- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
pc-user #7866 üzenetére
Tegnap és mai nap kipróbáltam jópár kisméretű " mini live cd-s" verzíót.
pl.: Dsl 4.2.3 , Puppy 4.2 , Feather 0.7.5 , Slax 6.1.1 , Slitaz 2.0
Ezek közül mind szépen futott ,kivéve a Slax-ot mert ő néha gondolkozott ,de egyedül ez a verzíó volt amelyik alapból beállította a monitorom felbontását. (nálam ez létkérdés)
Ígaz nem merültem bele a részletekbe ,mind kb. 1 órát volt a gépen csak próbaképp.
Slax-hoz van valami "saját szájízre szabhatóság" lehetőség.
( további alkalmazásokat ,felületeket, stb. lehet beletenni az alap 190mb -os telepítő iso-ba és így kiírni lemezre. ) Szóval jó elvoltam, közben találtam valahol egy olyan lehetőséget is ahol úgyanezt meg lehett tenni sőt ki is vehetünk a kész mini rendszerből akár windows alól is szerkeszthető és a végén ugyancsak elkészül a telepíthető iso ,de már nem tudom melyik kiadásnál olvastam róla. -
zodo
nagyúr
válasz
pc-user #7866 üzenetére
Nem volt fent sokáig a Crunchbang Linux, de ha jól emlékszem nagyon fogta a procit + ramot. Ha nem volt munka a gépen kb. 30 % -ban ,de ha bármit indítottam 100% cpu terheltségi szint. Ram mennyiség 224 mb ebből alapból 170 mb foglalt volt.
1-2 alkalmazás indítás is hazavágta a másik gépemem + ubi 8.04 vagy 8.10 által megismert rendszer sebesség élmény indexét.Mostani rendszeren kb. 5-10% cpu terheltségi szint, bekapcsolt álapotban.
Persze program indításkor felmegy 100% , de visszaesik 60-70% közé és melette tudok netezni akár több fülön + terminálban matatni ,mindezt kb. 130-150mb ram használat melett.Remélem érthető, mondjuk mint említettem egy két dolog nincs fent és nem éppen a csilli villi grafikáról szól a rendszer , de használhatóbbnak érzem az elődőknél pl.: 10-es skálán
Crunchbang: 10/5
Mostani: 10/8
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest