- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #13280 üzenetére
jaja, tudom, vele is ittál együtt az egyetem alatt.
Engem az ilyesmi egyáltalán nem lep meg. Ez az ország mindig is tele volt ilyen kaliberű tehetségekkel. Többek között azt kellene megtanulnunk végre, hogy megbecsüljük és kiaknázzuk az ilyen embereket. Akkor ez az ország önerőből felemelkedne.
(#13281) tvamos:
mindig is tetszett ez a kétajtós hármas. Lassan veszek is egyet, királykék színben.
-
bambano
titán
válasz
bambano #13248 üzenetére
no akkor eredményhirdetés:
a "furcsaság", hogy Lovásznak, az akadémia elnökének, 1970-ben lett meg a matek kandidátusi fokozata és 1971-ben a diplomája. Mivel egyetemi diploma nélkül nem kaphatott egyetemi doktori fokozatot, ezért rögtön kandidátusit kapott, mert ahhoz (tudtommal) nem volt feltétel.Az öregnek már akkor is annyi esze volt, hogy secperc alatt összehozta a tudományos lépcsőfokait.
Majd diplomázáskor megkapta a többi hiányzó fokozatot is egyszerre, minek aprózzák el
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13268 üzenetére
Ízlés kérdése, és bár fél fogra és reggelire ez már valóban nem kevés, de közel sem extrém.
Ilyen szintre simán el lehet jutni diétával és rendszeres edzéssel. Amúgy már nagyon sokan járnak konditerembe manapság, de szerencsére akadnak olyanok is, aki edzeni mennek oda.
Annak lehet ilyen eredménye.
Ez lánka csak nőiesen izmos, igaz, nem egy mindennapos jelenség az ilyesmi, de ha mellém állna kb. fele akkora lenne mint én ;p
Persze tudom, a többségnek vagy a botsáska, vagy a bbw kategória jön be, ez meg pont egyik sem. Sajnos a mai Miss Universe lánykák is a max. képről láttak súlyzót esetek.
De tudnék mutatni neked orosz, eredetileg nőnek született, de már testépítő kategóriás lánkákat is, na ott már tényleg elgurult a gyógyszer és mást vettek be helyette...
Na attól én is hányok, és még a testépítésben is ízléstelen, profi szinten be is szüntették ezt a versenykategóriát. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #13212 üzenetére
Van legó bőven, ne aggódj.
De előbb utóbb ez is kell. Mondjuk nagylányomnak már elmagyaráztam a zinternetet:
- Apaaa! Mit ezsik a veréb?
- Magokat.
- Apaaa! Mit eszik a béka?
- Nemtom, megnézzük a gépen. Tudod ez a gép össze van kapcsolva a többi géppel és azokon rajta van az emberek tudása. most itt megnézzük - wikipédia, béka - a békák bogarakat esznek. -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #13176 üzenetére
Én nem akarom védeni, de gondolom jellemzôen akkor kerül hozzátok a gép, ha baj van vele... tehát rossz.
Minap kezembe került a régi mikroszpókom. Nem tudtam használni, mert nagyon kínai, csak xp driver volt hozzá, se W7-en nem ment, se Ubi alatt nem találtam olyan progit, ami kirakja a képet. Én meg sajnos nem vagyok Tank a Matrixból, hogy az alfanumerikus kódból lássam, van-e az ic lábak között óngolyó. Majdnem kidobtam, mert nem mûködik úgyse.
Szóval a kezembe akadt, bedugtam az usb-be, gondoltam, mit veszthetek? És tadam, a W10 kiírta, hogy USB microscope. Megy minden féle driver cd, meg software installálása nélkül. Tudom, valamit letöltött hozzá, de teljesen önállóan.
Mondjuk, lehet, hogy már Linux alatt is menne. Nem próbáltam vagy 3-4 éve. -
Frawly
veterán
válasz
bambano #13184 üzenetére
Erről írtam pont én is nemrég a Win10 frissítésével kapcsolatban.
Ha jó leszel, akkor az IBM támogatásával megerősítve kedvenc Pöcsteringed el fogja intézni, hogy a kedvenc nem felhasználóbarát OS-eden se 12 perc, hanem 3 óra legyen a frissítési idő SSD-vel, és a végén 42 újraindulás után karakteres hibaképernyő fogadjon. Szépen fel fog zárkózni az egész a numberone, felhasználóbarát rendszerhez
A felhasználók meg azért tűrik a Win10-nek a x@rságait, mert ahhoz szoktak hozzá, hogy a MS-on világon kívül nincs élet, a Linux is csak a hobbistáknak jó. Meg néhány user használ még olyan alkalmazást vagy játékot, ami csak Windowson fut normálisan. Ennyi a történet.
-
bambano
titán
-
Siriusb
veterán
válasz
bambano #13162 üzenetére
Nem tudom, miért nem lehet úgy kivitelezni egy ilyen kártyát (ha már nemzetközileg használható), hogy az elején az adott ország nyelvén és az ott használt formátumban van feltüntetve az adat, a hátoldalán pedig pl. űrlapszerű formában mondjuk angolul. És akkor talán Mariska néni is megérti, mit tart a kezébe, meg egy külföldi közszolga is. Mondjuk így túl egyszerű és mindenki számára használható lenne, kizárt a megvalósítás.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13128 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy legyen bármilyen réteg, nagyrészt mindenki a saját (fiatal) korosztályának zenéjét linkeli (kedveli). Ez a vonal akkor ment nagyon, amikor te még fiatal voltál. Sorry
Dettó ugyanaz az én esetem, a norvég / svéd black metal zenekarok a 90-es években, meg a 2000-es évek elején virágoztak, ahhoz a korszakhoz azóta se nagyon tudnak felnőni (számomra).
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13090 üzenetére
Nincs elhajlásom. De néha szeretek játszani, és nem minden játék megy Linux alatt, Wine alatt sem mindig, vagy néha megy, de ritka sz@r fps-sel fut (az emuláció sokat visszavág az amúgy sem acélos Intel IGP prociba integrált 3D lassító tündökléséből). Az olyanok kedvéért van egy 2. SSD-m, rajta Win10-zel (független boot, nem is dualboot), átbootolok kb. 7 mp. alatt, és csapatom a gammát, Nesquik kakaóval, meg kakaóálló billentyűzettel, mint az ovisok. Esetleg néha Netflixet nézek róla 1080p-ben (Linux alatt max. csak 720p elérhető). Bár most épp írtam az SSD-s topikban, hogy a windowsos SSD-re vagy két hete nem bootoltam át. De volt, hogy 1 hónapig sem, az még egy másik gépen volt. Fő rendszernek mindenképp csakis Linux, annyival jobb, annyival gördülékenyebb.
De lehet, hogy az 1080p-s Netflixet is inkább telóról fogom nézni. Régen ment egy pluginnel Linux alatt is, de a Netflix megint variált valamit a rendszeren, amitől már nem működik jól a plugin. Lehet idővel helyrehozzák, de akkor megint átvariálják majd. Ez ilyen műfaj.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13020 üzenetére
Nekem mindegy, Pöcstering sem érdekel (systemd-t nem szeretem, de a Linuxnak szüksége van szabványosodásra, API-kra), tőlem az Eye Bee M megveheti, csak a Fedorát hagyják békén. Ha véletlenül történne valami az Arch-vonallal, csak az van ott, amire át tudok állni. Különben kénytelen leszek BSD-zni.
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12972 üzenetére
Hát ezen az ARM-es szubnotin te nem soros portoznál, mert az annyi van rajta, mint sünben a dauer. Ilyen vékony, ultrabookszerű notikra eleve fel sem fér, vékonyabb az egész gép, mint a RS-232-es csati. Lehet valami USB-s dongle-lel megoldható, de körülményes.
Én is elfogadnék ilyen gépet hurcolászni, de nem 200k-ért, hanem töredékéért. Vagy csak kipróbálni milyen. Ezek az erősebb Snapdragon procik állítólag a C2D szintjén vannak erőben, egy magon kicsit gyengébbek, több magon némileg erősebbek, ha nincs throttling. A 8-16 giga RAM is elégnek tűnik, meg az IPS FHD kijelző is. Sokkal inkább kérdés, hogy milyen bootloadere van, és milyen disztrót lehetne ráhegeszteni, milyen hardvereket kezelne.
-
-
Frawly
veterán
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12820 üzenetére
Nem azt írtam, hogy értek, mert gondolom hozzád képest biztosan nem, de be tudnám konfigurálni ezeket működőre. Mint írtam, elsősorban desktop vonalra gondoltam ezzel a bármilyen spéci telepítéssel, ebbe ezek bőven beleférnek. Azt írta munkahelyi gépe, gondolom nem közvetlenül egy szerveren vagy mainframe-en dolgozik.
Arra rég rájöhettél volna te is, hogy nem érteni kell hozzá, hanem tudni megcsinálni működőre. Úgy, hogy normálisan menjen, hogy aztán ne kelljen mindenféle szar miatt állandóan hozzányúlkálni meg reszelni rajta.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12753 üzenetére
Kicsit hézagosan fórumozok mostanában, és láttam nem volt még róla hozzászólás, azért vetettem fel. Még mindig nem vesztette a téma aktualitását, és nem is fogja még néhány hétig. De ha nincs róla vélemény, akkor nem erőltetem, ha nem tudsz róla semmit írni, akkor válasz nélkül hagyod. Nem kötelező a Válasz-ra rányomni.
(#12759) colomb2: így már értem, a munkaidődből nem akarsz sokat rászánni. Ez már mindjárt más. Bár én inkább rászánnám melóban is az időt, csak normális disztrót használjak. Persze ha csak nagyon gyorsan kell valami, nem lesz fent a gépen sokáig, akkor egy Ubuntut, Manjarót ráküldhetsz gyorsban.
-
cami][us
senior tag
válasz
bambano #12795 üzenetére
A bitrot meg hasonlók miatt ez tényleg előny.
Egy ex-kollégám azt hitte, hogy néhány folyamat megölésével, meg host file buherával letudja a kényszerfrissítéseket a W10-en. Természetesen nem sikerült és a poén az volt, hogy frissítésig a novideo driver sem akart működni rendesen, persze később egy frissítés azt is elcseszte. Mondtam neki, hogy W8.1+classic shell megoldaná a problémáit, de neki W10 kell, mert szaracsempe. Lazán kapcsolódik
-
-
0xmilan
addikt
válasz
bambano #12795 üzenetére
Nem ez az egyetlen pont, aminel exceptiont dobtam; egy vicc kb. mindket lista. Nincs valamilyen jogszabaly ilyenfajta szandekos felrevezetessel kapcsolatban?
...
A tegnap kiadott macOS Mojave-ba is kerult Dark Mode.Jo latni, hogy terjed a jozan esz minden platformra. A FB valoszinuleg csak azert nem vezette be eddig, mert osszezavarna a nagymamakat.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #12772 üzenetére
Jól nyomod.
Nekem "black fridaykor" lesz 2 éves a telóm. Egyelőre kifogástalanul működik, de azért szétnéztem, hogy milyen a kínálat. Nos egyetlenegy típus tetszett, egy Sony, de egyrészt marha drága még most is (tehát akkor is az lesz ha majd esetleg 2-3 év múlva venném), másrészt nincs rá custom firmware.Ami elég nagy szégyen, mert egy gúgli play store kémszoftverrel ellátott OS nem versenyezhet egy LIneageOS-sel.
Ez egy dolog, de pl. nagyon fontos hogy az új csilli-villi droidok tudnak szép csilli-villi funkciókat, de cserébe hasznos dolgokat mint a témázás, nem. Mert nyilván amit régen meg lehetett csinálni, azt most ne lehessen, mert gúglinál biztos azt gondolják magukról, hogy ők a nagy überfaxa beállításnácik, akik megmondják, hogy majd te hogy használhatod a telefonodat. Ugyanez a nácizmus van a vibernél is, csak a színekkel, mert ott se lehet a gui-hoz nyúlni.
Na mindegy, én hozzá tudnék vágni pár katonai rendeltetésű 3310-est a szolgáltatók mellett a gúgli android dev managementbe is.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest