Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szisztok, egy gyors kérdés ... a walletemben csak akkor látszik valami, ha átküldöm a poolról? És ennek általában van tranzakciós díja?
Köszi -
-
törölt tag
X11 Litecoin bányászattal párhuzamosan futhat CPU mining ugyanazon a poolon?
Na még beleférek a szerkbe:
Azzal érek el valamit, ha a 7950-en feloldom a blokkolt shadereket? Mármint a bányászatban -
törölt tag
Eljutottam addig, hogy működik a dolog
Most örömködés van. A poolom LTCRabbit, X11-gyel hajtok egy 7950-est, és azt írja, hogy 1066KHash, ez lehetséges?
A wiki táblázatok szerint, illetve GUIMinerrel scrypt alatt csak max 500-ig ment fel, de le is fagyott, meg pörgött, mint az őrült a venti, nem is tudtam dolgozni a gépen közben.
Így meg egészen moderate, és közben tudok ezt-azt csinálni. -
törölt tag
Ja, látom, hogy nem igazán nagy üzlet ez ... talán legközelebb. Addig is hobby szinten, mert érdekel, no meg azért mert ráérek.
Regeltem LTCRabbiton
Csináltam worker-t
Beállítottam GUIMiner - scryptet, elvileg jó, elindítottam, mutatja alul a működést.
Viszont LTCRabbiton nem mutatja, a hüvelykujj szívást jelképez .... ennek így kell? Vagy mi a gond?szerk:
Na, most elkezdte, bocs, nem tudtam, hogy van pár perc delay ... akkor most jön a walletem, ugye? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
janos666 #18107 üzenetére
De, Angliában lakok, és közel van Dereham, azért mondtam
Viszont nincsenek 1000USD-jaim befektetni ilyemibe
(amit linkeltél)
Nektek mennyi a kitermelésetek megahash-ban, vagy gigahashban? vagy ilyet nem illik kérdezni?
Mégis, mekkora kapacitást keressek, akkor Bitcoinra?
Van pl ilyen, hogy lehet UK-ban garázst bérelni, ott nincs villanyszámla, általány van .... ebben gondolkodom jelenleg. Ott viszont az internet a gáz, valszeg mobil netben kell gondolkoznom ... az elég lehet?
(bocs, össze-vissza szerkesztgettem közben)
-
törölt tag
válasz
Reggie0 #18104 üzenetére
Elismerem, hogy az USB megoldás zsákutca
EZ viszont közel van, és ma elhozható ... érdemes vajon?Hozzáteszem, ez is bitcoin, legalábbis azt írja
szerk:
Na akkor tisztázzuk., Ha valami célhardverre az van írva, hogy Bitcoin miner, vagy például ERRE az, hogy Bitcoin, Namecoin, etc ...
akkor az:
1 csak arra a coinra jó, ami fel van tüntetve?
2 esetleg jó más coinra is, mint pl Litecoin?
3 Mindenképpen jó más coinra is? -
törölt tag
válasz
janos666 #18102 üzenetére
Azért, mert teljesen hülye vagyok hozzá
Amúgy meg nézegetem EZT ITT
Viszont ez Bitcoin, nem Litecoin, és az eddigi hsz-ekből azt veszem ki, hogy az már nem annyira jó.Mivel pillanatnyilag teljes a kász a fejemben, próbálok valami kapaszkodót találni, ezért beregeltem pár pool-ra, pl WelovelLTC és a BitcoinCZ, de nem jött össze valahogy ...
A WLLTC-nél nem tudtam elinditani a bányászt CMD-ből, a következő batch segítségével, mert valamit nem talált:
"./cgminer --scrypt -o stratum+tcp://www.weloveltc.com:3333 -u Weblogin.WorkerName -p WorkerPassword"Azt hiszem a weblogin volt a rossz, mert azt nem vágom, hogy pontosan mit takar? Az email címet, vagy password-ot???
na mindegy, gyorsan továbbmentem a BitcoinCZ-re, annak ellenére, hogy az Bitcoinos, elindult a bányászom, legalábbis a guiminer mutatta a 360Mhash körüli értéket ... a pénztárcát viszont nem tudtam hozzálőni, lévén fingom sincs a beállításokról.Egyelőre azon szeretnék túl lenni, hogy a meglévő konfigommal valami működjön, hogy lássam, miről beszélek, mert így tökhülyének érzem magam, és hát van is benne valami
Ehhez keresek egy optimális pool-t, nagyjából mindegy, hogy milyen a profit, azt majd később.
Meg próbálom összelőni a dolgot, tehát pool, worker konfig és a pénztárca, amihez jelenleg a Litecoin-QT van fent.
És még mindig nincs róla fogalmam, hogy mit csinálokha esetleg van némi tanács-féleségetek az induláshoz, akkor roppant hálás lennék, de tényleg nem akarom a szombat délutánját elvenni senkinek, meg amúgy sem ... elismerem, hogy teljesen hülye vagyok hozzá, meg azt is tudom, hogy az első lépések - szinkron hiányában - teljesen balgák
-
törölt tag
válasz
Reggie0 #18100 üzenetére
Én elfogadom a logikus érveket, mivel nem vagyok bennfentes, de ez így nem az.
1. Nem tudom, hogy hányan, és milyen módon használnak solár cellákat bitcoinra, de elvi akadályt nem látok.
2. A nagyüzemi felhasználása főleg helyhiány miatt lehet problémás, hiszen egy ilyen panel max 100W teljesítményű, de ez a peak power, azaz, és szerintem, ez inkább 30-40W konstans lehet, ami egy háztartzás egyetlen izzójának a működtetéséhez elegendő
(esetleg 3 energiatakarékos) Meg persze egy USB hub 5V 0.5A üzemeltetéséhez. V=R*I alapon
A kérdés inkább ott van, hogy ha az USB modulok csak ennyit fogyasztanak, akkor miért nem a PC-ről üzemeltetjük?
Most ott tartok, hogy a modulokat a NAS-sal kellene üzemben tartani valahogyan, mert az tényleg amúgy is megy egész nap, és USB port is van rajta ... -
törölt tag
válasz
Csabipici #18093 üzenetére
Köszi a választ.
Következő jutott eszembePersze lehet, hogy Ti már ezt régen végigjártátok.
ASIC panelek USB-ről üzemeltetése egy USB hubon keresztül, ami az 5V tápot solar celláról kapja?- 100W solar cella kb 100 font, de használtakat lehet olcsóbban is, ez új ár, 12V beszélünk. Kell 12V-5V átalakító
- Kínai (nem tudok róluk semmit) ASIC modulok, 1.2GHs-4GHs kb 10-15 font, postávalMivel az USB HUB a tápot külső forrásról szedné, csak a kommunikáció miatt lenne a PC-re dugva, talán lehetne spórolni az üzemanyagon
Ha hülyeségeket beszélek, lőj le nyugodtan
-
törölt tag
válasz
Mesterlovesz #18081 üzenetére
Köszi a választ, ennek hatására lecsapott a villám
Amúgy meg ...
Elolvastam a fenti nyitóbeszédet, az volt az első. Ami miatt mégis kérdezősködtem az az, hogy pont a nyitóbeszéd nem tartalmazott info-t a lényegi elvről, ami azóta érthetővé vált (nagyjából legalábbis), azaz a gép rendszererőforrásaira van szükség, előtérbe helyezve a GPU műveleti sebességét, amivel a virtuális pénzhálózat számítási műveleteiben veszel részt P2P módon.Előtte valami olyasmi forgott a fejemben, hogy az Eon, Démász, Émász, vagy hasonló energiakartell lobbyzgat az userek felé, mivel nem volt világos, hogy ez kinek éri meg, és ez meglehetős káoszt okozott a fejemben
Ezt egyébként nem ártana tisztázni a nyitóbeszédben is, mert egy újonnan idetévedt azt sem tudja, mi fán terem a bitkoin, és néz hülyén, mint a kiszántott egérNa de mindegy, túl vagyok a nehezén, lehet, hogy kipróbálom, bár most már világos, hogy relatív nagy számítási teljesítményű gépekkel éri meg csinálni, többkártyás rendszerekkel, ami nekem nincs sajnos.
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
törölt tag
Valaki mondjon már szót erről, mégis hogyan lássak neki? Pusztán kiváncsiságból kérdezem, nemigen látom az összefüggést a tőzsde, és a videokártya között ...
-
törölt tag
n3zold3r cleric
Na oké, de a gépem amúgy is megy egész nap. Így sincs értelme?
-
törölt tag
Sziasztok, kb 10 perce tudok erről az egészről, úgyhogy nagyjából fingom sincs, hogy mi ez
Csak annyit tudok, hogy valami virtuális pénzt kereshetsz a konfigoddal, ha hajtod.
Igaz ez?
és mégis milyen összegekről beszélünk?
Nekem egy i72600 van 12GB rammal és egy MSI HD7950 3GB rammal.
Ezzel érdemes?
Köszi az esetleges válaszokat, remélem nem vagyok nagyon fárasztó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- Autós topik
- Jófogás tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest