurvara zavaro, Z906. Valamint a Mediaplayer Classicnal nem akar a 5.1 ben szolni, csak VLC ben. -
semetka
őstag
válasz
bazsurnyak84
üzenetére
Egész sokat bírt, én 2012-ben vettem, de még szerencsére megy. Itt a topikban volt akinek javították már sikeresen. Nem hiszem hogy nagy baja lehet, talán a táprészen valamelyik kondenzátor pukkant.
-
semetka
őstag
válasz
bazsurnyak84
üzenetére
Mikori vásárlás egyébkènt.?
-
bazsurnyak84
friss újonc
Sziasztok! Tudnátok Veszprém megyében vagy akár Pesten szerelőt, aki javít Z906-ot ?
Bekapcsolás után pukkan egyet és nem csinál semmit. Logitech nem vállalja záros haátirdőn belül és már nem garis az eszköz. Köszi -
jambiyya
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Közben leesett, hogy a TV-re kötötted (gondolom optikaival), így sajna tényleg az van, amit javasoltak is, centert alapból hangosítani.
Ha PC-ről kapná a jelet a Z906, akkor lehetne trükközni picit, de egyébként a keverés sokszor (főleg magyar szinkronnál) tényleg fos. -
Peace
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
A centert kell feltolni maxra a Z906-on, a többit fél hangerőre. Ennyit tudsz tenni, mert 5.1-es forrásban legtöbbször onnan szól a beszéd. Ettől még fos a hangkeverése sok filmnek. Netflixen is rendszeresen az van, amit mondasz. Minden akciónál halkítjuk, beszédnél, hangosítjuk.......
-
venom8888
őstag
Egyedul az nem tetszuk,hogy amikor beszélnek az halkabb,fel ceszem a hangit higy haljam,de az akcio hangok akkor már orditanak. Ez wllen nem lehet mit tenni?
-
venom8888
őstag
válasz
jambiyya
üzenetére
Huh hat te ezt magas szinten uzod, marmint a beallitasokat. En nem is tudtam hogy lehet ilyet. Nekem a TV-hez van kotve a z906,es a PC-rol tolom a filmeket a TV-re, igy halgatom. kb ha kozeppen olok, akkor 1-1.5 meterre vannak a hatsok tolem, az elsok kb 3 meterre. Nem veszek eszre semmi kesest, tokeletesen szol,idoben jon minden hang
-
jambiyya
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Ha nagyon közel vannak egymáshoz, akkor elhagyható, de egyébként azért, hogy egyszerre érjenek hozzád a hangok, de ha jól rémlik, elég távolságokat beállítani.
Egyébként ha ugyanazt a jelet küldöd mind az 5 hangszóróra egymás után (mint egy AVR-nél a manuális szintbeállításnál), akkor be tudod lőni, hogy egyforma legyen a hangerő. -
venom8888
őstag
Nem tudom ki hogy allitja be a hangszorok hangerejér,de én a 2 hársót maximumra állitom,ugy is kevesebbszer szol mint az összes többi,és igy jobban hallani az efekteket.
-
megaram
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy a hátsó 2 hangszoró mért recsegve adja ki a hangokat 5.1 TEST üzemmódban? Kábelek jól vannak bekötve! Játék közben is be-be recsegnek! Creative SB Z-t használok.
-
Wnd007
újonc
Sziasztok!
Nem rég lettem figyelmes egy furcsa hangra a hátsó két hangfal párban. 5.1 es állásban visszhangzik érdekes kásás hangot adnak, de csak a hátsó kettő. 4.1ben nem csinálja. Optikai kábellel van a tvre kötve. Próbáltam vezetékeket cserélni, két hátsó előre, elsőket hátra, telefonról jacken keresztül próbálni. Mindig ugyanaz a hiba, ami érdekes mert ugye 4.1ben is szól a két hátsó de úgy nincs ez a torzulas. Szervizbe vissza küldtem, azt írták ott nem jelentkezett a hiba, így vissza küldik. Köszi a segítséget 😁😁🤛 -
tomi0405
csendes tag
Sziasztok!
Z 906 gyári, analóg kábelei elvesztek.
Szerintetek milyen módon lehetne pótolni
Írjak a logitechnek?
Esetleg van valakinek eladó kábel hozzá?
Köszönöm a segítséget!!
-
venom8888
őstag
Van valami foto,video hogy kell elhelyezni a hangfalakat,hogy a legjobb hangzast kapjam?
-
Peace
nagyúr
Tudtok egyszerű módszert, hogy felvegyem a kapcsolatot a Logitech Magyarországgal? Én hülyét kapuk az oldaluktól, hogy nem enged képcsatolmánnyal elküldeni egy üzenetet, csak live chat-re akar terelni. Igazából csak a képen bekarikázott kábelhez szeretnék hozzájutni, mert hátha csak ez a gond. Tavaly februári a cucc és nem szívesen cipelném vissza Media Markt-ba kocsi nélkül. Tegnap este elszállt a center+sub és a két hátsó PC-nél analóg kábellel. Kipróbáltam két hangkártyával és mindkettőnél ez a helyzet. Optikain minden rendben, legalábbis tv-ről Netflixen szépen szól az 5.1.
-
sultember
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Z906-ot, elég jól szól, meg vagyok vele elégedve. Tudtok esetleg segíteni, hogy itthon hol lehet jó áron a falraszereléshez szükséges konzolokat és csavarokat beszerezni hozzá?
-
venom8888
őstag
válasz
csirkemell
üzenetére
En egy hungarocelt tettem :)
-
csirkemell
csendes tag
Sziasztok!
Milyen rezgéscsillapítást ajánlanátok a mélyláda alá?
-
djszido
tag
válasz
titanium_100
üzenetére
Egyedül a bekapcsoló gomb, az input egyik ledje és a hangerő egy ledje világít. A többi csak akkor, ha állítasz valamit, aztán kb 1 másodperccel később kialszik.
-
venom8888
őstag
válasz
titanium_100
üzenetére
par db vilagit csak, amikor hangot adsz ra akkor mutatja az oszes hangszorot led formajaban,hogy hangot adtal rajuk, de utana el alszanak. 3 led eg rajta folyamat.Nem zavaro.
-
DonDragonka
őstag
válasz
titanium_100
üzenetére
Pedig világít és elég zavaró lesz ha a TV alá rakod.
Van kábelhossz bőven. Valahol szélen találj neki majd helyet, ha megoldható.
Ha van valami amibe belekötnék egyébként akkor csak ez, ki-be kapcsolható led világítás. De ugyebár nincs olyan, hogy valami tökéletes legyen...
Cserébe tényle ad egy kis hangzavart főleg ha nem túl nagy a nappali, kb 20nm-ig szerintem mindent visz. Nekem a 37nm-es nappalimban már érződik, hogy nem ekkora területre tervezték, de nem sír a szám mert így is döbbenetesen jól szól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

igaz olyat már nem visz mint amit lenkeltél 

).