Hirdetés
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
djszido
tag
Ezt gyakorikérdéseken olvastad? Megvan még fizikából az R=U/I és a P=U*I képlet, ugye?
A rendszer ellenállása adott hőmérsékleten állandó, de a hőmérséklet növelésével egyenesen arányosan nő az ellenállás is. Ha te a gyártó által megadott 65W teljesítményt szeretnéd kihozni a szatelitekből, és az erősítő képes is leadni ezt a 65W teljesítményt, de a 20AWG vastagságú gyári kábel (~0.5mm2) hővé alakít ebből jó 15W-ot, az azt jelenti, hogy 50-et tudsz kivenni. Ezzel a legnagyobb probléma, hogy nem csak a maximális teljesítménynél van ilyen veszteség, hanem kisebb teljesítményeknél ugyanígy jelen van. Tehát ha te félhangon hallgatod a ledek szerint a rendszert, akkor kb 2/5 hangerőt ad ki a maximálishoz képest. Ergo az erősítő is extra munkát végez, mert egy része a teljesítményének elveszik. Mivel az ideálishoz képest nagyobb teljesítményen működik, ő is több hőt fog generálni, és előfordulhat, hogy egyes alkatrészek ezt nem fogják bírni.
Szóval az állításod, hogy "ha egy erősítőre minél nagyobb impedanciájú terhelést kapcsolsz, azaz 8 vagy 16 ohm-os hangfalat akkor pont hogy "halkabban" fog szólni és nem terheled annyira" egy ordas nagy hülyeség. Az erősítő ugyanúgy fog dolgozni, az egyetlen dolog, amit te is érzékelsz, hogy halkabban fog szólni... -
saril
senior tag
Igen ha #Peti66 mutat erről mérést, és levezeti hogy miért van így, mert elég nagy humbukk így amit írt, terhelés alatt megnő a vezeték ellenállása? ezt miből gondolja??? milyen képlettel számolta ki? hogy mérte le??? TÉNYEK, ADATOK, ezek kellenek nem a levegőbe beszélni és feleslegesen költeni a pénzt vezetékre, mert semmi értelme. Persze megtehetitek de semmi nem változik!
Ha a valaminek megnő az ellenállása akkor kevesebb áram folyik az pedig nem teszi tönkre az erősítőt, mellébeszélés, humbukk amit itt egyes emberek megenegednek maguknak, a többi meg megy utána.... amíg nem tudja bizonyítani bármivel, addig totál hülyeség a gyári kábel bármi másra lecserélni, értelmetlen!
-
H.Tamás
csendes újonc
Nem a jobb hangról volt szó, feljebb a megégett alkatrész(ek) lassú égés áldozatai lettek. A vastagabb kábel az ellenállást csökkenti, így az alaplap dolgát könnyíti meg. Így talán tovább bírja a rendszer a strapát.
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezt én így értelmeztem ha esetleg valaki hozzáértő, és nem így van/jobban tudja, ne tartsa magában
-
Win-T
őstag
Én nem a jobban szólás miatt döntöttem a csere miatt, hanem a #4066-os hozzászólásban elhangzottak miatt. Laikusként meggyőzően hangzik... aztán persze lehet valóban semmi ráhatása a dologra, de a lelkem nyugodtabb. Olyan sokba meg azért nem került.
-
saril
senior tag
válasz
Ferycomp
üzenetére
semmit nem veszel észre azon kívül, hogy a pénzed kevesebb lesz, senki nem támaszotta még alá semmilyen kézzel fogható méréssel azt hogy kell a 1,5mm2-es kábel a szatelitekhez, a gyári kábellel is tökéletesen szólnak, max hangerőn is, itt csak jön a duma hogy "de kell mert jobban szól" meg ilyenek, csak a pénzed lett kevesebb és a tudatod jobb a placebó miatt hogy jobb lesz, semmi változás nincs a gyári és nagyobb keresztmetszetű kábel között, ennél a kis teljesítményű hangszórónál...
majd ha valaki mérésekkel alátámasztja hogy nincs igazam, vagy linkel olyan cikkeket ahol ezt vizsgálták akkor meghajolok, addig jó nagy humbukk az egész
-
Ferycomp
csendes tag
Sziasztok
Olvastam, hogy ajánlatos a kábeleket 2X1,5mm2-esekre cserélni, én is megtettem.
De az eredeti méretű hátsó kábelek rövidek voltak, így 12m-esre növeltem őket.
A 12m hosszú vezetéknek is elegendő a 2X1,5mm2-es?A válaszokat előre is köszönöm

-
H.Tamás
csendes újonc
Hát ez a konzol elvileg jó a hangfalhoz, ha kicsi a lyuk a konzolon akkor faragd nagyobbra, ha túl nagy akkor használj alátétet. A csavar méretéről nemrég volt szó itt.
-
Class89
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam két párt ebből a termékből.[link] Problémám az, hogy a csavar, amit a hangfalba kéne csavarni, kicsi.
Illetve a konzolon lévő furat is kicsi. Szóval most gondban vagyok. Tudtok ajánlani olyan fali konzolt, ami tuti jó hozzá? -
DBob
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
"Szerintem rövid életű csúcsmodell lesz. Valószínűsítem, hogy ez egy ideiglenes megoldás addig amíg elkészül a Z5500 méltó utódja."
Most találtam rá eme kommentre. Legjobb példája annak, mennyire jó látásással rendelkezik az átlag ember a piacra. Remélem nem tőzsdézik az illető.
-
Win-T
őstag
No lecseréltem a gyári kanócokat 1,5 mm-esre ahogy ajánlottátok. Közben jól levertem a bal hátsót a polcról, hogy csak úgy csattant a fűtés csövén, mondom ennek tuti vége. De túlélte szerencsére, csak az oldalán lett egy méretes karc.
Remélem ezzel tényleg adok neki még pár évet (mármint nem a leveréssel, hanem az új kábellel).
-
Yodafon
őstag
válasz
koppasz1986
üzenetére
-
Yodafon
őstag
Hali
Ti nappaliba hogy helyeztetek el igenyesen a melynyomot? Tudnatok mutatni rola sajat kepeket?

-
kizcar
tag
Csáo Mindenki!
A hét éves Z906 om két szatellit hangszórója körülbelül egy éve különböző időpontban megadták magukat. Gondolom megsínylették a soksok bulikat.
Valakinek van valami ötlete, hogy kivel javíthatnám meg őket?
Esetleg inkább vásároljak újakat?
Néztem újonan 70 dolcsiért lehet kapni egyet.
Mit javasoltok? -
djlolo
tag
2X1,5mm2 boven eleg ,a 2,5 nem igazan fer be .
-
djlolo
tag
En ilyet hasznalok.
https://www.norstone-design.com/product-page/classic-speaker-cable-100m -
Peti66
senior tag
Sziasztok! Szerintem a gyári fos vékony kanócok a hunyók.Magasabb hangerőn extrém mód megnő az ellenállásuk.Ez, végezhet az elektronikával.A jel négyszögesedik/torzul,oszt előbb utóbb vége a dalnak.Ruhaszárító kötélnek sem jók:)
Az ellenállások elfüstölese is jól mutatja és erre lehet köverkeztetni! -
Buzztee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ps4-et kötöttem össze optikain a z906-al.
Ps4 audió kimeneti beállításai érdekelnének.
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni pár kérdésben.
-
Freezee
senior tag
válasz
H.Tamás
üzenetére
Nem ideális megoldás, de ha filmezünk akkor csak balra tolom, meg kicsit kihúzom
, zenénél viszont ott szoktam hagyni akkor nincs kedvem babrálni vele. Amúgy nem érzed a különbséget az M2 mancs őrjárat, és a Ági bági alatt
, olyankor jó ott. Most készül a nappali bútor, úgyhogy pár hét és elköltözik onnan. -
ÁdiBá
veterán
Nem szabad őket sarokba rakni, ideális a szoba TV felöli oldalt, középtájékon.
-
semetka
őstag
Nekem is van mögötte venti. Nyáron ha 25 fok felett van a szobaban akkot kapcsolom be. Siman csak le van téve mögé.
-
-
Freezee
senior tag
válasz
H.Tamás
üzenetére
Hát a kérdés jó. 2011 március végén jelent meg küldföldön. Nekem az első szériából van szinte biztos. Megnézem majd a gyártási dátumot ha egyszer kiszedem a helyéről. Ha jól rémlik valahol 2014-5 környékén volt valami változtatás, valahol olvastam róla annó. De most hirtelen a google nem dob ki pontos infot

Logitech supportnak egy levél lehet megérné, aztán vagy tudnak valamit vagy nem. -
djszido
tag
Csak az enyémen nincs hátul hűtőborda?
-
ÁdiBá
veterán
-
Freezee
senior tag
-
H.Tamás
csendes újonc
válasz
_Peti_89_
üzenetére
Igen ha nem használom akkor nálam is melegszik, igazándiból lehet jobb lenne valami hűtés belülre, mert a hátulján amikor a fém meleg, akkor annál maga a rendszer belül sokkal melegebb lehet. Szóval nem biztos hogy sokat ér a külső hő elvonás... Bár nem értek hozzá, csak tipp.

-
_Peti_89_
csendes tag
Van Z5500 is itthon meg Z906 is. Z5500-at használtan vettem, egyedül a szokásos kijelző háttérvilágítás baja volt. A vezérlő podba raktam pár hűtőbordát egy netes leírás alapján hogy kisebb eséllyel haljon meg. Hibátlanul megy, fene se tudja hány éves
. A Z906-ot hibásan vettem kalandvágyból. Bekapcsolt de nem szólt. Szétszedtem és addig keresgéltem míg a táp résznél találtam két elhalt ellenállást. Kicseréltem és legnagyobb meglepetésemre jó lett
. Távirányító sajnos nem volt hozzá, kínából rendeltem egyet és azóta is boldogan használom
. A szatellitek kaptak egy kis tuningot meg komolyabb hangfal kábelt és hibátlan a cucc
Napi szinten használom mindkettőt.A Z906 mögé raktam egy PC ház ventit kicsit döntve hogy felfelé fújjon. Laptopra van kötve USB-n és mivel géppel együtt megy mindig így van állandó hűtése. Épp hogy langyos csak a hátsó panel. Egyszer éjszakára bekapcsolva maradt és üresjáratba is eléggé forró volt a hátulja. Érdekes...
-
djlolo
tag
2012-ben vettem , tehat meg az elejen. Azota mukodik problema mentesen, sokszor reggeltol estig, neha kap kakaot is jocskan es raadasul a sub eleg kozel van a futotesthez. Hangfal kabelt kicsereltem , X-fi music a hangkartya ,foobar asioval es az eredmeny egesz jo. Bizonyara szerencse kerdese is.
-
ÁdiBá
veterán
Általában a felénél szolt...
Mondta a kolléga, hogy lassú égés tünetei volt, lényegében elhasználodott...
Megrendelte a megfelelő eszközöket illetve megpróbálja életre kelteni, mondta jó esély van rá hogy jó lesz.
Viszont az tisztán látszik, hogy úgy vannak tervezve hogy meghaljanak 5 év után.
Ezt a kolléga mondta aki javitja. -
koppasz1986
aktív tag
Én elég gyakran megszoktam zörgetni maxon is... remélem azért 6-7 évet kibír, addigra meg csak jön az utód
-
a347
aktív tag
Az enyém is ugyanilyen formán pusztult meg. Ha jól emlékszem 6-7 évet élt meg. Fél hangerő volt a max, amin szólt, többnyire inkább alatta. UPS és túlfeszvédőn keresztül volt etetve.
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani milyen menet van a csavarnak a kis hangfalakban?
M6 de sűrű vagy sima menet mert akármit próbáltam nem akart belemenni. -
robita
csendes tag
válasz
djszido
üzenetére
Rendeltem ilyen [camera kit] -et iphonehoz, de ha nem működik akkor laptopról. Redditen olvastam pár kommentet miszerint működik ilyen kiegészítővel.
Bocs az kimaradt, hogy akkor ipod-ot lecserélem iphonera. -
robita
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Z906-os rendszerem rákötve egy Ipod gen5.5 Rockbox firmwarrel.
Szerintetek érdemes áldozni egy topping d10s-re, vagy ebből a rendszerből már nem lehet többet kihozni.
Köszi. -
ÁdiBá
veterán
Kettő darab Z5500 egymás után félévre tönkre mentek, mindig a kontrol része halt meg.
Azután meginta az Ipon hogy küldözgetem őket vissza, mondták csak Z906 tudnak már adni helyette.
Mondom jólvan, legyen az. Ez kb 5 éve már.
Most az is elfáradt.
Van egy PH müszaki ismerösöm aki javitott már nekem mindenfélét.
Ő hozzá küldöm a mélyládát jövőhéten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Milyen notebookot vegyek?
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az ellenállások elfüstölese is jól mutatja és erre lehet köverkeztetni!
nem rondít így a hangján? Vagy az tök mind1, hogy rá van e tolva az asztalra vagy sem?

Napi szinten használom mindkettőt.