Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kaci84
üzenetére
"Egyrészt nem igaz, hogy nem fedezte a kártyák áresését."
Lehet, hogy minden kártya esetén nem igaz, de azért kíváncsi lennék a pontos számokra. Ha fedezte is, meglehetősen szűkösen."Másrészt ha meg mégis ezt utólag az okosak jó szokásukhoz híven be is jelentik, hogy ők mondták. Persze mondták még előtte jó párszor és egyszer bejött. Sokszor volt úgy, hogy vége van meg nem éri meg, ennyi erővel az okosak mint pl. te is már máskor is rég eladhatták volna."
Nekem speciel van jó néhány kommentem itt ph-n, amikben majdnem tökéletesen hónapokra lebontottam mi hogy fog alakulni, mindezt másfél-1 éve. Ha nagyon kell, megkereshetem és linkelhetem. Ugyan nem bányásztam soha, de eladtam az összes cryptómat januárban (nem a csúcson sajnos, mert csak később vált invaliddá, amit gondoltam, szóval hibáztam, de összesen kb. 15-szöröztem a portfoliót, annyira azért "nem gáz"
)"Azt írod akinek sok kártyája van gyorsan piacra dobja jó áron alul, hogy ne álljon benne a pénze."
Nem írom ezt, a kínálat növekedése fokozatos lesz, és ez szvsz elkerülhetetlen. A kereslet nem fog kapkodni, mert mindenki látja többé-kevésbé, hogy mi a helyzet, így az ár csökken. Én csak írtam egy példát, természetesen nem csak ilyen emberekből fog összeállni a kínálat. Nem mindenki dönt racionálisan, nem mindenki döntött jól tavaly novemberben, a legtöbb ember pedig veszteséges döntéseket hoz összességében, nem lehet másképp, nyerő mindig sokkal kevesebb van. Aki nagyon jól döntött, az kiszállt tavaly november/december környékén. Ez az emberek töredéke. (most a daytraderekről ne beszéljünk) A nagy farmok megint másképp működnek/gondolkodnak.
A kereslet-kínálat kis ország dologra: Szerinted mi történik egy globalizált világban akkor a kis országban az árral, ha a nagy országokban sokkal olcsóbban lehet venni kártyát? Hol fognak vásárolni az emberek, amíg a hazájukban nem csökken az ár?"Fogalmam sincs miért szélsőséges racionálás amit írtam, de tényleg."
Nincs ezzel gond, pár hónap múlva majd lesz.Itt én megállnék, már túl sokszor láttam ezeket a "vitákat", az időnek pedig valahogy mindig nagyobb a meggyőző ereje, mint nekem.

-
törölt tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Aki üzletember fejjel gondolkodott, az már rég eladta a nagy részét, mert valszeg a kártyák áresését mondjuk a novemberi csúcstól a bányászat a legkevésbé sem fedezte.
(erre amúgy tök jó lenne számításokat/tapasztalatokat látni, mert ez csak az én becslésem)
"Tisztába kellen lenni azzal, ha mindenki bepánikol és piacra önti azzal pont megvalósítja amitől éppen tart."
Itt jön képbe a játékelmélet egyébként, az üzletember pedig tudja, hogy attól hogy ő így gondolkozik, más emberek más körülmények közepette nem feltétlenül (sőt). Javaslom a fogolydilemmát némi tanulmányozásra. Az emberek egy ilyen szituációban nem úgy döntenek, ahogy az logikus lenne az összességüknek, hanem ahogy a legnyereségesebb számukra.
Amit most csinálsz, az egyébként elég szélsőséges racionalizálás, de a piac majd megmutatja, hogy működik ez a valóságban. -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
De minek kevered ide a dollárt? és minek kevered ide a forintot? Pont fent írtam le hogy egy euro zonán belüli euro árfolyamot kell alapul venni mivel ez a pénznem viszonylag stabil ,az hogy melyik országban milyen a politika és a saját pénzneme hova süllyed le ez mellékes és más téma.
#82859Shkiz0
Honnan tudod kinél milyen kártya van? Megint abból az országból indulsz ki ahol élsz , világszinvonalat kell nézni ez kb olyan mint aki a kocsiját is 3080 al pakolta tele... De nem sok van aha... biztos a boltokban sem azért volt 3080 és 3090 es széria mert annyira nem vette meg a bányász..
"Már maga a számolási logikád is eleve bukó,,
Ha elárasztja a piacot a kártya akkor nehezen fogod az mondani,hogy ez gamer kártya a kutya nem fogja elhinni , igen az eladó szabja meg az árat ,de mindig lesz olyan aki szabadulni akar a kártyáktól és lefogja vinni az árat ergo a következmény árulhatód annyiért amennyibe akarod csak vevő nem lesz rá nagy eséllyel.
Azért tuti,hogy vannak olyanok akik az elmúlt napokban kicsit még rátekertek és ezt sem tudod kinél milyen beállításon megy, lehet valaki nem szorakozik vele sokat és megy neki 90% on stabilan ,de lehet az utolsó napokban az a 10% ot kitolja mégha instabill a rendszer is, ha megy 1 napot akár és utána van egy újrainditás simán többet hozz már neki.
Mint írtam ,meg kell várni a mergéit és lehet utána még el fog telni pár nap /hét esetleg hónap mire sokan rájönnek ,hogy nem jön annyi coin havonta bármit is túrnak ,na majd onnantól lesz érdemes figyelni a piacot. Én egyébként 3080 as kártyákat kb 150-200 eurora várom
. Aztán majd látjuk mi lesz
(utolag azt sem szabad elfelejteni lassan 2 éves széria már a 30xx is szóval egy 2 éves kártyáért régi új árát kapni áhh nem tudom hol élnek páran , de sztem bőven jól számoltam ,minden esetre nem sokat kell várni és kiderül)[itt megtalálni a kezdő kártya árait, euroban ami eu-n belüli stabil árat jelképezi] a többit a skalperek és a lehúzos cégek tolták rá és a hiány amit felvásároltak a bányászok.
-
válasz
Kaci84
üzenetére
Plusz ahogy végigfutottam a kínálatot az aprón, a nagyon olcsó darabok azok vagy kinti garisak, vagy sokhoz már az van írva gari sincs, vagy több darabot árul (6-13 között) amikre szintén nincs gar vagy max gyártói. (gondolom ezek cégre el lettek számolva, aztán nem akar velük foglalkozni az eladó, bevállalja hogy olcsóbb de cserébe nincs gar, vagy csak gyártói de nem neki kell szívni vele)
Annyiban osztom a véleményét, hogy még minimális áresést el tudok képzelni, de semmikép sem olyan számokat amivel ő jött.
Szerintem aki már akarta rég eladta a kártyáit / rigeit, vagy legalábbis a nagyját. Aki meg nem, az nem hiszem, hogy pont most fogja a piacra önteni merge után, vagy ha igen akkor nagyon hülye. De még ha utóbbi is, én nem számítok arra, hogy mondjuk a mostani kínálat megduplázódna vagy hasonló. Lesz persze biztosan némi plusz de nem akkora mennyiség ami felére vinné le az árakat.És persze spekuláció, de ha esetleg lenne mégis bármi ami bányászható a merge után ami nem dollár vagy euro centeket keres naponta vagy havonta, akkor olyan kurva gyorsan fog a jelenlegi kínálat is megcsappanni, hogy azt öröm lesz nézni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kaci84
üzenetére
ez a poolin hülyesége... amúgy egy google keresés. [link]
hamár egy klasszikus [link]
@fLeSs Ilyen még nem volt a jófene tudja mi lesz. Ami biztos, hogy rengeteg vga fog piacra kerülni. MOon ez 470-580, pascal vonalon több ezer kártyát jelent de új gen 30x0, RX6xnél is sok ezer még az életben nem futtatott játékot csak csákányol. A másik kínálati tényező, hogy az új vga de NV/AMD egy bizonyos ár alá nem a legutobbi crypto télnél és most se fog menni. A kínálat gyártói része kiesik.
A másik oldal a kereslet. Mit akar egy új gépet rakó vagy egy 470-580-1070-1080al játszó gamer venni.
áh befejezem a jófene tudja mi lesz. Azért a 100Ks 3080 sztem kizárt. -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
annyi helyre le van írva hogy egy blokkhoz van kötve a start, ahogy ingadozik a hálozati hasrate úgy változik ez az időpont kb 13-16 közt vagy hogy josólták ,hogy kb akkor érik el a bányászok azt a blokkot....
The Terminal Total Difficulty value triggering The Merge is 58750000000000000000000, expected between Sept 10-20, 2022.
-
GabeE3e
tag
válasz
Kaci84
üzenetére
The merge will happen when a Terminal Total Difficulty (TTD)* of 58750000000000000000000 is reached. The merge date and time can only be predicted based on the current and past network hash rates. There is no way to know exactly when the merge will take place as hash rate is constantly changing and is 100% dependent on how many active miners are currently on the network. Therefore this timestamp changes as miners both join and leave the Ethereum network which affects this hash rate.
-
fireman123
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
annyira felesleges most "számolni", ez csak ködszurkálás, nem tudni melyik coinon mennyit nő a diff (az eth után jelenleg következő 5-6-on biztos sokat, vagy mégtöbbet
), mennyi lesz a vga ára, és mennyi lesz az áram (mert, hogy nem 70 ft lesz a teteje azt nagy valószínűséggel ki lehet jelenteni).... -
Kaci84
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Kimaradt az előbbiből egy kis számítás.
Ha ETH megszűnik utána jön a RVN. Ha elosztom 5-el a hozamát a diff. növekedés miatt. (oké értem lehet még több lesz) akkor 100e Ft-os 3070-el számolva 13%-os éves profitja van, ha meg azzal fűtünk otthon akkor 42%-os profit van. Ilyen profitnál nincs aki eladja. Oké értem lehet semmit nem lehet bányászni. Na de ez magyar villannyal van számolva.
Ásziába meg itt-ott mennyi is a villany? Harmada? Ha itthon 100e egy EU jótálással a 3070 akkor ásziába 60-ért kell eladni, hogy amire ideér elmenjen 80-90-ért. Ha 60-ért inkább megtartja akkor 47% éves profitja van. Ha ezt még elfelezzük akkor is még mindig 23%.Értem én, hogy ez a számolás mit sem ér ha ingyen árammal sem hoz profitot. Viszont sok a HA. Akkor se fogják Ásziából idehozni, mert amennyivel olcsóbban kell adni, hogy itt megérje eladni, annyiért már ott is megveszik egy jóval nagyobb piacon.
Nem mondom, hogy így lesz ahogy én írom, de a másik oldal se sokkal valószínűbb.Egyébként én azt tartom inkább, hogy itthon nem éri meg semmit bányászni és mindenki eladja a kártyákat rendes bolti jótállásos 3070 Gaming X esetén 170e FT-os átlagáron egy 3-6 hónapos viszonylatban.
-
viharhozo
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Akkor honnan fog szakadni az a sok videókártya??
A hashrate-bol itelve kb. 10-20 millio kartya lehet ETH-n (inkabb 20, de ezt senki se tudja pontosan). Ezek nagyobbik resze hatalmas farmokon van. Ha ok ugy dontenek, h befejezik, teljesen mindegy, hol vannak, a kartyaikat az egesz vilagon szorni fogjak.
Az elmult evek eladasa atlagosan 10 millio / negyedev korul volt, tehat ha nem egyszerre dobja mindenki piacra a cuccat, akkor elvileg nem okozna hatalmas arsokkot. A gond ott van, h mostanra sikerult sokakat attolni konzolra, tehat nem biztos, h meglesz az a kereslet, ami ot evvel ezelott meg megvolt.
Ha meg kicsiben nezed, a 70 forintos arammal mar most is alig hoznak vmit a kisebb coinok, tehat itthon is varhato az, h tomegesen szabadulnak majd a kartyaktol.
-
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Egyenlőre szerintem amíg nem jön el a merge addig nem fognak szakadni az árak . És utána sem biztos, hogy azonnal érzékelődni fog ,lehet páran majd még próbálkoznak ezt azt túrni és mikor majd számolnak,hogy nem éri meg hónapok után kerülnek ki a piacra a rigek/kártyák.Viszont nagyon sokan reménykednek benne még mindig,hogy el lesz halasztva és lesz utána még valalami, bár most olvastam egy cikket ahol az egyik legnagyobb bányász reklamál,hogy a merge után azonnal kiszorulnak a bányászok a buliból és ez így nem jó. Viszont évekig dolgoztak az eth fejlesztésén nem hiszem ,hogy most csak úgy kukába raknának ennyi időt.A rengeteg kártyát nem felfogja szívni a piac olyan gyorsan hiszen minden háztartásban már majdnem van egy gamer pc.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kaci84
üzenetére
frozennél leszoktam a válaszról, értem idegesít de nem segít a válasz, nincs érdmi kommunikáció.
De Ferdzsooval se fogom újrakezdeni a BTC-ETH vonalat.
Akkor honnan fog szakadni az a sok videókártya??
Már nem fog. Már szakad. apro teli karikkal. Első keresés evga 3090 380.000Ft. [link]
És nincs tülekedés 3napja nem vitték el.
RX470 8GB 38.000Ft. Ez utobbiak volt amikor 180-200Kért mentek. és merge után fog ez lejjebb is menni teszem hozzá az én kis világomban egy 470 2022ben gamingra nincs létjogosultsága. Pont annyit ér mint egy integrált. -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
ahogy írták, fent is ha darabja 10 dollár volt mikor vette/túrta akkor tulajdonképen neki kb több darab esetén is minimális a befektetése, ergo nem tudom mitől kellene félnie..Régen lehetett túrni azért rendesen ismerösömnek is 250 db volt csak időkőzben eladta az összeset most meg síránkozik hogy 1 sincs neki...
, persze hiába van rigje már nem tud annyit kikaparni , ahogy olvastam az utolsó teszt is sikeresen lement a mergénél, ergo most semmi akadálya már a szeptemberi átálásnak. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
haxiboy
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Részben játékpénz, másfelől bármikor átválthatom ha úgy érzem hogy vége a cryptonak. De nem így lesz...egyébként meg 25.5 BTC-vel lógnak az MT.Gox -osok, és 1.5-el a Todexesek ezek jobban fájnak mint az amihez bármikor hozzáférhetek belátható időn belül
Sokkal több nincs egyébként mint a 32 a beaconon, javarészt vissza lett forgatva rigekbe/áramra/illetve amikor kolis voltam gyakorlatilag az életre. -
-
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Sztem kar rugozni ezen a fogyasztasi dolog foleg ott par szazalekon ennek ogazan nincs jelentosege meg 100 ft /kw arammal sem... De még dupla áron sem, amúgy kivancsian várom merge utáni időszakot hogy sokan mit fognak csinálni és irni a bányászatra vagy ép csinálni a sok kártyával/riggel.Főleg azért mert picit emelkedet az áram és már fel voltak sokan háborogva rajta ,hogy nem marad bevétel

-
EQMontoya
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Multkor mi is mertunk egyet, 5db 6600 (non-xt) meg egy 5700xt evett rendszerrel egyutt valami 490W-ot falbol.
Persze hazudnak a kartyak, az irt fogyasztas valami 380w, ami meg az alaplappal meg a gold tap vesztesegevel sem adja ki, de meg a valosag is jobb, mint nvidia eseten.
Marmint az a baj, hogy az emelkedo villanyar miatt egyre tobbet szamit a hatekonysag, es az amd rigekkel el lehet erni a 2.5W/MH aranyt, nemelyikkel ala is lehet menni (meg a 2W/MH sem elerhetetlen!), Nvidia eseten pedig mar ahhoz vert kell pisilni, hogy 3W/MH ala bemenjen az ember. -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Én egy 1200 platinával hajtottam oket. Az hogy a tapnak van vesztesege ez nagyon minimális % ban mérve. És igazából az alapkonfigot ha valaki lemeri rendes idle modban akkor utana megkapja hogy mennyi a kartya fogyasztas mikor bekoti. Nekem amit a trex irt mindig annyival volt tobb falbol merve.
-
msociety
csendes tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Ez így igaz, a garanciális videókártyáknál magasabb lehetne a Ft/MHs, ahogy vannak videokártyák, amik kevesebb fogyasztás mellett többet termelnek, így azoknak is magasabb lehet.
Viszont ha megnézünk például egy ASUS GeForce RTX 3060 videókártyát, annak a februári ára 280e Ft volt, a mostani ára 225e Ft. Hiába adsz rá te is garanciát, mert mégvan rá, ha nem tudsz róla áfás számlát adni, akkor a cégeknek akik tudnak nettó áron vásárolni jóval kevesebbet ér, mert ők megveszik most lényegében ugyanazt a kártyát 180e Ft-ért boltból.
Tehát te megvetted fél éve 280e Ft-ért, most pedig a piaci ára 180e Ft. Ha ennek a kártyának 41 MH/s a bányásztelesítménye, akkor az 6800 Ft/MHs helyett már csak 4400 Ft/MHs.
De használtan itt hardveraprón ahogy nézem 140e Ft-ért is árulják ezt a videokártyát, ami így lényegében féláron van a vásárlási árhoz képest, és 3400 Ft/MHs-re jön ki.
Ez még csak egy példa volt, rosszabb eshetőség, ha korábban vásároltad akár 350e Ft-ért újonnan, akkor az 8500 Ft/MHs volt.
Nyilván ha megveszel egy olcsóbb, 2500 Ft/MHs, garancia nélküli videokártyás, és tönkremegy, akkor az probléma.
Azt persze mindenki el tudja dönteni személy szerint, egyesével, ha bányászgépet vásárol, hogy mennyit ér neki a garancia, a kártya típusa, fogyasztása és teljesítménye.
Én örülnék a legjobban, ha minden bányászgép hirdetéshez oda lenne írva a falból mért telesítménye.
Arról is nagyon szívesen csinálnánk statisztikát, de sajnos nagyon kevésnél elérhető ez az adat.Nagy átlagot nézve 4000 Ft/MHs alatt van most a hidetések MH/s árai.
Érdekesség, hogy 34 db hirdetés van, ami 1M Ft alatti, azoknak 3400 Ft/MHs az átlag ára.
Közben pedig 51 db olyan hirdetés van, ami 1M Ft feletti, és azoknak 4200 Ft/MHs az átlag ára.
Van benne persze sok furcsaság, ami torzít is, mert van olyan bányászgép, ami teljesen vízhűtéses, és ezért vmivel magasabb az ára. De azért vannak akiket hiába ijesztett meg a rezsicsökkentés eltörlésének bejelentése, azért mégis a lehető legmagasabb áron szeretnék eladni a bányászgépet, ami persze érthető is. -
t72killer
titán
válasz
Kaci84
üzenetére
USA: vállalkozói vízum (E2) minimum 100e$-os befektetéssel + elbírálás kérdése, hogy a bányát elfogadják-e, mint vállalkozást.
Egyébként kiváló üzleti környezet, felszerelést is jóval olcsóbban kapsz mint Európában, illetve a déli államokban van bőven napenergia is.
#81861: nálunk UK-ben 2évesnél hosszabbról nem hallottam. Itt vége a bányának, full bányaszezonon kívüli árakon kapni a kártyákat.
-
t72killer
titán
válasz
Kaci84
üzenetére
Messze külföld akkor, mert egész Európa k.rvadrága lett, nálunk (UK) is simán a régi ár 3x-osát el fogja érni a villany és a gáz. Ázsiában meg sok helyen tiltva van a bányászat, pontosabban elkapnak és kriptóról átállítanak ólom v egyéb érc bányászatára vmelyik ujgur átnevelőtáborban.
-
t72killer
titán
válasz
Kaci84
üzenetére
Napelemes rendszernél mindenképp kettős használatban kell gondolkodni, ha nem rentábilis bányaként, akkor töltsön autót, melegítsen vizet, stb. Sajna ez az energiatárolás dolog nincs hatékonyan megoldva sem nagyrendszer sem otthoni léptékben, így extra ktg 24órában futtatni a riget.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Nem "lehúzkodásról" beszélek, hanem arról, hogy mindenképp megfizettetik veled, ami szerintük jár nekik.
Azt meg mindenki eldönti, hogy a korrekten leírt árat fizeti meg, vagy az ilyen "beetetlek, aztán úgyis levonom, amit gondolok" megoldást részesíti előnyben. Én az utóbbiban nem bízok, ezért csináltam tesztet magamnak. Ha az ember nem 1-2 kártyás "hobbi bányász", akkor pár % is komoly összeg lehet hosszútávon. -
tvamos
nagyúr
válasz
Kaci84
üzenetére
Nagyon szepen koszonom, igy mar megvan.
Mi a gond az azsiai szerverrel? Ezt a szerver, meg pool dolgot meg nem annyira ertem, bocs!
"csak játtszó kártya olcsósítás végett megy a bánya"
Lattam egy videot, amiben azt mondta a faszi, ha ugyis cekasszal futesz, akkor mar miert ne banyaszhatnal ugyan azzal az aramma. Akkor jutott eszembe, hogy vehetnek 3050 helyett egy 3070-et... Aztan 3080 lett belole."Kérdés van e türelmed mindennap elindítani"
Ki fog derulni.szerk.
Atmentem ide:eth.2miners.com:2020. Ez jobb? -
kenwood
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Ne menjunk mar el ebbe az iranyba.
Nem az a kerdes, hogy van-e olyan kartya, aminek a riseret elbirja egy sata csati, hanem az,hogy van-e olyan,aminek nem ?
Mivel az utobbi kerdesre egyertelmu igen a valasz, igy ez a szarragas, hogy sprolok parszaz,ezer forintot,es talan nem eg le a le a kabel, a tap, a rig, vagy az egesz haz, teljesen nonszensz.Riser taplalasa roviden : elmeltileg lehet molexrol sok kartyat,satarol nehanyat, gyakorlatilag azonnal felejtsd el,mert nem er meg ekkora kockazatot az a minimalis sporolas.
Igen,rengeteg embernek megy evek ota satarol,es nagyon kevesnel volt belole tuz.
Ha te is bekerulsz a nagyon keves peches koze, akkor nem sokra mesz az, hogy a tobbseg szerencses volt.Nekem sajat tapasztalat,hogy egy Evga tap nem csak meghalt tole, de meg az a csatlakozo is megolvadt,ahova a modularis kabelt dugod be. Kizarolag az, ahova a satas kabel ment.
-
viharhozo
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Azt nézd meg a riserről mennyit vesz fel. Az tuti nem 100W.
De hol? A GPU-Z ennyit mutat osszesen.
Anno próbáltam molexrtől VGA-t táplálni, de nem ment.
Nalam most mar negy napja megy, tehat az nem kerdes, h megy-e. Az a kerdes, tartosan is fogja-e birni.
Egy jobb tápegység volna tiszta sor minden szempontból.
Ez biztos, csak ha meg fel ev maradt a banyaszkodasbol, akkor felesleges tul jot venni.
A molex többet bír mint a sata szóval az sem igaz, hogy 55/55W. Most fejből nem tudom.
Az EVGA errol mast mond.
The ATX standard for SATA or Molex connections is rated for 54 watts. Each SATA/Molex connector provides three 12v pins at 1.5 amps each, for a total of 4.5 amps. 12 volts, times 4.5 amps, equals 54 watts able to be provided by a SATA/Molex connector.
-
viharhozo
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
100 wattot vesz fel a GPU-Z szerint is. A molex/SATA elvileg 55 watt/csatlakozo. A riser melle jart egy SATA->6pin atalakito, arra gondoltam, ezzel taplalom a risert, a kartyat meg 2 molexrol. Ennek elvileg siman birnia kene 100 wattot.
Ha nincs elég kábel gyártatni kell itt aprón 2200Ft 2x 8 pines VGA kábel.
De mit gyartassak? Ugyanugy vmirol vmire alakitanom kell, a tap nem modularis.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Kaci84
üzenetére
Legkevésbé van köze a hozamhoz?
Itt a diff chart.
2017-be, amikor kezdtem a bányát, egy rx580(30-32MH/s) kártya egy hónap alatt kitúrt majdnem egy egész eth-t. Most egy egy millás kártya is csak kapargatja tizedeket- századokat. Miért? A network hash rata miatt, ami együtt nőtt a diffiklutal. Ugyan is block idő nem változik, és block jutalom sem. Ha a rendszerben egy kártya van, akkor az összes jutalom, az ővé, ha már kettő kártya van, akkor már csak a fele az övé, tehát nőtt a diff.
Tehát nem mindegy, hogy 1millió kártya van a rendszerben vagy 10millió. -
koko52
nagyúr
-
válasz
Kaci84
üzenetére
De az igazából teljesen mindegy, hogy mennyit termelt egy éve, hisz jövőbe fektetsz be bármelyikkel. Én egyértelműen a napelemet választanám, nem pedig egy bánya gépet főleg, hogy a PoS előbb utóbb elérkezik.

Az, hogy állami támogatás is van rá az csak gratis, de mivel az energia verseny egyre előrébb kerül a mindennapi életben a napelem mindenképp jó és jövőtálló befektetés szerintem is. -
kenwood
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Plusz meg azt is bele kell szamitani, hogy mi lenne,ha azt a penzt nem kartyakra+ aramra, hanem cryptora koltened. Ha azert banyaszol,mert a coin szerinted 2-3-4xet fog erni 1-2 even belul, akkor ez a penz szinte biztosan jobb helyen lenne az adott cryptoban,mint hardverekben.
-
GabeE3e
tag
-
mZoleee
senior tag
válasz
Kaci84
üzenetére
viszont csak windows alatt működik tehát a saját NiceHash OS alatt nem megy, és ahogy olvasom a forumokat az sem mind1 milyen NV driver van fent...
szóval a hiveos-nek még várni kell egy darabig.. de remélem nem sokáig..
szerintem hamar ki fog derülni, hogy mi is történt valójában -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
az lhr kártya azért nem melegszik nagyon ,mert szinte nincs kihasználva a kártyában rejlő teljesítmény.
mint írtam közel egy 3080 ti kártya kellene ,hogy tudjon 125mh körüli értékez ez helyett megy kb 80-100 közt kinek hogy jön össze az lhr kijátszása... kb mondhatjuk majdnem hogy csak alapjáraton ketyeg... (mint anno a 3080 as 80 mh körül..)
Aztán nézzük nagyokat miért nem melegszik,és ez mennyire jó...
Ha lenne egy lhr törés tuti hogy a gyári kártyák trottingolnának vagy melegednének mint állat az összes márkánál,de mivel ilyen egyenlőre nincs ezért egy csökkentet teljesítményel és kevés hőleadással elkullognak.
paszta miért lenne hülyeség? A mikronok kitöltésére való a legjobb kapcsolat,mivel fém a fémel nem fog tökéletesen paszolni mivel nem puha ezért kell a paszta -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Melyik típus?
Mert a nonlhr kártyákat közel maxon lehetet járatni 72-76 fok körül (25fokos szobában) simán padcserével én ugy tudom ezt egy gyári kártya sem tudta. A lemezes megoldással még be lehet menni 70 alá vagy környékére is.1mm nél 0,5 lemez megy fel , a paszta a mikronok kitöltésére van és mivel a felesleg kijön nem jelent + vastagságot nyilván nem 1 kilot kell allányomni...
az ujabb ti kártyák pedig nagyobb bitel rendelkeznek és a memoria adatátviteli sebesség is gyorsabb ,de ebben nem vagyok biztos minden esetre egy 3080 ti nek kb a 3090 es tempoját kéne hozni, ez helyett döcög 90 körül félgözön
(persze ,hogy nem melegszik) -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Egyik sem fogja tudni hozni azt mivel gyarilag nagyon gyenge a minoseg.
Ha valaki normálisan megcsinálná akkor simán 70-72 fok kőrül van meg nyáron is a vram... csak egy jó minőségű paddal. Viszont aki még nem sajnálja rá a pénzt és időt és energiát az 70 alá is bemegy alu vagy réz lapok segítségével+ egy jó féle paszta és vékony pad segítségével, mint egy szendvics. (lásd a képeket lent)
Minel vastagabb a parna. Annal elobb tonkre meggy es annal rosszabb a hoatadas.
Jobb felhasználok fémet tesznek a hűtő es a memoria közé hogy meg pengebb legyen a hutes es a hűtőpad is tovább bírja.
[kép] [kép]
-
krepp
tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Nincs azzal gond ha kenegeted a padokat pasztával, csak otthon a négy fal között csináld...
És ne kukázd a szerencsétlenek egy szett padját, ha véletlenül hallgatnak rád, és egy hónap múlva szarabb lesz a vram temp mint előtte....
Amúgy meg "Első troll", mekkora szar duma... -
Hohocali
aktív tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Akkor rossz információid vannak. Minden RTX 3xxx EVGA-n van matrica, fekete téglalap alakú, és EVGA feliratok vannak rajta (több is van nálam). És kb. leszedhetetlen sérülés nélkül.

Asus-ról és Palit-ról le tudtam szedni a matricát úgy, hogy vissza lehetett rakni. Kérdés ez mennyit ér, mert a hozzáértő azonnal látni fogja, hogy nem gyári pad van rajta. -
aleister
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
39 db 330 wattos panel van fent, tehát 12,87 kWh az elméleti maximum.
A digitális villanyóra szerint 21470 kWh áramot tápláltam eddig a hálózatba (tehát emellett még ugye elláta a rendszer a saját fogyasztóimat is), és 25xxx-et vettem. Mivel most jön a napfényes időszak ez pozitívban lesz a novemberi elszámoláskor.
Az inverter már kikapcsolt, így teljes termelés nem tudok mondani.Itt az archívból egy átlag nyári és egy átlag téli hónap:
-
RockHaRD
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Kraken visszadobja a sepa utalást, alig tudtam kivenni onnan amit egyszer oda küldtem. Coinbase azért volt jó, mert a poolból amikor megérkezett a crypto, minimális fee-ért eurora váltottam, és sepa utalással, amire azt írják, hogy 2 munkanap, átküldtem revolutra, és a rányomás után 1 mp-vel a számlámon volt a pénz. Ennek reményében regisztráltam a Krakenre, de ott már az egész azonosítás vicc, mert pdf-ben bankszámla kivonatot elfogadnak címigazoláshoz (bármikor csinálok olyat, amilyet akarok), de a hivatalos lakcím kártyát nem
Amikor végre mindent elfogadtak, akkor derült ki, hogy nem is tudom kiküldeni az eurot számlára sehogy... -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
A coinbase az egyik legjobb oldal ,teljesen átlátható és egyszerű a kezelése , nagyon jó grafikonok vannak, automatikus eladás vétel tök egyszerűen nincs tulgondolva tulbonyolítva stb... A binanceval pl sokkal több gond volt már mint ezzel az oldalal. Én személy szerint nem tudom ki mit csinál a haveri körben mindenki cb-t használ senkinél nem volt gond.. Pl nekem van crypto.com is ezzel már többször volt probléma pl kártyát tiltotak stb.... a cb ről már több ezer eurot kikaptam paypalra soha semmi gond nem volt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Ez a baja amugy az összes ilyennek, nem csak a crypto iparban.
Binance, de akar Revolut is, Indiába outsource-olt support, aztan kb a következő a szint:
-did you do it?
-yes, sir!
-how did you do it?
-no, sir!Talan az egyetlen kivétel a Wise, náluk azert mukodnek a dolgok normalisan.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Köszi

Egyelőre megnézem a Krakent. Túl sok szolgáltatásra nincs szükségem
Az viszont nagyon tetszett, hogy 2 perc alatt elfogadtak minden iratot. A Coinbase-ben az tetszett, hogy revolutra nagyjából 2 másodperc alatt megérkezett a kiutalt Euro. Itt még kell pár nap amíg ki tudom próbálni. -
sakal83
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Látom meg nem volt olyan reszvenyed amit kivezettek a tőzsdéről mert kvázi megszunt. Nekem volt
ha lesz ilyen tapasztalatod erteni fogod miért rossz az arfolyamnak a negativ hir
a megszuntnel is negatív hirekkel kezdődött es folytatódott...Komoly befektetokent tartottam es vegigneuzem hogy vot nincs pénzem. Inkabb luzer voltam mint komoly
-
Celithrandi
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Nem érted hogy a tőzsde hogy működik
Figyeld a grafikonokat és a híreket és meg fogod érteni hogy mikor miért és merre. A komolyabb befektetők azt csinálják mint a kis emberek a kis emberek meg mint a komolyabb befektetők, mivel ez határozza meg a trendet. Pont hog a komolyabbak adják el egyből egy ilyen hírre még a legelején a toppon, a kisemberek meg már akkor amikor látják hogy esik. -
Celithrandi
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Azért mert összefüggésben van. A befektetőket pedig azért érdekli mert negatív hír. Isten hozott a tőzsde világában
Pár hete azért ment fel az olaj ára mert kína bejelentette hogy az év második felében nem növeli a kitermelést. Mi köze van ennek ahhoz hogy ma mennyibe kerül az olaj a valóságban? A valóságban semmi, de a gyakorlati valóságban sok. Annak mi köze van egy coin árfolyámához hogy Musk két seggvakarás között megeszik egy hambugert? Semmi. De mégis ettől függött a kis coin árfolyama. -
x_pnK
tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Ha kevesebb bányász van, akkor a bányászoknak egyénileg lesz több a kibányászott mennyisége. Ha több, akkor egyénileg kevesebbet fog kapni.
A block reward fixen 2 ETH+némi tranzakciós díj, a block time pedig állandó ~13 mp, szóval ha kevesebb bányász van, a kibányászott ETH forgalomba kerülő mennyisége ugyanannyi marad, mivel ugyanannyi blokk jön létre továbbra is, csak a diff fog lejjebb menni.
Emiatt szoktunk a difficulty chartra szomorkodva nézni, hogy sosem áll meg a növekedés.
-
Celithrandi
addikt
-
Beeblbrox
csendes tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Egyrészről én ezt az egészet lufinak/szerencsejátéknak tartom, ami bármikor összezuhanhat. Másrészről kicsit meg is vetem, mert valódi emberi teljesítmény és nem pénzben kifejezhető érték nincs mögötte, de legalább szétszennyezi a bolygót a magas energiafelvétellel.
A megbízóm meg lett szédítve, hogy ez mennyire jó, én meg megcsinálom, mert elhülyülök vele, lebeszélni meg nem lehet.Ez az eladhatóság felmerült szempontként, de ki az, aki megvesz egy széthajtott bányász GPU-t?
-
S. Szabi
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Hát azért nem olyan hirtelen jött ötlet ez
Fűtés nem játszik, hang kb mindegy, mert nem közvetlenül a lakótérben lenne.
Használtat se könnyű szerezni, a napokban ráfeküdtem, de vagy nem válaszolnak, vagy már el van adva.
Egyébjént Németországban élek, az itteni árak a mérvadóak, így euróban is könnyebb számolni mi éri meg, mi nem, nem zavar be a Ft árfolyam
Most már azon is gondolkozom, hogy el kezdek összerakni egy újat, amit szép lassan bővítgetek, X570 alaplappal, Ryzen procival, 1000W prémium táp elég kell legyen 5-6 kártyához, idulásnak 2db RX 6700 XT 12GB-al (1000€/db) meg a meglévő RX 580 8GB-al.
Ami most használt még elérhető 3000 €, 6db GTX 1070-el, 165 MH/s. Kb 20-22 euróval vannak számolva a gépek használtan MH/s-nként.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

. Aztán majd látjuk mi lesz
(utolag azt sem szabad elfelejteni lassan 2 éves széria már a 30xx is szóval egy 2 éves kártyáért régi új árát kapni áhh nem tudom hol élnek páran , de sztem bőven jól számoltam ,minden esetre nem sokat kell várni és kiderül)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(persze ,hogy nem melegszik)

Nálam minden EVGA 3xxx-n van.