Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz ubyegon2 #81843 üzenetére

    Csak ha megint kell, ne legyen egy óra.
    Win,
    SHIFT+Újraindítás egérrel megnyom
    a bejövő képernyőn Speciális
    majd itt UEFI firmware settings

    És rebootol az uefibe.

    Itt UEFI függő hogy hol de jellemzően faék egyszerűen ki lehet kapcsolni a Winloader elsőbbségét örökre, azaz ezuátn indulni fog telepített Linuxról, bootolható pendrájvról.
    Választómenü UEFI függő, F8 és társai, és ezután ez is működni fog, megjelenik az UEFI választómenü és benne az összes bootolható média. Nekem jelenleg egyik gépemen ez a menü csak 11 elemből áll :)

    Gyalu esetén ezeket mindenképp lépd meg ezt mert előfordul hogy nagyon macerás uefi matatások után fog csak a Linux indulni.
    Secure boot maradhat, ma már szinte az összes telepítő és disztró alkalmas. Ha nem várt anomáliák lépnek fel, ki lehet kapcsolni. W11 esetében nem, illetve megfelelő hekkelések után igen.
    Nem ördögtől való a Windows sem, nem tudom mekkora lemez van a gépbe, lezsugorítanám a Wint a saját beépített eszközével 50-70 gigára és a felszabadult területre tenném a Linuxot, linuxokat.

    Ha magadnak csinálod akkor természetesen ez utóbbi bekezdésem tárgytalan.
    Ha viszont másnak aki sokat használt-használ Windowst és igénye lenne több komplex windowsos megoldásra (Naptár, Onedrive, Teams, Azure, Office, XBox live stb.stb.) és ezek teljes átjárhatóságára akkor nagy meglepi lesz egy Linux. Sajnos negatív értelemben. És ehhez nem is kell nagyvállalati környezet csak otthoni bedolgozás vagy távmunka vagy távtanulás.

    Mégegyszer kihangsíúlyozom, ha maradunk a terminál-mediplayer-böngésző mesterhármasnál akkor a világon a legjobb választás egy Linux.
    Pont erről volt egy érdekes témakör az egyik legnagyobb MO-i linuxos fórumon és mindenki szó nélkül elismete hogy a Linux, bármilyen jó de semmiképp nem lehet soha alternatíva.
    Ha valaki igényli, átemelem ide az én példáimat, véleményemet. Szerintem elgondolkodtató.

Új hozzászólás Aktív témák