- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #5380 üzenetére
Annyira felidegesített, hogy hibát dob, hogy a sources.list fájlra, látod, nem is gondoltam. Már éppen a Debian törlésén és egy Windows 10 felrakásán gondolkodtam... Ott nem lenne szükségem ilyesmire: Redmondból jönne az automata válasz és megrendelés, hogy milyen pizza kell nekem.
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #5051 üzenetére
2 eve is sima ugy lett volna az UEFI-s Arch telepites, direkt nem ugy csinaltam. Nem kell EFI a winx-nek sem, akkor eleg sok gep kiesne a frissithetoek kozul, ez pedig nem erdeke a Microsoftnak. Szoval hajra,
(#5066) T_chris: Ez mire jo? nem kell semmi ilyen hulyeseggel foglalkozni hogy elerjem a "bios"-t. Nincs erre allitasi lehetoseg benne, ha lenne mar lattam volna.
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #5056 üzenetére
Te plusz kiegészítőről írtál, erre válaszoltam, hogy nem kell hozzá semmilyen kiegészítő.
Ha nincs engedélyezve a js, akkor ez van sajnos. Továbbá mobil nézetben sincsenek gombok (ha netán valaki onnan ír). Nekem sem tetszik, szerintem is használni kellene, ha lehet, de elfogadom, ha valakinek valami miatt körülményes lenne a használata és ezért nem használja a formázásokat/gombokat.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #5015 üzenetére
na mégegyszer utoljára próbálkozom, aztán feladom: nincs okoscsomag. nem okoscsomag miatt adja olcsóbban.
az okoscsomagban sokkal olcsóbban adná.hint: 24 hónap hűséggel okoscsomagban a diginet 200 3200 forint, 12 hónappal 3600 forint, hűség nélkül, nem okoscsomagban 4000 forint. diginet 200-a csomag 4700 forint.
megpróbálod megérteni vagy elolvasod a digi ÁSZjében )C melléklet 14. oldal), hogy miért van így vagy hagyjuk a pokolba az egészet? komolyan nem értem, hogy miért kell erőltetni a marhaságot a hivatalos információkkal szemben...
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #5006 üzenetére
természetesen nem, de itt ezt most fejezzük be, te meg elolvasod a digi webjét. azoknak rakták be a -a-t, akik régi topnetről upgradeltek automatikusan. azért is biztos, hogy nem az okoscsomag miatt van, mert ez drágább, mint az okoscsomagos net és drágább, mint ugyanaz a net listaáron.
de nem akarok erről itt vitázni, csak arról poénkodtam volna, úgy látom, sikertelenül, hogy mit csinál az ember egy ilyen helyzetben.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #5001 üzenetére
nem erről van szó. nekem a digi a 200-as csomagot 200-A néven 4700-ért adja, aki meg új előfizető, annak 200 néven 4000-ért. és azt mondják, hogyha bemegyek az ügyfélszolgálatra, és módosítok legalább 1 napra, majd vissza, akkor én is 4000-ért kapom. miközben az 500-as csomag meg 4500.
teljesen talpig idióták.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #4845 üzenetére
A te linked is jó, de ha csak gyorsban be akarom lőni a FF-ot, akkor ez kissé overkill.
Gyors konfigra viszont elég a Manjaro leírása.Másikra: a blogoutban nézz szét.
-
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #4794 üzenetére
Az acer bővíthető 4-ig.. azaz már a max van benne. Igy értelmét veszti az SSD is.
A mostani problémám az, hogy ha a vmware megy , 2-3 weboldal képes 1.8GB-t produkálni.
(annyi marad a vmware mellett) akkor meg percekre lefagy a gépem, addig míg nem lövöm ki az oldalakat.A HP az új projekt lenne... később...
(#4793) Tim82:
Konkréten ez van:
[link] -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #4783 üzenetére
Nekem notim van.
HDD, 4G RAM, T4300 proci.
Ami kéne: SSD, a HDD menne a DVD helyére, valamint plusz 4G Ram.
Ez mind megoldható, de a procit is le kéne cserélni, mert folyamatosan használok vmware-t. Ahhoz meg kéne egy olyan proci ami támogatja a virtualizációt. Vagy rosszul gondolom?Itt már azért elgondolkodtató az új gép. A mostani lassan 6 éves
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #4773 üzenetére
Nem ez a gond.
Igazából megvagyok a HDD-vel. A firefox, gimp, inkscape indulása nem egy villám, kell nekik pár másodperc, mire készen állnak, de túl lehet élni. Ezeket leszámítva elég gyors a rendszerem. Nem használok még olyasmit, ami feltétlenül igényelné a gyors SSD-t. No meg amíg garanciális a noti, addig nem akarok belenyúlni sem. De ha majd baromi olcsón, baromi akciósan hozzám vágnak valahol egy 500 gigást, akkor majd azért beszerzek egyet.
-
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #3933 üzenetére
az van a cikkben, idézem: "Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez"
tehát ők feltették a bótban a pócra a windowst, neked csak be kell menned megvenni. esetleg elég a licenszet megvenni. az egyszerű lehetőség a vásárlás.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #3928 üzenetére
Azért azt ugye az is megvan, hogy ez már az a fajta windóz ami nem titkoltan logolja még a billentyű leütéseket is? Az emberek meg úgy repülnek rá mint legyek a sz... Arra.
Azt is csodálom, hogy nem vezettek be új megoldást a licencek osztásához. Pl. hogy mostantól az új windows key a bankkártyád száma, amin keresztül a M$ minden hónapban levon X dolcsit a számládról
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #3887 üzenetére
Ha lecserélik végre a huszonX éves NTFS-t, amit nem is tudok meghatározni milyen szinten szánalmas, továbbá natívan fog támogatni más fs-eket, nem csak olvasni de írni is, akkor majd valamit érni fog a windows a szememben.
Ja nem, akkor sem.
A linux abszolút kezdőknek maradjon úgy ahogy van, felesleges megváltoztatni. A másik topik meg már szerintem meg lett szavazva.
-
camillus
tag
válasz
ubyegon2 #3778 üzenetére
A hétvégén nagy nyomulást volt a levlistán, szóval gőzerő helyett inkább maglev vonal.
Az hogy a kiadás ritka az nem gátolhat meg senkit, hogy valami fejlesztői (nálam xubuntu) tárolóból szedje a legfrissebb binárisokat.
Volt mainstream disztro ami 4.11-et használ(t).
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #3653 üzenetére
Nem a Lunáról volt szó, hanem a Freyáról [link]
Magyarul: átlag júzereknek nem esik le, hogy nullát (0 $) kell írni ahhoz, hogy a letöltés gomb az ingyenes megoldásra mutasson. Alapértelmezetten pénzes gombok vannak, és így azt hiszik, hogy nincs is lehetőség ingyenes letöltésre.
Ellentétben az általad is linkelt Lunával, ahol még volt ott a "free link" alapból, továbbá a lap alján is így reklámozták:
"100% Free
elementary OS is completely free, both in terms of pricing and licensing. There are no costly fees, confusing user agreements, trial periods, or restrictive copy protections. You can install Luna on as many computers as you want or even copy it and give it away to your friends."Most meg már inkább fizetősnek tekintik elsősorban, és az ingyenes letöltés csak lehetőség, de ha valaki nem fizet, akkor ők az csalásnak érzik. Meh.
-
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #3461 üzenetére
Megértelek, én se bírom mindenkinek a képét!
Az iróniád néha fárasztó, de hogy nem bírom a képed az erős és csúsztatás is.Érdekes, hogy általában beugrik ki mit használ, nálad most nem ugrik be.
Akkor miért nem kérdezed meg?Egy ideig Ubuntu 14.04 minimal install + XFCE most éppen Xubuntu 14.04.
Itt mit jelent ez a reszponzív? Nem jöttem rá.
Reszponzív: milyen gyorsan reagál a felhasználói inputra/inputokra (billentyűleütés, kattintás stb.).Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #3443 üzenetére
Eddigiek alapján nekem úgy tűnik, hogy nem ismered a Linux Mintet sem!
De-de, használtam sokáig. A Linux Mint 13 MATE kiadás volt az első amit próbáltam.szokásos MINT utálat
Tudom, hogy nem nekem szól de WTF? A MINT nevű disztrót nem ismerem, de a Linux Mint szerintem is jó (bár nekem a MATE felülettel sajnos akadtak gondjaim). Ha tavaly nyári fórumhozzászólásokat is elolvasol, akkor látod hogy ajánlgattam is szépen.Mint DE nekem az XFCE jön be -lehet kövezni- de nekem a Linux Mint XFCE érzésre nem volt olyan reszponzív mint pl. egy Xubuntu vagy Ubuntu minimal install + XFCE.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #3438 üzenetére
Senki nem is említett engem
Erről beszélek.Mondjuk lehetett sejteni hogy a kérdés kapcsán te biztosan fel fogsz tűnni.
Mivel MINT- et (így nagybötűkkel) használok
Én MINT nevű disztrót nem ismerek, de ismerek egy olyat hogy Linux Mint.nem tudtam, hogy valaki majd ki lesz jelölve, hogy válaszolhat!
Ezt nem tudom honnan szedted, ezek szerint a smiley-t nem láttad. Irónia rulz.Persze a lényeggel most sem sikerült foglalkoznod!
Szerintem pedig te nem értetted az én iróniámat és jó szokásodhoz híven nem bírtad ki hogy ne tiéd legyen az utolsó szó.Üdv,
J -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #3331 üzenetére
Igen, bejelöltem, de nem látok sehol semmit. Az Iceweasel-em cache-e a memóriába megy, bár igaz, nem a tmpfs megoldással, hanem az about:config oldalon való mókolással.
Szóval egyelőre marad a rejtély, hogy hova is kerül a bekesselt cucc.Ha nyomok egy jobb gomb --> Tulajdonságok-ot a /home mappámon a videó elindítása előtt és után is, nem látok sem fájlok mennyiségében, sem a mappa méretében semmi különbséget.
-
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #3226 üzenetére
Csak Marx: A toke -t tudom
Egyre érdekesebb... Após pendriveja FAT32-fe formázva (csak 1 parició). Előző TV olvasta...ez nem
Iscariah:
.. Fűszerezve azzal, hogy előtelepített a win és még véletlenül se tudd minimálisan kívül személyre szabni (pariciók.. helyek és egyebek).Persze ha belemerülsz akkor ott is minden megy, de az ember kényelmes. És akinek lenne hozzá inteligencija azok közül is a legtöbben inkább hagyják a fenébe, merthát működik nem?
-
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #3216 üzenetére
elkerülendő az ilyen mondatszerkezet:
Az a disztró is tisztára olyan, mint a mint.
Elég lenne a nagy kezdőbetű is.teljesen disztró független problémákat
Szerinted disztrófüggetlen (korrekt LOL). Most mondjam, hogy nálam glitch parádézott amikor utoljára használtam?Amikor az XFCE-ről volt szó akkor meg a temetős animációkat rakosgattad be. Ez olyan mintha valaki azt mondaná, hogy a Mint fos és betenne mellé egy animált gőzölgő tudod mit.
És nem is az a baj, hogy szerinted az XFCE-nek vége, hanem hogy az animációkkal egy gúnyos felhangot is adtál neki (az értetlenkedésedről a témával kapcsolatban nem is beszélve).Üdv,
J -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3189 üzenetére
Nekem eddig meg az osszes usb-s kulso hdd meg volt formazva, amikor a boltban megvettem. Mint ahogyan az usb flash stickek is.
Amugy azt meg a szepemleku pixmania.hu-rol vettem, mielott kikoltoztem.(#3192) Jim Tonic válasza DrojDtroll (#3191) üzenetére
Basszus, sosem jottem volna ra. Mondjuk... -
tvamos
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #3114 üzenetére
Tök mindegy hányadik hely most már.. Az otthoni desktopok 98-99%-án még mindig wingyógy van, a M$ mégis vért izzadva küszködik hogy kiszorítsa az emberek fejéből a linuxot..
Amúgy nem csoda hogy a Manjaro így lezuhant, már nem az az OS, ami régen volt.
A fradi szín egyébként csak a Cinnamon-ra meg a Mate-re volt jellemző, a KDE-s meg Xfce verzió más színűek voltak..
Most meg akartam nézni, de a főoldalon már csak a Fahéj meg Haver van, mi lett a másik kettő DE-vel?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #3111 üzenetére
Én először az Uborkákra gondoltam, de egyből beugrott hogy az ő főellenségük a Mintesek, szóval a második tippem nekem is a zöld-fehérek voltak .p
Ahogy nézem a Manjaro most a 18. helyen van Distrowatchon, amikor én használtam még az év elején, akkor benne volt a top10-ben...
-
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2 #3076 üzenetére
nekem a fő telefon már az X, de a defy is szolgálatban van még, és ez nem sok 4 éves telefonról mondható el ebben a kategóriában, cm7 fut rajta maniac féle Ice cream moddolással, így még korszerű is a felülete. most rendeltem hozzá új lcd panelt, mert kétszer leesett és az első után még öngyógyította magát, de a másodiknak maradtak apró jelei...
ja és a defy-sek mindenütt ott vannak
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #3003 üzenetére
Nem baj az. Legalább kék luficet meg gyurmafigura tisztában lesz vele, hogy milyen tárolókat kell felvenniük, a pacmant hogyan kell beállítani, stb..
Egyébként ha már Arcs: a JúThúbon pont tegnap néztem egy brit csávó videóját, aki a teljesen laikus anyját ültette oda egy konzolos Archhoz, aztán diktálta, hogy mit írjon be. Mikor a pacmanhoz értek, a nő azt hitte, hogy ilyen pöttyzabálós, szellemelkerülős játékot fognak játszani, aztán csalódott, mikor megtudta, hogy a package manager, és újabb telepítések fognak következni
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #2536 üzenetére
És akkor még ott a Steam, és társai.
Ha csodagyereknek nincs külön a home, (vagy a Users megfelelő mappája) akkor egy rendszer újrahúzás a játékok mennyiségétől függően akár 0-50G adatforgalmat is generálhat.*
Írta valamelyik okos cikk, hogy lehet megéri megint megvenni dvd-n a játékokat/programokat. Csak azzal nem igen számoltak, hohy berakod a lemezt, feltelepíted, és letölt egy jó adag frissítést.*Elvben jött valami hírcsepegtetés az elméleti maximumokról.
Az internetet szanaszertendőszéjjel torrentező/kismacskásosfacebookvideózó/2megásanimgifező/onlinejátszó/stb magánembernél a plafon 700Ft, ami sehogy sem jön ki egész gigára, de átlag user tv, youtube, telefon, pc vonalon max 2nap alatt eléri.
Míg a cégeknek egységesen 5000Ft a plafon amit a szolgáltatóknak be kell fizetnie. A Kft ahol dolgozom jelenleg 7 főből áll. A nethasználat jellemzően mail elenyésző méretű csatolmányokkal, és a beszállítók weboldalának böngészése. Sacc 10giga alatti a havi forgalom.
És akkor ott van mondjuk egy IT Services, ahol pár perc alatt generálódhat ekkora forgalom...Több infó kellene erről. Lehet egy marék hülyeséget írtam. De jelen pillanatban annyira azért nem érdekel, hogy utána is nézzek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2392 üzenetére
Na, hat az, amit a boltban adnak, ha bemegyek, es kerek egy dzsipieszt.
Tudod, amin Jakso Laci mondja, hogy "Forduljon jobbra!"Na jo, tudom hasznalni a katonai terkepet, de ahhoz gondolkodni kell.
Azert a suliban megtanitottak. Ezt, meg az apertura sugarzokat... vagy mi... -
tvamos
nagyúr
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #2252 üzenetére
Jah, azt elfelejtettem, hogy igen. Az Arch-ba teszem a mentett holmit. A Manjaro témáját és ikonkészletét gondoltam továbbra is használni. A Home-ot is törölni fogom, nem szeretném ha bekavarna a telepítés után. Tiszta telepítést akarok, mert az fog maradni hosszú ideig.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #1996 üzenetére
Koszonom a megerositest. Szerzek cd-t.
Nem ajanlgat sok mindent, csak, hogy akarok-e usb-rol bootolni, vagy hdd inkabb. A boot usb dd-vel keszult, masik gepen, az mindrol bebootolt.(#1990) bambano válasza tvamos (#1989)
No, el is dontottem. A jovo heten almegyek pialni egy marketingessel, es kifaggatom, mi erdekli.(#1985) lionhearted válasza tvamos (#1984)
No, hosszas tiprodas utan ugy dontottem, neked van igazad.
En meg veszek egy 35W TDP-s procit, ha ettol doglik ki az esoerdo, akkor megerdemli!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Apple MacBook
- Milyen digitális videókamerát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged