Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
120 er vettem 3 éve
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Felmerült egy ilyen cuccos vásárlásának az esélye. Csak az ára aggasztó 😁 Értékelésekben 75 körül olvastam, most meg 100-130. Nyilván nem lesz olcsóbb csak drágább. Használtat meg elvből nem veszek...
Szóval csak annyi a kérdés, hogy mi is volt az ára békeidőben.... -
venom8888
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
elirtam, bocsi

-
Kimenet van rajta nem bemenet. Ha bemenet lenne rajta azzal sokra nem mennél.

-
Perry08
csendes tag
válasz
Lapalacs
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Átnéztem minden lehetséges beállitást,nem változott a helyzet, igy marad a tv csere.
Hogy biztosan müködjön az 5.1-es hangzás az 5.1-es tartalmaknál, az új tv paramétereinél a lényeges szempont az optikai kimenet,tudja a DD-t,DTS-t. Kihagytam valamit? -
Lapalacs
csendes tag
válasz
Perry08
üzenetére
Nem itt lesz a megoldas, mert a tv-d technikai adatai szerint hdmi arc - nem earc/arc - aljzat van a tv-den, ennek megfelelo a levalasztod is. Ezek utan megis azt tudom mondani, amit mar elottem is irtak, hogy at TV menujebe kutass es allitgass, illetve a kutyu switch-en. Itt van nemi info, hatha ez segit a megoldasban. (Ha van)
Ugyanitt ezt írják, ez viszont nem túl biztató:
"A gond az, hogy az ARC szabvány - bár technikailag alkalmas rá - nem teszi lehetővé az 5.1 csatornás (vagy jobb) hang továbbítását." -
Lapalacs
csendes tag
Ezeket nézted?
"eARC technológiát támogató HDMI-kábelt kell használni. (HEAC vagy HEC)Engedélyezni kell az Anynet+ (HDMI-CEC) funkciót az okos TV-n.Ha nem engedélyezett kábelt használsz, az hibajelenséget okozhat." Hatha itt lesz a megoldas.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
Perry08
üzenetére
Bocsi, nem akartalak felreinformalni, mig Te a tv-rol szeretned optikai kimenet hianyaban a a hdmi-rol levalasztani a hangot szvsz, nekem a lejatszo a pc, es a videokartya hdmi kimeneterol valasztom le a hangot, ami megy a logitech-be optikan illetve a kep pedig a tv-be hdmi-n, igy teljesen mas a ket sztori.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
venom8888
üzenetére
De mukodik, en sem az optikat hasznalom, hanem hdmi arc levalasztot - csak nem ilyet - es vilagit a decode lampa dd 5.1nel is.
Perry08: Hdmi kabel az termeszetesen az arc aljzatban legyen, tv av beallitas/pcm helyett automatikuson, es sztem a levalaszton is van egy switch az on-on legyen, es nyilvan optikan fog csak szaladni a digitalis jel a levalasztobol a logitech-be, amit ugye az decodolni fog tudni, bar ha dts-nel nincs gond, ez utobbi rendben van, tuti. -
venom8888
őstag
Szerintem nem mukodik az átalakitos megoldas ha nincs optika a tv-den.
-
-
Perry08
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi a választ.
Tv: sony kdl49we755
Igen, már nézegettem a beállîtásokat, de sajnos nem jutottam előrébb. -
-
Perry08
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a TV-n nincs optikai kimenet, csak HDMI ARC, így egy hdmi arc - optikai átalakítóval oldottam meg: link
Lehet ez az oka annak, hogy semmilyen formában nem játsza le 5.1-ben a tartalmakat? A decode soha nem világít, csak a 3D, DTS-nél is. Valaki talalkozott ilyennel esetleg? Van erre megoldàs? Tv-t nem szeretnék cserélni.Köszönöm!
-
twine
veterán
válasz
tengo24
üzenetére
Itt szvsz. a média lejátszód kavar valamit.
A Z906 csak "hozott anyagból dolgozik"...Próbáld meg, hogy akkor amikor rákötöd a projektorra a média lejátszót, és természetesen a Z906 is be van kapcsolva, kapcsold át a media playered megfelelő menüpontjában a kimenetet, HDMI-re, majd vissza optikaira...
(Ha ezt még eddig nem tetted volna meg
)Nagy varázslás nem lehet, mert ahogy te is írod, semmi köze nem kellene hogy legyen ahhoz, hogy mi a kép fogadó oldala, ha a media playerből optikán jön ki a hang, és csatlakozik a Z906-ba.
Ha valóban nincs ráakasztva a projektor hang kimenete a Z906-ra, semmilyen formában,
akkor a media playered zavarodik valahogy össze. Hogy azt érzékeli, hogy a (HDMI) fogadó oldal, csak sztereot tud, de ő mégis az optikain tolja ki a hangot(ennek folytán sztereóban)....Vagy valami ilyesmi anomáliát tudok elképzelni...Nekem a TV-m vagy az adott streaming szolgáltatás szokott néha meghülyülni.(Most pontosan nem tudom melyik,,netflix, hbo max, vagy a tkm tudja melyik)
Néha(szerencsére tényleg ritkán) 2.1-ben indul el a film,vagy sorozat amit pontosan tudok hogy 5.1.
Ilyenkor kikapcsolom a tv-t és a Z906-ot, majd vissza mindkettőt, ujra indítom az adott műsort és 5.1. MInden esetben megjavul az ujraindítástól. -
tengo24
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok.
Van egy Thomson THA100 médialejátszóm, optikai kábellel van rákötve a Z906-ra.
Egy HDMI kimenettel rendelkezik. Ha a tv-re van csatlakoztatva, akkor szépen szól 5.1-ben ( a DECODE világít). Ha viszont a projektort kötöm rá, ugyanaz a videó csak sztereóban szól ( a STEREO világít).
Mi köze van a hanghoz, hogy a képet min nézem? Tehát a lejátszó, a program és a hang kimenettel nem változik csak az, hogy HDMI-re mit kötök rá. -
Bélaaaa
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Vicc vót, nem jött le? Heee?

Peace!Egyébként mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Ha van keret mindkettőre, miért nem új Z906-et veszel?
Heeee? -
csiby222
aktív tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Ezt neked kell eldönteni.
-
twine
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Nem én írtam, de nagy részével, főleg az elejével tökéletesen egyetértek...Ez akár én is lehettem volna..Nagyon sok ideig hallgattam a genius 5.1-et, egy D/A 5.1 átalakítóval...
Azzal állandóan pötsölni kellet, mert nem mindig indította a hangot abban a formátumban amiben szerettem volna..
Asszony és a gyerek nem szeretett vele filmezni, mert nem élvezték a "mozis hangot", túl hangos, jaj most túl halk...stb...Megvettem a Z906-t, (hál'istennek kertes házban lakom, nyugodtan ki tudom bármilyen hangerőn próbálni) és besz@rtam a gyönyörtől...
a tv-re kötve és azon filmet indítva, végre magától tudja, hogy 5.1, vagy 2.1,, "Tupcit" hallgatva szétesik alattam a sarokülő olyan a mély....FLAC audiofil teszteket letöltve meghallgatva meg tényleg könny szökött nekem is szemembe a hang tisztaságától...És nevetségesen hangzik, de amivel a hang minőséget alá tudom támasztani egy Genius-al szemben(hiszen az is tudott "dübörögni")
Hogy manapság azt vettem észre az asszony magától bekapcsolja a Z906-ot, és átváltja TV-n a kimenetet...(Ez neki már procedúra
, de megcsinálja...) most már ezen nézi a filmeket, mert nem b@ssza úgy a fülét mint a régi Genius..
Miért? Valszeg azért mert tisztán szól a robbanás, a lövés, és a beszélgetés is...Tényleg kezeljük a helyén...ez nem egy több milliós audiofil cucc, nem szabad abba a ligába helyezni, mert abból mindig soha véget nem érő post-háború indul......
De saját kategóriájában szerintem , ebben az árban amiben árulják, "ALL-in-ONe" filmes, otthoni zenehallgatós, ennyire jó hangú "mindenest" szerintem nem lehet kapni...
Én egy 55m2-es nappaliban használom, a mély az esetek többségében 50% esetleg 50%-60% között van Az "általános hangerő" ha nagyon elkap a gépszíj, akkor is max.70%-on...(ezek persze már nyilván szubjektív értékek, mindenkinek más a füle, csak azért írtam hogy valamiféle viszonyítás legyen...
Szerintem nem csalódsz benne, ha megveszed...

"A Z 906 tól csak azért felek mert nem újonnan venném."
Erre nem tudok mit mondani, én újonnan vásároltam...a használt piac okozhat meglepetést...
-
venom8888
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Akkor a te dontesed mire van keret.
-
venom8888
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
azert stereo meg 5.1 THX kozott van kulonbseg.
-
venom8888
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
En lakasban lakok, nem tekertem fel sokszor, de a darabokra szedi a lakast ha oda tekerem.
-
venom8888
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Nekem megvan kb 3 eve, filmezesre,zene halgatasra hasznalom, sosem neztem hogy melegszik. Nagyon komolyan szol, a filmek hangzasa nagyon realisztikus vele, en imadom. Vedd meg, nem banod meg.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok kérdezném tőletek, megéri megvenni ezt a rendszert!!!
A melegedés mint olyan mennyire ál fent, vagy mire kell vigyázni, hogy ne melegedjen túl!!! -
Üdv!
Én is beléptem a klubba. A régi 5.1-es szettem behalt így nézni kellett egyet helyette. Nem akartam nagy hangfalas rendszer (amúgy sem üvöltettem soha egyik cuccomat sem), erről meg annyi jót olvastam hogy végül e mellett tettem le a voksomat. Hát tényleg nem lehet benne csalódni. A hangszórók méretéhez képest nagyon jó hangzása van, a minősége meg szintúgy. Pláne ennyi pénzért. -
pingtest
tag
Sziasztok.
Elgondolkodtam most a vásárláson. Szóval vennék egy LOGITECH Z906 Speaker System-et.
Kérdésem a következő felétek. Régi jó Sound Blaster hangkártyám nem hajlandó megszólalni windows 10 rendszeren. Integráltat használom most.
Emiatt megérné venni egy hangkártyát is? És ha igen mit ajánlotok? Persze nem milliós hangkártyára gondoltam, értitek na.
Meg egyáltalán megéri ez a hangrendszer?
Most ilyenem van, lenne különbség? GENIUS SW-HF 5.1 6000Köszönöm.
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Akkor csak HDMI-n megy át az a hang és az akkor valószínűleg csak sztereo és a Z906 keveri fel neked vagy a TV-n van beállítva valami felkeverés. Mert VGA HDMI-n nem tudsz 5.1-s hangot átvinni. Ezért kérdeztem ezt:
PC-ről TV-re HDMI-n keresztül, hogy vitted át az 5.1-s hangot? -
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Érzésem szerint nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Fussunk neki még egyszer.
Szóval elindítod a PC-n a filmet aminek a képét HDMI-n keresztül megjeleníted a TV-den eddig stimm.És film hangja hol szólal meg?
A TV-re kötött Z906-n ami rá van kötve a TV-dre optikával vagy van más hangfal kötve a PC-dre? -
semetka
őstag
Nekem most volt 10 éves a z906, hosszú idő de még mindig úgy szeretem mint mikor megvettem. Én ps5-höz meg filmezéshez használom de soha nem okozott csalódást.
-
venom8888
őstag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Lehet viszek haza egy pót táviranyitot,biztos ami biztos.
-
kalolaci
senior tag
Üdv! Jelenleg is megéri még megvenni, ezt a modellt? Ár/érték/tudás alapján, nem nagyon látok mást. Nekem elsősorban filmezéshez kellene, egy Samsung UE40KU6000W smart tv-hez.
-
venom8888
őstag
vogels vls-615 ez teleszkopos?
-
venom8888
őstag
válasz
koppasz1986
üzenetére
akkor valoban jol birja.
Van extra taviranyitod? nem szokott tonkre menni? Alvanyon van, vagy hogy helyezted el a szobaban? -
venom8888
őstag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Nem akarom a Z906 ot terhelni, a ki be kapcsolgatassal. Kevesebbet nezek filmet
-
venom8888
őstag
Sziasztok.Nekem a TV-re van rakotve optikaival a hangrendszer, mert a szamitogep alaplapomon nincs optikai bemenet. De TV ossze van kotve 1db HDMI kabellal, tehat a kep a PC rol megy a TV-re, a hang pedig a TV-re dugott Z906 rol megy. Na a kerdesem az, hogy ha ezt megveszem [link] akkor bele dughatom az optikat,es a hdmi-t? Lesz ugy tokeletesen hang,es kep? A celom az lenne, hogy ne keljen a TV-n folyton letiltanom, es ujra feloldani a TV hangszorokat ha filmet akarok nezni a PCrol. Ha TV-zek akkor a TV hangszorojat akarom hasznalni, ha PC rol nezek valamit, akkor a Z906 ot akarom hasznalni.
-
VGYke
addikt
válasz
peti0289
üzenetére
Bocs hogy bele vauvaúú, igazából vissza sem olvastam, csak az optikához egy megjegyzés, mert én is végigjártam a hadak útját.
TV-vel nincs tapasztalatom, csak PC-vel. PC-n igazából optikán csak az MPC-HC adott ki 5.1 hangot, játék egyéb média lejátszó nem, ez gondolom hangkártya driver függő. -
Fornit
csendes tag
válasz
Integrator
üzenetére
Szia!
Youtube-on a fickó így oldotta meg. Neki működött. [Link] -
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
A hangfalszettem egyszercsak ezt a hibát mutatja, nem reagál semmire, előtte tökéletesen működött. [kép]
Valaki találkozott már ezzel a hibával? Tud rá megoldást? Vagy ha kell, tud valakit, aki vállal javítást? -
Aby_2014
aktív tag
válasz
peti0289
üzenetére
Zöld az első (front), narancs a mély+center, fekete a hátsó (rear).
Próbálj egy hangfal tesztet csinálni, akkor szépen bemondja melyik hangszóróra küldi a hangot, ha nem onnan szól akkor rossz a kábelezés. De sztem ha csak a jobb oldal nem szól akkor a hangfal kábelt kell megnézni, hogy jól van -e bekötve (piros, fekete). Ha ez is OK akkor még a jack kábelt nézd meg, hogy jó e pl: hátra kötöd és ott is csak az egyik oldal szól akkor az a hibás.
Optikai kimeneted nincs, azzal a filmeknek jobb a hangja térérzet, dinamika (bár ezzel vitát indíthatok
) -
peti0289
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, hátha tudja valaki a megoldást.
Most vásárolt Z906 s a gond az, hogy 5.1-ben minden hangszóró adja, amit kell, kivéve a jobb első egy hangot sem.Amire gondolok, s a gondom. Adott a hátoljon az 5.1 bemenetek (3szín). Usb asus xonar hangkártyát használok viszont itt nincs színmegkülönböztetés, csak feliratok,, front, centre, rear sorrend.
Melyik szín melyik lehet? Szerintem tuti itt a gond, hogy nem jól dugdostam🤷♂️Köszi
-
bisiz
aktív tag
válasz
Freezee
üzenetére
Végül a Q800b se volt elég,, mert nekem is be volt még kötve a z906 és volt összehasonlítási alap.
Jbl 9.1 soundbar már megfelelő helyette
szerintem csak a csúcs Samu és ez a jbl tud jobbat adni vagy esetleg a kisebb Samuk, de mindenképpen hátsó hangszórókkal együtt, viszont akkor már árban nagyon hasonló lesz mint azok a modellek, amihez alapból is jár szatellit. -
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem a Z906-ot egy komolyabb soundbarra.
Van valakinek esetleg tapasztalata ilyet téren? JBL 9.1 vagy Samu q930-ra gondoltam. -
krisz554
csendes tag
Sziasztok tudnátok segíteni abban , hogy adott egy logitech z906 lg tv vel használva , esetleg van olyan program vagy bármi fele megoldás ahol a melyet lehetne lejjebb allitani ? , mert a szomszedoknak sajnos nem tetszik , koszi előre is
-
eami
veterán
szotfveres dolbys cuccokat windows alatt felejts el mert azok csak virtuális térhangzást nyomják sztereoban.
A probléma az szokott lenni hogy windowsban külön be kell állítani a hang kimeneti eszköznél, hogy a windows 5.1-nek lássa. Igen, sokszor akkor is ha amúgy a hangykártya saját szoftvere szerint már abban van. Sőt néha nálam a windows vissza is állítja sztereóba és újra át kell állítani.
Amikor a windows saját beállításainál átállítod 5.1-re ott le is tudod tesztelni egyesével a hangszórókat, hogy megfelelően szólnak e.
-
twine
veterán
Ez egy pörgősebb topic, és valamelyest "ON" itt is kérdés, gondoltam bedobom ide is...
(Mielőtt valaki megfedne érte, ígérem más topicban nem "kiabálom" vele tele a fórumot
) -
csiby222
aktív tag
Leírom hátha valakinek hasznos lesz.
Logitech Z906 subwoofere bizonyos zenéknél és filmek bizonyos jeleneteinél nagyon fura rezonálós hangokat adott ki.
Végig mentem a frekvenciákon 100hz és 120hz között volt tapasztalható nálam a hang.
Így szét szedtem a rácsot ha valaki ki akarja szedni előtte melegítse meg mert ragasztva van.
Kivéve a hangszórót tapasztaltam hogy semmi baja.
Rátettem a dobozra a hangszórót és újra ráadtam a 100hz és 120hz közötti frekit kiderült, hogy a műanyag reflex cső kelti a rezonáló hangot.
A cső masszívan be van ragasztva a hangfal oldalához viszont nincs alá támasztva. Így vágtam alá egy gumi bakot azzal megtámasztva így elmúlt a rezonáló hang azokon a frekvenciákon.
Tudom nagyon barkács módszer de hirtelen ez jutott eszembe. -
kiki95
csendes tag
Sziasztok!
6-7 évig hiba mentesen üzemelt a Z906 hangrendszerem.
Ma pukkant egy nagyot bekapcsolásnál. Azóta nem reagál semmire.
A konzolon 2 pötty világít a baloldalon.Van akinek sikerült már megoldani hasonló hibát?
Esetleg tud valaki megbízható hangrendszer szervizt?FIXIT Hungary Kft. Márkaszervizbe az olvasott vélemények alapján semmiképp nem vinném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

így igaz.