Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Relatív, hogy túl vannak -e terhelve. Inkább azt mondom, hogy nagyon nincsenek felkészítve arra, ami rájuk vár.
Amirko te voltál 1.o-os, úgy durván 20 éve, teljesen más volt a világ. Ma ott tartunk, hogy pl. a beszédhibás 6 évesek aránya meredeken emlekedik. Durván a 90-es évek közepe óta ugyan azzal a módszerrel szűrik. 20 év alatt nagyjából 6-8%-ról emelkedett 30-40%-ra! Nem kell hozzá nagy logika, hogy kitaláld igen nagy bajban lesznek amikor olvasni kellene tanulni.

Nincs veled semmi baj. Normális gyerek normális iskolában jól érzi magát.

"Manapság nagy divat lett hogy egy évvel később kezdik a gyerekek az iskolát. Szerintem ennek semmi értelme, egy évük pocsékba megy a diákoknak."
Máshogy gondlom. Manapság ez nem divat, ez kényszer. Egyszerűen hiányzik az óvodai felkészítés - nincs kötelező foglalkozás, neked még volt - és hiányzik az otthoni foglalkozás a gyerekkel. Tévéből nem lehet megtanulni beszélni, rajzolni.

Épp, hogy késlelteni kell a dolgot. Egyébként valahol 6-7 éves kor környékén van egy minőségi ugrás fejlődésben. Ez minden területre igaz, kezdve a csontok fejlődésétől a szociális érettésgen át a feladattudat kialakulásáig. Normális esetben amikor ez megtörtént, utána kezdi az iskolát. Hamar kezdeni az iskolát kínzás a gyereknek, későn kínzás az óvodának.
Nem megy az év pocsékba. ma már az iskolakezdéssel gyakorlatilag véget ér a gyermekkor.

"Ha a hír igaz és nem csak kamurinya, akkor szerintem a mai szülők nincsenek felkészülve, hogy felkészítsék a gyerekeket az életre, ezen belül a sulira."
Nem olvastam el, de biztos, hogy a mai szülők nem fordítanak elég figyelmet a gyerekükre. Nem készítik fel a gyereket az iskolára, ahogy az óvoda sem.
(#5398) bob.zxr:
Az m2 műsora elfogadható ebből a szempontból.

-
BoB
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
A mai meséken én is ki szoktam akadni. Amit linkeltél, abban látszik hogy normális emberek, városok, normélis történet...
Ellenben ma olyan agyament mesék vannak hogy csak a fejemet fogom. Nem arról van szó hogy fantasy, hanem egyszerűen elborult értelmetlenség az egész. Pl. ott van az a nyúlós sárga kutya azzal a hülyegyerekkel, és még sorolhatnám.
Dr. Bubó, Kukori és Kotkoda meg kisvakond de jók voltak. Aztán később bejött a GI Joe meg Transorfmers németül? asszem.. parabolán
Na meg imádtam a gyurmameséket, ma már azok sincsenek.... -
Apollyon
Korrektor
Tudom gigaliberó oldal, de érdekes jelenség:
Dióhéjban: a cikk arról szól, hogy az óvodát épp elhagyó gyerkőcök túl vannak terhelve az iskola első osztályában.
pl: "A kisiskolások túlterheltségéről özönlöttek a szülői tapasztalatok a kérdésünkre. A tavaly egy fővárosi ének-zene tagozatos általános iskolában az elsőt kezdő Julcsi anyukája szerint lánya sokat panaszkodik arról, hogy űzött vadnak érzi magát az iskolában."
„A szünetekben vagy testnevelés órára kell átöltözni, vagy másik osztályba rohannak, ezért alig van idejük játszani az udvaron. Az ebédet is két tanóra között, kutyafuttában fogyasztják el. Julcsi már eleve kevesebbet vesz magának, mint amennyit megenne, mert tudja, hogy nem lesz rá ideje, hogy megegye.”Nekem is pont ugyanez volt, én még 6 éves voltam amikor anno elkezdtem az általánost. Azt kell mondjam én azon kevesek közé tartoztam akik tökre szerették az iskolát, nem éreztem hogy túl lennék terhelve, pedig már nekünk általánosban is magasak voltak a követelmények.
Sőt, a szakközépsuli még keményebb volt, és azt is imádtam. Biztos velem van a baj...Manapság nagy divat lett hogy egy évvel később kezdik a gyerekek az iskolát. Szerintem ennek semmi értelme, egy évük pocsékba megy a diákoknak.
Meg ahogy láttam, eléggé kretén mesék mennek ma már a tv-ben, én pl ilyeneken nőttem fel: [link] Ez mekkora zsírkirály volt már
Tonnányi ilyet néztem, gyk. cartoon networkből tanultam meg angolul. Ma már ilyenek nincsenek, csak agyhalott szemét. A spongyabob mondjuk király, de abban felnőtt poénok is vannak, meg mégse nyomják eredeti nyelven.Ha a hír igaz és nem csak kamurinya, akkor szerintem a mai szülők nincsenek felkészülve, hogy felkészítsék a gyerekeket az életre, ezen belül a sulira.
Az viszont fix, hogy manapság már mindenki sokkal puhányabb és butább (az átlagot tekintve) mint régebben. Lásd cikk.
-
F34R
nagyúr
Jah multkor a hiradoban meg azt mondtak, hogy a rendorok kapott adagja 5000 kalioriat is elerte, a tobbieknek meg nem jutott kaja

-
tvamos
nagyúr
-
-
Rimuru
veterán
Pl csomagkezeles, mint lathattad.
Amugy kellett mar wget is, kulon ssh alkalmazas se kell, csinaltam mar korabban scriptet is, process kezeles, linuxos infok kiiratasa, kissebb idozitett cucc (sleep && ).ubyegon2: Max hozzavalokat rendelnek, amugy megcsinalom magamnak.
Az egyik legdurvabb muvunk ez, mi pizzatortanak hivjuk. 

-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Annyira felidegesített, hogy hibát dob, hogy a sources.list fájlra, látod, nem is gondoltam. Már éppen a Debian törlésén és egy Windows 10 felrakásán gondolkodtam... Ott nem lenne szükségem ilyesmire: Redmondból jönne az automata válasz és megrendelés, hogy milyen pizza kell nekem.

-
Arra gondolsz, hogy a pizzát is terminalon rendeli colomb2 ft:

Mert az nem lehet kényelmes?(#5374) colomb2
Ez a zárt bootloader miben akadályoz téged?
Lehet, hogy marhaságot írok, de a Defy is elég zárt bl-es, mégis mindenféléket lehet rá tenni, vagy a custom rom az más kategória?
Épp minap volt erről szó, hogy Kalival majd akár ilyet is csinálok, mármint, hogy valami disztrót teszek fel. Ha nem lehet, világosíts fel még azelőtt, hogy belevágok!
-
Rimuru
veterán
Nem csak az alap (linuxos) utils hianya miatt mondom, hanem az egesz rendszerre gondoltam. Az inkabb csak pozitivum lenne ha mondjuk alapbol felkerult volna egy busybox, de vannak egyeb hianyossagai is amik zavarobbak. Amugy neha (itt is) kenyelmes(ebb) megcsinalni valamit terminalban.
Ubuntu phone nem szimpatikus. -
-
Rimuru
veterán
Stock Sony android, reflexbol tiltott alkalmazasok (es meg lehetne is boviteni)
shell@android:/ $ for i in `pm list packages -d`; do ((c+=1)); done; echo $c
79
Nincs wc, grep, stb. (ezert lett for, 2sec gondolkodas utan ez jott) szar egy rendszer... Viszont most ezzel kell hasznalnom, lehet megy szervizbe.
-
bambano
titán
már megint bulvármocskot olvastam, de minek...
idézet:
-
-
bambano
titán
mai vizsgakérdésünk:
az alábbi videóról mi ugrik be először?
- dudák, mint Al Bundynak
- fúúú, ipmi over lan
- pfuj, macskák
-
Apollyon
Korrektor
Csatlakozom.
Azért használunk régi dolgokat, mert azok még működnek. Mondjuk linuxnál az új is működik, csak kérdés hogyan
Részemről én is Debian stable-t preferálok, ez a 8.2 már elég jó, de ha ez nem működne akkor a Centos lenne a másik. Erre az ancient gépre az bőven elég lenne. -
-
Rimuru
veterán
Itt mindenki oreg (rajtam kivul).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apollyon
Korrektor
-
Vladi
nagyúr
Maimagyar informatikus témához:
Oké, hogy nem feltétlenül azt tanítják, de kérdem én: nem ez az 1. lépés az informatikában? (számítástechnika hogy pontosabb legyek.)
Én anno gazdasági informatika szakmán, nem egyetemi szinten tanultam már. 2002-ben. win 2000 telepítés lépésről lépésre, szorgalmi feladatként opensuse 7.akármennyi. 2002-ben, Nyíregyházán szakközépben.
másik:
egyszer kaptam egy mélt, egy programozó sráctól, hogy látja értek a témához, segítsek már. az új (szerintem első) munkahelyén mindenki fedorát használ, nem akar kilógni a sorból, de nem ért hozzá... segítsek már...
Iscariah:
mivel te szívesen bosszankodsz, rágódsz a témán (
), neked üzenem: 2015. liberális magyar sajtó, újságírás, közélet, humanitárius biszbasz ilyen szinten áll:"A kormánysegglyuk-közeli napilapnak közvetlenül az indulás után elment az esze."

Desokan forognak most a sírjukban.

-
N0zer0
senior tag
Ó, ez még semmi. Én ismertem olyan ELTE-s progmatos csávót, akinek humán diplomával nekem kellett segíteni feltenni a Visual Studiót, meg beállítani, plusz megmutatni hogyan működik (windowsos C++-os fejlesztéshez kellett neki), mert az egyetemen papíron (!) tanították csak őket programozni, gyakorlat szinte semmi nem volt, alig láttak gépet, akkor is valami géptermi előtelepített és szétgányolt szart használtak, amiről fogalmuk nem volt, hogy micsoda

-
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted
üzenetére
De épp ez az, hogy mire odáig eljut a koma, ezeket már rég tudnia kellene.
-
-
Vladi
nagyúr
Agyam ledobta az ékszíjat....
Kolléganőm fia informatikusként végez 1 év múlva. Hozza az árva a céges (!) laptopját, hogy nem talál rajta xy fájlt. Amit még én másoltam rá neki anno. Hát nem 1-2 fájl, hanem valami 2 giga szakmai anyag. Céges laptop w8.1-el kapta. E partícióra (gyk: /dev/sda2) feltettem neki. Most nézem, ez nagyon nem w8.1. Ez w7. Ráadásul besötétedett felülettel. khm... ha már legális helyett feltesz illegálist, illet vóna feltörni nem?

Jah ami a lényeg, e: sehol (gyk: /dev/sda2), helyette van 1 db c: (gyk: /dev/sda1).
Jó hát informatikából egyes, megint a bőcsész rakja helyre, amit a "szakember" alkotott...

-
Apollyon
Korrektor
Már letettem róla, csak hirtelen felment a víz amikor elolvastam a cikket

A hvg is bekerül a tiltólistára többi szennylap közé.(#5336) spammer: Volt itt egy tag a fórumon, aki meg CD-DVD-ből csinált széket. Vagy legalábbis tervezett. BTW, a tablet engem nem fogott meg, billz nélkül nálam esélytelen az ilyesmi.
-
Dhampir
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem csoda, ha ész nélkül ideszalad minden izgága fiatal, amikor fura Facebok-os oldalakon át "Mama Merkel" vagy "Mama Mirkl" Szeretünk Titeket reklámok terjednek ilyen "vágyfokozó" fotókkal megspékelve.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Én mondtam neked korábban, hogy a hvg... khm... egyoldalú.

A migráns kérdés mostmár mindenhová átcsorog, várható volt, hogy itt is megjelenik.
Nekem komoly véleményem van a cikkről, ha lehetne leírnám oda. Nem lehet.
mod: igen, így van, nincs normális újságírás Mo-on. De lehet, hogy az uban se.
mod2: esetleg próbálkozz az euronews-al. -
Apollyon
Korrektor
Na most már a hávégére is atomot dobnék. Jelen pillanatban ez van címlapon: "Kinek kellenek a bevándorlók? Nekünk, de erősen"
Nem a bevándorlókat szeretném ezzel inzultálni, és nem is politizálnék. A demográfiával kapcsolatban viszont illene nagyon minimálisan tisztában lenni. Ha fogy a népesség, akkor annak nyilván oka van. Ha kicserélődik a magyar nép tálibokra meg veddo-ausztralidokra, akkor az már nem magyar nép lesz. Vagy lehet azt hiszik, ha valaki tud magyarul, akkor már magyar? Ezekszerint, mivel egész jól megy az angol, akkor akár új-zélandi is lehetek
Mondhatni, körülbelül 10+ éve elérhető itthon olyan szintű internet, amivel korlátlanul lehet böngészni, képeket stb-t feltölteni. Tehát olyan 2005 óta már biztos, hogy az offline, papír alapú újságírás egyre jobban hanyatlóban van, már egyre kevesebb újságost látni, a relay meg hasonló újságosok lassan büfévé transzformálódnak. Azaz most már egyre nagyobb tömegeknek van lehetőségük arra, hogy az interneten egyre kisebb költségvetésből minél jobb hírportált rakhassanak össze. Gyakorlatilag most már ha a nagy számok törvényét nézzük, rengeteg értelmes embernek is lehetősége nyílt normális szellemi termék előállításához.
Ehhez képest kizárólag xart lehet olvasni, és nincs, egyáltalán sehol sincs olyan hírportál, ami nem szennyet és/vagy hazugságot tartalmazna, továbbá az objektivitás is mondhatni teljesen kihalt. Ez pedig rendkívül érdekes annak fényében, hogy 10 emberből legalább 9, vagy több találkozik naponta internettel, és nincs abszolút senki aki rendes híreket tudna legalább heti szinten biztosítani.
-
_Dumber_
őstag
Az hogy még nincs tartalom az egy dolog.. de:
Méretkérdés
A teszttévé 55 colos, vagyis 138 centiméteres képátlóval rendelkezik, és ezen a felületen az 1920×1080 pixeles Full HD-nél négyszer több pixel sorakozik: a 4K Ultra HD felbontás egész pontosan 3840×2160 képpontot jelent. Mindez a gyakorlatban 80 ppi-s pixelsűrűséget eredményez – összehasonlításképp ugyanekkora méretben egy Full HD tévé csak 40 ppi-t tud, egy 42 colos Full HD készülék 52 ppi-s, egy 32 colos HD Ready termék pedig 49 ppi-t virít. Ez persze remekül hangzik, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben túl távolról nézzük a tévé képét, akkor lényegében teljesen mindegy, hogy 4K-t, vagy Full HD-t nézünk. Tesztalanyunk esetében valahol 1,6 méternél húzódik az a határ, ahol a jó szemmel megáldottak még maximálisan kiaknázhatják a 4K-ban rejlő előnyöket, azonban felmerül a kérdés, hogy mennyire életszerű egy közel 1,4 méteres képátlójú tévét 1,6 méteres közelségből figyelni?
...és nekem már nincs jó szemem... és nem is lesz ... és a mai társadalomban is egyre több a szemüveges, a fiatalok körében is
Én már csak ezért is röhögök, mikor a mai high-end telefonokon megjelenik a 4k kijelző
-
Sonja
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
De, tud.
Végülis ugyan az a két kártya, csak a GTX 960 erősebb, és többet fogyaszt (+ drágább). A GTX 950 még csak most jelent meg.(#5326) F34R: Hogy hogy mi indokolja?
4K-hoz bizony jó, ha tudja a HW-es dekódolást. Kisebb proci is elég mellé. Mondjuk a Skylake CPU már legalább ezt is tudja. -
F34R
nagyúr
-
bambano
titán
egyelőre nem felrakásról van szó, hanem megjelent a hír, hogy új drivert adtak ki, és elolvastam az eredeti hírt meg a readme-t, meg ilyeneket, hogy lássam, miről van szó. ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem.
nekem még mindig egy nvidia quadro 2000 van a gépemben, de nem vagyok elégedett vele, úgyhogy nem zárom ki a cserét. ha-n szemembe ötlött egy evga gtx960-as kártya...
még mielőtt elindulna a kérdés, hogy minek az, nálam az első szempont, hogy helyben legyen az eladó. második, hogy legalább két display port csatlakozója legyen, mert a monitoraim nem hdmi-sek.
-
Rimuru
veterán
Latszik mennyi kemprogram van frissen telepitett win7-ben is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
./Program Files (x86)/Windows Media Player/WMPDMC.exe: Win.Trojan.Graftor-3115 FOUND
./Windows/System32/Ribbons.scr: Win.Trojan.Agent-920168 FOUND
./Windows/SysWOW64/msiexec.exe: Win.Trojan.Symmi-1447 FOUND
./Windows/winsxs/amd64_microsoft-windows-ribbons_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_e6dae9713e9b7588/Ribbons.scr: Win.Trojan.Agent-920168 FOUND
./Windows/winsxs/x86_microsoft-windows-installer-executable_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_4b88deb7e45bfbb0/msiexec.exe: Win.Trojan.Symmi-1447 FOUND
./Windows/winsxs/x86_microsoft-windows-wmpdmc-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_f06adab455a2f1e9/WMPDMC.exe: Win.Trojan.Graftor-3115 FOUND -
bambano
titán
annyira szarok vagyunk fociból, hogy már a román ultrák is inkább saját magukkal verekednek...
-
Dhampir
félisten
válasz
bambano
üzenetére
Basically, the difference between the two drivers is that the legacy drivers are intended for the video cards which are no longer supported by Nvidia in the official driver (thankfully, Nvidia's support is just awesome. You're only out of luck with truly ancient hardware that's like more than 8 years old). The legacy driver is not as well maintained as the newest driver and generally only receives important bugfixes. It will no longer receive new features or optimizations for new games or applications as is the case with the normal driver.
So, it is highly advised to always use the normal drivers if they are available. This way you will have the best experience and support. If you are unsure if your card is still supported by the latest driver, here is a link with a list of supported video cards (click on the tab called "Supported Products"):
Forrás:
http://askubuntu.com/questions/472061/what-is-the-difference-between-an-nvidia-legacy-binary-proprietary-driver-and-aWhat's a legacy driver?
What is a Legacy GPU?
Legacy GPUs are older-generation NVIDIA GPUs which are no longer supported in the regular NVIDIA Unified UNIX Graphics Driver. Instead, these GPUs will continue to be supported through special "Legacy GPU" drivers that will be updated periodically to add support for new versions of Linux system components (e.g., new Linux kernels, new versions of the X server, etc).
For a complete list of the GPUs supported in each of the Legacy GPU driver series, see the lists below. For more information about the support timeline for each Legacy GPU driver series, see http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3142.
Forrás:
http://www.nvidia.com/object/IO_32667.html -
bambano
titán
valaki mondja már el pls, mi a különbség a legacy nvidia driver meg a másik között?
-
bambano
titán
megint volt az egyetemen tűzijáték... túlóráznak?

és közben jöttem rá, hogy nem a linuxban a hangkártya driver késik, csak messze ülök a géptől. úgy 600 méterrel... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Dhampir
üzenetére
Köszi, végül csak elolvastam az egészet.)
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Más: Kipróbáltam a KDE-s testing Debiant. Ebben már KDE 5-van, ami megkapta flat dizájnt. Annyira nem vészes, de látszik hogy redmondból kopizták. Meg lehet változtatni, viszont a KDE4-es Oxygen ablak címke (tálcára, teljes méret, X) nincs benne.Kissé bugos, ha kiviszem az asztalra a kurzort, akkor nem a beállított kurzor téma látszik, hanem valami pixeles Adwaita. Ha visszahúzod egy ablakba a kurzort, akkor megint téma kurzor lesz.
A conky behülyül, mivel a képfrissítést nem törli le, hanem ráírja az előző képre, és végül majd csak egy nagy paca látszik.
Az alap betűtípus viszont igen jól néz ki: Oxygen Mono.
Kernel: 4.1, és valamiért jobban melegszik a gép pedig fent voltak a driverek. Vannak más gondok is, szóval marad dzsesszi, ez a testing félkészebb állapotban van mint valaha is volt. Vagy csak nagyon hozzászoktam a stabilhoz ;D
-
camiIIus
tag
http://www.youtube.com/watch?v=Gghj03J_ri0
-
camiIIus
tag
http://lilo.alioth.debian.org/ IMO jobb, mint a grub2, ezért szar lenne ha abandonware lenne megint.
-
Dhampir
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Talán ez a részlet is megmagyarázza:
Notice how the idea of GUI and pre-login session types is quite clearly designed with the Aqua interface and the loginwindow application (OS X-specific display manager) in mind. They are irrelevant and an impedance mismatch on other platforms. The idea of a non-GUI session agent, then, is tightly coupled to how launchd starts sshd from its plist, which is a peculiarly limited domain to devote an entire agent type to.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na meg imádtam a gyurmameséket, ma már azok sincsenek....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az egyik legdurvabb muvunk ez, mi pizzatortanak hivjuk. 

Végülis ugyan az a két kártya, csak a GTX 960 erősebb, és többet fogyaszt (+ drágább). A GTX 950 még csak most jelent meg.