Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
MunezXBK #148380 üzenetére
Legalább az ebédszünet az tényleg annyi?
Eddig ahol dolgoztam csak papíron volt meg.
A szezon munkák ilyenek sajnos, jó pénz rövid idő alatt, de a beledet kidolgozod.
Hüttében reggel 8-tól este 22:00-22-30- ig (sajnos a hegy lábánál volt, onnan indult a felvonó) dolgoztam, szabadnap az nem volt, enni nem volt időm, délután elengedtek 30! percre, ezt 2 szezonig bírtam, ezen kívül 11 szezont voltam kint.
Saint_: az önéletrajzomat már be adtam pár helyre, kell is már a váltás -
-
Gaben92
őstag
válasz
MunezXBK #147809 üzenetére
Szituáció függő. A finnem nem valami magabiztos még, de próbálom minél többet használni. Melóban olyan 50-50% az angol-finn arány mert amikor egy párszáz millió euró értékű hajó a tét akkor nem kockáztatsz olyan nyelvvel amit nem értesz még teljesen, de étterem, szerviz, normál beszélgetések az emberekkel már inkább finnül mennek.
Barátnőm sokkal szorgalmasabb mint én (mindig utáltam könyv előtt görnyedni) úgyhogy ő már lényegében csak akkor használ angolt ha a másik fél nem beszél finnül.
-
Reggie0
félisten
-
Gaben92
őstag
válasz
MunezXBK #147598 üzenetére
Gyönyöru...
Bezzeg az mindenhol le van sz.rva, hogy nemelyik baromnak a tompitottja is vakit.
Jöttem haza tegnap Helsinkiböl, nemelyik autonak a bal elsö, nemelyiknek a jobb elsö fenyszoroja verte ki a szemem. Mindegyik normal halogen szoval gyanitom, hogy nem az automata szintezo ment tönkre bennuk...
Amugy ahogy egyre többet vezetek este (aprilisban vettem az autot, azota meg nem volt sötet.
) feltunt, hogy itt mennyire nincs LEszabalyozva a vilagitas. Ha akarod, körberakhatod az autot karacsonyfaegökkel, elöre mehetnek a nagy Hella-k mint a rally autokon, alulra meg felcsattinthatod a neont es a rendört abszolut nem erdekli. Csak itt mivel a sötet tenyleg rohadt sötet mivel holdfeny sincs altalaban meginkabb zavaro tud lenni az ilyen.
De hogy ON is legyek:
Kollegam leadta az autojat szervizbe, adott neki a Toyota egy 2019-es Priust csereautonak. A beltere nekem meg mindig nagyon urhajos viszont mar nem akarok kifutni a vilagbol töle mint a korabbi generacioknal. Kapott vegre egy normalis kormanyt is (kb ugyanolyan kicsi mint nekem a Lexusban), meg ugy tenyleg egesz elhetö lett. A vetitös HUD-ba beleszerettem egyböl, de a közepen levö muszeregyseget tovabbra is gyökersegnek tartom.
-
Gaben92
őstag
válasz
MunezXBK #147581 üzenetére
Hogy van nálatok a szabályozás? Meg mi rosszat kell csinálni, hogy jogsi nélkül maradj?
Nálunk +7 a tolerancia, szóval kétszer levillant a trafi pályán 128-al és 1 hónap buszozás meg kapsz büntetőpontokat is.
A poén mondjuk az, hogy már 126-nál is csinál képet néha, csak akkor nem büntetnek meg hanem kapsz egy levelet amiben szépen megkérnek, hogy mostantól lassabban.
Aztán volt egy
faszinemzeti hős pár éve aki 80-as szakaszon 86-ra belőtt tempomattal végigment a Helsinki körüli gyűrűn egy kabrióval, feltartott középső ujjakkal. Kb 15 trafi villantotta le, még a híradóban is benne volt. -
Szada85
aktív tag
válasz
MunezXBK #147360 üzenetére
Nekem sosem volt kérdés, mert amint lehetett, átváltottam német rendszámos autóra. Az ilyen világi tanácsokon meg csak mosolyogni szoktam, amik abban a csoportban repkednek.
A GSi-vel egyelöre sajnos tilosban járok (igaz, nagyjából havonta 1 karikát megyek csak vele, hogy ne macskásodjon el), mert az nem menne át az átépítések végett (igazoltatáskor is kilöttem a motort, mert a dadogós alapjárat miatt nagyon kezdtek körém gyülni a komisszárok
) , de a legutóbbi szervizeléskor ott volt a TÜV-ös figura a mühelyben, a fönökkel átnézték az autót, megoldható lesz erre is a német plakett, csak össze kell gyüjtögessem minden cuccról a német TÜV-papírokat hozzá, plusz kifizetni majd a beíratást.
-
Szada85
aktív tag
válasz
MunezXBK #147276 üzenetére
Akkor jól rémlett, csak biztos tudás hiányában nem akartam számokkal dobálózni.
@Saint:
Abszolút nem mondanám sztereotípiának, de hazalátogatás alatt is tele a német, osztrák pálya magyar, lengyel, román, stb. rendszámú autókkal, gyanítom ezek jelentös része szintén túllépi a szabályt, de mivel nem gyakran hallani, hogy ilyen miatt zsanettoznának, így bekockáztatják sokan.
Bár helyi Fb csoportban már volt jelentkezö, aki nem volt szerencsés, ö elsöre 7-800€-s bírságot kapott ezért. -
válasz
MunezXBK #147102 üzenetére
Kollégám most volt vezetéstechnikai tréningen a Kiánál, volt ott minden, 0 mintás nyári, 4 évszakos, téli is, nyári is. A nagysebességű teszteknél az volt a sorrend, hogy kopott nyári, téli, 4 évszakos, majd nyári. Nyárit leszámítva minden taknyolt. A kopott nyárival gyakorlatilag lebontották mindig a pályát, az ESP sem bírt akkorát fogni rajta, pedig ugye EUban a v6 stinger az 4x4.
-
EQMontoya
veterán
válasz
MunezXBK #147015 üzenetére
Jut eszembe, no limit. BP es God kozott Nemetorszag fele jartam, szoval kicsit megeresztettem az IS-t. 140-nel 3200-at forog. Szivo benzinestol nem rossz.
Emiatt csendesebb is, szoval nincs benne sebessegerzet, csak mindenki tavolodik a tukorben. Csak 160-170-ig gyorsitottam, de ott meg erezhetoen haladt a mutato.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
MunezXBK #146849 üzenetére
Qru: bmw-vel meg pont nem allitottak meg
Cactus: nezted az alkatresz keresokben? Perselynek hivjak (ugye nekem is ezt csereltek 2 v 3 hete).
De ha bemesz unixba, rogton talalnak.Ki kell szedni hozza a valtokar tarto konzolt? Ha igen, akkor cumi. Ha nem, akkor jo. Az enyemen turelemmel be lehet jatszani a perselyt fentrol is, de egyszerubb alulrol.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
MunezXBK #146175 üzenetére
A TYC-re gondolsz?
Ha bármit tudsz a témában nagyon örülnék minden infónak!
Nagyon bekktant a dolog még Twingo tetőn is agyalok, hogy kéne csak nem tudom azért mennyire bacogatnának utólag.
Ebben speciel ugye pont a TYC van.Feketében mély metál szürke tető + géptetővel nekem nagyon kiadná hozzá a gyári BBS-eket felújítani és antracitra színtereztetni.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MunezXBK #146125 üzenetére
Semmilyen szempontból sem az...vénségére ez jutott neki.
Augusztus közepe óta (előző tankolás fél tankig; ma reggel tettem tele, mert bevillant a csóróságlámpa) 370km lett beletekerve, és 'ez a sok' is azért jött össze, mert egyáltalán nincs ingerem beülni az Alfába.
Ebből egyébként 60km egy Solymárra kiszaladás volt, ahonnan visszafelé láttam, hogy a 10-es befele be van állva szokás szerint, így inkább Pilisvörösváron át Csobánka felé kerülve Budakalászon keresztül jöttem haza...és időben így is jobban adta (30-40 perc).
Egyébként mostanra, a vásárlás óta harmadik évben a tankolásokon kívüli minden felmerült ráköltéssel együtt is (névreírás, biztosítás, adó, vizsga, illetve a feltétlenül szükséges karbantartás) kevesebbe jön ki a havi átlagot tekintve, mint pl. az itthoni UPC csomag havidíja.
-
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
MunezXBK #144093 üzenetére
Ausztriában , nov .1- áprl.15 . között , télies útviszonyok esetén . Ha jól tudom ... Ha nem akkor elnézést kérek
Nem tenném kötelezővé én , arra 3-5 havas napra minek ... Azt a rendszert viszont bevezetném , ami itt van Németországban ! Amúgy , ha télen otthon vagyok szoktam néha nézni a parkoló autók gumijait . Szerintem az autósok 95 %- a használ téligumit .
-
válasz
MunezXBK #144046 üzenetére
Én flottakezelőnél dolgozom, de a téli abroncson futást több szempontból sem értem.
- Ha kicsit is dinamikusabban közlekedik az ember - nem kell padlógáz, tényleg csak egy picit kövérebb gáz a mai turbós autóknál -, akkor elnyíródik, tisztán gazdaságilag sem éri meg. Nyilván mondjuk ez Németország északi részén kevésbé problémás, mert valamivel hidegebb van és talán nincsen olyan, hogy 50-60 fok feletti az aszfalt.
- A téli abroncs melegebb aszfalton kenődik, taknyol és kopik, lehet azt mondani, hogy úgyse megy gyorsan az ember, de itt nem erről van szó. Ha vészfékezni kell bármi miatt, akkor utólag baromi jól jött volna az a pár méter, ami pont ahhoz kéne, hogy ne legyen baj. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen mutatvány után jó eséllyel szálszakadt lesz az abroncs. Plusz ugye, lehet magyarázkodni a biztosítónak, hogy pontosan miért is nem évszaknak megfelelő abroncs volt a gépjárművön.
Szóval én értem, hogy valaki keveset megy, stb. de akkor arra ott vannak a 4season abroncsok. Az utóbbi 5 évben jelentősen fejlődtek. Flottában is használunk jó pár autón, volt, aki azt kérte és elégedett vele (sőt, itthon a jellemzően taknyolós, nyirkos időben kevesebb a gond velük, mint a téli abroncsokkal), családon belül is használunk, asszony is olyat kapott a városi harcra, de vidékre is le mernék vele menni, ha kell. Nem egyformák ezek az abroncsok és mint mindegyiknél, ennél is lehetőleg kerülni kell a legolcsóbbakat, ha nem akarunk problémát a 2./3. télen. Pl.: Michelin CC+, Bdrigestone A005, Nexen N blue 4 season remek darabok és a nexen abszolút nem drága darab.
Megtéríteni nem fogok senkit, mindenki azt használ, amit akar, csak másnak ne okozzon kárt a döntésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest